Baru nak ke Qatar

View previous topic View next topic Go down

Baru nak ke Qatar

Post by irabdlatib on 2012-09-25, 09:20

Salam otai-otai semua. Isya Allah saya akan menjejakkan kaki di bumi Qatar pada 1st Oct 12. I'll be working with KBR for Doha Expressway project. Tak pasti lagi site office mana saya akan ditempatkan. Cuma nak tanya sikit pasal accomodation, is it true we can only sign up our tenancy agreement once our working visa issued, bermakna kalau visa issue dalam masa 2 bulan, dalam masa 2 bulan jugak lah baru boleh sewa rumah. How about rent a car?

Saya ada driving license UAE dan Oman, boleh convert ke?.

terima kasih tuan

irabdlatib
Newbies
Newbies

Number of posts : 8
Registration date : 2011-05-12

View user profile

Back to top Go down

Re: Baru nak ke Qatar

Post by silver16v on 2012-09-25, 15:33

W'salam wbt.

Biasanya work visa boleh siap dlm seminggu-dua. Sewa rumah rasanya xder masalah kalau ada chq book sbb kena bagi postdated chq bila sign tenancy agreement.

Byk gak rmh jenis sewa short term, so boleh sewa sebulan-dua sebagai option. Ada gak geng2 m'sia yg share2 sewa rumah (geng dtg bujang). Nak short term sewa bilik pun ada..

Lesen UAE/Oman boleh digunakan utk convert lesen. Nak sewa keta pun boleh guna lesen UAE/Oman kalau x silap saya larr..


silver16v
Active Member
Active Member

Number of posts : 360
Location : Doha
Registration date : 2008-04-01

View user profile http://www.malaysiaqatar.com

Back to top Go down

Re: Baru nak ke Qatar

Post by silver16v on 2012-09-25, 15:42

Rasanya kita pernah berjumpa masa saya jalan2 pi AbuDhabi jln2.. masa tu saya ikut kawan saya Khairul (port) singgah minum kat Samha..

Khairul (port) pun ada disini skrg keja dgn Doha Port..

silver16v
Active Member
Active Member

Number of posts : 360
Location : Doha
Registration date : 2008-04-01

View user profile http://www.malaysiaqatar.com

Back to top Go down

Re: Baru nak ke Qatar

Post by irabdlatib on 2012-09-26, 07:11

tuan siver16v,

ya, saya masih ingat tuan singgah di Samha sama dgn Khairul. Boleh tuan PM saya your contact no.

wassalam

irabdlatib
Newbies
Newbies

Number of posts : 8
Registration date : 2011-05-12

View user profile

Back to top Go down

Re: Baru nak ke Qatar

Post by ikan.bandaraya on 2013-02-02, 16:30

Dah beli kereta ke?

ikan.bandaraya
Active Member
Active Member

Number of posts : 36
Registration date : 2013-01-27

View user profile

Back to top Go down

Re: Baru nak ke Qatar

Post by Sponsored content Today at 18:14


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum