Mintak advise dari veteran2 Qatar

View previous topic View next topic Go down

Mintak advise dari veteran2 Qatar

Post by zikri99 on 2012-09-21, 05:53

Assalamualaikum,

Saya bakal start kerja di Doha pada 8 OCt 2012 ni. Saya nak mintak advice dalam bab rumah, transport dan kat mana nak berinteraksi dengan masyarakat Melayu kat sana. Kalau saya nak sewa rumah dengan beli kereta, ada apa2 tips yang berguna, seperti kawasan rumah mana yang patut di elakkan, ataupun kereta yang macam mana yang tak sepatutnya di beli. Saya pun nak tahu kat mana secara umum masyarakat Melayu lepak seperti kedai, tempat makan, masjid ataupun kawasan perumahan. Kalau ada sesiapa yang sudi membantu atau kasi advice, saya ucapkan terima kasih.

zikri99
Newbies
Newbies

Number of posts : 1
Age : 45
Registration date : 2012-08-27

View user profile

Back to top Go down

Re: Mintak advise dari veteran2 Qatar

Post by Palee on 2012-09-22, 14:51

sebelum tu nak tau juga lokasi anda bekerja nanti di kawasan mana. Dan company apa yea? Malahan juga perlu tau berapa bajet maximum untuk sewa rumah? Kalau dalam Doha...umah flat 2BR/ fully furnished/ 2Bathrooms dari 5k - 6.5k lah.

Palee
Active Member
Active Member

Number of posts : 56
Registration date : 2011-06-21

View user profile

Back to top Go down

Re: Mintak advise dari veteran2 Qatar

Post by rizi the doll on 2012-09-23, 18:22

Palee wrote:sebelum tu nak tau juga lokasi anda bekerja nanti di kawasan mana. Dan company apa yea? Malahan juga perlu tau berapa bajet maximum untuk sewa rumah? Kalau dalam Doha...umah flat 2BR/ fully furnished/ 2Bathrooms dari 5k - 6.5k lah.

Palee... ko dah veteren ker?? bukan ker KITA nie baru 25 ker... kui kui kui...

rizi the doll
Active Member
Active Member

Number of posts : 347
Age : 37
Registration date : 2008-11-18

View user profile

Back to top Go down

Re: Mintak advise dari veteran2 Qatar

Post by rs4wd on 2012-09-27, 06:55

veteran?ish2...masih tang tang tang lahh

rs4wd
Active Member
Active Member

Number of posts : 50
Registration date : 2012-05-15

View user profile

Back to top Go down

Re: Mintak advise dari veteran2 Qatar

Post by ikan.bandaraya on 2013-02-02, 16:28

Terima kasih atas nasihat n info ini

ikan.bandaraya
Active Member
Active Member

Number of posts : 36
Registration date : 2013-01-27

View user profile

Back to top Go down

Re: Mintak advise dari veteran2 Qatar

Post by Sponsored content Today at 18:38


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum