Nak cari kerja di qatar

View previous topic View next topic Go down

Nak cari kerja di qatar

Post by johnmichael on 2012-09-11, 17:10

Salam semua..mcm mane sy nk apply keje kt qatar..yg mudah dpt la..tolong sy sahabat2 sekalian Smile

johnmichael
Newbies
Newbies

Number of posts : 2
Registration date : 2012-09-11

View user profile

Back to top Go down

Re: Nak cari kerja di qatar

Post by rs4wd on 2012-09-12, 10:29

register dgn agency utk mana2 job yg bole fill up

rs4wd
Active Member
Active Member

Number of posts : 50
Registration date : 2012-05-15

View user profile

Back to top Go down

Re: Nak cari kerja di qatar

Post by rizi the doll on 2012-09-23, 18:46

johnmichael wrote:Salam semua..mcm mane sy nk apply keje kt qatar..yg mudah dpt la..tolong sy sahabat2 sekalian Smile

Mai cerita sikit, what do you mean by "yg mudah dapat" tuu ?

Terus terang Rizi harap sangat2 yg johnmichael bergurau masa bertanya soalan2 macam ini.




rizi the doll
Active Member
Active Member

Number of posts : 347
Age : 37
Registration date : 2008-11-18

View user profile

Back to top Go down

Re: Nak cari kerja di qatar

Post by johnmichael on 2012-09-24, 00:57

yg mudah dpt lps apply

johnmichael
Newbies
Newbies

Number of posts : 2
Registration date : 2012-09-11

View user profile

Back to top Go down

Re: Nak cari kerja di qatar

Post by rs4wd on 2012-09-26, 07:50

register dgn agency utk mana2 job yg bole fill up

rs4wd
Active Member
Active Member

Number of posts : 50
Registration date : 2012-05-15

View user profile

Back to top Go down

Re: Nak cari kerja di qatar

Post by zairulamri on 2012-10-03, 10:18

johnmichael wrote:yg mudah dpt lps apply

tgk jawatan and rezeki jugak. kadang2 kita rasa senang dpt, tp rezeki x dak x dapat jugak. and, kadang2 kita rasa susah dpt tp rezeki ada, dapat jugak. yg penting sekarang usaha, doa dan tawakal.

for my experience, hampir 5 tahun mencuba (cam tu cam tu jer).. baru dapat. kira tak betul2 serius la, after more than 10 years working experience baru la dpt peluang kerja kat bumi qatar ni. tu pun dapat kerja ngan lain industri, preferred oil & gas, but dapat health, ok la tu, rezeki dr Allah, terima dgn syukur.

so, kalau betul2 la johnmichael (sedap nama!) nak kerja sini, start cuba and register with mana2 agent kat malaysia tu. lepas tu start berdoa agar dipemurahkan rezeki yer.

good luck.

-bob-

zairulamri
Active Member
Active Member

Number of posts : 88
Location : Al Fadang Fasir..
Registration date : 2012-01-26

View user profile

Back to top Go down

Re: Nak cari kerja di qatar

Post by rs4wd on 2012-10-03, 10:34

bukan senang nak jd senang.....dan tak semestinya nampak senang itu senang....

rs4wd
Active Member
Active Member

Number of posts : 50
Registration date : 2012-05-15

View user profile

Back to top Go down

Re: Nak cari kerja di qatar

Post by zairulamri on 2012-10-03, 10:37

rs4wd wrote:bukan senang nak jd senang.....dan tak semestinya nampak senang itu senang....

thumb up, well said bro. Smile Smile

zairulamri
Active Member
Active Member

Number of posts : 88
Location : Al Fadang Fasir..
Registration date : 2012-01-26

View user profile

Back to top Go down

Re: Nak cari kerja di qatar

Post by rs4wd on 2012-10-04, 12:49

biasa org lain nampak senang, tp realitinya tak senang....apa2 pun semoga kita dipermudahkan kepada segala yg dirancang...amiinn

rs4wd
Active Member
Active Member

Number of posts : 50
Registration date : 2012-05-15

View user profile

Back to top Go down

Re: Nak cari kerja di qatar

Post by zairulamri on 2012-10-04, 13:12

betul betul betul... saya yakin setiap member yg dapat kerja kat qatar ni, melalui pelbagai cerita masing2. cuma kadang2 we hide the "perit" punya story. so, pasal tu nampak senang jer kan... but in reality.. susah ooooo... Exclamation

tapi kalau ada rezeki... INSYALLAH. Smile cuba la yer.. kami doakan yg terbaek utk sedara johnmichael (sedap nama).

zairulamri
Active Member
Active Member

Number of posts : 88
Location : Al Fadang Fasir..
Registration date : 2012-01-26

View user profile

Back to top Go down

Re: Nak cari kerja di qatar

Post by bongoush on 2012-12-11, 18:43

salam semua, saya org baru dlm forum nie, nama saya zul. byk gak saya belajar pesal qatar in this blog. thumb up to all contributor in helping malaysian settling down in qatar.

nie nak tanya, saya teruja nak mencuba nasib di qatar, currently saya bekerja sbg finance mgr in one of major oil company in the world (MNC lah, tp x leh openly ckp coz takut mana tau ade pulak kekwn dr that MNC pun tgh ricky2 this website:), qualification wise Fellow member of ACCA & bachelor of accounting. i have 11 years of experience in total covering all sort of finance aspects such as as corporate banking,audit, corporate governance, risk mgmt, mgmt reporting n budgeting, financial analyst & etclah.

saya nampak byk opportunity in QP. ingat nak cuba nasib apply, can i go thru QP application process or better used local agency like AP.

mintak jasa baik otai2 utk revert supaya dpt pedoman sblm apply

thanks & regards
zul

bongoush
Newbies
Newbies

Number of posts : 1
Registration date : 2012-12-11

View user profile

Back to top Go down

Re: Nak cari kerja di qatar

Post by zairulamri on 2012-12-13, 08:05

as salam bro zul,

same bidang and experience kita ni. Very Happy
kalau dah pengalaman cam tu, and dah berani utk mengharung lautan badai ombak berduri.. dipersilakan..meh ramai2 memeriahkan komuniti malaysia kat qatar ni.

untuk mintak kerja kat mana2 company kat sini, jangan limit to 1 or 2 source's only. cari lagi mana2 source utk cari kerja kat qatar ni.

dua yg dah disebut tu, wajib. lepas tu try Linkedin, naukrigulf.com, oilandgasjobsearch.com , bayt.com, qatar gas, ras gas dan macam2 lagi.

in sha allah, kalau ada rezeki dan diizinkan Allah, boleh dapat peluang interview dan kerja kat sini. jangan berhenti mencuba dan niat kena betul, in sha allah. Very Happy

zairulamri
Active Member
Active Member

Number of posts : 88
Location : Al Fadang Fasir..
Registration date : 2012-01-26

View user profile

Back to top Go down

Re: Nak cari kerja di qatar

Post by ikan.bandaraya on 2013-02-02, 16:20

Selamat berjaya saya doakan murah rezeki apa yg dipohon berjaya..

ikan.bandaraya
Active Member
Active Member

Number of posts : 36
Registration date : 2013-01-27

View user profile

Back to top Go down

Re: Nak cari kerja di qatar

Post by SpectraGuy on 2013-07-01, 06:11

johnmichael wrote:Salam semua..mcm mane sy nk apply keje kt qatar..yg mudah dpt la..tolong sy sahabat2 sekalian Smile

You can check this out --> http://malaysians-qatar.topicboard.net/t804-job-opportunity

SpectraGuy
Active Member
Active Member

Number of posts : 114
Registration date : 2011-02-27

View user profile

Back to top Go down

Re: Nak cari kerja di qatar

Post by SpectraGuy on 2013-07-01, 06:17

zairulamri wrote:as salam bro zul,

same bidang and experience kita ni.  Very Happy
kalau dah pengalaman cam tu, and dah berani utk mengharung lautan badai ombak berduri.. dipersilakan..meh ramai2 memeriahkan komuniti malaysia kat qatar ni.

untuk mintak kerja kat mana2 company kat sini, jangan limit to 1 or 2 source's only. cari lagi mana2 source utk cari kerja kat qatar ni.

dua yg dah disebut tu, wajib. lepas tu try Linkedin, naukrigulf.com, oilandgasjobsearch.com , bayt.com, qatar gas, ras gas dan macam2 lagi.

in sha allah, kalau ada rezeki dan diizinkan Allah, boleh dapat peluang interview dan kerja kat sini. jangan berhenti mencuba dan niat kena betul, in sha allah.  Very Happy

Just a little advice for Qatar job seekers - those who engaged few known contacts in particular company for opportunities MAY risk losing the chance of getting shortlisted. Crying or Very sad 

The hiring team or HR team (that would receive your candidacy eventually) MAY think you are so desperate & decide not to pursue further. Evil or Very Mad 

It sounds funny, right? Because we are advised not to give up - but it happens the other way around.

Well, the thing is I myself experienced this & I have also come across substantial number of people telling me on the same. Shocked 

So, be extra careful, guys. Good luck, anyway.

SpectraGuy
Active Member
Active Member

Number of posts : 114
Registration date : 2011-02-27

View user profile

Back to top Go down

Re: Nak cari kerja di qatar

Post by Sponsored content Today at 20:02


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum