Need some info & advice

Page 4 of 8 Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Next

View previous topic View next topic Go down

Re: Need some info & advice

Post by xkempasx on 2012-05-18, 00:58

shazwan79 wrote:
xkempasx wrote:Untuk info..yg di offer ASHGHAL .gaji minimum lebih kurang 2.5 x current salary ...kalau nak lebih pandai2 nego.... hu..hu

Alamaak.....!!!hmmmmm
oklah tu kalau gaji sekarang RM5K u akan di offer tak kurang dari QR12500 basic belum campur elaun+lain lain..... kalau nak up lagi pandai2....ok good luck...

xkempasx
Active Member
Active Member

Number of posts : 44
Registration date : 2012-05-15

View user profile

Back to top Go down

Re: Need some info & advice

Post by yandie on 2012-05-18, 04:17

info dr mana xkempasx? ko dh di interview ke?

yandie
Active Member
Active Member

Number of posts : 50
Location : sepang
Registration date : 2012-05-14

View user profile

Back to top Go down

Re: Need some info & advice

Post by xkempasx on 2012-05-18, 09:41

yandie wrote:info dr mana xkempasx? ko dh di interview ke?
da pergi semalam...da berjaya pun...

xkempasx
Active Member
Active Member

Number of posts : 44
Registration date : 2012-05-15

View user profile

Back to top Go down

Re: Need some info & advice

Post by john labu on 2012-05-18, 09:59

xkempasx wrote:
yandie wrote:info dr mana xkempasx? ko dh di interview ke?
da pergi semalam...da berjaya pun...

dh berjaya bro ... tahniah ... bila plak hang kena report duty kt sana ... apa pak arab tu tnya kt hang ... share la

john labu
Active Member
Active Member

Number of posts : 29
Registration date : 2012-05-14

View user profile

Back to top Go down

Re: Need some info & advice

Post by yandie on 2012-05-18, 11:36

john labu wrote:
xkempasx wrote:
yandie wrote:info dr mana xkempasx? ko dh di interview ke?
da pergi semalam...da berjaya pun...

dh berjaya bro ... tahniah ... bila plak hang kena report duty kt sana ... apa pak arab tu tnya kt hang ... share la

share bro psl intrview...x saba nk tau gak ni....

yandie
Active Member
Active Member

Number of posts : 50
Location : sepang
Registration date : 2012-05-14

View user profile

Back to top Go down

Re: Need some info & advice

Post by xkempasx on 2012-05-18, 11:53

yandie wrote:
john labu wrote:
xkempasx wrote:
yandie wrote:info dr mana xkempasx? ko dh di interview ke?
da pergi semalam...da berjaya pun...

dh berjaya bro ... tahniah ... bila plak hang kena report duty kt sana ... apa pak arab tu tnya kt hang ... share la

share bro psl intrview...x saba nk tau gak ni....
Tip soalan soalan ASHGHAL....

No.1 Tell about yourself...?
Jawapan> Brief to them from A-Z around 1/2 hours ,your capability,strength qualification... you will be succeed...bro don't too quiet... just talk to them. ...good luck.

Very simple interview , no need to fill up any form or so what ever....hu..hu...
then collect your offer letter soon.



xkempasx
Active Member
Active Member

Number of posts : 44
Registration date : 2012-05-15

View user profile

Back to top Go down

Re: Need some info & advice

Post by xkempasx on 2012-05-18, 12:07

yandie wrote:
john labu wrote:
xkempasx wrote:
yandie wrote:info dr mana xkempasx? ko dh di interview ke?
da pergi semalam...da berjaya pun...

dh berjaya bro ... tahniah ... bila plak hang kena report duty kt sana ... apa pak arab tu tnya kt hang ... share la

share bro psl intrview...x saba nk tau gak ni....
Kalau kau orang berjaya diorang akan minta copy cert.photo,passport photocopy ,nego plak gaji kat bilik sebelah Bintang iv, dengan officer/manager hr kalau tak berjaya immediately lepas keluar bilik dia/agent beritahu cuba lagi...
cubalah yakin pada diri , cerita banyak job scope sekarang related dengan position yg di apply tuu..

xkempasx
Active Member
Active Member

Number of posts : 44
Registration date : 2012-05-15

View user profile

Back to top Go down

Re: Need some info & advice

Post by shazwan79 on 2012-05-18, 12:57

xkempasx wrote:
yandie wrote:
john labu wrote:
xkempasx wrote:
yandie wrote:info dr mana xkempasx? ko dh di interview ke?
da pergi semalam...da berjaya pun...

dh berjaya bro ... tahniah ... bila plak hang kena report duty kt sana ... apa pak arab tu tnya kt hang ... share la

share bro psl intrview...x saba nk tau gak ni....
Kalau kau orang berjaya diorang akan minta copy cert.photo,passport photocopy ,nego plak gaji kat bilik sebelah Bintang iv, dengan officer/manager hr kalau tak berjaya immediately lepas keluar bilik dia/agent beritahu cuba lagi...
cubalah yakin pada diri , cerita banyak job scope sekarang related dengan position yg di apply tuu..

tahniah bro..tq for the tips..btw bila berangkat??

shazwan79
Active Member
Active Member

Number of posts : 22
Registration date : 2012-05-15

View user profile

Back to top Go down

Re: Need some info & advice

Post by xkempasx on 2012-05-18, 13:30

shazwan79 wrote:
xkempasx wrote:
yandie wrote:
john labu wrote:
xkempasx wrote:
yandie wrote:info dr mana xkempasx? ko dh di interview ke?
da pergi semalam...da berjaya pun...

dh berjaya bro ... tahniah ... bila plak hang kena report duty kt sana ... apa pak arab tu tnya kt hang ... share la

share bro psl intrview...x saba nk tau gak ni....
Kalau kau orang berjaya diorang akan minta copy cert.photo,passport photocopy ,nego plak gaji kat bilik sebelah Bintang iv, dengan officer/manager hr kalau tak berjaya immediately lepas keluar bilik dia/agent beritahu cuba lagi...
cubalah yakin pada diri , cerita banyak job scope sekarang related dengan position yg di apply tuu..

tahniah bro..tq for the tips..btw bila berangkat??
Insyaallah jika ader rezeki lepas raya....AMIN.......

xkempasx
Active Member
Active Member

Number of posts : 44
Registration date : 2012-05-15

View user profile

Back to top Go down

Re: Need some info & advice

Post by xkempasx on 2012-05-18, 13:35

TIP masa interview: kalau ...banyak diam dan tunggu diorang tanya soalan,,,
seperti kita diingat kurang cerdik.....

xkempasx
Active Member
Active Member

Number of posts : 44
Registration date : 2012-05-15

View user profile

Back to top Go down

Re: Need some info & advice

Post by yandie on 2012-05-18, 17:10

bape ramai sesi ko? ramai yg lepas ke?

yandie
Active Member
Active Member

Number of posts : 50
Location : sepang
Registration date : 2012-05-14

View user profile

Back to top Go down

Re: Need some info & advice

Post by xkempasx on 2012-05-19, 00:45

yandie wrote:bape ramai sesi ko? ramai yg lepas ke?
before lunch jer ader lebih 10 orang....mungkin 20 orang hari tu....ramai gak yang balik awal....he...he..he...

xkempasx
Active Member
Active Member

Number of posts : 44
Registration date : 2012-05-15

View user profile

Back to top Go down

Re: Need some info & advice

Post by yandie on 2012-05-19, 01:49

xkempasx wrote:
yandie wrote:bape ramai sesi ko? ramai yg lepas ke?
before lunch jer ader lebih 10 orang....mungkin 20 orang hari tu....ramai gak yang balik awal....he...he..he...

hahaha...bertambah seram ni....

yandie
Active Member
Active Member

Number of posts : 50
Location : sepang
Registration date : 2012-05-14

View user profile

Back to top Go down

Re: Need some info & advice

Post by xkempasx on 2012-05-19, 10:09

Ada sesiapa.....yg gie interview ASHGHAL kat JW Mariot... hari nie...??? share lah your experience...

xkempasx
Active Member
Active Member

Number of posts : 44
Registration date : 2012-05-15

View user profile

Back to top Go down

Re: Need some info & advice

Post by shazwan79 on 2012-05-19, 10:10

xkempasx wrote:Ada sesiapa.....yg gie interview ASHGHAL kat JW Mariot... hari nie...??? share lah your experience...

Aku pegi tadi..Mcm xde harapan jee..hahahahahaha...

shazwan79
Active Member
Active Member

Number of posts : 22
Registration date : 2012-05-15

View user profile

Back to top Go down

Re: Need some info & advice

Post by xkempasx on 2012-05-19, 10:13

shazwan79 wrote:
xkempasx wrote:Ada sesiapa.....yg gie interview ASHGHAL kat JW Mariot... hari nie...??? share lah your experience...

Aku pegi tadi..Mcm xde harapan jee..hahahahahaha...
Bro apa agent kata lepas interview, Mr Altaf (Ashghal) ada collect your photocopy passport?

xkempasx
Active Member
Active Member

Number of posts : 44
Registration date : 2012-05-15

View user profile

Back to top Go down

Re: Need some info & advice

Post by shazwan79 on 2012-05-19, 10:16

xkempasx wrote:
shazwan79 wrote:
xkempasx wrote:Ada sesiapa.....yg gie interview ASHGHAL kat JW Mariot... hari nie...??? share lah your experience...

Aku pegi tadi..Mcm xde harapan jee..hahahahahaha...
Bro apa agent kata lepas interview, Mr Altaf (Ashghal) ada collect your photocopy passport?

Hahaha..kalau dah x collect maksudnya cuba lain kali la tu koot...hehehehe

shazwan79
Active Member
Active Member

Number of posts : 22
Registration date : 2012-05-15

View user profile

Back to top Go down

Re: Need some info & advice

Post by xkempasx on 2012-05-19, 10:20

shazwan79 wrote:
xkempasx wrote:
shazwan79 wrote:
xkempasx wrote:Ada sesiapa.....yg gie interview ASHGHAL kat JW Mariot... hari nie...??? share lah your experience...

Aku pegi tadi..Mcm xde harapan jee..hahahahahaha...
Bro apa agent kata lepas interview, Mr Altaf (Ashghal) ada collect your photocopy passport?

Hahaha..kalau dah x collect maksudnya cuba lain kali la tu koot...hehehehe
Dont give up.. bro mungkin ader peluang lain yang lagi baik....cuba lagi..... Smile
takpun nanti agent akan email....result....nya.
Bro u masuk tak bilik bintang iv tadi???

xkempasx
Active Member
Active Member

Number of posts : 44
Registration date : 2012-05-15

View user profile

Back to top Go down

Re: Need some info & advice

Post by shazwan79 on 2012-05-19, 10:23

xkempasx wrote:
shazwan79 wrote:
xkempasx wrote:
shazwan79 wrote:
xkempasx wrote:Ada sesiapa.....yg gie interview ASHGHAL kat JW Mariot... hari nie...??? share lah your experience...

Aku pegi tadi..Mcm xde harapan jee..hahahahahaha...
Bro apa agent kata lepas interview, Mr Altaf (Ashghal) ada collect your photocopy passport?

Hahaha..kalau dah x collect maksudnya cuba lain kali la tu koot...hehehehe
Dont give up.. bro mungkin ader peluang lain yang lagi baik....cuba lagi..... Smile
takpun nanti agent akan email....result....nya.
Bro u masuk tak bilik bintang iv tadi???

Tak bro..sbb tu wa rasa x dpt kot..agen omega tu ckp nanti dia call balik isnin..depa nak tggu candidate lain..(macam ayat pujuk je tu) hehehehe
Insya Allah, kalau ade rezeki yg lain koot

shazwan79
Active Member
Active Member

Number of posts : 22
Registration date : 2012-05-15

View user profile

Back to top Go down

Re: Need some info & advice

Post by xkempasx on 2012-05-19, 10:26

shazwan79 wrote:
xkempasx wrote:
shazwan79 wrote:
xkempasx wrote:
shazwan79 wrote:
xkempasx wrote:Ada sesiapa.....yg gie interview ASHGHAL kat JW Mariot... hari nie...??? share lah your experience...

Aku pegi tadi..Mcm xde harapan jee..hahahahahaha...
Bro apa agent kata lepas interview, Mr Altaf (Ashghal) ada collect your photocopy passport?

Hahaha..kalau dah x collect maksudnya cuba lain kali la tu koot...hehehehe
Dont give up.. bro mungkin ader peluang lain yang lagi baik....cuba lagi..... Smile
takpun nanti agent akan email....result....nya.
Bro u masuk tak bilik bintang iv tadi???

Tak bro..sbb tu wa rasa x dpt kot..agen omega tu ckp nanti dia call balik isnin..depa nak tggu candidate lain..(macam ayat pujuk je tu) hehehehe
Insya Allah, kalau ade rezeki yg lain koot
ASHGHAL punyer stail kalau kalau dia interest dgn candidate..u will be keep "ON HOLD" status.... bro lu dua agent panggil interview kan???

xkempasx
Active Member
Active Member

Number of posts : 44
Registration date : 2012-05-15

View user profile

Back to top Go down

Re: Need some info & advice

Post by shazwan79 on 2012-05-19, 10:29

xkempasx wrote:
shazwan79 wrote:
xkempasx wrote:
shazwan79 wrote:
xkempasx wrote:
shazwan79 wrote:
xkempasx wrote:Ada sesiapa.....yg gie interview ASHGHAL kat JW Mariot... hari nie...??? share lah your experience...

Aku pegi tadi..Mcm xde harapan jee..hahahahahaha...
Bro apa agent kata lepas interview, Mr Altaf (Ashghal) ada collect your photocopy passport?

Hahaha..kalau dah x collect maksudnya cuba lain kali la tu koot...hehehehe
Dont give up.. bro mungkin ader peluang lain yang lagi baik....cuba lagi..... Smile
takpun nanti agent akan email....result....nya.
Bro u masuk tak bilik bintang iv tadi???

Tak bro..sbb tu wa rasa x dpt kot..agen omega tu ckp nanti dia call balik isnin..depa nak tggu candidate lain..(macam ayat pujuk je tu) hehehehe
Insya Allah, kalau ade rezeki yg lain koot
ASHGHAL punyer stail kalau kalau dia interest dgn candidate..u will be keep "ON HOLD" status.... bro lu dua agent panggil interview kan???

Ha ah..But im assume the same person yg akan interview tu.Mr Ahmed dgn sapa yg botak tu..ahaks

Insya Allah, kalau dah ada rezeki tak ke mana..JUmpa si Yandy td jgak

shazwan79
Active Member
Active Member

Number of posts : 22
Registration date : 2012-05-15

View user profile

Back to top Go down

Re: Need some info & advice

Post by xkempasx on 2012-05-19, 10:31

shazwan79 wrote:
xkempasx wrote:
shazwan79 wrote:
xkempasx wrote:
shazwan79 wrote:
xkempasx wrote:
shazwan79 wrote:
xkempasx wrote:Ada sesiapa.....yg gie interview ASHGHAL kat JW Mariot... hari nie...??? share lah your experience...

Aku pegi tadi..Mcm xde harapan jee..hahahahahaha...
Bro apa agent kata lepas interview, Mr Altaf (Ashghal) ada collect your photocopy passport?

Hahaha..kalau dah x collect maksudnya cuba lain kali la tu koot...hehehehe
Dont give up.. bro mungkin ader peluang lain yang lagi baik....cuba lagi..... Smile
takpun nanti agent akan email....result....nya.
Bro u masuk tak bilik bintang iv tadi???

Tak bro..sbb tu wa rasa x dpt kot..agen omega tu ckp nanti dia call balik isnin..depa nak tggu candidate lain..(macam ayat pujuk je tu) hehehehe
Insya Allah, kalau ade rezeki yg lain koot
ASHGHAL punyer stail kalau kalau dia interest dgn candidate..u will be keep "ON HOLD" status.... bro lu dua agent panggil interview kan???

Ha ah..But im assume the same person yg akan interview tu.Mr Ahmed dgn sapa yg botak tu..ahaks

Insya Allah, kalau dah ada rezeki tak ke mana..JUmpa si Yandy td jgak
Aamacam...success tak si yandi tu tadiii?? Mr AHMED tu yang banyak tanya kan...yang kawan dia tu diam jerr kan??

xkempasx
Active Member
Active Member

Number of posts : 44
Registration date : 2012-05-15

View user profile

Back to top Go down

Re: Need some info & advice

Post by shazwan79 on 2012-05-19, 10:33

xkempasx wrote:
shazwan79 wrote:
xkempasx wrote:
shazwan79 wrote:
xkempasx wrote:
shazwan79 wrote:
xkempasx wrote:
shazwan79 wrote:
xkempasx wrote:Ada sesiapa.....yg gie interview ASHGHAL kat JW Mariot... hari nie...??? share lah your experience...

Aku pegi tadi..Mcm xde harapan jee..hahahahahaha...
Bro apa agent kata lepas interview, Mr Altaf (Ashghal) ada collect your photocopy passport?

Hahaha..kalau dah x collect maksudnya cuba lain kali la tu koot...hehehehe
Dont give up.. bro mungkin ader peluang lain yang lagi baik....cuba lagi..... Smile
takpun nanti agent akan email....result....nya.
Bro u masuk tak bilik bintang iv tadi???

Tak bro..sbb tu wa rasa x dpt kot..agen omega tu ckp nanti dia call balik isnin..depa nak tggu candidate lain..(macam ayat pujuk je tu) hehehehe
Insya Allah, kalau ade rezeki yg lain koot
ASHGHAL punyer stail kalau kalau dia interest dgn candidate..u will be keep "ON HOLD" status.... bro lu dua agent panggil interview kan???

Ha ah..But im assume the same person yg akan interview tu.Mr Ahmed dgn sapa yg botak tu..ahaks

Insya Allah, kalau dah ada rezeki tak ke mana..JUmpa si Yandy td jgak
Aamacam...success tak si yandi tu tadiii?? Mr AHMED tu yang banyak tanya kan...yang kawan dia tu diam jerr kan??

I left and waiting sama yandy..tp turn lama sgt so i gett off dulu aar..Yupp.. Si Amed tu xla byk ckp..aku je yg pot pet pot pet..hahahahah

shazwan79
Active Member
Active Member

Number of posts : 22
Registration date : 2012-05-15

View user profile

Back to top Go down

Re: Need some info & advice

Post by xkempasx on 2012-05-19, 10:36

shazwan79 wrote:
xkempasx wrote:
shazwan79 wrote:
xkempasx wrote:
shazwan79 wrote:
xkempasx wrote:
shazwan79 wrote:
xkempasx wrote:
shazwan79 wrote:
xkempasx wrote:Ada sesiapa.....yg gie interview ASHGHAL kat JW Mariot... hari nie...??? share lah your experience...

Aku pegi tadi..Mcm xde harapan jee..hahahahahaha...
Bro apa agent kata lepas interview, Mr Altaf (Ashghal) ada collect your photocopy passport?

Hahaha..kalau dah x collect maksudnya cuba lain kali la tu koot...hehehehe
Dont give up.. bro mungkin ader peluang lain yang lagi baik....cuba lagi..... Smile
takpun nanti agent akan email....result....nya.
Bro u masuk tak bilik bintang iv tadi???

Tak bro..sbb tu wa rasa x dpt kot..agen omega tu ckp nanti dia call balik isnin..depa nak tggu candidate lain..(macam ayat pujuk je tu) hehehehe
Insya Allah, kalau ade rezeki yg lain koot
ASHGHAL punyer stail kalau kalau dia interest dgn candidate..u will be keep "ON HOLD" status.... bro lu dua agent panggil interview kan???

Ha ah..But im assume the same person yg akan interview tu.Mr Ahmed dgn sapa yg botak tu..ahaks

Insya Allah, kalau dah ada rezeki tak ke mana..JUmpa si Yandy td jgak
Aamacam...success tak si yandi tu tadiii?? Mr AHMED tu yang banyak tanya kan...yang kawan dia tu diam jerr kan??

I left and waiting sama yandy..tp turn lama sgt so i gett off dulu aar..Yupp.. Si Amed tu xla byk ckp..aku je yg pot pet pot pet..hahahahah
bro bila interview yang lagi satu...tuu.

xkempasx
Active Member
Active Member

Number of posts : 44
Registration date : 2012-05-15

View user profile

Back to top Go down

Re: Need some info & advice

Post by shazwan79 on 2012-05-19, 10:37

xkempasx wrote:
shazwan79 wrote:
xkempasx wrote:
shazwan79 wrote:
xkempasx wrote:
shazwan79 wrote:
xkempasx wrote:
shazwan79 wrote:
xkempasx wrote:
shazwan79 wrote:
xkempasx wrote:Ada sesiapa.....yg gie interview ASHGHAL kat JW Mariot... hari nie...??? share lah your experience...

Aku pegi tadi..Mcm xde harapan jee..hahahahahaha...
Bro apa agent kata lepas interview, Mr Altaf (Ashghal) ada collect your photocopy passport?

Hahaha..kalau dah x collect maksudnya cuba lain kali la tu koot...hehehehe
Dont give up.. bro mungkin ader peluang lain yang lagi baik....cuba lagi..... Smile
takpun nanti agent akan email....result....nya.
Bro u masuk tak bilik bintang iv tadi???

Tak bro..sbb tu wa rasa x dpt kot..agen omega tu ckp nanti dia call balik isnin..depa nak tggu candidate lain..(macam ayat pujuk je tu) hehehehe
Insya Allah, kalau ade rezeki yg lain koot
ASHGHAL punyer stail kalau kalau dia interest dgn candidate..u will be keep "ON HOLD" status.... bro lu dua agent panggil interview kan???

Ha ah..But im assume the same person yg akan interview tu.Mr Ahmed dgn sapa yg botak tu..ahaks

Insya Allah, kalau dah ada rezeki tak ke mana..JUmpa si Yandy td jgak
Aamacam...success tak si yandi tu tadiii?? Mr AHMED tu yang banyak tanya kan...yang kawan dia tu diam jerr kan??

I left and waiting sama yandy..tp turn lama sgt so i gett off dulu aar..Yupp.. Si Amed tu xla byk ckp..aku je yg pot pet pot pet..hahahahah
bro bila interview yang lagi satu...tuu.

selasa

shazwan79
Active Member
Active Member

Number of posts : 22
Registration date : 2012-05-15

View user profile

Back to top Go down

Re: Need some info & advice

Post by Sponsored content Today at 22:37


Sponsored content


Back to top Go down

Page 4 of 8 Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Next

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum