Need some info & advice

Page 7 of 8 Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Next

View previous topic View next topic Go down

Re: Need some info & advice

Post by rizi the doll on 2012-05-23, 13:06

john labu wrote:perghhh ... makin hangat nampaknya kt sini ... so ada sesapa yg kt sini accept offer from Ashghal tak ... sila angkat tangan ... nk kira ...

Erm... sori yer, didn't mean to offend sapa2...

rizi the doll
Active Member
Active Member

Number of posts : 347
Age : 37
Registration date : 2008-11-18

View user profile

Back to top Go down

Re: Need some info & advice

Post by rizzmal on 2012-05-23, 16:27

aku baru dapat email dari JVI sebentar tadi,, dah dapat offer letter dari agent JVI,, aku bagi tahu laaa berapa dia offer aku,, xpayah nak rahsia laa.. Grand Total termasuk housing allowance adalah QR17080... aku mintak qr20k pun xdapat nak kasi... ermmm tenung punya tenung rasanya xterima kot

rizzmal
Newbies
Newbies

Number of posts : 7
Registration date : 2012-05-19

View user profile

Back to top Go down

Re: Need some info & advice

Post by xkempasx on 2012-05-23, 17:23

rizzmal wrote:aku baru dapat email dari JVI sebentar tadi,, dah dapat offer letter dari agent JVI,, aku bagi tahu laaa berapa dia offer aku,, xpayah nak rahsia laa.. Grand Total termasuk housing allowance adalah QR17080... aku mintak qr20k pun xdapat nak kasi... ermmm tenung punya tenung rasanya xterima kot
Tahniah...terlebih dahulu...diucapkan dapat juga akhirnya....kalau tak jadi pergi Qatar offer letter jangan buang...frame...kan bro ..buat azimat penguat semangat akan ada offer yg lagi baik nanti...insyaallah...

xkempasx
Active Member
Active Member

Number of posts : 44
Registration date : 2012-05-15

View user profile

Back to top Go down

Re: Need some info & advice

Post by shazwan79 on 2012-05-23, 17:25

xkempasx wrote:
rizzmal wrote:aku baru dapat email dari JVI sebentar tadi,, dah dapat offer letter dari agent JVI,, aku bagi tahu laaa berapa dia offer aku,, xpayah nak rahsia laa.. Grand Total termasuk housing allowance adalah QR17080... aku mintak qr20k pun xdapat nak kasi... ermmm tenung punya tenung rasanya xterima kot
Tahniah...terlebih dahulu...diucapkan dapat juga akhirnya....kalau tak jadi pergi Qatar offer letter jangan buang...frame...kan bro ..buat azimat penguat semangat akan ada offer yg lagi baik nanti...insyaallah...

Setuju tuu..hehehehe

shazwan79
Active Member
Active Member

Number of posts : 22
Registration date : 2012-05-15

View user profile

Back to top Go down

Re: Need some info & advice

Post by Tapah Man on 2012-05-24, 16:52

shazwan79 wrote:
xkempasx wrote:
rizzmal wrote:aku baru dapat email dari JVI sebentar tadi,, dah dapat offer letter dari agent JVI,, aku bagi tahu laaa berapa dia offer aku,, xpayah nak rahsia laa.. Grand Total termasuk housing allowance adalah QR17080... aku mintak qr20k pun xdapat nak kasi... ermmm tenung punya tenung rasanya xterima kot
Tahniah...terlebih dahulu...diucapkan dapat juga akhirnya....kalau tak jadi pergi Qatar offer letter jangan buang...frame...kan bro ..buat azimat penguat semangat akan ada offer yg lagi baik nanti...insyaallah...

Setuju tuu..hehehehe

Ada yang dah accept offer ke??? Saya pun dapat offer QR 18K termasuk housing allowance..OK ke???

Tapah Man
Newbies
Newbies

Number of posts : 3
Registration date : 2012-05-24

View user profile

Back to top Go down

Re: Need some info & advice

Post by yandie on 2012-05-24, 16:59

tahniah tapah man..tapah man bole baca thread yg lepas2...byk dh isu psl ni...hehe (post apa tu tapah man?)

yandie
Active Member
Active Member

Number of posts : 50
Location : sepang
Registration date : 2012-05-14

View user profile

Back to top Go down

Re: Need some info & advice

Post by Tapah Man on 2012-05-24, 17:31

yandie wrote:tahniah tapah man..tapah man bole baca thread yg lepas2...byk dh isu psl ni...hehe (post apa tu tapah man?)

Saya mintak Senior ITS Engineer..Ashghal offer ITS Engineer jee..

Tapah Man
Newbies
Newbies

Number of posts : 3
Registration date : 2012-05-24

View user profile

Back to top Go down

Re: Need some info & advice

Post by syaifulizman on 2012-05-25, 07:55

Tapah Man wrote:
yandie wrote:tahniah tapah man..tapah man bole baca thread yg lepas2...byk dh isu psl ni...hehe (post apa tu tapah man?)

Saya mintak Senior ITS Engineer..Ashghal offer ITS Engineer jee..

dah decide ke tapah man?

syaifulizman
Newbies
Newbies

Number of posts : 9
Registration date : 2012-05-14

View user profile

Back to top Go down

Re: Need some info & advice

Post by john labu on 2012-05-25, 11:21

Tapah Man wrote:
yandie wrote:tahniah tapah man..tapah man bole baca thread yg lepas2...byk dh isu psl ni...hehe (post apa tu tapah man?)

Saya mintak Senior ITS Engineer..Ashghal offer ITS Engineer jee..

sama la ngan aku ... so hang pi ka tak?

john labu
Active Member
Active Member

Number of posts : 29
Registration date : 2012-05-14

View user profile

Back to top Go down

Re: Need some info & advice

Post by Tapah Man on 2012-05-25, 16:47

Katakanlah gaji QR 14K dan housing allowance 2.5K (Single status) = QR 16.5K Anak2 dan Mem tinggal kat malaysia ....hu hu hu
Kongsi rumah 3 bilik + api&air QR3600/3 = QR 1200 sebulan
Makan = QR 1500 sebulan (Masak sendiri..ikan masin kadang2 tenggiri)
Kereta dan petrol = QR 2300
Miscellaneous = QR 1500

Jumlah "gross saving" = QR 10K

Tolak hutang rumah dan kereta kat malaysia= RM 2000@QR 2400
Tolak keperluan keluarga dirumah malaysia (anak2 sekolah dlln) = RM 3000 @ QR 3500
Simpan untuk tambang balik Malaysia = QR500 sebulan
Anggaran net saving QR 3600 @ RM 3000 sebulan
Kalau terlebih guna kat Qatar x ada saving langsung..

BERBALOI KE TUAN2 SEMUA????

Tapi tahun depan gaji mesti naik lagi kot..

Tapah Man
Newbies
Newbies

Number of posts : 3
Registration date : 2012-05-24

View user profile

Back to top Go down

Re: Need some info & advice

Post by numbskull on 2012-05-25, 16:48

Offer below 20k better datang as single, banyak gak boleh saving..kalau datang bawak family especially kalau ada anak dah sekolah agak teruk gak
unless tak kisah hantar anak masuk sekolah Indian or Pakistani stream..

numbskull
Active Member
Active Member

Number of posts : 29
Registration date : 2008-08-27

View user profile

Back to top Go down

Re: Need some info & advice

Post by noble-man on 2012-05-25, 18:56

Tapah Man wrote:Katakanlah gaji QR 14K dan housing allowance 2.5K (Single status) = QR 16.5K Anak2 dan Mem tinggal kat malaysia ....hu hu hu
Kongsi rumah 3 bilik + api&air QR3600/3 = QR 1200 sebulan
Makan = QR 1500 sebulan (Masak sendiri..ikan masin kadang2 tenggiri)
Kereta dan petrol = QR 2300
Miscellaneous = QR 1500

Jumlah "gross saving" = QR 10K

Tolak hutang rumah dan kereta kat malaysia= RM 2000@QR 2400
Tolak keperluan keluarga dirumah malaysia (anak2 sekolah dlln) = RM 3000 @ QR 3500
Simpan untuk tambang balik Malaysia = QR500 sebulan
Anggaran net saving QR 3600 @ RM 3000 sebulan
Kalau terlebih guna kat Qatar x ada saving langsung..

BERBALOI KE TUAN2 SEMUA????

Tapi tahun depan gaji mesti naik lagi kot..

Sewa rumah 3 bilik + api&air QR 3600 ? Kat area mana tu ?

noble-man
Active Member
Active Member

Number of posts : 209
Registration date : 2008-04-21

View user profile

Back to top Go down

Re: Need some info & advice

Post by john labu on 2012-05-26, 03:48

mmm ... fenin2 ... akunya offer 19900 ... utk single ... berbaloi ke tak pegi .... tolonnn kawan-kawan & otai2 ...

john labu
Active Member
Active Member

Number of posts : 29
Registration date : 2012-05-14

View user profile

Back to top Go down

Re: Need some info & advice

Post by hamka on 2012-05-26, 05:45

bro,
kalo single berbaloi sy rasa. cari member kongsi apartment ok lah tu. kalo nak lagi info pi ke qatar forum, ada subforum salary n allowances.

hamka
Newbies
Newbies

Number of posts : 10
Registration date : 2012-03-10

View user profile

Back to top Go down

Re: Need some info & advice

Post by xkempasx on 2012-05-26, 06:31

Tapah Man wrote:Katakanlah gaji QR 14K dan housing allowance 2.5K (Single status) = QR 16.5K Anak2 dan Mem tinggal kat malaysia ....hu hu hu
Kongsi rumah 3 bilik + api&air QR3600/3 = QR 1200 sebulan
Makan = QR 1500 sebulan (Masak sendiri..ikan masin kadang2 tenggiri)
Kereta dan petrol = QR 2300
Miscellaneous = QR 1500

Jumlah "gross saving" = QR 10K

Tolak hutang rumah dan kereta kat malaysia= RM 2000@QR 2400
Tolak keperluan keluarga dirumah malaysia (anak2 sekolah dlln) = RM 3000 @ QR 3500
Simpan untuk tambang balik Malaysia = QR500 sebulan
Anggaran net saving QR 3600 @ RM 3000 sebulan
Kalau terlebih guna kat Qatar x ada saving langsung..

BERBALOI KE TUAN2 SEMUA????

Tapi tahun depan gaji mesti naik lagi kot..
He...he..he..he...belum sampai Qatar lagi dah habis duit..kiraan atas kertas... The better way Solat Istiqarah..



xkempasx
Active Member
Active Member

Number of posts : 44
Registration date : 2012-05-15

View user profile

Back to top Go down

Re: Need some info & advice

Post by syaifulizman on 2012-05-26, 06:38

rizzmal wrote:aku baru dapat email dari JVI sebentar tadi,, dah dapat offer letter dari agent JVI,, aku bagi tahu laaa berapa dia offer aku,, xpayah nak rahsia laa.. Grand Total termasuk housing allowance adalah QR17080... aku mintak qr20k pun xdapat nak kasi... ermmm tenung punya tenung rasanya xterima kot

tak gagah la nak accept offer QR16500 dari Ashghal.. so decided not to accept. maybe next time kot i

syaifulizman
Newbies
Newbies

Number of posts : 9
Registration date : 2012-05-14

View user profile

Back to top Go down

Re: Need some info & advice

Post by yandie on 2012-05-31, 02:49

sunyi dh thread ni...sape yg terima offer? sila angkat tgn...hehehe

yandie
Active Member
Active Member

Number of posts : 50
Location : sepang
Registration date : 2012-05-14

View user profile

Back to top Go down

Re: Need some info & advice

Post by kamarul on 2012-05-31, 04:03

setelah aku tenung...perasap...gosok2 offer letter tu.....aku dah buat keputusan untuk tak pegi....rasa macam tak berbaloi...dengan gaji camtu mungkin aku jadi lebih teruk dari bangla kat sini...

kamarul
Newbies
Newbies

Number of posts : 18
Age : 36
Registration date : 2012-05-14

View user profile

Back to top Go down

Re: Need some info & advice

Post by yandie on 2012-05-31, 04:11

kamarul wrote:setelah aku tenung...perasap...gosok2 offer letter tu.....aku dah buat keputusan untuk tak pegi....rasa macam tak berbaloi...dengan gaji camtu mungkin aku jadi lebih teruk dari bangla kat sini...

uiii dasyatnya...bape dia offer bro?

yandie
Active Member
Active Member

Number of posts : 50
Location : sepang
Registration date : 2012-05-14

View user profile

Back to top Go down

Re: Need some info & advice

Post by kamarul on 2012-05-31, 04:15

QR 19000...

kamarul
Newbies
Newbies

Number of posts : 18
Age : 36
Registration date : 2012-05-14

View user profile

Back to top Go down

Re: Need some info & advice

Post by nuat on 2012-06-01, 02:30

halo..ada sapa2 dah dapat offer letter ashghal drainage dept? position EE...

nuat
Newbies
Newbies

Number of posts : 1
Registration date : 2012-05-24

View user profile

Back to top Go down

Re: Need some info & advice

Post by R.Z on 2012-06-01, 11:06

aku dapat tp utk safety....O&M Drainage...rasanya nak pi kot...awal bln 7...

R.Z
Newbies
Newbies

Number of posts : 8
Registration date : 2012-05-31

View user profile http://R.Z

Back to top Go down

Re: Need some info & advice

Post by xkempasx on 2012-06-01, 13:14

R.Z wrote:aku dapat tp utk safety....O&M Drainage...rasanya nak pi kot...awal bln 7...
Bro sapa u punyer agent??

xkempasx
Active Member
Active Member

Number of posts : 44
Registration date : 2012-05-15

View user profile

Back to top Go down

Re: Need some info & advice

Post by R.Z on 2012-06-02, 13:01

Omega....ko apa crita?? pegi ke xpegi?? hehe

R.Z
Newbies
Newbies

Number of posts : 8
Registration date : 2012-05-31

View user profile http://R.Z

Back to top Go down

Re: Need some info & advice

Post by xkempasx on 2012-06-02, 13:14

R.Z wrote:Omega....ko apa crita?? pegi ke xpegi?? hehe
Tak pie kot...gaji yg di offer takleh nak simpan banyak....zaman nak cari experience dah lama berlalu, so decide not accept...expectation, tiap2 bulan dapat simpan QR10K..baruler..ok affraid

xkempasx
Active Member
Active Member

Number of posts : 44
Registration date : 2012-05-15

View user profile

Back to top Go down

Re: Need some info & advice

Post by Sponsored content Today at 04:25


Sponsored content


Back to top Go down

Page 7 of 8 Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Next

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum