Need some info & advice

Page 5 of 8 Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Next

View previous topic View next topic Go down

Re: Need some info & advice

Post by xkempasx on 2012-05-19, 10:40

shazwan79 wrote:
xkempasx wrote:
shazwan79 wrote:
xkempasx wrote:
shazwan79 wrote:
xkempasx wrote:
shazwan79 wrote:
xkempasx wrote:
shazwan79 wrote:
xkempasx wrote:
shazwan79 wrote:
xkempasx wrote:Ada sesiapa.....yg gie interview ASHGHAL kat JW Mariot... hari nie...??? share lah your experience...

Aku pegi tadi..Mcm xde harapan jee..hahahahahaha...
Bro apa agent kata lepas interview, Mr Altaf (Ashghal) ada collect your photocopy passport?

Hahaha..kalau dah x collect maksudnya cuba lain kali la tu koot...hehehehe
Dont give up.. bro mungkin ader peluang lain yang lagi baik....cuba lagi..... Smile
takpun nanti agent akan email....result....nya.
Bro u masuk tak bilik bintang iv tadi???

Tak bro..sbb tu wa rasa x dpt kot..agen omega tu ckp nanti dia call balik isnin..depa nak tggu candidate lain..(macam ayat pujuk je tu) hehehehe
Insya Allah, kalau ade rezeki yg lain koot
ASHGHAL punyer stail kalau kalau dia interest dgn candidate..u will be keep "ON HOLD" status.... bro lu dua agent panggil interview kan???

Ha ah..But im assume the same person yg akan interview tu.Mr Ahmed dgn sapa yg botak tu..ahaks

Insya Allah, kalau dah ada rezeki tak ke mana..JUmpa si Yandy td jgak
Aamacam...success tak si yandi tu tadiii?? Mr AHMED tu yang banyak tanya kan...yang kawan dia tu diam jerr kan??

I left and waiting sama yandy..tp turn lama sgt so i gett off dulu aar..Yupp.. Si Amed tu xla byk ckp..aku je yg pot pet pot pet..hahahahah
bro bila interview yang lagi satu...tuu.

selasa
ooo.. sama ngan 2 orang member wa.. 1 position Engineer Civil 1 lagi M&E engineer ..tapi tak taulah diorang pergi tak?? Agent Jerry Varghese ker bro...

xkempasx
Active Member
Active Member

Number of posts : 44
Registration date : 2012-05-15

View user profile

Back to top Go down

Re: Need some info & advice

Post by shazwan79 on 2012-05-19, 10:41

xkempasx wrote:
shazwan79 wrote:
xkempasx wrote:
shazwan79 wrote:
xkempasx wrote:
shazwan79 wrote:
xkempasx wrote:
shazwan79 wrote:
xkempasx wrote:
shazwan79 wrote:
xkempasx wrote:
shazwan79 wrote:
xkempasx wrote:Ada sesiapa.....yg gie interview ASHGHAL kat JW Mariot... hari nie...??? share lah your experience...

Aku pegi tadi..Mcm xde harapan jee..hahahahahaha...
Bro apa agent kata lepas interview, Mr Altaf (Ashghal) ada collect your photocopy passport?

Hahaha..kalau dah x collect maksudnya cuba lain kali la tu koot...hehehehe
Dont give up.. bro mungkin ader peluang lain yang lagi baik....cuba lagi..... Smile
takpun nanti agent akan email....result....nya.
Bro u masuk tak bilik bintang iv tadi???

Tak bro..sbb tu wa rasa x dpt kot..agen omega tu ckp nanti dia call balik isnin..depa nak tggu candidate lain..(macam ayat pujuk je tu) hehehehe
Insya Allah, kalau ade rezeki yg lain koot
ASHGHAL punyer stail kalau kalau dia interest dgn candidate..u will be keep "ON HOLD" status.... bro lu dua agent panggil interview kan???

Ha ah..But im assume the same person yg akan interview tu.Mr Ahmed dgn sapa yg botak tu..ahaks

Insya Allah, kalau dah ada rezeki tak ke mana..JUmpa si Yandy td jgak
Aamacam...success tak si yandi tu tadiii?? Mr AHMED tu yang banyak tanya kan...yang kawan dia tu diam jerr kan??

I left and waiting sama yandy..tp turn lama sgt so i gett off dulu aar..Yupp.. Si Amed tu xla byk ckp..aku je yg pot pet pot pet..hahahahah
bro bila interview yang lagi satu...tuu.

selasa
ooo.. sama ngan 2 orang member wa.. 1 position Engineer Civil 1 lagi M&E engineer ..tapi tak taulah diorang pergi tak?? Agent Jerry Varghese ker bro...

Nope, Imperell

shazwan79
Active Member
Active Member

Number of posts : 22
Registration date : 2012-05-15

View user profile

Back to top Go down

Re: Need some info & advice

Post by xkempasx on 2012-05-19, 10:44

shazwan79 wrote:
xkempasx wrote:
shazwan79 wrote:
xkempasx wrote:
shazwan79 wrote:
xkempasx wrote:
shazwan79 wrote:
xkempasx wrote:
shazwan79 wrote:
xkempasx wrote:
shazwan79 wrote:
xkempasx wrote:
shazwan79 wrote:
xkempasx wrote:Ada sesiapa.....yg gie interview ASHGHAL kat JW Mariot... hari nie...??? share lah your experience...

Aku pegi tadi..Mcm xde harapan jee..hahahahahaha...
Bro apa agent kata lepas interview, Mr Altaf (Ashghal) ada collect your photocopy passport?

Hahaha..kalau dah x collect maksudnya cuba lain kali la tu koot...hehehehe
Dont give up.. bro mungkin ader peluang lain yang lagi baik....cuba lagi..... Smile
takpun nanti agent akan email....result....nya.
Bro u masuk tak bilik bintang iv tadi???

Tak bro..sbb tu wa rasa x dpt kot..agen omega tu ckp nanti dia call balik isnin..depa nak tggu candidate lain..(macam ayat pujuk je tu) hehehehe
Insya Allah, kalau ade rezeki yg lain koot
ASHGHAL punyer stail kalau kalau dia interest dgn candidate..u will be keep "ON HOLD" status.... bro lu dua agent panggil interview kan???

Ha ah..But im assume the same person yg akan interview tu.Mr Ahmed dgn sapa yg botak tu..ahaks

Insya Allah, kalau dah ada rezeki tak ke mana..JUmpa si Yandy td jgak
Aamacam...success tak si yandi tu tadiii?? Mr AHMED tu yang banyak tanya kan...yang kawan dia tu diam jerr kan??

I left and waiting sama yandy..tp turn lama sgt so i gett off dulu aar..Yupp.. Si Amed tu xla byk ckp..aku je yg pot pet pot pet..hahahahah
bro bila interview yang lagi satu...tuu.

selasa
ooo.. sama ngan 2 orang member wa.. 1 position Engineer Civil 1 lagi M&E engineer ..tapi tak taulah diorang pergi tak?? Agent Jerry Varghese ker bro...

Nope, Imperell
ok good luck try your best.....

xkempasx
Active Member
Active Member

Number of posts : 44
Registration date : 2012-05-15

View user profile

Back to top Go down

Re: Need some info & advice

Post by shazwan79 on 2012-05-19, 10:45

xkempasx wrote:
shazwan79 wrote:
xkempasx wrote:
shazwan79 wrote:
xkempasx wrote:
shazwan79 wrote:
xkempasx wrote:
shazwan79 wrote:
xkempasx wrote:
shazwan79 wrote:
xkempasx wrote:
shazwan79 wrote:
xkempasx wrote:
shazwan79 wrote:
xkempasx wrote:Ada sesiapa.....yg gie interview ASHGHAL kat JW Mariot... hari nie...??? share lah your experience...

Aku pegi tadi..Mcm xde harapan jee..hahahahahaha...
Bro apa agent kata lepas interview, Mr Altaf (Ashghal) ada collect your photocopy passport?

Hahaha..kalau dah x collect maksudnya cuba lain kali la tu koot...hehehehe
Dont give up.. bro mungkin ader peluang lain yang lagi baik....cuba lagi..... Smile
takpun nanti agent akan email....result....nya.
Bro u masuk tak bilik bintang iv tadi???

Tak bro..sbb tu wa rasa x dpt kot..agen omega tu ckp nanti dia call balik isnin..depa nak tggu candidate lain..(macam ayat pujuk je tu) hehehehe
Insya Allah, kalau ade rezeki yg lain koot
ASHGHAL punyer stail kalau kalau dia interest dgn candidate..u will be keep "ON HOLD" status.... bro lu dua agent panggil interview kan???

Ha ah..But im assume the same person yg akan interview tu.Mr Ahmed dgn sapa yg botak tu..ahaks

Insya Allah, kalau dah ada rezeki tak ke mana..JUmpa si Yandy td jgak
Aamacam...success tak si yandi tu tadiii?? Mr AHMED tu yang banyak tanya kan...yang kawan dia tu diam jerr kan??

I left and waiting sama yandy..tp turn lama sgt so i gett off dulu aar..Yupp.. Si Amed tu xla byk ckp..aku je yg pot pet pot pet..hahahahah
bro bila interview yang lagi satu...tuu.

selasa
ooo.. sama ngan 2 orang member wa.. 1 position Engineer Civil 1 lagi M&E engineer ..tapi tak taulah diorang pergi tak?? Agent Jerry Varghese ker bro...

Nope, Imperell
ok good luck try your best.....

entahla..sbb yg meng interview pun org yg sama jgak..si ahmad tu n khalid..50/50

shazwan79
Active Member
Active Member

Number of posts : 22
Registration date : 2012-05-15

View user profile

Back to top Go down

Re: Need some info & advice

Post by john labu on 2012-05-19, 14:36

xkempasx wrote:Ada sesiapa.....yg gie interview ASHGHAL kat JW Mariot... hari nie...??? share lah your experience...

aku gi interview ari ni bro ... dapat la ... tapi dia org offer ciput gila ... tak tergamak den nk nolong ... x leh nego lak tu ...

john labu
Active Member
Active Member

Number of posts : 29
Registration date : 2012-05-14

View user profile

Back to top Go down

Re: Need some info & advice

Post by xkempasx on 2012-05-19, 16:30

john labu wrote:
xkempasx wrote:Ada sesiapa.....yg gie interview ASHGHAL kat JW Mariot... hari nie...??? share lah your experience...

aku gi interview ari ni bro ... dapat la ... tapi dia org offer ciput gila ... tak tergamak den nk nolong ... x leh nego lak tu ...
ciput tu tak sampai QR20k ......ker.. offer tu.... pale ????

xkempasx
Active Member
Active Member

Number of posts : 44
Registration date : 2012-05-15

View user profile

Back to top Go down

Re: Need some info & advice

Post by john labu on 2012-05-19, 17:00

total QR 21.5 k termasuk housing allowance ... ko rase camne

john labu
Active Member
Active Member

Number of posts : 29
Registration date : 2012-05-14

View user profile

Back to top Go down

Re: Need some info & advice

Post by xkempasx on 2012-05-19, 17:18

john labu wrote:total QR 21.5 k termasuk housing allowance ... ko rase camne
tahniah,,,la bro,,,
package single ker family....?

xkempasx
Active Member
Active Member

Number of posts : 44
Registration date : 2012-05-15

View user profile

Back to top Go down

Re: Need some info & advice

Post by john labu on 2012-05-19, 17:20

xkempasx wrote:
john labu wrote:total QR 21.5 k termasuk housing allowance ... ko rase camne
tahniah,,,la bro,,,
package single ker family....?

single

john labu
Active Member
Active Member

Number of posts : 29
Registration date : 2012-05-14

View user profile

Back to top Go down

Re: Need some info & advice

Post by xkempasx on 2012-05-19, 17:22

xkempasx wrote:
john labu wrote:total QR 21.5 k termasuk housing allowance ... ko rase camne
tahniah,,,la bro,,,
package single ker family....?
QR21000=RM18,025.8

xkempasx
Active Member
Active Member

Number of posts : 44
Registration date : 2012-05-15

View user profile

Back to top Go down

Re: Need some info & advice

Post by xkempasx on 2012-05-19, 17:29

Boleh simpan duit gak tu...sewa bilik jer kat sana...kurang2 setiap bulan simpan RM6000

xkempasx
Active Member
Active Member

Number of posts : 44
Registration date : 2012-05-15

View user profile

Back to top Go down

Re: Need some info & advice

Post by yandie on 2012-05-19, 18:20

aku sama cam syazwan79...hehe...xde rezeki...

yandie
Active Member
Active Member

Number of posts : 50
Location : sepang
Registration date : 2012-05-14

View user profile

Back to top Go down

Re: Need some info & advice

Post by rizzmal on 2012-05-20, 08:59

Salam,,,, aku dah interview kat Ashghal ari khamis baru nie jawatan GIS Engineer,, permulaan interview baik dan menarik,, lepa tu dia suruh tunggu dan interview pulak dengan HR, lepas interview dgn HR aku demand gaji dalam QR20k,, pada mulanya semuanya baik tapi bila aku cakap expected salary aku QR20k terus dia terkejut hahhahahhaha..... pastu dia mintak semua maklumat pasal family, isteri dan anak berapa,,, prefer nak bawak family atau nak pergi sorang.. then after 5 minute dia cakap ok we will contact u... pastu aku keluar jumpa pulak dgn Mr George Altaf dia cakap sekali lagi we'll contact you.. pada aku xdapat pun xapa janji aku mintak apa yang aku nak.. we're malaysian not bangla or indon or pinoy, kalau dia xboleh bagi apa yang aku mintak pada aku xperlu laa datang malaysia cari pekerja... QR20k menurut kawan aku kat sana pun belum tentu boleh survive dgn medical benefit xder, children educational allowance pun xder..

rizzmal
Newbies
Newbies

Number of posts : 7
Registration date : 2012-05-19

View user profile

Back to top Go down

Re: Need some info & advice

Post by yandie on 2012-05-20, 11:51

rizzmal wrote:Salam,,,, aku dah interview kat Ashghal ari khamis baru nie jawatan GIS Engineer,, permulaan interview baik dan menarik,, lepa tu dia suruh tunggu dan interview pulak dengan HR, lepas interview dgn HR aku demand gaji dalam QR20k,, pada mulanya semuanya baik tapi bila aku cakap expected salary aku QR20k terus dia terkejut hahhahahhaha..... pastu dia mintak semua maklumat pasal family, isteri dan anak berapa,,, prefer nak bawak family atau nak pergi sorang.. then after 5 minute dia cakap ok we will contact u... pastu aku keluar jumpa pulak dgn Mr George Altaf dia cakap sekali lagi we'll contact you.. pada aku xdapat pun xapa janji aku mintak apa yang aku nak.. we're malaysian not bangla or indon or pinoy, kalau dia xboleh bagi apa yang aku mintak pada aku xperlu laa datang malaysia cari pekerja... QR20k menurut kawan aku kat sana pun belum tentu boleh survive dgn medical benefit xder, children educational allowance pun xder..

salam rizzmal...bape org interview jawatan GIS engineer aritu? Aku jawatan GIS engineer gak. Apa yg ko cerita kat diaorg? Aku beriya cite psl spatial database engine (sde), pastu arcgis server ngan server manager, camne kita leh replicate data walaupun daripada 2 negara berbeza misal kata qatar ngan abu dhabi...pastu pak arab ckp ok n then thank you...salah cite ke aku ni? hahaha...insyaAllah ko dpt tu bro....aku jmpe Wan Amril Ramirez...dia dpt tuk GIS engineer tu...kitaorg intrview 19/05/2012...

yandie
Active Member
Active Member

Number of posts : 50
Location : sepang
Registration date : 2012-05-14

View user profile

Back to top Go down

Re: Need some info & advice

Post by xkempasx on 2012-05-20, 14:21

rizzmal wrote:Salam,,,, aku dah interview kat Ashghal ari khamis baru nie jawatan GIS Engineer,, permulaan interview baik dan menarik,, lepa tu dia suruh tunggu dan interview pulak dengan HR, lepas interview dgn HR aku demand gaji dalam QR20k,, pada mulanya semuanya baik tapi bila aku cakap expected salary aku QR20k terus dia terkejut hahhahahhaha..... pastu dia mintak semua maklumat pasal family, isteri dan anak berapa,,, prefer nak bawak family atau nak pergi sorang.. then after 5 minute dia cakap ok we will contact u... pastu aku keluar jumpa pulak dgn Mr George Altaf dia cakap sekali lagi we'll contact you.. pada aku xdapat pun xapa janji aku mintak apa yang aku nak.. we're malaysian not bangla or indon or pinoy, kalau dia xboleh bagi apa yang aku mintak pada aku xperlu laa datang malaysia cari pekerja... QR20k menurut kawan aku kat sana pun belum tentu boleh survive dgn medical benefit xder, children educational allowance pun xder..
Salam... Tahniah bro....bukan nak tunjuk pandai kat sini tapi apa yang didapati dari info2 yg lepas...HR tu terkejut sebab ada jugak Engineer dari Malaysia yg mintak setakat QR20K...rendah gila tu...kalau ada yg desperate nak accept that offer nie buat spoil market...QR20K include all not a basic salary sama macam Karala..dan pinoy bro..
Apa2 pun tahniah...don't hurt feeling.

xkempasx
Active Member
Active Member

Number of posts : 44
Registration date : 2012-05-15

View user profile

Back to top Go down

Re: Need some info & advice

Post by rizzmal on 2012-05-20, 15:26

Xkempasx... nak kata rendah QR20k tu rendah mmg laa rendah,,, aku pun macam serba salah nak cakap expected salary sbnrnya.. cuma dia cakap apa yang aku mintak tu terlalu tinggi utk Ashghal.. tapi aku cakap laa mrk xsediakan education allowance n medical benefit pun setakat di government hospital.. sbb tu laa dia mintak aku senaraikan ahli keluarga aku n umur anak2 aku... tp xkisah laa kalau ikutkan hati nak jugak letak dlm 35k tapi dah agent cakap jgn letak tinggi kalau ikutkan mereka mintak kita letak dlm 15k jer paling tinggi...
Yandie... berapa org yang apply utk jawatan GIS Engineer tu aku xsure sgt laa tapi yg dlm pengetahuan aku ada laa 4 org termasuk kau dan aku n amril.. aku pernah laa kerja dgn amril n dia mmg talented n great.. kalau aku xdapat tp dia yg dapat mmg aku xheran laa hahhaha... apa yang kau cerita tu xsalah tapi kau kena tgk "Siapa" org yg kau nak cerita tu... 2 org mamat arab tu aku rasa engineer, kau cerita benda psl sde, arc gis manager mana laa dia org nak faham.... nasib baik kau xcerita pasal projection n ilmu geodesy lagi laa garu kepala dia org... aku cerita mcm mana teknik n aplikasi GIS nie boleh dipraktikkan utk sewerage system.. apa kegunaan utk operation n maintance,, mcm mana GIS nie boleh membantu O&M dlm kerja2 harian mereka termasuk laa kerja utk mengenal pasti paip utk rehab, paip yg blockage n for jetting... simple jer kan??? xperlu laa nak cerita benda yg too technical berkenaan GIS,, itu cukup setakat kita yg tahu.. yg penting top management nak tahu mcm mana aplikasi GIS dlm utilities termasuk sewerage... Apa pun aku pun xpasti dapat ker tak.. sbb aku terlalu berkeras dgn apa yang aku demand.. tapi niat aku attend interview pun sbb nak mencari sesuatu yg baru,, nk cuba interview dgn company arab sbb xpernah rasa sblm ini,, n nak rasa thrill interview sbb lama xrasa hehehehe.. dah dekat 5 tahun xpegi interview sekali sekala rasa balik thrill tu best jugak..... dapat x dapat no.2 bro,,

rizzmal
Newbies
Newbies

Number of posts : 7
Registration date : 2012-05-19

View user profile

Back to top Go down

Re: Need some info & advice

Post by xkempasx on 2012-05-20, 15:38

rizzmal wrote:Xkempasx... nak kata rendah QR20k tu rendah mmg laa rendah,,, aku pun macam serba salah nak cakap expected salary sbnrnya.. cuma dia cakap apa yang aku mintak tu terlalu tinggi utk Ashghal.. tapi aku cakap laa mrk xsediakan education allowance n medical benefit pun setakat di government hospital.. sbb tu laa dia mintak aku senaraikan ahli keluarga aku n umur anak2 aku... tp xkisah laa kalau ikutkan hati nak jugak letak dlm 35k tapi dah agent cakap jgn letak tinggi kalau ikutkan mereka mintak kita letak dlm 15k jer paling tinggi...
Yandie... berapa org yang apply utk jawatan GIS Engineer tu aku xsure sgt laa tapi yg dlm pengetahuan aku ada laa 4 org termasuk kau dan aku n amril.. aku pernah laa kerja dgn amril n dia mmg talented n great.. kalau aku xdapat tp dia yg dapat mmg aku xheran laa hahhaha... apa yang kau cerita tu xsalah tapi kau kena tgk "Siapa" org yg kau nak cerita tu... 2 org mamat arab tu aku rasa engineer, kau cerita benda psl sde, arc gis manager mana laa dia org nak faham.... nasib baik kau xcerita pasal projection n ilmu geodesy lagi laa garu kepala dia org... aku cerita mcm mana teknik n aplikasi GIS nie boleh dipraktikkan utk sewerage system.. apa kegunaan utk operation n maintance,, mcm mana GIS nie boleh membantu O&M dlm kerja2 harian mereka termasuk laa kerja utk mengenal pasti paip utk rehab, paip yg blockage n for jetting... simple jer kan??? xperlu laa nak cerita benda yg too technical berkenaan GIS,, itu cukup setakat kita yg tahu.. yg penting top management nak tahu mcm mana aplikasi GIS dlm utilities termasuk sewerage... Apa pun aku pun xpasti dapat ker tak.. sbb aku terlalu berkeras dgn apa yang aku demand.. tapi niat aku attend interview pun sbb nak mencari sesuatu yg baru,, nk cuba interview dgn company arab sbb xpernah rasa sblm ini,, n nak rasa thrill interview sbb lama xrasa hehehehe.. dah dekat 5 tahun xpegi interview sekali sekala rasa balik thrill tu best jugak..... dapat x dapat no.2 bro,,
memang kau patut minta QR35K...bro....tapi arab2 takleh nak nego sikit pun....entahlah ada orang yg boleh dengan kadar tersebut alhamdulillah... InsyaALLAH kau dapat job tu...

xkempasx
Active Member
Active Member

Number of posts : 44
Registration date : 2012-05-15

View user profile

Back to top Go down

Re: Need some info & advice

Post by yandie on 2012-05-20, 15:45

rizzmal wrote:Xkempasx... nak kata rendah QR20k tu rendah mmg laa rendah,,, aku pun macam serba salah nak cakap expected salary sbnrnya.. cuma dia cakap apa yang aku mintak tu terlalu tinggi utk Ashghal.. tapi aku cakap laa mrk xsediakan education allowance n medical benefit pun setakat di government hospital.. sbb tu laa dia mintak aku senaraikan ahli keluarga aku n umur anak2 aku... tp xkisah laa kalau ikutkan hati nak jugak letak dlm 35k tapi dah agent cakap jgn letak tinggi kalau ikutkan mereka mintak kita letak dlm 15k jer paling tinggi...
Yandie... berapa org yang apply utk jawatan GIS Engineer tu aku xsure sgt laa tapi yg dlm pengetahuan aku ada laa 4 org termasuk kau dan aku n amril.. aku pernah laa kerja dgn amril n dia mmg talented n great.. kalau aku xdapat tp dia yg dapat mmg aku xheran laa hahhaha... apa yang kau cerita tu xsalah tapi kau kena tgk "Siapa" org yg kau nak cerita tu... 2 org mamat arab tu aku rasa engineer, kau cerita benda psl sde, arc gis manager mana laa dia org nak faham.... nasib baik kau xcerita pasal projection n ilmu geodesy lagi laa garu kepala dia org... aku cerita mcm mana teknik n aplikasi GIS nie boleh dipraktikkan utk sewerage system.. apa kegunaan utk operation n maintance,, mcm mana GIS nie boleh membantu O&M dlm kerja2 harian mereka termasuk laa kerja utk mengenal pasti paip utk rehab, paip yg blockage n for jetting... simple jer kan??? xperlu laa nak cerita benda yg too technical berkenaan GIS,, itu cukup setakat kita yg tahu.. yg penting top management nak tahu mcm mana aplikasi GIS dlm utilities termasuk sewerage... Apa pun aku pun xpasti dapat ker tak.. sbb aku terlalu berkeras dgn apa yang aku demand.. tapi niat aku attend interview pun sbb nak mencari sesuatu yg baru,, nk cuba interview dgn company arab sbb xpernah rasa sblm ini,, n nak rasa thrill interview sbb lama xrasa hehehehe.. dah dekat 5 tahun xpegi interview sekali sekala rasa balik thrill tu best jugak..... dapat x dapat no.2 bro,,

patut yg interview kita pun at least ada knowledge psl GIS...xpela, ada gak xperience intrview ngan pak arab...hehe

yandie
Active Member
Active Member

Number of posts : 50
Location : sepang
Registration date : 2012-05-14

View user profile

Back to top Go down

Re: Need some info & advice

Post by shazwan79 on 2012-05-20, 16:11

hahahahha...citer punya citer psl projek sewerage...senyaaap je depa..hehehehe

shazwan79
Active Member
Active Member

Number of posts : 22
Registration date : 2012-05-15

View user profile

Back to top Go down

Re: Need some info & advice

Post by yandie on 2012-05-20, 16:19

bro xkempasx terima ke x offer ashgal tu?

yandie
Active Member
Active Member

Number of posts : 50
Location : sepang
Registration date : 2012-05-14

View user profile

Back to top Go down

Re: Need some info & advice

Post by rizzmal on 2012-05-21, 03:12

kawan aku dah dapat offer dari ashghal, basic salary QR15k,, dia tgh berfikir sama ada patut terima atau tak...

Yandie.. bila kau interview dgn consultant GIS mmg kau perlu cerita detail pasal GIS,, keluarkan laa semua ilmu kau pasal GIS sbb biasanya top management di consultant GIS adalah org yang mahir pasal GIS... tp bila kau interview dgn company besar yg mana GIS adalah salah satu bidang support for engineering cthnya Ashghal ker, TNB, Petronas, Shell apa yang perlu kau cerita adalah konsep GIS utk diaplikasikan pada syarikat mereka.. apa yg GIS boleh buat utk mereka,, mcm mana caranya nak buat, apa yang perlu ada,, n sbgnya..
Tapi aku rasa aku xdapat kot,, sbb dia xbagi pun offer letter kat aku cuma cakap "we'll call you,," mcm mana nak sedapkan hati jer hehehehhehhehe

rizzmal
Newbies
Newbies

Number of posts : 7
Registration date : 2012-05-19

View user profile

Back to top Go down

Re: Need some info & advice

Post by yandie on 2012-05-21, 03:36

rizzmal wrote:kawan aku dah dapat offer dari ashghal, basic salary QR15k,, dia tgh berfikir sama ada patut terima atau tak...

Yandie.. bila kau interview dgn consultant GIS mmg kau perlu cerita detail pasal GIS,, keluarkan laa semua ilmu kau pasal GIS sbb biasanya top management di consultant GIS adalah org yang mahir pasal GIS... tp bila kau interview dgn company besar yg mana GIS adalah salah satu bidang support for engineering cthnya Ashghal ker, TNB, Petronas, Shell apa yang perlu kau cerita adalah konsep GIS utk diaplikasikan pada syarikat mereka.. apa yg GIS boleh buat utk mereka,, mcm mana caranya nak buat, apa yang perlu ada,, n sbgnya..
Tapi aku rasa aku xdapat kot,, sbb dia xbagi pun offer letter kat aku cuma cakap "we'll call you,," mcm mana nak sedapkan hati jer hehehehhehhehe

hehe...mana tau bro...psl jawatan gempak tu..GIS Engineer...tu yg cite teknikal...aku background town planning...patut bkn trus dpt offer letter on the spot ke? mcm bro john labu...

yandie
Active Member
Active Member

Number of posts : 50
Location : sepang
Registration date : 2012-05-14

View user profile

Back to top Go down

Re: Need some info & advice

Post by john labu on 2012-05-21, 03:56

yandie wrote:
rizzmal wrote:kawan aku dah dapat offer dari ashghal, basic salary QR15k,, dia tgh berfikir sama ada patut terima atau tak...

Yandie.. bila kau interview dgn consultant GIS mmg kau perlu cerita detail pasal GIS,, keluarkan laa semua ilmu kau pasal GIS sbb biasanya top management di consultant GIS adalah org yang mahir pasal GIS... tp bila kau interview dgn company besar yg mana GIS adalah salah satu bidang support for engineering cthnya Ashghal ker, TNB, Petronas, Shell apa yang perlu kau cerita adalah konsep GIS utk diaplikasikan pada syarikat mereka.. apa yg GIS boleh buat utk mereka,, mcm mana caranya nak buat, apa yang perlu ada,, n sbgnya..
Tapi aku rasa aku xdapat kot,, sbb dia xbagi pun offer letter kat aku cuma cakap "we'll call you,," mcm mana nak sedapkan hati jer hehehehhehhehe

hehe...mana tau bro...psl jawatan gempak tu..GIS Engineer...tu yg cite teknikal...aku background town planning...patut bkn trus dpt offer letter on the spot ke? mcm bro john labu...

huhu ... offer letter tu aku dh tenung lama-lama ... dh nampak dh jawapan dia .. NO ... aku dh bg tau agen JVI tu suruh adjust sket gaji ngan Ashghal ... klu dia up skit lagi ... Insya Allah aku terima ... klu tak ... bye2 : What a Face

john labu
Active Member
Active Member

Number of posts : 29
Registration date : 2012-05-14

View user profile

Back to top Go down

Re: Need some info & advice

Post by yandie on 2012-05-21, 03:58

hopefully dpt bro....

yandie
Active Member
Active Member

Number of posts : 50
Location : sepang
Registration date : 2012-05-14

View user profile

Back to top Go down

Re: Need some info & advice

Post by rizzmal on 2012-05-21, 05:50

ramai yang tenung offer letter skrg,, tp hati berbelah bagi nak terima ke tak.. sbb dpt maklumat dari kawan2 kat sana yg kata cost living mahal, kalau bujang syok jugak xpayah nak fikir apa2.. pergi jer laa.. yg dah kawen adoi laa.. By the way masa JVI iklankan kerja nie dulu dia cakap tiket 4x setahun ditanggung ashghal, medical benefit tanggung dan elaun rumah QTR40k setahun.. bila interview baru tahu yg tiket hanya sekali setahun, medical benefit xder, (hanya dihospital kerajaan jer) pastu elaun 40K setahun utk perabot tu dia cakap kena kerja dgn ashghal selama 4 tahun jika xsampai 4 tahun apa yg aku faham semua perabot yang kita beli akan diambik balik... Tp kawan2 aku kat sana kata kalau 15K-20K baik xpayah laaa kecuali nak datang sorang..

rizzmal
Newbies
Newbies

Number of posts : 7
Registration date : 2012-05-19

View user profile

Back to top Go down

Re: Need some info & advice

Post by Sponsored content Today at 04:27


Sponsored content


Back to top Go down

Page 5 of 8 Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Next

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum