Orang baru di Doha

View previous topic View next topic Go down

Orang baru di Doha

Post by Jeffakhir1 on 2012-03-12, 16:46

Salam semua,

Nama saya Jeffery Mohd Akhir. Berasal dari Ampang dan telah menerima tawaran kerja di Aspire Zone bersama syarikat UGL Services Ltd. Akan tiba di Doha pada 28/03/2012.

Buat masa ini saya akan tinggal berseorangan di Al Mamoura dan insyaallah isteri dan anak2 akan turut serta tahun depan.

Saya berharap dapat berhubung dan berkenalan dengan rakyat Malaysia yang telah berada di sana.


Jeffakhir1
Newbies
Newbies

Number of posts : 14
Age : 42
Registration date : 2012-03-11

View user profile

Back to top Go down

Re: Orang baru di Doha

Post by zairulamri on 2012-03-12, 16:52

Salam perkenalan bro. Tahniah atas rezeki dari Allah ni.

Bagi saya lak, masih menunggu panggilan jer untuk kesana. Baru jer selesai buat urusan documentation. Kalau ada rezeki, sama la kita, kat Aspire Zone, cuma saya kat Aspetar. Boleh ler kenal2 nnt.

So sekarang masih di Ampang la? saya kat Bdr Seri Putra. Baru jer petang tadi ker AP Recruitment hantar dokumen2 yg diaorg nak utk dihantar ke Aspetar, maybe for work permit application kot (actually x tau apasal diaorg nak dokumen2 tu buat apa Laughing ). Bro pun melalui AP Recruitment jugak ker?

Orait bro. Kalau ada masa boleh ler jumpa nnt sebelum berangkat ke sana.

zairulamri
Active Member
Active Member

Number of posts : 88
Location : Al Fadang Fasir..
Registration date : 2012-01-26

View user profile

Back to top Go down

Re: Orang baru di Doha

Post by Jeffakhir1 on 2012-03-12, 17:09

Salam Bob,

Yup. Sekarang saya di Ampang. Bekerja di Bangi.

Majikan di Doha (UGL Services) ada minta sediakan semua certificate disahkan dan set gambar passport dll. bagi urusan work permit.

Kalau senang boleh jumpa sebelum berlepas ke sana.

Hp: 016-6608391

Jeffakhir1
Newbies
Newbies

Number of posts : 14
Age : 42
Registration date : 2012-03-11

View user profile

Back to top Go down

Re: Orang baru di Doha

Post by zairulamri on 2012-03-12, 17:13

Orait bro. Nnt saya contact. Insyallah next week. Boleh bro?

zairulamri
Active Member
Active Member

Number of posts : 88
Location : Al Fadang Fasir..
Registration date : 2012-01-26

View user profile

Back to top Go down

Re: Orang baru di Doha

Post by Jeffakhir1 on 2012-03-12, 17:29

Ok

Jeffakhir1
Newbies
Newbies

Number of posts : 14
Age : 42
Registration date : 2012-03-11

View user profile

Back to top Go down

Re: Orang baru di Doha

Post by ikan.bandaraya on 2013-02-02, 20:22

Marhabaa

ikan.bandaraya
Active Member
Active Member

Number of posts : 36
Registration date : 2013-01-27

View user profile

Back to top Go down

Re: Orang baru di Doha

Post by SpectraGuy on 2013-06-26, 03:39

Congrats to all who secured job opportunities in Aspire. May I know if its related to technology opening like Biz Analyst? If there's direct opening in which hiring team wants to scout the candidate directly, can you guys let me know?

2 years ago, Aspire did interview campaign in MY. Most of MY candidates didn't make it because Aspire team went to Manila - you know the rest. Wink

SpectraGuy
Active Member
Active Member

Number of posts : 114
Registration date : 2011-02-27

View user profile

Back to top Go down

Re: Orang baru di Doha

Post by Chian on 2013-09-18, 07:49

Apa khabar semua ?

Apa khabar Jeffakhir 1 & Zairulamri ? Dah settle down kar Doha ?

SepctraGuy, moga ada rezki Tuan untuk ke Doha suatu hari nanti seperti yang diidamkan.

Chian
Active Member
Active Member

Number of posts : 551
Registration date : 2009-04-05

View user profile

Back to top Go down

Re: Orang baru di Doha

Post by Sponsored content Today at 18:24


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum