Baru Nak Jejak kaki di QATAR

View previous topic View next topic Go down

Baru Nak Jejak kaki di QATAR

Post by otaiyakuza on 2012-02-05, 00:54

ASLKM semua buat warga forum dan salam perkenalan..Smile

saya org baru dalam forum nie...kalau tak kena minta tlg ajar..Smile camnie saya baru dapat offer job dengan RAS GAS..yang saya tak tahu pihak ras gas minta saya sediakan dokumen seperti dibawah nie sebelum mereka nak buat visa kerja saya...

a.Translate certificates & certify as true copies at Magistrate / Sessions Court
b.Endorse (photocopied & translated) academic certificates at Wisma Putra and Qatar Embassy.

(MUST use qualified Translator or Interpreter)

c.Provide 3 Referees plus their full contact details email address, mobile phone numbers, designation & company address.

yang saya tak tau nak buat sekarang nie ialah a.saya nak kena pi buat terjemahan sijil saya kat makamah ke?? dan kemudian saya nak kena pergi endose kat kedutaan qatar kew??lepas tu pula nak kena pi endose kat wisma putra plak ke??

satu lagi yang last tu reference tu nak orang tempat kerja lama ke??atau kawan atau kenalan pun boleh??

saya minta rakan2 forum beri tunjuk ajar..dan kerja kat offshore qatar ok tak???

sekian terima kasih..wslm Smile



otaiyakuza
Active Member
Active Member

Number of posts : 21
Age : 40
Location : penang,malaysia
Registration date : 2011-09-21

View user profile

Back to top Go down

Re: Baru Nak Jejak kaki di QATAR

Post by rizi the doll on 2012-02-05, 06:39

otaiyakuza wrote:ASLKM semua buat warga forum dan salam perkenalan..Smile

saya org baru dalam forum nie...kalau tak kena minta tlg ajar..Smile camnie saya baru dapat offer job dengan RAS GAS..yang saya tak tahu pihak ras gas minta saya sediakan dokumen seperti dibawah nie sebelum mereka nak buat visa kerja saya...

a.Translate certificates & certify as true copies at Magistrate / Sessions Court
b.Endorse (photocopied & translated) academic certificates at Wisma Putra and Qatar Embassy.

(MUST use qualified Translator or Interpreter)

c.Provide 3 Referees plus their full contact details email address, mobile phone numbers, designation & company address.

yang saya tak tau nak buat sekarang nie ialah a.saya nak kena pi buat terjemahan sijil saya kat makamah ke?? dan kemudian saya nak kena pergi endose kat kedutaan qatar kew??lepas tu pula nak kena pi endose kat wisma putra plak ke??

satu lagi yang last tu reference tu nak orang tempat kerja lama ke??atau kawan atau kenalan pun boleh??

saya minta rakan2 forum beri tunjuk ajar..dan kerja kat offshore qatar ok tak???

sekian terima kasih..wslm Smile



Salam OtaiYakuza...

Welcome to Qatar... Smile

a) translation leh buat kat institute terjemahan negara... atau mana2 company yg leh buat translation. (Assuming it's BM to BI la). Sebab masa Rizi nak dtg dulu just BM to BI... lepas tuu gie cop pesuruhjaya sumpah jer.

b)Yang endorse kat Wisma Putra tuu bro study kat mana? Wife Rizi study kat Aussie, so sijil2 dia kena hantaq AUS embassy kat KL utk certification, lepas tuu baru kasi kat Wisma Putra utk cop...

c)Referee nie saja jer derang gatal mintak... none of my referee derang call pun... tapi best to give yg kita kenal la and dun forget to inform them also... bukan nyer derang nak check pun jawatan ker amende ker.

Hope this helps... lain2 info, try to check thread2 lama 1st... kalau still tak jumpa apa yg nak dicari... geng2 forumner berbesar hati nak tolong...

take care.

rizi the doll
Active Member
Active Member

Number of posts : 347
Age : 37
Registration date : 2008-11-18

View user profile

Back to top Go down

Re: Baru Nak Jejak kaki di QATAR

Post by Palee on 2012-02-05, 19:15

otaiyakuza wrote:ASLKM semua buat warga forum dan salam perkenalan..Smile

saya org baru dalam forum nie...kalau tak kena minta tlg ajar..Smile camnie saya baru dapat offer job dengan RAS GAS..yang saya tak tahu pihak ras gas minta saya sediakan dokumen seperti dibawah nie sebelum mereka nak buat visa kerja saya...

a.Translate certificates & certify as true copies at Magistrate / Sessions Court
b.Endorse (photocopied & translated) academic certificates at Wisma Putra and Qatar Embassy.

(MUST use qualified Translator or Interpreter)

c.Provide 3 Referees plus their full contact details email address, mobile phone numbers, designation & company address.

yang saya tak tau nak buat sekarang nie ialah a.saya nak kena pi buat terjemahan sijil saya kat makamah ke?? dan kemudian saya nak kena pergi endose kat kedutaan qatar kew??lepas tu pula nak kena pi endose kat wisma putra plak ke??

satu lagi yang last tu reference tu nak orang tempat kerja lama ke??atau kawan atau kenalan pun boleh??

saya minta rakan2 forum beri tunjuk ajar..dan kerja kat offshore qatar ok tak???

sekian terima kasih..wslm Smile



salaam..

mmg betul mcm bro rizi to habaq. cuma macam saya pula study dlm malaysia aje.

1. Memula just pi je memana opis lawyer ke...atau pro typist yg bley wat translation ikut format tertentunya. Then bawa all the translated copies tu ke mahkamah..cari jurubahasa mahkamah untuk di verify dan endorse kan. Kalau nak si jurubahasa mahkamah translatekan bley..tapi maybe amik masa barang seminggu kot..sebab dia bizi salunya. However, kalau dia bley rekemenkan tempat diluar untuk wat translation..lagi bagus. cepat siap cepat antar.

2. Dah siap segala translation utk certs tuh...bawak la ke wisma putra untuk diendorsekan pula...bawak sekali hat original tau...utk verification juga. Datanglah awal2 seafdalnya. Bawak duit yg mencukupi untuk bayor fees endorse certs tuh.

3. Bawak pi ke embassy qatar...please datang sebelum tghari! Depa ikut waktu bekerja mcm di Qatar rasanya (0630hrs-1430hrs) Razz ...sebab pada 1430hrs je duta nya dah takde kat opis. wa dah kena beb! Owh..sediakan juga jumlah duit yg banyak...sebab nak endorse semer certs tu kena bayor! Lagi banyok certs...lagi banyok la kena bayor!

2. Bawak semer docs yg dah endorsed...antar ke Aprecruitment.

Fyi, saya pun nanti offshore juga...tapi di QP. 25feb nanti flight ke doha. Wassalam. Harap sket sebanyak pengalaman saya tadi dapat membantu.

Palee
Active Member
Active Member

Number of posts : 56
Registration date : 2011-06-21

View user profile

Back to top Go down

Re: Baru Nak Jejak kaki di QATAR

Post by otaiyakuza on 2012-02-05, 19:24

aslkm bro rizi,,Smile

thanks for info...pasal translate certificate tu kalau kat mahkamah boleh buat tak???pasalnye sy stay kat penang kalau nak pergi institut terjemahan negara kat kl kn..sijil yang nak translate tu just sijil yang bm saje ke atau semua sijil??kalau sijil yang dah omputih tu kena bagi gak kew???

sy study kat malaysia jew...lepas translate tu kena cop kat mahkamah kew???kemudian saya kene pergi ke wisma putra buat endose sijil lepas tu plak nak kena ke kedutaan qatar plak ke endose skali lagi???....maaf banyak bertanya..sebab saya tak berapa tahu sgt tentang mende nie...Smile

thanks...:)wslm

otaiyakuza
Active Member
Active Member

Number of posts : 21
Age : 40
Location : penang,malaysia
Registration date : 2011-09-21

View user profile

Back to top Go down

Re: Baru Nak Jejak kaki di QATAR

Post by otaiyakuza on 2012-02-05, 19:33

Palee wrote:
otaiyakuza wrote:ASLKM semua buat warga forum dan salam perkenalan..Smile

saya org baru dalam forum nie...kalau tak kena minta tlg ajar..Smile camnie saya baru dapat offer job dengan RAS GAS..yang saya tak tahu pihak ras gas minta saya sediakan dokumen seperti dibawah nie sebelum mereka nak buat visa kerja saya...

a.Translate certificates & certify as true copies at Magistrate / Sessions Court
b.Endorse (photocopied & translated) academic certificates at Wisma Putra and Qatar Embassy.

(MUST use qualified Translator or Interpreter)

c.Provide 3 Referees plus their full contact details email address, mobile phone numbers, designation & company address.

yang saya tak tau nak buat sekarang nie ialah a.saya nak kena pi buat terjemahan sijil saya kat makamah ke?? dan kemudian saya nak kena pergi endose kat kedutaan qatar kew??lepas tu pula nak kena pi endose kat wisma putra plak ke??

satu lagi yang last tu reference tu nak orang tempat kerja lama ke??atau kawan atau kenalan pun boleh??

saya minta rakan2 forum beri tunjuk ajar..dan kerja kat offshore qatar ok tak???

sekian terima kasih..wslm Smile



salaam..

mmg betul mcm bro rizi to habaq. cuma macam saya pula study dlm malaysia aje.

1. Memula just pi je memana opis lawyer ke...atau pro typist yg bley wat translation ikut format tertentunya. Then bawa all the translated copies tu ke mahkamah..cari jurubahasa mahkamah untuk di verify dan endorse kan. Kalau nak si jurubahasa mahkamah translatekan bley..tapi maybe amik masa barang seminggu kot..sebab dia bizi salunya. However, kalau dia bley rekemenkan tempat diluar untuk wat translation..lagi bagus. cepat siap cepat antar.

2. Dah siap segala translation utk certs tuh...bawak la ke wisma putra untuk diendorsekan pula...bawak sekali hat original tau...utk verification juga. Datanglah awal2 seafdalnya. Bawak duit yg mencukupi untuk bayor fees endorse certs tuh.

3. Bawak pi ke embassy qatar...please datang sebelum tghari! Depa ikut waktu bekerja mcm di Qatar rasanya (0630hrs-1430hrs) Razz ...sebab pada 1430hrs je duta nya dah takde kat opis. wa dah kena beb! Owh..sediakan juga jumlah duit yg banyak...sebab nak endorse semer certs tu kena bayor! Lagi banyok certs...lagi banyok la kena bayor!

2. Bawak semer docs yg dah endorsed...antar ke Aprecruitment.

Fyi, saya pun nanti offshore juga...tapi di QP. 25feb nanti flight ke doha. Wassalam. Harap sket sebanyak pengalaman saya tadi dapat membantu.

aslkm palee...

ooo hang pn pi qatar gak ye...salam perkenalan ,,hang melalui aprecruitment gak kew...saya dapat email dr aprecruitment last2 minit lambat nak buat tak sempat dah terlepas ke angola offshore ni pn dok ada atas barge lg..balik awal bulan 3 nie...hang dok mana???ari tu hang translate hang buat kat mana??

ingat balik dari offshore nanti nanti baru nak pi buat semua tu...

lepas hang hantar semua dokumen kat aprecruitment lama tak depa proses nak buat visa dan tiket flight ke doha??bukan apa takot kalau lambat nak naik satu trip lg ke angola offshore..kalau cepat takyah naik dah...Smile ingat camtu...

wslm

otaiyakuza
Active Member
Active Member

Number of posts : 21
Age : 40
Location : penang,malaysia
Registration date : 2011-09-21

View user profile

Back to top Go down

Re: Baru Nak Jejak kaki di QATAR

Post by Palee on 2012-02-07, 02:28

otaiyakuza wrote:
Palee wrote:
otaiyakuza wrote:ASLKM semua buat warga forum dan salam perkenalan..Smile

saya org baru dalam forum nie...kalau tak kena minta tlg ajar..Smile camnie saya baru dapat offer job dengan RAS GAS..yang saya tak tahu pihak ras gas minta saya sediakan dokumen seperti dibawah nie sebelum mereka nak buat visa kerja saya...

a.Translate certificates & certify as true copies at Magistrate / Sessions Court
b.Endorse (photocopied & translated) academic certificates at Wisma Putra and Qatar Embassy.

(MUST use qualified Translator or Interpreter)

c.Provide 3 Referees plus their full contact details email address, mobile phone numbers, designation & company address.

yang saya tak tau nak buat sekarang nie ialah a.saya nak kena pi buat terjemahan sijil saya kat makamah ke?? dan kemudian saya nak kena pergi endose kat kedutaan qatar kew??lepas tu pula nak kena pi endose kat wisma putra plak ke??

satu lagi yang last tu reference tu nak orang tempat kerja lama ke??atau kawan atau kenalan pun boleh??

saya minta rakan2 forum beri tunjuk ajar..dan kerja kat offshore qatar ok tak???

sekian terima kasih..wslm Smile



salaam..

mmg betul mcm bro rizi to habaq. cuma macam saya pula study dlm malaysia aje.

1. Memula just pi je memana opis lawyer ke...atau pro typist yg bley wat translation ikut format tertentunya. Then bawa all the translated copies tu ke mahkamah..cari jurubahasa mahkamah untuk di verify dan endorse kan. Kalau nak si jurubahasa mahkamah translatekan bley..tapi maybe amik masa barang seminggu kot..sebab dia bizi salunya. However, kalau dia bley rekemenkan tempat diluar untuk wat translation..lagi bagus. cepat siap cepat antar.

2. Dah siap segala translation utk certs tuh...bawak la ke wisma putra untuk diendorsekan pula...bawak sekali hat original tau...utk verification juga. Datanglah awal2 seafdalnya. Bawak duit yg mencukupi untuk bayor fees endorse certs tuh.

3. Bawak pi ke embassy qatar...please datang sebelum tghari! Depa ikut waktu bekerja mcm di Qatar rasanya (0630hrs-1430hrs) Razz ...sebab pada 1430hrs je duta nya dah takde kat opis. wa dah kena beb! Owh..sediakan juga jumlah duit yg banyak...sebab nak endorse semer certs tu kena bayor! Lagi banyok certs...lagi banyok la kena bayor!

2. Bawak semer docs yg dah endorsed...antar ke Aprecruitment.

Fyi, saya pun nanti offshore juga...tapi di QP. 25feb nanti flight ke doha. Wassalam. Harap sket sebanyak pengalaman saya tadi dapat membantu.

aslkm palee...

ooo hang pn pi qatar gak ye...salam perkenalan ,,hang melalui aprecruitment gak kew...saya dapat email dr aprecruitment last2 minit lambat nak buat tak sempat dah terlepas ke angola offshore ni pn dok ada atas barge lg..balik awal bulan 3 nie...hang dok mana???ari tu hang translate hang buat kat mana??

ingat balik dari offshore nanti nanti baru nak pi buat semua tu...

lepas hang hantar semua dokumen kat aprecruitment lama tak depa proses nak buat visa dan tiket flight ke doha??bukan apa takot kalau lambat nak naik satu trip lg ke angola offshore..kalau cepat takyah naik dah...Smile ingat camtu...

wslm

Salam otaiyakuza,

Aku duduk kat Pekan, Pahang. Rituh wat kat kuantan...wat kat typist je. Ye..juga melalui aprecruitment. Aku bulan july lagi dah siap antaq semua docs..tapi hujung december baru depa confirmkan visa dan flight ticket. Proses visa ni aku rasa depend on company yg nak hirer kita tulah kot. Sebab ada member2 aku hat sebelum ni dalam 2-3 bulan je siap dah proses. Maybe company nak ikut financial year ke hapa. bab ang nak pi balik satu trip lagi ke angola offsore tu aku tak berani nak habaq apa2 lah....takut sat lagi mai angin depa nak ang pi deraih..naya ja.

Ang naik drilling barge kaa tu? Very Happy company apa skang?

Palee
Active Member
Active Member

Number of posts : 56
Registration date : 2011-06-21

View user profile

Back to top Go down

Re: Baru Nak Jejak kaki di QATAR

Post by Palee on 2012-02-07, 02:34

otaiyakuza wrote:aslkm bro rizi,,Smile

thanks for info...pasal translate certificate tu kalau kat mahkamah boleh buat tak???pasalnye sy stay kat penang kalau nak pergi institut terjemahan negara kat kl kn..sijil yang nak translate tu just sijil yang bm saje ke atau semua sijil??kalau sijil yang dah omputih tu kena bagi gak kew???

sy study kat malaysia jew...lepas translate tu kena cop kat mahkamah kew???kemudian saya kene pergi ke wisma putra buat endose sijil lepas tu plak nak kena ke kedutaan qatar plak ke endose skali lagi???....maaf banyak bertanya..sebab saya tak berapa tahu sgt tentang mende nie...Smile

thanks...:)wslm

mcm hat aku buat; just translate academic certs(yg penting2) hat BM ke BI saja. hat laen2 cert training bagai tuh biasanya mmg dalam BI dah kan? So certs yg training tak perlu endorse pun kat wisma putra. Just academic certs saja...depa nak verify kita punya academic qualification.

kalau ada apa2 yg silap or tertinggal harap otai2 malaysian-qatari perbetulkan.

Palee
Active Member
Active Member

Number of posts : 56
Registration date : 2011-06-21

View user profile

Back to top Go down

Re: Baru Nak Jejak kaki di QATAR

Post by otaiyakuza on 2012-02-07, 19:29

Palee wrote:
otaiyakuza wrote:
Palee wrote:
otaiyakuza wrote:ASLKM semua buat warga forum dan salam perkenalan..Smile

saya org baru dalam forum nie...kalau tak kena minta tlg ajar..Smile camnie saya baru dapat offer job dengan RAS GAS..yang saya tak tahu pihak ras gas minta saya sediakan dokumen seperti dibawah nie sebelum mereka nak buat visa kerja saya...

a.Translate certificates & certify as true copies at Magistrate / Sessions Court
b.Endorse (photocopied & translated) academic certificates at Wisma Putra and Qatar Embassy.

(MUST use qualified Translator or Interpreter)

c.Provide 3 Referees plus their full contact details email address, mobile phone numbers, designation & company address.

yang saya tak tau nak buat sekarang nie ialah a.saya nak kena pi buat terjemahan sijil saya kat makamah ke?? dan kemudian saya nak kena pergi endose kat kedutaan qatar kew??lepas tu pula nak kena pi endose kat wisma putra plak ke??

satu lagi yang last tu reference tu nak orang tempat kerja lama ke??atau kawan atau kenalan pun boleh??

saya minta rakan2 forum beri tunjuk ajar..dan kerja kat offshore qatar ok tak???

sekian terima kasih..wslm Smile



salaam..

mmg betul mcm bro rizi to habaq. cuma macam saya pula study dlm malaysia aje.

1. Memula just pi je memana opis lawyer ke...atau pro typist yg bley wat translation ikut format tertentunya. Then bawa all the translated copies tu ke mahkamah..cari jurubahasa mahkamah untuk di verify dan endorse kan. Kalau nak si jurubahasa mahkamah translatekan bley..tapi maybe amik masa barang seminggu kot..sebab dia bizi salunya. However, kalau dia bley rekemenkan tempat diluar untuk wat translation..lagi bagus. cepat siap cepat antar.

2. Dah siap segala translation utk certs tuh...bawak la ke wisma putra untuk diendorsekan pula...bawak sekali hat original tau...utk verification juga. Datanglah awal2 seafdalnya. Bawak duit yg mencukupi untuk bayor fees endorse certs tuh.

3. Bawak pi ke embassy qatar...please datang sebelum tghari! Depa ikut waktu bekerja mcm di Qatar rasanya (0630hrs-1430hrs) Razz ...sebab pada 1430hrs je duta nya dah takde kat opis. wa dah kena beb! Owh..sediakan juga jumlah duit yg banyak...sebab nak endorse semer certs tu kena bayor! Lagi banyok certs...lagi banyok la kena bayor!

2. Bawak semer docs yg dah endorsed...antar ke Aprecruitment.

Fyi, saya pun nanti offshore juga...tapi di QP. 25feb nanti flight ke doha. Wassalam. Harap sket sebanyak pengalaman saya tadi dapat membantu.

aslkm palee...

ooo hang pn pi qatar gak ye...salam perkenalan ,,hang melalui aprecruitment gak kew...saya dapat email dr aprecruitment last2 minit lambat nak buat tak sempat dah terlepas ke angola offshore ni pn dok ada atas barge lg..balik awal bulan 3 nie...hang dok mana???ari tu hang translate hang buat kat mana??

ingat balik dari offshore nanti nanti baru nak pi buat semua tu...

lepas hang hantar semua dokumen kat aprecruitment lama tak depa proses nak buat visa dan tiket flight ke doha??bukan apa takot kalau lambat nak naik satu trip lg ke angola offshore..kalau cepat takyah naik dah...Smile ingat camtu...

wslm

Salam otaiyakuza,

Aku duduk kat Pekan, Pahang. Rituh wat kat kuantan...wat kat typist je. Ye..juga melalui aprecruitment. Aku bulan july lagi dah siap antaq semua docs..tapi hujung december baru depa confirmkan visa dan flight ticket. Proses visa ni aku rasa depend on company yg nak hirer kita tulah kot. Sebab ada member2 aku hat sebelum ni dalam 2-3 bulan je siap dah proses. Maybe company nak ikut financial year ke hapa. bab ang nak pi balik satu trip lagi ke angola offsore tu aku tak berani nak habaq apa2 lah....takut sat lagi mai angin depa nak ang pi deraih..naya ja.

Ang naik drilling barge kaa tu? Very Happy company apa skang?

ak keja ngan Sea Truck Group (STG) kat KIZOMBA B BLOK 15,LUANDA offshore,Angola..Ak kat barge accommodation jew..:)ak bawa crane kat stu.. hang keje kat mana lanie??keje RAS GAS gak ke??ada facebook tak??add ak > Bro Hakimie Smile

otaiyakuza
Active Member
Active Member

Number of posts : 21
Age : 40
Location : penang,malaysia
Registration date : 2011-09-21

View user profile

Back to top Go down

Re: Baru Nak Jejak kaki di QATAR

Post by otaiyakuza on 2012-05-04, 10:07

aslkm..kwn semua...takda ke kwn2 yang dok kat doha nie...free2 mai la dok sembang2 ngan saya..saya baru sampai doha semalam 3/5/2012...dok kat hotel marweb nie...dok keras sorang2 ja kat hotel nie...kalau free2 tu mai la..bleh gak sembang2 dah la takda geng kat sni... Very Happy bounce

otaiyakuza
Active Member
Active Member

Number of posts : 21
Age : 40
Location : penang,malaysia
Registration date : 2011-09-21

View user profile

Back to top Go down

Re: Baru Nak Jejak kaki di QATAR

Post by zairulamri on 2012-05-05, 06:00

otaiyakuza wrote:aslkm..kwn semua...takda ke kwn2 yang dok kat doha nie...free2 mai la dok sembang2 ngan saya..saya baru sampai doha semalam 3/5/2012...dok kat hotel marweb nie...dok keras sorang2 ja kat hotel nie...kalau free2 tu mai la..bleh gak sembang2 dah la takda geng kat sni... Very Happy bounce

marhaba. insyallah, nnt ada la kawan tu.

zairulamri
Active Member
Active Member

Number of posts : 88
Location : Al Fadang Fasir..
Registration date : 2012-01-26

View user profile

Back to top Go down

Re: Baru Nak Jejak kaki di QATAR

Post by otaiyakuza on 2012-05-05, 09:02

zairulamri wrote:
otaiyakuza wrote:aslkm..kwn semua...takda ke kwn2 yang dok kat doha nie...free2 mai la dok sembang2 ngan saya..saya baru sampai doha semalam 3/5/2012...dok kat hotel marweb nie...dok keras sorang2 ja kat hotel nie...kalau free2 tu mai la..bleh gak sembang2 dah la takda geng kat sni... Very Happy bounce

marhaba. insyallah, nnt ada la kawan tu.

bro dok kat mana??? cheers bounce

otaiyakuza
Active Member
Active Member

Number of posts : 21
Age : 40
Location : penang,malaysia
Registration date : 2011-09-21

View user profile

Back to top Go down

Re: Baru Nak Jejak kaki di QATAR

Post by zairulamri on 2012-05-05, 10:42

saya dok kat al markhiya. menyewa bilik ngan sorang kawan malaysian kat sini. sampai bulan 7 jer. lps tu akan cr rumah sewa terus, coz family dah nak dtg dah time tu.

zairulamri
Active Member
Active Member

Number of posts : 88
Location : Al Fadang Fasir..
Registration date : 2012-01-26

View user profile

Back to top Go down

Re: Baru Nak Jejak kaki di QATAR

Post by otaiyakuza on 2012-05-09, 18:14

zairulamri wrote:saya dok kat al markhiya. menyewa bilik ngan sorang kawan malaysian kat sini. sampai bulan 7 jer. lps tu akan cr rumah sewa terus, coz family dah nak dtg dah time tu.

sy kat merweb hotel lg..isyaalah minggu depan naik offshore kot..terima kasih banyak la kat ABG ZULKIFLIE (QATAR PETROLEUM),AKAK NUR (HR kat RASGAS HQ),HUSIN,RUDY,BREE DAN sorang lagi member tak ingat la nama..( RASGAS),,Depa nie semua rakyat Malaysia yang menetap di QATAR nie ...yang banyak menolong saya,,TERIMA KASIH BANYAK2 SGT la kerana menolong saya sehingga hari ini..jasa anda saya tak akan lupakan semoga aLLAH SWT memberkati kalian semua Very Happy bounce

otaiyakuza
Active Member
Active Member

Number of posts : 21
Age : 40
Location : penang,malaysia
Registration date : 2011-09-21

View user profile

Back to top Go down

Re: Baru Nak Jejak kaki di QATAR

Post by Palee on 2012-06-23, 15:13

otaiyakuza wrote:
zairulamri wrote:saya dok kat al markhiya. menyewa bilik ngan sorang kawan malaysian kat sini. sampai bulan 7 jer. lps tu akan cr rumah sewa terus, coz family dah nak dtg dah time tu.

sy kat merweb hotel lg..isyaalah minggu depan naik offshore kot..terima kasih banyak la kat ABG ZULKIFLIE (QATAR PETROLEUM),AKAK NUR (HR kat RASGAS HQ),HUSIN,RUDY,BREE DAN sorang lagi member tak ingat la nama..( RASGAS),,Depa nie semua rakyat Malaysia yang menetap di QATAR nie ...yang banyak menolong saya,,TERIMA KASIH BANYAK2 SGT la kerana menolong saya sehingga hari ini..jasa anda saya tak akan lupakan semoga aLLAH SWT memberkati kalian semua Very Happy bounce

salam Otai...camne dah skang ni? masih di merweb hotel? aku skang duk kat flat berdekatan dengan souq waqif...10mins jalan sampai la ke souq tuh. Tapi ujung bulan ni nak cari umah kat wakra dah...nanti lepas raya bawak family mai sini. Offshore schedule kira camne? 28/28 ke or pakej family duk sini?

Palee
Active Member
Active Member

Number of posts : 56
Registration date : 2011-06-21

View user profile

Back to top Go down

Re: Baru Nak Jejak kaki di QATAR

Post by rizi the doll on 2012-06-25, 06:38

Palee wrote:
otaiyakuza wrote:
zairulamri wrote:saya dok kat al markhiya. menyewa bilik ngan sorang kawan malaysian kat sini. sampai bulan 7 jer. lps tu akan cr rumah sewa terus, coz family dah nak dtg dah time tu.

sy kat merweb hotel lg..isyaalah minggu depan naik offshore kot..terima kasih banyak la kat ABG ZULKIFLIE (QATAR PETROLEUM),AKAK NUR (HR kat RASGAS HQ),HUSIN,RUDY,BREE DAN sorang lagi member tak ingat la nama..( RASGAS),,Depa nie semua rakyat Malaysia yang menetap di QATAR nie ...yang banyak menolong saya,,TERIMA KASIH BANYAK2 SGT la kerana menolong saya sehingga hari ini..jasa anda saya tak akan lupakan semoga aLLAH SWT memberkati kalian semua Very Happy bounce

salam Otai...camne dah skang ni? masih di merweb hotel? aku skang duk kat flat berdekatan dengan souq waqif...10mins jalan sampai la ke souq tuh. Tapi ujung bulan ni nak cari umah kat wakra dah...nanti lepas raya bawak family mai sini. Offshore schedule kira camne? 28/28 ke or pakej family duk sini?

Salam Palee... kalau nak mai wakra aku syorkan ushar Ezdan 4... setakat nie ada lam 5-6 family Msian kat situ...
Anyways, kalau perlu bantuan call phone aku... aku PM kat ko...

rizi the doll
Active Member
Active Member

Number of posts : 347
Age : 37
Registration date : 2008-11-18

View user profile

Back to top Go down

Re: Baru Nak Jejak kaki di QATAR

Post by otaiyakuza on 2012-06-26, 17:17

Palee wrote:
otaiyakuza wrote:
zairulamri wrote:saya dok kat al markhiya. menyewa bilik ngan sorang kawan malaysian kat sini. sampai bulan 7 jer. lps tu akan cr rumah sewa terus, coz family dah nak dtg dah time tu.

sy kat merweb hotel lg..isyaalah minggu depan naik offshore kot..terima kasih banyak la kat ABG ZULKIFLIE (QATAR PETROLEUM),AKAK NUR (HR kat RASGAS HQ),HUSIN,RUDY,BREE DAN sorang lagi member tak ingat la nama..( RASGAS),,Depa nie semua rakyat Malaysia yang menetap di QATAR nie ...yang banyak menolong saya,,TERIMA KASIH BANYAK2 SGT la kerana menolong saya sehingga hari ini..jasa anda saya tak akan lupakan semoga aLLAH SWT memberkati kalian semua Very Happy bounce

salam Otai...camne dah skang ni? masih di merweb hotel? aku skang duk kat flat berdekatan dengan souq waqif...10mins jalan sampai la ke souq tuh. Tapi ujung bulan ni nak cari umah kat wakra dah...nanti lepas raya bawak family mai sini. Offshore schedule kira camne? 28/28 ke or pakej family duk sini?

saya baru sampai kat rasgas alpha platform td setelah cuti kat malaysia 3 minggu...nie second rotation saya..Smile..rotation saya 28/28...hang keje ngan rasgas gak kew??? Very Happy

otaiyakuza
Active Member
Active Member

Number of posts : 21
Age : 40
Location : penang,malaysia
Registration date : 2011-09-21

View user profile

Back to top Go down

Re: Baru Nak Jejak kaki di QATAR

Post by ikan.bandaraya on 2013-02-02, 17:24

Selamat datang malaysian ke qatar

ikan.bandaraya
Active Member
Active Member

Number of posts : 36
Registration date : 2013-01-27

View user profile

Back to top Go down

Re: Baru Nak Jejak kaki di QATAR

Post by Sponsored content Today at 04:22


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum