Insyallah newbie will be on board.

Page 3 of 3 Previous  1, 2, 3

View previous topic View next topic Go down

Re: Insyallah newbie will be on board.

Post by NiK_TAF56 on 2012-04-03, 07:21

zairulamri wrote:confirm.. 9/4/2012 "terbang" ke doha, jam 10am (KL time) dr KLIA, jangka sampai doha pkl 1pm (doha time). bermulalah perjalanan hidup yg baru..... sorang diri utk beberapa bulan Neutral Crying or Very sad (sure rindu gila kat anak2 dan isteri)

Salam bro..

Mabrook... dah konpem sekonpem konpemnya dah tu...... insyaAllah selamat... biasa laa sorang diri untuk beberapa bulan.. aku pon dulu 3 bulan bujang... time nih laa nak persiapkan semua bende sebelum family datang ke doha... rumah la.. skolah anak laa.. lesen kete laa.. beli kete (nih plg penting haha)... nanti bila dah sampai dan dah setel semua bende kontek lah..
Aku punya mobile +974 33948699...

NiK_TAF56
Active Member
Active Member

Number of posts : 82
Registration date : 2010-06-21

View user profile

Back to top Go down

Re: Insyallah newbie will be on board.

Post by zairulamri on 2012-04-03, 12:03

NiK_TAF56 wrote:
Salam bro..

Mabrook... dah konpem sekonpem konpemnya dah tu...... insyaAllah selamat... biasa laa sorang diri untuk beberapa bulan.. aku pon dulu 3 bulan bujang... time nih laa nak persiapkan semua bende sebelum family datang ke doha... rumah la.. skolah anak laa.. lesen kete laa.. beli kete (nih plg penting haha)... nanti bila dah sampai dan dah setel semua bende kontek lah..
Aku punya mobile +974 33948699...

Dah confirm bro... sekonpem konpem nyer dah. ETicket, visa, hotel reservation semuanya dah ada ditangan dah (baru sat2 tadi dapat). Zahir dan Batin tgh "diconfirmkan". hahaha... berserabut ni.. takut ada, seronok ada, sedih ada, semua la... macam2 perasan dok main dalam badan ni. Bukan apa, dok pikiaq nak tinggal anak2 dan isteri 3-4 bulan ni.

Tadi baru dapat tau, yg aku akan stay kat the torch from 9/4 sampai 23/4.. lepas tu... Wallahualam. Kena la start cr rumah dah. Nak dok kat mana pun x tau. Ingat nak cari appartment 2 atau 3 bilik jer. Villa mampu, tapi x dapat nak save duit.

Ok bro, no phone nnt saya simpan. my phone number (malaysia), 0126242205, my bb pin 21AEB448. Nnt bila dah ada no telepon qatar, saya update sini yer.

Thanks bro.

zairulamri
Active Member
Active Member

Number of posts : 88
Location : Al Fadang Fasir..
Registration date : 2012-01-26

View user profile

Back to top Go down

Re: Insyallah newbie will be on board.

Post by zairulamri on 2012-04-11, 04:16

As salam sahabat2 di MalaysiaQatar.

Alhamdulillah, hari ni dah masuk hari ketiga saya di Doha, and my second working day. Semalam baru sign contract ngan HR department. Alhamdulillah, everything is in order as per agreement from Malaysia dulu.

Sekarang, saya masih menetap di The Torch Hotel (sebelah villagio) sampai 23/4 ni (until dpt RP). once dapat RP akan start carik rumah sewa, so kalau sebulan utk dpt RP, sebulan la dok kat hotel ni. Very Happy

Harap dapat kenal2 lagi ngan kawan2 semua kat sini. Ni no Qtel saya: 33292821. Kalau free2 tu boleh la call saya. Kita minum2 ker (tapi kat belah sini la-villagio). saya still x der transport. Laughing


zairulamri
Active Member
Active Member

Number of posts : 88
Location : Al Fadang Fasir..
Registration date : 2012-01-26

View user profile

Back to top Go down

Re: Insyallah newbie will be on board.

Post by zairulamri on 2012-10-03, 10:44

Syiok pulak baca posting aku yg lama2 ni. few member yg sudi jawab soalan2 aku dah pun jadi member baik kat sini... nik taf, rizi, zahed, sapa lagi?? Very Happy

dah pun nak masuk 7 bulan dok kat qatar ni (tolak sebulan, pasal balik raya kat malaysia... ngeh ngeh ngeh).

family pun semua dah ada kat sini, Alhamdulillah.

pada semua sahabat2 yg pernah memberi nasihat.. thank you thank you so much...

jom sand dune raya haji ni... hehehe.

zairulamri
Active Member
Active Member

Number of posts : 88
Location : Al Fadang Fasir..
Registration date : 2012-01-26

View user profile

Back to top Go down

Re: Insyallah newbie will be on board.

Post by rs4wd on 2012-10-04, 12:46

bro, skang dok mana?keje mana?kawan selalu gak lepak dgn rizi the doll dan geng2 lain...

rs4wd
Active Member
Active Member

Number of posts : 50
Registration date : 2012-05-15

View user profile

Back to top Go down

Re: Insyallah newbie will be on board.

Post by zairulamri on 2012-10-04, 13:03

rs4wd wrote:bro, skang dok mana?keje mana?kawan selalu gak lepak dgn rizi the doll dan geng2 lain...

rumah kat ain khaled sekarang, dkt ngan ain khaled gate (rumah rizi the doll dulu.. Laughing Laughing )
kerja ngan Aspetar (Aspire Hospital), sebelah stadium khalifa tu.
haha... ada la si rizi the doll ni cakap, ko duduk dekat ngan rumah dia. pi ke piknik esok? esok aku ngan dia and few more friends nak lepak2 sambil breakfast sama2. cheers

zairulamri
Active Member
Active Member

Number of posts : 88
Location : Al Fadang Fasir..
Registration date : 2012-01-26

View user profile

Back to top Go down

Re: Insyallah newbie will be on board.

Post by rs4wd on 2012-10-07, 11:42

aku still lepak westbay, tp kunci ezdan 3 dpt dah, cuma belum masuk lg, patut last week, insy by mid this mth kot....aku keje kat Mesaied (Port), alhamdulillah ok so far...piknik??

rs4wd
Active Member
Active Member

Number of posts : 50
Registration date : 2012-05-15

View user profile

Back to top Go down

Re: Insyallah newbie will be on board.

Post by zairulamri on 2012-10-07, 11:46

rs4wd wrote:aku still lepak westbay, tp kunci ezdan 3 dpt dah, cuma belum masuk lg, patut last week, insy by mid this mth kot....aku keje kat Mesaied (Port), alhamdulillah ok so far...piknik??

selamat dah piknik tu.. cheers lol!
jumaat pagi dalam 5 families join together. tak per, lain kali lak, kalau rizi arrange lagi.. Laughing Laughing Laughing

zairulamri
Active Member
Active Member

Number of posts : 88
Location : Al Fadang Fasir..
Registration date : 2012-01-26

View user profile

Back to top Go down

Re: Insyallah newbie will be on board.

Post by rs4wd on 2012-10-07, 12:22

sealine ke?

rs4wd
Active Member
Active Member

Number of posts : 50
Registration date : 2012-05-15

View user profile

Back to top Go down

Re: Insyallah newbie will be on board.

Post by zairulamri on 2012-10-07, 14:49

corniche jer... hehehe Very Happy

zairulamri
Active Member
Active Member

Number of posts : 88
Location : Al Fadang Fasir..
Registration date : 2012-01-26

View user profile

Back to top Go down

Re: Insyallah newbie will be on board.

Post by Eddyharry on 2012-10-09, 07:41

maaf nak tanya bro zairul
macam mana bro apply kerja dengan ASPETAR masa mula2 dulu ye?

Eddyharry
Newbies
Newbies

Number of posts : 11
Registration date : 2012-09-10

View user profile

Back to top Go down

Re: Insyallah newbie will be on board.

Post by zairulamri on 2012-10-09, 07:45

Eddyharry wrote:maaf nak tanya bro zairul
macam mana bro apply kerja dengan ASPETAR masa mula2 dulu ye?

thru AP Recruitment.
AP send for other position, but ASPETAR think im more suitable to other position. Alhamdulillah rezeki. Actually dah register ngan AP lama dah, dalam 4 to 5 tahun la jugak, sentiasa update resume jer kat web diaorg.

why? ada apply kat aspetar ker? what position? Aspire Zone Foundation (AZF) ni, ramai gak org malaysia yg kerja, kat aspetar itself dalam 4 to 5 org.

zairulamri
Active Member
Active Member

Number of posts : 88
Location : Al Fadang Fasir..
Registration date : 2012-01-26

View user profile

Back to top Go down

Re: Insyallah newbie will be on board.

Post by Eddyharry on 2012-10-09, 13:39

zairulamri wrote:
Eddyharry wrote:maaf nak tanya bro zairul
macam mana bro apply kerja dengan ASPETAR masa mula2 dulu ye?

thru AP Recruitment.
AP send for other position, but ASPETAR think im more suitable to other position. Alhamdulillah rezeki. Actually dah register ngan AP lama dah, dalam 4 to 5 tahun la jugak, sentiasa update resume jer kat web diaorg.

why? ada apply kat aspetar ker? what position? Aspire Zone Foundation (AZF) ni, ramai gak org malaysia yg kerja, kat aspetar itself dalam 4 to 5 org.

tak apply lagi
sebab takda pengalaman pun sebenarnya
cuma pengalaman kerja sendiri2 je banyak pada online Sales & Marketing
saja nak cuba kerja kat tempat orang

Eddyharry
Newbies
Newbies

Number of posts : 11
Registration date : 2012-09-10

View user profile

Back to top Go down

Re: Insyallah newbie will be on board.

Post by zairulamri on 2012-10-10, 07:38

tak per cuba lagi. insyallah akan ada rezeki nnt. saya pun kena tunggu almost 5 years. kena banyak sabar, sementara tu cari2 la kerja yg boleh buat bekal utk dibawak kesini. im not sure if online sales and marketing have huge market here. so i think try a bit harder to jump in into more highly demand position, get a three or four years experiences and then.... get the job here.

ps: i have more thank 10 years working experience before boleh dapat kerja kat sini. Very Happy

zairulamri
Active Member
Active Member

Number of posts : 88
Location : Al Fadang Fasir..
Registration date : 2012-01-26

View user profile

Back to top Go down

Re: Insyallah newbie will be on board.

Post by zairulamri on 2012-10-10, 07:43

tambah sikit lagi. better kalau ada experience lebih sikit.. senang sikit nak hidup kat sini, coz you know how the game is.
kalau baru2 kenal game and then datang sini, mmg kena main balik la ngan all people around us (which mostly or 100% not Malaysian people).

kita lak kat tempat orang, so kena banyak bawak "bekal". all the "taici" game pun kena belajar dulu kat Malaysia, which i think the best country to practice. Laughing

zairulamri
Active Member
Active Member

Number of posts : 88
Location : Al Fadang Fasir..
Registration date : 2012-01-26

View user profile

Back to top Go down

Re: Insyallah newbie will be on board.

Post by rs4wd on 2012-10-10, 10:56

tkde pengalaman?payah tuuu geng..

sini rata2 expat yg contribute dan share experience, so kalau dtg tkde pengalaman mcm mana nak contribute????

all the best lah bro..

rs4wd
Active Member
Active Member

Number of posts : 50
Registration date : 2012-05-15

View user profile

Back to top Go down

Re: Insyallah newbie will be on board.

Post by ikan.bandaraya on 2013-02-02, 16:26

Good luck

ikan.bandaraya
Active Member
Active Member

Number of posts : 36
Registration date : 2013-01-27

View user profile

Back to top Go down

Re: Insyallah newbie will be on board.

Post by Sponsored content Today at 04:24


Sponsored content


Back to top Go down

Page 3 of 3 Previous  1, 2, 3

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum