Offshore life

Page 4 of 5 Previous  1, 2, 3, 4, 5  Next

View previous topic View next topic Go down

Re: Offshore life

Post by Palee on 2011-12-14, 19:10

mtaufikmaskan wrote:jadi aku ngn palee jer la merantau berdua....smlm baru dapat visa yer ni, jd aku plan nk pegi 06/2/2012..Kita gerak tarikh tu la bro..mcm mn Palee?

salam taufik...aku ni baru balik dari satellite platform. tatau citer pape lagi pun. Ko dapat visa dia inform via phone ke email? bila dia bitau tu?

Palee
Active Member
Active Member

Number of posts : 56
Registration date : 2011-06-21

View user profile

Back to top Go down

Re: Offshore life

Post by j0e on 2011-12-14, 20:15

mtaufikmaskan wrote:jadi aku ngn palee jer la merantau berdua....smlm baru dapat visa yer ni, jd aku plan nk pegi 06/2/2012..Kita gerak tarikh tu la bro..mcm mn Palee?

selamat merantau bro..jauh berjalan luas ilmu di dada.. semuga berjaya.. aku ni belum apa2 LHDN dah hantar surat cinta dah.. aduhhhh....

j0e
Active Member
Active Member

Number of posts : 26
Registration date : 2011-06-24

View user profile

Back to top Go down

Re: Offshore life

Post by Palee on 2011-12-15, 08:05

Joe...kat mesia ni...bertambahnya gaji or dapat bonus, means....bertambah la income tax korang...hehe

Palee
Active Member
Active Member

Number of posts : 56
Registration date : 2011-06-21

View user profile

Back to top Go down

Re: Offshore life

Post by mtaufikmaskan on 2011-12-15, 08:55

aku dapat sebelum aku naik laut ni 13/12/2011...dia hntar ngn email ngn sms....aku pikir esok dh nak naik laut tu yg aku bg tarikh tu nk pegi sana...klau boleh aku nak gerak skali ngn ko bro...senng sikit ade kawan bro kt KLIA. aku skrng baru onboard jer ni n maybe trip ni aku balik awl ngn bg notis resign kt opis. nnti ko free boleh col 6409 bro..

mtaufikmaskan
Active Member
Active Member

Number of posts : 31
Registration date : 2011-02-27

View user profile

Back to top Go down

Re: Offshore life

Post by Palee on 2011-12-15, 16:13

taufiq, aku ni kat accommodation barge..takleh call direct ke mana2 platform ext number. Ko bagi lah number direct call...platform mana eh?

Palee
Active Member
Active Member

Number of posts : 56
Registration date : 2011-06-21

View user profile

Back to top Go down

Re: Offshore life

Post by mtaufikmaskan on 2011-12-17, 03:48

Palee wrote:taufiq, aku ni kat accommodation barge..takleh call direct ke mana2 platform ext number. Ko bagi lah number direct call...platform mana eh?

check pm bro.....aku skrng ader je kt bravo ni....

mtaufikmaskan
Active Member
Active Member

Number of posts : 31
Registration date : 2011-02-27

View user profile

Back to top Go down

Re: Offshore life

Post by Palee on 2012-01-16, 19:07

to all.....saya akan tiba di Doha pada 25th feb....dlm jam 12pm(qatar time) lebih ar......flight dari KUL 1010hrs malaysia time.

Palee
Active Member
Active Member

Number of posts : 56
Registration date : 2011-06-21

View user profile

Back to top Go down

Re: Offshore life

Post by yusoff68 on 2012-01-16, 19:50

Tahniah, Selamat datang ke Qatar.....


yusoff68
Active Member
Active Member

Number of posts : 24
Registration date : 2011-01-05

View user profile

Back to top Go down

Re: Offshore life

Post by thekatyusha on 2012-01-18, 10:53

Selamat datang diucapkan kepada orang kampung kita, sedara Nizam yg baru tiba tadi...

thekatyusha
Active Member
Active Member

Number of posts : 49
Registration date : 2011-01-13

View user profile

Back to top Go down

Re: Offshore life

Post by unyat on 2012-01-19, 15:10

Terima kasih thekatyusha. Sejuk perut juga dengan cuaca disini.Palee..Selamat datang and Alhamdulillah to say "Are you Malaysian?" Yes. "Malaysian good" ~

unyat
Active Member
Active Member

Number of posts : 37
Location : Al Wukair
Registration date : 2011-06-20

View user profile

Back to top Go down

Re: Offshore life

Post by Palee on 2012-01-20, 16:59

unyat wrote:Terima kasih thekatyusha. Sejuk perut juga dengan cuaca disini.Palee..Selamat datang and Alhamdulillah to say "Are you Malaysian?" Yes. "Malaysian good" ~

wah...bro Unyat dah sampai disana. Sejuk? err...apa persediaan dari segi pemakaian di sana skang? sweater? Hari pertama pi ofis pakai slack dgn kemeja? Or Jeans+kemeja dibenarkan?

Palee
Active Member
Active Member

Number of posts : 56
Registration date : 2011-06-21

View user profile

Back to top Go down

Re: Offshore life

Post by unyat on 2012-01-20, 18:45

Palee wrote:
unyat wrote:Terima kasih thekatyusha. Sejuk perut juga dengan cuaca disini.Palee..Selamat datang and Alhamdulillah to say "Are you Malaysian?" Yes. "Malaysian good" ~

wah...bro Unyat dah sampai disana. Sejuk? err...apa persediaan dari segi pemakaian di sana skang? sweater? Hari pertama pi ofis pakai slack dgn kemeja? Or Jeans+kemeja dibenarkan?

Takper prepare jer kmeja dgn slack/kakies(betulke ejaaan nie).
Orang kampung judges the book by its cover.~ Otai2 jugak yg pesan ni.
Saya just pakai ala2 UNIQLO (ala2 jer haha)

unyat
Active Member
Active Member

Number of posts : 37
Location : Al Wukair
Registration date : 2011-06-20

View user profile

Back to top Go down

Re: Offshore life

Post by Chian on 2012-01-23, 07:06

Salam,

Nak 'mengopi' hari tu tak jadi-jadi. So, kalau ada sapa2 nak ajak mengopi kat sini ........ ajak lah Chian sekali ya. Boleh berkenal-kenal ..... Rizi pun mungkin minat kut. Smile

Chian
Active Member
Active Member

Number of posts : 551
Registration date : 2009-04-05

View user profile

Back to top Go down

Re: Offshore life

Post by unyat on 2012-01-24, 13:36

Chian wrote:Salam,

Nak 'mengopi' hari tu tak jadi-jadi. So, kalau ada sapa2 nak ajak mengopi kat sini ........ ajak lah Chian sekali ya. Boleh berkenal-kenal ..... Rizi pun mungkin minat kut. Smile

Agak2 kat mana tu Chian.Duduk al Bayyan ni adala sebiji dua cafe kat Al sadd sport complexs

unyat
Active Member
Active Member

Number of posts : 37
Location : Al Wukair
Registration date : 2011-06-20

View user profile

Back to top Go down

Re: Offshore life

Post by unyat on 2012-01-24, 13:41

Pada yang ada GPS tue bawakla sekali sbb QP office merata tempat + tempat training untuk T-BOSIET (BOSET la klau kat kampung kita) yang tak ada dalam peta.
Tempat2 ni saya dah Tag.Sbb kadang2 driver karwa (yg baru) tak tahu sangat tp most prebet sapu memang expert jalan2 kat sini

unyat
Active Member
Active Member

Number of posts : 37
Location : Al Wukair
Registration date : 2011-06-20

View user profile

Back to top Go down

Re: Offshore life

Post by foxshrek on 2012-01-24, 19:56

Alhamdulillah Palee ngan Taufik... Setlh 7 bln menunggu.. Akhirnyer rezki korg jgak..
Nnt send aku gok surat resign.. Aku nok tiru..

foxshrek
Active Member
Active Member

Number of posts : 32
Registration date : 2011-06-24

View user profile

Back to top Go down

Re: Offshore life

Post by Chian on 2012-01-25, 11:50

unyat wrote:
Chian wrote:Salam,

Nak 'mengopi' hari tu tak jadi-jadi. So, kalau ada sapa2 nak ajak mengopi kat sini ........ ajak lah Chian sekali ya. Boleh berkenal-kenal ..... Rizi pun mungkin minat kut. Smile

Agak2 kat mana tu Chian.Duduk al Bayyan ni adala sebiji dua cafe kat Al sadd sport complexs

Hi Unyat,

Saya dah PM you jap tadi. Insya-Allah ada peluang boleh kita mengopi. Very Happy

Chian
Active Member
Active Member

Number of posts : 551
Registration date : 2009-04-05

View user profile

Back to top Go down

Re: Offshore life

Post by kutu_beramboi on 2012-01-25, 14:34

Chian wrote:
unyat wrote:
Chian wrote:Salam,

Nak 'mengopi' hari tu tak jadi-jadi. So, kalau ada sapa2 nak ajak mengopi kat sini ........ ajak lah Chian sekali ya. Boleh berkenal-kenal ..... Rizi pun mungkin minat kut. Smile

Agak2 kat mana tu Chian.Duduk al Bayyan ni adala sebiji dua cafe kat Al sadd sport complexs

Hi Unyat,

Saya dah PM you jap tadi. Insya-Allah ada peluang boleh kita mengopi. Very Happy

kalau ada yg nak join mengopi boleh tak?

kutu_beramboi
Active Member
Active Member

Number of posts : 597
Location : Qatar
Registration date : 2008-09-10

View user profile

Back to top Go down

Re: Offshore life

Post by thekatyusha on 2012-01-26, 18:26

kutu_beramboi wrote:
Chian wrote:
unyat wrote:
Chian wrote:Salam,

Nak 'mengopi' hari tu tak jadi-jadi. So, kalau ada sapa2 nak ajak mengopi kat sini ........ ajak lah Chian sekali ya. Boleh berkenal-kenal ..... Rizi pun mungkin minat kut. Smile

Agak2 kat mana tu Chian.Duduk al Bayyan ni adala sebiji dua cafe kat Al sadd sport complexs

Hi Unyat,

Saya dah PM you jap tadi. Insya-Allah ada peluang boleh kita mengopi. Very Happy

kalau ada yg nak join mengopi boleh tak?

Nak! Nak! Nak! bro unyat! Kalau hang nak gi, teman nak poie skali deh.. Tapi, kalau den kojo, tak dapak lah pulok, kawe nok gi..

TApi, nak ikut! nak ikut!

thekatyusha
Active Member
Active Member

Number of posts : 49
Registration date : 2011-01-13

View user profile

Back to top Go down

Re: Offshore life

Post by unyat on 2012-02-02, 05:47

Assalamualaikum,
Tumpang tanya sikit pada kawan-kawan di sini
1. Helipad untuk ke offshore sebenarnya kat mana kat Doha ni?
2. Pada yang tau boleh tak bagi koordinat atau land mark yang "terbaek" punya
3. Esok dah bertolak ke PS2 check in pukul 0530h

Terima kasih pada semua yang membantu saya. Walaupun nama tidak disebut, saya tahu siapa anda. Smile

unyat
Active Member
Active Member

Number of posts : 37
Location : Al Wukair
Registration date : 2011-06-20

View user profile

Back to top Go down

Re: Offshore life

Post by Palee on 2012-02-03, 05:20

Unyat...nanti kalau dah dapat info pasai soklan yg ditanya tu kongsi2 la kat sini ye. nak tau gak...helibase katne. Bro skang menyewa rumah or still kat provided accomodation lagi?

Palee
Active Member
Active Member

Number of posts : 56
Registration date : 2011-06-21

View user profile

Back to top Go down

Re: Offshore life

Post by mtaufikmaskan on 2012-02-08, 09:42

Salam bro sekelian,

saya sudah 3 malam di Doha & stay kt Qatar Palace Hotel...ari ni baru siap n dapat staff no. & esok baru start report duty kt PDO...pasal accomodation dia ader bg pilihan sama ada kt Al-Bayyan ataupun duk private, ikutkn hati nk duk private & sekrng ngh pikir n mencari kt mn ade bilik2 yg boleh disewa & diharap kwan2 dri Malaysia sudi membantu...Utk sekrng ni akan dduk kt Al-Bayyan utk esok hari & klau dh ade bilik utk disewa boleh mntk kluar dari QP accomodation.

Segala jasa bro sekelian akn dikenang & harap dapat jumpa bro2 forum ni kt luar nnti smbil mengopi...hidup sebatang kera jer kt sini...

mtaufikmaskan
Active Member
Active Member

Number of posts : 31
Registration date : 2011-02-27

View user profile

Back to top Go down

Re: Offshore life

Post by rizi the doll on 2012-02-08, 10:25

mtaufikmaskan wrote:Salam bro sekelian,

saya sudah 3 malam di Doha & stay kt Qatar Palace Hotel...ari ni baru siap n dapat staff no. & esok baru start report duty kt PDO...pasal accomodation dia ader bg pilihan sama ada kt Al-Bayyan ataupun duk private, ikutkn hati nk duk private & sekrng ngh pikir n mencari kt mn ade bilik2 yg boleh disewa & diharap kwan2 dri Malaysia sudi membantu...Utk sekrng ni akan dduk kt Al-Bayyan utk esok hari & klau dh ade bilik utk disewa boleh mntk kluar dari QP accomodation.

Segala jasa bro sekelian akn dikenang & harap dapat jumpa bro2 forum ni kt luar nnti smbil mengopi...hidup sebatang kera jer kt sini...

Bro, kalau bilik, leh caya ker kat housemate? 7 hari takder kat umah tuu...

lepas tuu lagi 7 hari duduk melangut katil.

sure boring nyer...

skang pun kalau 1 bedroom apartment f/f leh dapat harga lam 4-5k kat area Umm Ghuailina (Sanaa r/a).... and kat wakra f/f studio + api and air less then 4k.


rizi the doll
Active Member
Active Member

Number of posts : 347
Age : 37
Registration date : 2008-11-18

View user profile

Back to top Go down

Re: Offshore life

Post by mtaufikmaskan on 2012-02-08, 16:36

plannya tunggu si palee ni dtang doha...sewa berdua jer klau mcm tu ambik satu rumah flat...ambik yg asalkn boleh tido jer...hehehehe..jnji msti ader air cond...klau bro ade tahu twaran terbaik bolehla roger2 sy kt sini yer...

mtaufikmaskan
Active Member
Active Member

Number of posts : 31
Registration date : 2011-02-27

View user profile

Back to top Go down

Re: Offshore life

Post by unyat on 2012-02-08, 19:08

Saya masih di Maydan Mahzam aka PS2.
Masih di accomodation QP,Al Bayyan Garden.Macam Bro Rizi ckptue ada betul juga.Nak berhousemate dgn saper?
Orang-orang PS2 dah tanya mana lagi 2 orang Malaysia yang nak datang sini? Maknanya kedatangan anda amatlah dialu-alukan Smile

unyat
Active Member
Active Member

Number of posts : 37
Location : Al Wukair
Registration date : 2011-06-20

View user profile

Back to top Go down

Re: Offshore life

Post by Sponsored content Today at 04:19


Sponsored content


Back to top Go down

Page 4 of 5 Previous  1, 2, 3, 4, 5  Next

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum