Harga Rumah Sewa (F/F) di Qatar (single basis)

View previous topic View next topic Go down

Harga Rumah Sewa (F/F) di Qatar (single basis)

Post by STride on 2011-06-10, 09:30

salam,

brp range harga rumah sewa (F/F) di Qatar untuk single basis?

STride
Newbies
Newbies

Number of posts : 4
Registration date : 2011-06-07

View user profile

Back to top Go down

Re: Harga Rumah Sewa (F/F) di Qatar (single basis)

Post by fixcxer on 2011-06-10, 09:38


Try check iklan kat gulftimes & qatarliving.

Probably around 10k kot.

fixcxer
Active Member
Active Member

Number of posts : 103
Age : 38
Location : Depan PC
Registration date : 2008-08-22

View user profile

Back to top Go down

Re: Harga Rumah Sewa (F/F) di Qatar (single basis)

Post by Chian on 2011-06-10, 11:48

Kalau rumah di sini merujuk kepada flat 2 bilik ..., skrg dalam QR6k/mth ada kawan2 yg dapat. Tapi tengok kawasan juga.

Chian
Active Member
Active Member

Number of posts : 551
Registration date : 2009-04-05

View user profile

Back to top Go down

Re: Harga Rumah Sewa (F/F) di Qatar (single basis)

Post by noble-man on 2011-06-10, 19:53


Tengok jenis rumah, nak flat ala2 flat DBKL atau condo ala2 Troika.
Pilihan banyak, boleh tengok iklan.

noble-man
Active Member
Active Member

Number of posts : 209
Registration date : 2008-04-21

View user profile

Back to top Go down

Re: Harga Rumah Sewa (F/F) di Qatar (single basis)

Post by kutu_beramboi on 2011-06-11, 07:41

cuba survey kat

http://www.gulf-times.com/site/topics/index.asp?cu_no=2&lng=1&template_id=51&temp_type=42

kutu_beramboi
Active Member
Active Member

Number of posts : 597
Location : Qatar
Registration date : 2008-09-10

View user profile

Back to top Go down

Re: Harga Rumah Sewa (F/F) di Qatar (single basis)

Post by Palee on 2011-06-23, 18:41

fixcxer wrote:
Try check iklan kat gulftimes & qatarliving.

Probably around 10k kot.


huh...qr10k tu rumah for singtle hat macamana punya luxury tuh.... Razz


Palee
Active Member
Active Member

Number of posts : 56
Registration date : 2011-06-21

View user profile

Back to top Go down

Re: Harga Rumah Sewa (F/F) di Qatar (single basis)

Post by kutu_beramboi on 2011-06-23, 22:20

Palee wrote:
fixcxer wrote:
Try check iklan kat gulftimes & qatarliving.

Probably around 10k kot.


huh...qr10k tu rumah for singtle hat macamana punya luxury tuh.... Razz



rumah 10k kat sini tak dikira luxury ....

kutu_beramboi
Active Member
Active Member

Number of posts : 597
Location : Qatar
Registration date : 2008-09-10

View user profile

Back to top Go down

Re: Harga Rumah Sewa (F/F) di Qatar (single basis)

Post by j0e on 2011-06-25, 13:37

10k utk single.. perghh...pitamm kejap...hehehehe..

j0e
Active Member
Active Member

Number of posts : 26
Registration date : 2011-06-24

View user profile

Back to top Go down

Re: Harga Rumah Sewa (F/F) di Qatar (single basis)

Post by Palee on 2011-06-25, 17:41

j0e wrote:10k utk single.. perghh...pitamm kejap...hehehehe..

Joe...untuk kita nanti..aku ada survey kat ads dalam gulftime/classifieds. Kalau duk sana sorang2 kerja offshore 7/7...time 7 hari offday tu leh sewa je bilik fully furnished hat morah2 dalam QR1k-2k. Nak duk hotel pun takpa...jimat dah home allowance. Furniture allw pun leh simpan.

Kalau tak bawak family,, keta pun takyah beli...sewa je untuk 7 hari masa offday...tak pun sewa hanya bila nak pakai je. Jimat byk dah tu...bley beli ticket flight balik mesia setiap bulan. Razz

Palee
Active Member
Active Member

Number of posts : 56
Registration date : 2011-06-21

View user profile

Back to top Go down

Re: Harga Rumah Sewa (F/F) di Qatar (single basis)

Post by j0e on 2011-06-25, 20:32

Palee wrote:
j0e wrote:10k utk single.. perghh...pitamm kejap...hehehehe..

Joe...untuk kita nanti..aku ada survey kat ads dalam gulftime/classifieds. Kalau duk sana sorang2 kerja offshore 7/7...time 7 hari offday tu leh sewa je bilik fully furnished hat morah2 dalam QR1k-2k. Nak duk hotel pun takpa...jimat dah home allowance. Furniture allw pun leh simpan.

Kalau tak bawak family,, keta pun takyah beli...sewa je untuk 7 hari masa offday...tak pun sewa hanya bila nak pakai je. Jimat byk dah tu...bley beli ticket flight balik mesia setiap bulan. Razz



kita sewa bilik berdua jelah bro..kongsi2..lagiii jimatttt.. amacam?! best jugak tu..rasa2 sangap..aku gosok2 lah kau nanti..hahahahahaha...

j0e
Active Member
Active Member

Number of posts : 26
Registration date : 2011-06-24

View user profile

Back to top Go down

Re: Harga Rumah Sewa (F/F) di Qatar (single basis)

Post by j0e on 2011-06-25, 20:34

my bro palee.. utk kes mcm kita, aku rasa maybe ada area yg murah sikit..
maksud aku, kita tak perlu duduk di prime area atau kawasan yg dekat dgn tempat kerja..lagipun bukan kita nak berulang kerja hari2.. ke mcm mana?!
buat kawan2 di sini.. ada info area mana yg ok dan murah sedikit..
jauh sikit pun takpa..

j0e
Active Member
Active Member

Number of posts : 26
Registration date : 2011-06-24

View user profile

Back to top Go down

Re: Harga Rumah Sewa (F/F) di Qatar (single basis)

Post by Palee on 2011-06-25, 23:50

j0e wrote:
Palee wrote:
j0e wrote:10k utk single.. perghh...pitamm kejap...hehehehe..

Joe...untuk kita nanti..aku ada survey kat ads dalam gulftime/classifieds. Kalau duk sana sorang2 kerja offshore 7/7...time 7 hari offday tu leh sewa je bilik fully furnished hat morah2 dalam QR1k-2k. Nak duk hotel pun takpa...jimat dah home allowance. Furniture allw pun leh simpan.

Kalau tak bawak family,, keta pun takyah beli...sewa je untuk 7 hari masa offday...tak pun sewa hanya bila nak pakai je. Jimat byk dah tu...bley beli ticket flight balik mesia setiap bulan. Razz



kita sewa bilik berdua jelah bro..kongsi2..lagiii jimatttt.. amacam?! best jugak tu..rasa2 sangap..aku gosok2 lah kau nanti..hahahahahaha...

hoih! ko jangan maen gila! aku ada taste tau. Koman2 pun cukur dulu bulu kaki tu. Suspect








silent

Palee
Active Member
Active Member

Number of posts : 56
Registration date : 2011-06-21

View user profile

Back to top Go down

Re: Harga Rumah Sewa (F/F) di Qatar (single basis)

Post by foxshrek on 2011-06-26, 14:59

aisey.. pale ngan joe bachelor jer ker..
ermm.. aku bleh tahan.. tp ank2 tuh kesian..
hav to bring 'em along.. hehehe.. duit aku nak.. family pon aku nak... peace.. Laughing

foxshrek
Active Member
Active Member

Number of posts : 32
Registration date : 2011-06-24

View user profile

Back to top Go down

Re: Harga Rumah Sewa (F/F) di Qatar (single basis)

Post by Palee on 2011-06-26, 15:21

foxshrek wrote:aisey.. pale ngan joe bachelor jer ker..
ermm.. aku bleh tahan.. tp ank2 tuh kesian..
hav to bring 'em along.. hehehe.. duit aku nak.. family pon aku nak... peace.. Laughing

eh..kitorang tak decide lagi la bro....ada pro n cons jugak bwk n tidak family ni.
wife aku pulak kerja gomen...kurang2 RM3-4k dah hilang pendapatan tu kalau cuti tanpa gaji or resign gomen. Spending money kat mesia lagi sonok kata wife aku..haha...aku tak kisah...atas wife aku belaka hat mana dia prefer. Wink

Palee
Active Member
Active Member

Number of posts : 56
Registration date : 2011-06-21

View user profile

Back to top Go down

Re: Harga Rumah Sewa (F/F) di Qatar (single basis)

Post by foxshrek on 2011-06-26, 15:30

btul gak tuh bro... ilang 3k byk beb..
wife aku kije sendiri.. online bizz.. ilang la 1-2k jer..
anyhow.. we should decide within that 3 months..

foxshrek
Active Member
Active Member

Number of posts : 32
Registration date : 2011-06-24

View user profile

Back to top Go down

Re: Harga Rumah Sewa (F/F) di Qatar (single basis)

Post by j0e on 2011-06-26, 18:54

hehehe..fox..kitaorng semua family man lah..
aku anak dah 2 orang, wife sorang lagi..wife aku ada biz dia sendiri..ada kedai, sama jugaklah dgn aku..kitaorng tak boleh nak senang2 tinggal mcm tu shj biz kitaorang.. tapi xpa.. semua tu boleh replan balik.. apa2 pun memang tak boleh nak decide lagi selagi kita sendiri tak sampai sana..nanti sampai sana nanti kita replan balik..
aku memang nak bawak family aku stay sana kalau boleh insyallah..

j0e
Active Member
Active Member

Number of posts : 26
Registration date : 2011-06-24

View user profile

Back to top Go down

Re: Harga Rumah Sewa (F/F) di Qatar (single basis)

Post by mtaufikmaskan on 2011-07-11, 16:54

bro...nak join skali bleh x?sama2 QP kn snng sikit..

mtaufikmaskan
Active Member
Active Member

Number of posts : 31
Registration date : 2011-02-27

View user profile

Back to top Go down

Re: Harga Rumah Sewa (F/F) di Qatar (single basis)

Post by Chian on 2011-07-12, 06:10

Joe, alangkah baiknya kalau you boleh bukak Kedai Msia lak kat sini. Jual barang-barang Msia. Kedai Jakarta dah ada .... Very Happy

Chian
Active Member
Active Member

Number of posts : 551
Registration date : 2009-04-05

View user profile

Back to top Go down

Re: Harga Rumah Sewa (F/F) di Qatar (single basis)

Post by kutu_beramboi on 2011-07-12, 15:51

Chian wrote:Joe, alangkah baiknya kalau you boleh bukak Kedai Msia lak kat sini. Jual barang-barang Msia. Kedai Jakarta dah ada .... Very Happy


cantek jugak ide chian ni ....

kutu_beramboi
Active Member
Active Member

Number of posts : 597
Location : Qatar
Registration date : 2008-09-10

View user profile

Back to top Go down

Re: Harga Rumah Sewa (F/F) di Qatar (single basis)

Post by Palee on 2011-08-15, 13:07

jangan taktau..brader joe kita ni wife dia juai kaen baju pesen untuk bebudak...comey2...dia lak juai bikers accessories.

Palee
Active Member
Active Member

Number of posts : 56
Registration date : 2011-06-21

View user profile

Back to top Go down

Re: Harga Rumah Sewa (F/F) di Qatar (single basis)

Post by rinhanekoma on 2011-08-25, 06:03

utk single ... if 1 bilik ... under al asmakh bole dpt around 4-5k per month fully furnished... tgk area jugak..area umm ghuwailina bole dpt... tgk la saiz umah tu...try tgk iklan kat gulftimes..

rinhanekoma
Active Member
Active Member

Number of posts : 55
Registration date : 2008-07-03

View user profile

Back to top Go down

Re: Harga Rumah Sewa (F/F) di Qatar (single basis)

Post by Sponsored content Today at 14:06


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum