nak berkenalan dengan wife yang tinggal di qatar

View previous topic View next topic Go down

nak berkenalan dengan wife yang tinggal di qatar

Post by Akaksu on 2010-12-21, 16:26

Hai semua...saya nak berkenalan dengan wife2 yang stay ngan dengan hubby kat qatar...saya nak tahu lah macam mana stay kat qatar bersama hubby mean...pergi pasar macam mana...sekolah anak2 macam mana....best ker tak dok kat sana...


Harap dapat membantu saya..insayallah...selamat berkenalan dengan semua suri rumah yang stay ngan hubby di qatar Very Happy Very Happy

Akaksu
Active Member
Active Member

Number of posts : 45
Registration date : 2009-02-11

View user profile

Back to top Go down

Re: nak berkenalan dengan wife yang tinggal di qatar

Post by rizi the doll on 2010-12-22, 06:22

Salam Kak Su...

bulan nie slow sikit forum nie... sebab ramai yang perabih cuti...

Hubby Kak Su dapat offer QG (Qatar Gas)kan?

no worries, ramai Msian kat sana... di Qatar jer pun ramai gaks.

Bila hubby kak su datang sini? datang solo 1st ker atau ngan family?

Rizi kat sini dah 2 tahun lebih... jumpa wife rizi pun kat sini... org PJ... punya la besar Msia tuu kat Qatar jugak yg jumpa...hehehehe...

wife rizi kat Msia now, baru habis pantang, plan nak datang balik mid Jan nie...

sini nak makan kira mudah la... kalau dah biasa briyani... kira ok la tuu.

pasar banyak gak derang jual... cuma maybe ikan jer jenis yg jarang jumpa kat Msia...

dalam qatar jer ada lebih 3000 keluarga Msian... dari perbagai industri.

ermmm apa lagi nak citer ahh??

no worries... kalau kak su ada soalan, jgn segan nak tanya... will try my best to answer...

rizi the doll
Active Member
Active Member

Number of posts : 347
Age : 37
Registration date : 2008-11-18

View user profile

Back to top Go down

Re: nak berkenalan dengan wife yang tinggal di qatar

Post by Akaksu on 2010-12-22, 15:59

tu lah...bukan apa ialah tempat orang...takut gak..

sajer nak tanya pasal QG ni..ok ker tak...

Tunggu gak respon dari forumer semua...semua dok senyap tu yang macam cuak tu..

Dah jodoh rizi....hehhehe....wife rizi keje kat qatar ker...

Akaksu
Active Member
Active Member

Number of posts : 45
Registration date : 2009-02-11

View user profile

Back to top Go down

Re: nak berkenalan dengan wife yang tinggal di qatar

Post by rizi the doll on 2010-12-23, 11:44

wife Rizi ngan qatar air...finance...

life kat sini alhamdulilah baik...

apa yg rizi selalu tanya org2 yg nak datang... is apa niat kita dtg ke qatar?

kalau nak saving... alhamdulilah... mmg boleh saving...

sini makan senang... cuma maybe entertainment tuu kureng la... ada pun 5-6 shopping complex...

dari segi keselamatan... antara negara yg masih rendah kadar jenayah... but that doesn't mean kena ambik sikap sambil lewa...

utk ladies, alhamdulilah sini tak macam saudi...

saudi nyer law regarding ladies lagi teruk... sini at least ladies leh drive n work...

dressing, bersopan... takleh dedah2...

ok...any more question...rizi jawab ahad... sebab sini cuti jumaat n sabtu...



rizi the doll
Active Member
Active Member

Number of posts : 347
Age : 37
Registration date : 2008-11-18

View user profile

Back to top Go down

Re: nak berkenalan dengan wife yang tinggal di qatar

Post by Akaksu on 2010-12-23, 15:45

ooo rizi keje kat mana pulak?....oo sana jumaat n sabtu cuti eh ikut kelantan kan....jadi wife u bukan lah FULLTIME housewife....nak tahu lah macam kehidupan wife2 kat sana...anak sekolah antar macam mana...ade ker bas macam kat sekolah kita...sistem belajar pulak macam mana...ok ker tak kalo hantar anak2 kat situ belajar...


Akaksu
Active Member
Active Member

Number of posts : 45
Registration date : 2009-02-11

View user profile

Back to top Go down

Re: nak berkenalan dengan wife yang tinggal di qatar

Post by jibak on 2010-12-23, 16:04

InsyaAllah nanti ramai yg sudi membantu.

jibak
Active Member
Active Member

Number of posts : 43
Registration date : 2010-02-07

View user profile

Back to top Go down

Re: nak berkenalan dengan wife yang tinggal di qatar

Post by padd on 2010-12-25, 19:21


Salam..

InsyaAllah bila akak sampai sini mesti jumpa ramai gang...kalau ada FaceBook tu kejap je dah ramai kawan..

padd
Active Member
Active Member

Number of posts : 40
Registration date : 2010-07-22

View user profile

Back to top Go down

Re: nak berkenalan dengan wife yang tinggal di qatar

Post by Akaksu on 2010-12-27, 08:23

add me...

Noraaziz96@yahoo.co.uk


TQ

Akaksu
Active Member
Active Member

Number of posts : 45
Registration date : 2009-02-11

View user profile

Back to top Go down

Re: nak berkenalan dengan wife yang tinggal di qatar

Post by Tagazoo on 2010-12-27, 15:18

Salam Akaksu, macam Rizi cakap, jangan risau, ramai malaysian ladies kat sini. Bila dah sampai nanti contact le saya, nanti saya boleh kenalkan dengan geng saya (cewah..macam geng kampung dusun pulak saya ni..lol)

Nanti nak tau apa-apa, contact me through pm ok

Tagazoo
Active Member
Active Member

Number of posts : 180
Location : kat rumah leeeee
Registration date : 2008-04-12

View user profile

Back to top Go down

Re: nak berkenalan dengan wife yang tinggal di qatar

Post by Akaksu on 2010-12-28, 02:06

ok thanks tagazoo...anything nanti i pm u k..

Akaksu
Active Member
Active Member

Number of posts : 45
Registration date : 2009-02-11

View user profile

Back to top Go down

Re: nak berkenalan dengan wife yang tinggal di qatar

Post by Chian on 2011-01-20, 18:53

Akaksu,

Actually Chian ada add Akaksu kat FB beberapa minggu lepas. Tapi belum diterima. Mungkin sebab Chian guna nama sebenar. Cuba check semula yang cuba invite Akaksu jadi FB Friend. Chian yang pakai baju biru bertali leher tu, he he he. Another option, Akaksu boleh je terus add my wife (rasanya boleh check kat my profile). Bolehlah Akaksu bertanya melalui FB nanti selain dari forum ni.

Since semua kawan2 kat sini guna nama glamour masing2, Chian pun mengikut arus guna nama glamour jugak lah. Itu pasal Akaksu heran kut tiba2 stranger add Akaksu as FB friend.

alien

Chian
Active Member
Active Member

Number of posts : 551
Registration date : 2009-04-05

View user profile

Back to top Go down

Re: nak berkenalan dengan wife yang tinggal di qatar

Post by Akaksu on 2011-01-30, 11:19

oh iyer......ok...ok..nanti saya tenguk eh...hhehe

Akaksu
Active Member
Active Member

Number of posts : 45
Registration date : 2009-02-11

View user profile

Back to top Go down

Interview//

Post by kshams on 2011-01-31, 16:59

Salam,
maaf yer kenkawan...saya nk tumpang tanya...sebelom2 ni saya ada apply job through sheraton middle east website. Alhamdulillah saya antara yg shortlisted by company tuh dan dah dpt email dari sheraton dammam utk di interview by phone...HR bagitau reply email dorang time yg boleh dorang call,gaji yg dipohon dan time relocation...saya dh pn reply sehari selepas email tuh pd 26/01/2011...sampai arinih saya tunggu dorang call tp xde pn...mmg dorang akan amik masa yg lama ker utk call kita semula...?saya mmg takde pengalaman dlm bab2 nih...mohon jasa kenkawan bagi info sbb saya mmg nk carik pengalaman kt middle east dan klu boleh nk bawak famili skali......terima kasih atas bantuan... Sad

kshams
Newbies
Newbies

Number of posts : 3
Registration date : 2010-12-10

View user profile

Back to top Go down

Re: nak berkenalan dengan wife yang tinggal di qatar

Post by Chian on 2011-02-01, 06:31

Salam Kshams,

Mengikut pengalaman dan pemerhatian Chian, memang kat sebelah sini rata-ratanya 'mengambil masa' untuk dia orang bertindak. Bila ada je perkara lain, depa letak tepi jap bab nak ambil orang kerja ni. Dah jadi macam suatu budaya pulak, Neutral .

By the way, Dammam is about 40 mins flight and 4 hours drive from Doha. Bandar Dammam agak besar dan teratur. Ada beberapa shopping complex besar, IKEA, corniche dia pun boleh tahan. Lagi satu, lebih kurang 45 je untuk drive ke Bahrain. So, sekali-sekala boleh lah merasa kelainan berbanding KSA.

Moga berita gembira yang Tuan nanti-nantikan menyusul secepat mungkin, amiiin.

Chian Very Happy

Chian
Active Member
Active Member

Number of posts : 551
Registration date : 2009-04-05

View user profile

Back to top Go down

Re: nak berkenalan dengan wife yang tinggal di qatar

Post by kshams on 2011-02-01, 10:09

oooooo..ok...anyway thanks a lot Chian utk maklumat..takdela sya ternnti2 dlm gundah dilema...heheheheh...!!...lagikpn saya mmg amat mengharapkan peluang tu dtg... sunny saudara Chian mesti bnyk pengalaman...cara u story about KSA ngn Doha pn dh membuatkan saya berkobar2 nk ke sana...doakan saya dan rakan2 lain dpt 'join' Chian gak....heheehheh..!!! bounce

kshams
Newbies
Newbies

Number of posts : 3
Registration date : 2010-12-10

View user profile

Back to top Go down

Re: nak berkenalan dengan wife yang tinggal di qatar

Post by Sponsored content Today at 06:09


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum