Returning Expert Programme

View previous topic View next topic Go down

Returning Expert Programme

Post by azik on 2010-10-11, 12:47

Salam…

Just nak share something....ada jugak yg tanya2 hari tu...kepada yg plan nak stay lama keje overseas dan nak bwk kereta balik malaysia…..silalah layari website ini…
komisen aku jgn lupa yer… Smile

http://www.mohr.gov.my/index.php?option=com_content&view=article&id=1613%3Aexpertise-programme&catid=180%3Afrontpage-highlights&lang=en&Itemid=566

azik
Active Member
Active Member

Number of posts : 44
Registration date : 2008-07-21

View user profile

Back to top Go down

Re: Returning Expert Programme

Post by mba2009 on 2010-10-13, 10:21

Salam Azik;

Makasih bagi tahu.... masih bleh bawa balik ke... kalau bawa Harley masih sama kot tax treatment nye... tax exempt juga kan..????


mba2009

mba2009
Active Member
Active Member

Number of posts : 219
Age : 50
Registration date : 2009-07-28

View user profile

Back to top Go down

Re: Returning Expert Programme

Post by eltax on 2010-10-14, 06:45

azik wrote:Salam…

Just nak share something....ada jugak yg tanya2 hari tu...kepada yg plan nak stay lama keje overseas dan nak bwk kereta balik malaysia…..silalah layari website ini…
komisen aku jgn lupa yer… Smile

http://www.mohr.gov.my/index.php?option=com_content&view=article&id=1613%3Aexpertise-programme&catid=180%3Afrontpage-highlights&lang=en&Itemid=566

Dah email kat PIC yg tertera kat website tuh. In order nak dpt tax exemption, kena dapat approval dulu. Diaorg mtk CV, then diaorg akan tgk dulu CV tuh. Kalau layak baru boleh antar borang... Somehow, tak rugi kalau nak try. Email response dari PIC mmg pantas... hantar email pagi, petang dia dah balas.

Jom balik yeobbbb....

Yalllaahhh.... baaarrraaaggghhhhh.!!!!

eltax
Active Member
Active Member

Number of posts : 117
Registration date : 2008-04-01

View user profile

Back to top Go down

Re: Returning Expert Programme

Post by silver16v on 2010-10-14, 10:39

eltax.. ko maybe layak kot sbb kod bidang masuk dlm list.. aku x dpt lar sbb construction line..

best beb balik boleh beli keta tax free 2 bijik lak tu..

silver16v
Active Member
Active Member

Number of posts : 360
Location : Doha
Registration date : 2008-04-01

View user profile http://www.malaysiaqatar.com

Back to top Go down

Re: Returning Expert Programme

Post by azik on 2010-10-16, 21:04

Boleh rasanya brader mba2009...tapi takkan bwk harley je kott bang? alang2 dah dpt tax free ni belasah la porsche ke...lambo ke...kurang2 pun X6..hehe..

eltax...hang nak bwk kete apa? confirm nak balik dah ni?



Last edited by azik on 2010-10-18, 04:35; edited 1 time in total

azik
Active Member
Active Member

Number of posts : 44
Registration date : 2008-07-21

View user profile

Back to top Go down

Re: Returning Expert Programme

Post by Chian on 2010-10-17, 13:48

Satu lagi ...... kalau tak de dlm list and tak berjaya kali pertama, cuba appeal. Ada Msian (prof kat Qatar Uni) appealed baru2 ni and later on permohonan dia diluluskan. Very Happy

Chian
Active Member
Active Member

Number of posts : 551
Registration date : 2009-04-05

View user profile

Back to top Go down

Re: Returning Expert Programme

Post by NurulH on 2011-12-20, 09:03

hantar cv ke nurulhuda at hydrogengroup.com untuk drilling engineer position

NurulH
Newbies
Newbies

Number of posts : 6
Age : 30
Location : Singapore
Registration date : 2011-12-19

View user profile

Back to top Go down

Re: Returning Expert Programme

Post by tanjong on 2011-12-27, 08:17

silver16v wrote:eltax.. ko maybe layak kot sbb kod bidang masuk dlm list.. aku x dpt lar sbb construction line..

best beb balik boleh beli keta tax free 2 bijik lak tu..

ada rakan di dept saya, construction line(civil engineer) dapat returning expat pacakage, lagi 2-3 hari ni dah balik for good....dapt keje kat Mesia gaji basic sama macam kat Qatar, dalm RM lagi...rezeki dia....

tanjong
Active Member
Active Member

Number of posts : 45
Registration date : 2009-12-24

View user profile

Back to top Go down

Re: Returning Expert Programme

Post by NurulH on 2011-12-27, 08:31

tu sebab, kalau ade rakyat msia yang ingin pulang ke msia dengan jawatan drilling engineer atau completions engineer, boleh memohon untuk mencari pekerjaan yang bertawaran baik. Saya dari Hydrogen Group. Agency untuk Oil and Gas industry.

NurulH
Newbies
Newbies

Number of posts : 6
Age : 30
Location : Singapore
Registration date : 2011-12-19

View user profile

Back to top Go down

Re: Returning Expert Programme

Post by Sponsored content Today at 18:04


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum