newbie intro...

View previous topic View next topic Go down

newbie intro...

Post by nextgapps on 2010-08-30, 06:30

Salam Ramadhan..
sori sebab menyibukkan diri kat forum ni..
Allhamdulillah..baru2 ni pegi open interview kat kl and dapat untuk post field operator kat Rasgas..skg ni pon FO kat P*******.
so,nak tanya bro yang dah berpengalaman..medical check up dah antor kat AP rect..ingat dah almost 4weeks from this date..tapi takde respons lagi from Ap..camane ek die punye process...lepas anto medical step seterusnye tggu offer letter kan(correct if i'm wrong)..then lepas accept offer letter tu baru diorg process visa...but my problem now,smpai skg takde respons..mungkinke HR rasgas skg ni yang delaykan sebab bulan pose ni(dgr kate waktu kerja diorg pendek dlm bln Ramadhan)..or saya tak lepas ngan Doctor rasgas sbb xpuas ati result medical(tapi xlogik coz medical dlu dgn specialist doctor recommend fit for work)...aarghh..tensen..please bro2 otai tlg share skit semoga jelas... confused

nextgapps
Newbies
Newbies

Number of posts : 10
Registration date : 2010-07-02

View user profile

Back to top Go down

Re: newbie intro...

Post by rizi the doll on 2010-08-30, 08:10

Nextgapps...

Welcome...

time2 puasa nie... biasa lah... kalau tak oil n gas company lembab... it will be the gomen yg lembab...

so things like this dah biasa...

just don't quit your job until derang dah confirmkan with you that u can quit ur job...

rizi the doll
Active Member
Active Member

Number of posts : 347
Age : 37
Registration date : 2008-11-18

View user profile

Back to top Go down

Re: newbie intro...

Post by NiK_TAF56 on 2010-08-30, 09:07

Salam Nextgapps...

perghh nama.. mmg dah mcm application nextg dah.. haha... kat petronas kerteh eh?
Tahniah sbb dapat offer kat sana.. rezeki tuh bang.. saya pon baru dapat keje kat sana, and skang tgh menunggu hari nak pegi sana...
kalo ikutkan member2 kat sana.. kalo application during musim panas / bulan puasa nih.. lembab laa sket... so tunggu je instruction from AP... insyaAllah nanti datang laa tu... sabar.. kalau dah rezeki mmg tak ke mana laaaa...

Salam,
Nik

NiK_TAF56
Active Member
Active Member

Number of posts : 82
Registration date : 2010-06-21

View user profile

Back to top Go down

Re: newbie intro...

Post by nextgapps on 2010-08-30, 11:06

thanks Rizi,Nik..

yup,still at kerteh..tu la pasal during musim2 gini memang diorg lembab sket ek?..memang haru camtu..
Ape2hal pun masih dan setia menunggu dari AP..tahniah nik coz dalam perkiraan nk tinggal bumi mesia..InshAllah..ade rezeki saya akan menyusul Laughing

nextgapps
Newbies
Newbies

Number of posts : 10
Registration date : 2010-07-02

View user profile

Back to top Go down

Re: newbie intro...

Post by rizi the doll on 2010-08-31, 08:36

nextgapps wrote:thanks Rizi,Nik..

yup,still at kerteh..tu la pasal during musim2 gini memang diorg lembab sket ek?..memang haru camtu..
Ape2hal pun masih dan setia menunggu dari AP..tahniah nik coz dalam perkiraan nk tinggal bumi mesia..InshAllah..ade rezeki saya akan menyusul Laughing

Meriah sungguh... makin ramai Malaysian kat Qatar nie...

timmming u all datang pun cukup cantik, sebab kearah winter...
last year paling sejuk pernah cecah 7 degrees itu pun malam ahhh...

nie boleh organize BBQ besar2an....

rizi the doll
Active Member
Active Member

Number of posts : 347
Age : 37
Registration date : 2008-11-18

View user profile

Back to top Go down

Re: newbie intro...

Post by NiK_TAF56 on 2010-08-31, 09:23

haa boleh boleh.. buat BBQ besar besaran.. syiokk tuu

NiK_TAF56
Active Member
Active Member

Number of posts : 82
Registration date : 2010-06-21

View user profile

Back to top Go down

Re: newbie intro...

Post by nextgapps on 2010-09-01, 04:16

Allhamdulillah...
terasa seronok wlupun sya blum lg ke sana..
InshaAllah..bleh plan BBQ nanti..
waaa..memng meriah ler...

nextgapps
Newbies
Newbies

Number of posts : 10
Registration date : 2010-07-02

View user profile

Back to top Go down

Re: newbie intro...

Post by NiK_TAF56 on 2010-09-13, 14:00

Salam Nextgapps,

amacam dah ada berita ke pasal keje kat qatar? hopefully ada good news...
oit next week jom minum air skali area kerteh/paka...
bleh sembang panjang....

Salam
Nik

NiK_TAF56
Active Member
Active Member

Number of posts : 82
Registration date : 2010-06-21

View user profile

Back to top Go down

Re: newbie intro...

Post by nextgapps on 2010-09-14, 10:43

wslam...selamat hri raya..

so..buat sampai ari nie blum ade ape2 crite lagik dr AP..so tggu jelah..

orait..area paka lar..set tempat,masa,PM me...
bounce

nextgapps
Newbies
Newbies

Number of posts : 10
Registration date : 2010-07-02

View user profile

Back to top Go down

Re: newbie intro...

Post by dem@ng on 2010-09-24, 04:42

Salam kepada kwn2 dan abg2 sume senior expatriate Qatar...
Saya nie baru je berniat2, nak jugak rasa feel kje kat qatar nie Smile ,so nak tanya la kat bro nextgapps or the others for FO position...how much you have been offer,is't base on the experience or gred or something...actually i'm already be a FO position kat sini so nak taw jgk la camner nak nego if i have been given a chances.... Very Happy

dem@ng
Newbies
Newbies

Number of posts : 1
Registration date : 2010-09-23

View user profile

Back to top Go down

Re: newbie intro...

Post by Sponsored content Today at 06:10


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum