Newbie Introduction - Newcomer to Qatar (InsyaAllah by end of 2010)

Page 4 of 11 Previous  1, 2, 3, 4, 5 ... 9, 10, 11  Next

View previous topic View next topic Go down

Re: Newbie Introduction - Newcomer to Qatar (InsyaAllah by end of 2010)

Post by Dean78 on 2010-08-24, 17:53

Abu Daniel wrote:Dean,

I already PM you my henfon number. Basketball

Your flight nanti from KLIA or Singapore? Naik Qatar Airways ke?

Abu Daniel.

Hi Abu Daniel,

Great! I have also PM you my number. So far, me, you and Nik will be meeting up. The more the merrier of course. Very Happy

Yes, I will be from Singapore, naik Qatar Airways direct to Doha! Clock's ticking.

Dean

Dean78
Newbies
Newbies

Number of posts : 17
Registration date : 2010-07-03

View user profile

Back to top Go down

Re: Newbie Introduction - Newcomer to Qatar (InsyaAllah by end of 2010)

Post by kamal on 2010-08-25, 11:52

salam semua..
saya kamal, bukan bekerja atau duduk di qatar..
tapi dek sebab teringin sangat nk bekerja di sana, sy join forum ni..
harap dpt diberikan peluang tuk bekerja di sana..
nk timba pengalaman..
terima kasih..

kamal
Newbies
Newbies

Number of posts : 1
Registration date : 2010-08-24

View user profile

Back to top Go down

Re: Newbie Introduction - Newcomer to Qatar (InsyaAllah by end of 2010)

Post by padd on 2010-08-25, 17:14

InsyaAllah saya terbang pada first week of October...saya lagi awai..heheh Very Happy

padd
Active Member
Active Member

Number of posts : 40
Registration date : 2010-07-22

View user profile

Back to top Go down

Re: Newbie Introduction - Newcomer to Qatar (InsyaAllah by end of 2010)

Post by NiK_TAF56 on 2010-08-26, 05:37

alah padd.. tak sempat rayalah nampak gayanya... takleh pospon lepas raya ke??

NiK_TAF56
Active Member
Active Member

Number of posts : 82
Registration date : 2010-06-21

View user profile

Back to top Go down

Re: Newbie Introduction - Newcomer to Qatar (InsyaAllah by end of 2010)

Post by mba2009 on 2010-08-26, 08:51

NiK_TAF56 wrote:alah padd.. tak sempat rayalah nampak gayanya... takleh pospon lepas raya ke??

Salam Nik
Raya 10 atau 11 sept...oct tu lepas raya la tu
Anyway selamat datang ke Qatar....
Aku bukan kat Qatar....cuma aku hampir hampir jadi ke Qatar...offer aku decline..
Aku menyibuk je kat site ni...aku kat Q8
ha ha ha ha
Anyway welcome ... welcome... SELAMAT BERPUASA dan SELAMAT HARI RAYA

mba2009
Active Member
Active Member

Number of posts : 219
Age : 50
Registration date : 2009-07-28

View user profile

Back to top Go down

Re: Newbie Introduction - Newcomer to Qatar (InsyaAllah by end of 2010)

Post by NiK_TAF56 on 2010-08-26, 10:12

Hahahaha. Sori. Terkonfius laaa plokk. Betul betul. Jumpa semua lepas rayaaa.

NiK_TAF56
Active Member
Active Member

Number of posts : 82
Registration date : 2010-06-21

View user profile

Back to top Go down

Re: Newbie Introduction - Newcomer to Qatar (InsyaAllah by end of 2010)

Post by anaz on 2010-08-29, 09:45

rizi the doll wrote:
anaz wrote:Ehhh... Lama dah anaz tak mencelah bedah kat forum ni... Saper2 nak dtg sini tu anaz ucapkan good luck... selamat berjaya... selamat berpuasa... selamat segala2nya lah... diam tak diam anaz dah dua bulan kat sini...

Anaz... hotel u tak buat buka posa ker?

brapa harga?


Bukakkk... time bukak posa QR150 nett p/pax... Time posa pun depa bukak.. hehe

anaz
Active Member
Active Member

Number of posts : 22
Age : 30
Registration date : 2010-06-11

View user profile

Back to top Go down

Re: Newbie Introduction - Newcomer to Qatar (InsyaAllah by end of 2010)

Post by princess on 2010-08-31, 05:39

Salam, seronok tgk ramai malaysian di qatar. saya pun bakal terbang ke sana dalam hujung tahun ni. Nak tumpang tanya..kalau bawa barang makanan dalam quantity yg banyak ada kena tax ke kat airport? ie sekotak or sedozen sos, ikan bilis berbungkus2 dll. thank you

princess
Newbies
Newbies

Number of posts : 4
Registration date : 2010-05-23

View user profile

Back to top Go down

Re: Newbie Introduction - Newcomer to Qatar (InsyaAllah by end of 2010)

Post by rizi the doll on 2010-08-31, 08:31

princess wrote:Salam, seronok tgk ramai malaysian di qatar. saya pun bakal terbang ke sana dalam hujung tahun ni. Nak tumpang tanya..kalau bawa barang makanan dalam quantity yg banyak ada kena tax ke kat airport? ie sekotak or sedozen sos, ikan bilis berbungkus2 dll. thank you

Tax tak kena... cuma kalau excess bags jer kena charge...

rizi the doll
Active Member
Active Member

Number of posts : 347
Age : 37
Registration date : 2008-11-18

View user profile

Back to top Go down

Re: Newbie Introduction - Newcomer to Qatar (InsyaAllah by end of 2010)

Post by princess on 2010-08-31, 09:45

rizi the doll wrote:
princess wrote:Salam, seronok tgk ramai malaysian di qatar. saya pun bakal terbang ke sana dalam hujung tahun ni. Nak tumpang tanya..kalau bawa barang makanan dalam quantity yg banyak ada kena tax ke kat airport? ie sekotak or sedozen sos, ikan bilis berbungkus2 dll. thank you

Tax tak kena... cuma kalau excess bags jer kena charge...


thanks rizi

princess
Newbies
Newbies

Number of posts : 4
Registration date : 2010-05-23

View user profile

Back to top Go down

Re: Newbie Introduction - Newcomer to Qatar (InsyaAllah by end of 2010)

Post by Abu Daniel on 2010-09-06, 04:15

Salamz,

Saya dah sign contract dan dapat Visa. InsyaAllah saya akan fly ke Doha pada 19 atau 20 September, selepas Aidilfitri. Tunggu booking ticket sahaja.

Hope to see you guys there! bounce

Selamat Hari Raya, Maaf Zahir & Batin!


Abu Daniel.

Abu Daniel
Newbies
Newbies

Number of posts : 11
Registration date : 2010-08-14

View user profile

Back to top Go down

Re: Newbie Introduction - Newcomer to Qatar (InsyaAllah by end of 2010)

Post by NiK_TAF56 on 2010-09-13, 14:01

Salam Abu Daniel..

dah dapat ticket?
bila fly ke Qatar?

NiK_TAF56
Active Member
Active Member

Number of posts : 82
Registration date : 2010-06-21

View user profile

Back to top Go down

Re: Newbie Introduction - Newcomer to Qatar (InsyaAllah by end of 2010)

Post by Abu Daniel on 2010-09-22, 05:12

NiK_TAF56 wrote:Salam Abu Daniel..

dah dapat ticket?
bila fly ke Qatar?

Wassalam Nik.

Saya dah berada di Qatar sejak 19 Sept.
Bawa sekali wife & son, both under tourist visas lah.

Skrg duduk kat Hotel kat Muntazah seminggu ni. Lesen tak dapat lagi so terpaksa go around dgn supir reccruitment agency tu.

Nanti nak pindah Al-Khor pula coz jauh pula nak drive dari Doha to Ras Laffan.

So far okay, but recruitment agency yg bawa kami ke sini agak slow dan disorganized lah.

Just nak tanya, nanti next month tourist visa my wife and son akan expired, nak tanya flight apa paling murah untuk ke Bahrain?
Coz mereka nanti kena buat balik tourist visa tu. Saya tak boleh buat family visit visa kerana visa saya pun business visa je and recruitment agency tak nak convert to RP. So after 3 months pun, mereka akan send me off to Bahrain juga.

Thanks.

Abu Daniel
Newbies
Newbies

Number of posts : 11
Registration date : 2010-08-14

View user profile

Back to top Go down

Re: Newbie Introduction - Newcomer to Qatar (InsyaAllah by end of 2010)

Post by princess on 2010-09-22, 16:20

salam semua, nak tanya kat mana boleh sewa kereta di doha. ada suggestions? thank you

princess
Newbies
Newbies

Number of posts : 4
Registration date : 2010-05-23

View user profile

Back to top Go down

Re: Newbie Introduction - Newcomer to Qatar (InsyaAllah by end of 2010)

Post by mba2009 on 2010-09-23, 12:40

Abu Daniel wrote:
NiK_TAF56 wrote:Salam Abu Daniel..

dah dapat ticket?
bila fly ke Qatar?

Wassalam Nik.

Saya dah berada di Qatar sejak 19 Sept.
Bawa sekali wife & son, both under tourist visas lah.

Skrg duduk kat Hotel kat Muntazah seminggu ni. Lesen tak dapat lagi so terpaksa go around dgn supir reccruitment agency tu.

Nanti nak pindah Al-Khor pula coz jauh pula nak drive dari Doha to Ras Laffan.

So far okay, but recruitment agency yg bawa kami ke sini agak slow dan disorganized lah.

Just nak tanya, nanti next month tourist visa my wife and son akan expired, nak tanya flight apa paling murah untuk ke Bahrain?
Coz mereka nanti kena buat balik tourist visa tu. Saya tak boleh buat family visit visa kerana visa saya pun business visa je and recruitment agency tak nak convert to RP. So after 3 months pun, mereka akan send me off to Bahrain juga.

Thanks.

Salam Abu Daniel;

Masa nak celup visa kasi hidup tu mesti ke Bahrain je ke.... nape tak pi Dubai je ke...best shopping kat dubai....naik FLY DUBAI ke sana murah... atau naik Air Arabia...

Kalau nak ke Bahrain naik Bahrain Air kot murah....


mba2009
Active Member
Active Member

Number of posts : 219
Age : 50
Registration date : 2009-07-28

View user profile

Back to top Go down

Re: Newbie Introduction - Newcomer to Qatar (InsyaAllah by end of 2010)

Post by mhazli on 2010-09-27, 14:58

Princess> Byk car rental companies kat sini. Antara yg saya pernah pakai is as follows:
1) Al Shaqab Car Rental (behind Ramada Hotel) - 44436231
2) Al Muftah Rental (C-Ring)- 44328100
3) Al Khaleej Car Rental (Salwa Road) - 44501881

Rate dalam QR1600-1800/mth for Honda City/Mitsubishi Lancer

Abu Daniel> Ambik FlyDubai lagi murah rasanya...book awal2 to get cheaper price.

mhazli
Newbies
Newbies

Number of posts : 12
Age : 38
Location : Al Waab
Registration date : 2008-04-01

View user profile

Back to top Go down

Re: Newbie Introduction - Newcomer to Qatar (InsyaAllah by end of 2010)

Post by Abu Daniel on 2010-10-01, 10:24

mba2009 wrote:
Salam Abu Daniel;

Masa nak celup visa kasi hidup tu mesti ke Bahrain je ke.... nape tak pi Dubai je ke...best shopping kat dubai....naik FLY DUBAI ke sana murah... atau naik Air Arabia...

Kalau nak ke Bahrain naik Bahrain Air kot murah....


Wassalam MBA2009,

Kat Bahrain ada member rapat with his family, so can take care of my wife and son as they kena pergi sana without me.

I think my wife tak minat to shop for perfumes or jewelries kat Dubai, but if Dubai ada iPad murah and Wii murah, then she will be interested ... dia pun kaki main computer/console games like me. Very Happy


Abu Daniel
Newbies
Newbies

Number of posts : 11
Registration date : 2010-08-14

View user profile

Back to top Go down

Re: Newbie Introduction - Newcomer to Qatar (InsyaAllah by end of 2010)

Post by wjr7087 on 2010-10-02, 14:57

salam semua..dengar dari forum ni mcm best jer keje kat Qatar. Betul ke tak de stress mcm keje kat M'sia ni?? Saya keje bahagian project mgmt, selalunya banyak stress..ada sesiapa yg keje bhg sama di QP?

wjr7087
Newbies
Newbies

Number of posts : 7
Registration date : 2010-10-02

View user profile

Back to top Go down

Re: Newbie Introduction - Newcomer to Qatar (InsyaAllah by end of 2010)

Post by tanjong on 2010-10-02, 20:12

wjr7087 wrote:salam semua..dengar dari forum ni mcm best jer keje kat Qatar. Betul ke tak de stress mcm keje kat M'sia ni?? Saya keje bahagian project mgmt, selalunya banyak stress..ada sesiapa yg keje bhg sama di QP?


....tak betul.... Rolling Eyes maybe different kind of stress....

tanjong
Active Member
Active Member

Number of posts : 45
Registration date : 2009-12-24

View user profile

Back to top Go down

Re: Newbie Introduction - Newcomer to Qatar (InsyaAllah by end of 2010)

Post by wjr7087 on 2010-10-03, 01:42

terima kasih...sronok dengar kawan2 warga M'sia kita keje jauh2 takde stress...sekurang2nya yg single status tak de rasa nak balik kampung jer kot..different kind of stress tu rasanya bukan 'money related' stress la sebab rata2 mesti 'masyuk' kan???

wjr7087
Newbies
Newbies

Number of posts : 7
Registration date : 2010-10-02

View user profile

Back to top Go down

Re: Newbie Introduction - Newcomer to Qatar (InsyaAllah by end of 2010)

Post by mba2009 on 2010-10-03, 07:35

Ha ha ha ha ha
Stress keje sini... sebab orang ingat kita keje kat supermarket.... orang ingat kita keje jadi pemandu.....pak supir.... stress sebab kalau single tak leh pi shopping tempat tu sebab...weekend untuk family je ...( orang putih guard tu kasi masuk ??????? )..... dan kena terima dengan hati terbuka "racist" treatment etc etc etc......ha ha ha kawan aku mat salleh class mate masa student dulu kat Australia dia hantar email kat aku dia dapat offer QAR 70k sebulan minta pendapat aku.... bleh terima ka offer tu 3 tahun short term definite contract.... ha ha ha rumah cari sendiri dan dia nak mai dtg single.... ha ha ha kulit putih brader tak bekelip mata tokeh arab nak bayar gaji banyak tu..... pada saya tu racism....

anyway itu lah hakikat middle east....


Last edited by mba2009 on 2010-10-03, 07:45; edited 1 time in total (Reason for editing : silap...short term definite....)

mba2009
Active Member
Active Member

Number of posts : 219
Age : 50
Registration date : 2009-07-28

View user profile

Back to top Go down

Re: Newbie Introduction - Newcomer to Qatar (InsyaAllah by end of 2010)

Post by Chian on 2010-10-04, 07:44

Setuju ngan mba2009. Tak tau la bila minda sedara kita kat sini nak bertukar Question

Chian
Active Member
Active Member

Number of posts : 551
Registration date : 2009-04-05

View user profile

Back to top Go down

Re: Newbie Introduction - Newcomer to Qatar (InsyaAllah by end of 2010)

Post by mba2009 on 2010-10-04, 15:26

Chian wrote:Setuju ngan mba2009. Tak tau la bila minda sedara kita kat sini nak bertukar Question

Salam Chian;

aha tak tahu la bila nak sedara mara kat sini nak berubah..... masuk keje jam 9 balik jam 2 ( depa la )... kita masuk keje 7 am balik 5 pm...... kalau department ada 10 orang 4 orang expat...6 orang sedara mara tempatan ni alamat 4 orang tu keje lebih la....

mba2009
Active Member
Active Member

Number of posts : 219
Age : 50
Registration date : 2009-07-28

View user profile

Back to top Go down

Re: Newbie Introduction - Newcomer to Qatar (InsyaAllah by end of 2010)

Post by limlaisiang on 2010-10-05, 21:14

mba2009 wrote:
Chian wrote:Setuju ngan mba2009. Tak tau la bila minda sedara kita kat sini nak bertukar Question

Salam Chian;

aha tak tahu la bila nak sedara mara kat sini nak berubah..... masuk keje jam 9 balik jam 2 ( depa la )... kita masuk keje 7 am balik 5 pm...... kalau department ada 10 orang 4 orang expat...6 orang sedara mara tempatan ni alamat 4 orang tu keje lebih la....
saya pun sama..dah kerja berturut2 8-6pm selama 2 minggu...kesian....

limlaisiang
Newbies
Newbies

Number of posts : 11
Registration date : 2010-09-23

View user profile

Back to top Go down

Re: Newbie Introduction - Newcomer to Qatar (InsyaAllah by end of 2010)

Post by NiK_TAF56 on 2010-10-06, 04:32

Takpe.. yang penting niat kita bekerja tuh... dan nak kena ikhlas... insyaAllah nanti dipermudahkan segala kerja kita..

NiK_TAF56
Active Member
Active Member

Number of posts : 82
Registration date : 2010-06-21

View user profile

Back to top Go down

Re: Newbie Introduction - Newcomer to Qatar (InsyaAllah by end of 2010)

Post by Sponsored content Today at 18:38


Sponsored content


Back to top Go down

Page 4 of 11 Previous  1, 2, 3, 4, 5 ... 9, 10, 11  Next

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum