Beach side at Fuwairit, Huwaila dan Ghariya

View previous topic View next topic Go down

Beach side at Fuwairit, Huwaila dan Ghariya

Post by silver16v on 2008-04-22, 08:49

Salam,

Saya bercadang nak ke Fuwairit hujung minggu nih. Saya diberitahu pantainya bersih dan sesuai utk mandi-manda.

Ini GPS coordinate-nya (Edited : Location shown below is Ghariya Beach Resort);


Zoom image;


So kalau ada siapa2 yg nak join sekali calling2 lar saya 5517138.


Last edited by silver16v on 2008-05-17, 06:57; edited 1 time in total

silver16v
Active Member
Active Member

Number of posts : 360
Location : Doha
Registration date : 2008-04-01

View user profile http://www.malaysiaqatar.com

Back to top Go down

nak ikut....

Post by sandune DK on 2008-04-22, 19:57

Salam

Sedara cadang2 nak pegi tu hari apa?

sandune DK
Active Member
Active Member

Number of posts : 93
Registration date : 2008-04-02

View user profile

Back to top Go down

Re: Beach side at Fuwairit, Huwaila dan Ghariya

Post by silver16v on 2008-04-22, 20:42

W'salam,

Saya tengah nak dapatkan actual coordinate sbb kalau ikut Garmin Mapsource tempat itu dipanggil Al Ghriyea. Further up from Fuwairit. Anyway, saya cadang nak pegi Jumaat nih. Kita bertolak pagi2 kul 7.30am, kat situ ada 2 masjid berdekatan Masjid Fuwairit dan Masjid Gashimaya, so kita leh solat Jumaat di sana nanti. Kalau nak pi kita boleh jumpa somewhere convenient place to meet.

silver16v
Active Member
Active Member

Number of posts : 360
Location : Doha
Registration date : 2008-04-01

View user profile http://www.malaysiaqatar.com

Back to top Go down

Beach side at Fuwairit

Post by eltax on 2008-04-23, 08:20

silver16v wrote:
Kalau nak pi kita boleh jumpa somewhere convenient place to meet.

Rasanya rumah korang berdekatan. Dicadangkan, korang jumpa kat Petrol Station yg kat Doha Golf Club on the way to Al-Khor.

eltax
Active Member
Active Member

Number of posts : 117
Registration date : 2008-04-01

View user profile

Back to top Go down

Re: Beach side at Fuwairit, Huwaila dan Ghariya

Post by silver16v on 2008-04-23, 08:53

Thanks bro. Bagus gak cadangan tu. Boleh gak jumpa disitu kalau timing sesuai.

By the way, the above mentioned GPS coordinate is actually location of Al-Ghariya Resort. Based on info from QatarLiving, tempat nih pun sesuai utk berpicnic dan mandi-manda. So nanti saya cadang nak pi Al-Ghariya kalau sesuai, kalau x boleh pi Fuwairit sbb dekat ajer. Since both places ada road signs, so kalau timing x sama kita boleh jumpa terus di lokasi.

Bergantung kepada cuaca pada hari Jumaat nih, InsyaAllah saya akan bertolak dari rumah kul 7.30am.

silver16v
Active Member
Active Member

Number of posts : 360
Location : Doha
Registration date : 2008-04-01

View user profile http://www.malaysiaqatar.com

Back to top Go down

Re: Beach side at Fuwairit, Huwaila dan Ghariya

Post by HERO on 2008-04-23, 18:36

silver16v wrote:Thanks bro. Bagus gak cadangan tu. Boleh gak jumpa disitu kalau timing sesuai.

By the way, the above mentioned GPS coordinate is actually location of Al-Ghariya Resort. Based on info from QatarLiving, tempat nih pun sesuai utk berpicnic dan mandi-manda. So nanti saya cadang nak pi Al-Ghariya kalau sesuai, kalau x boleh pi Fuwairit sbb dekat ajer. Since both places ada road signs, so kalau timing x sama kita boleh jumpa terus di lokasi.

Bergantung kepada cuaca pada hari Jumaat nih, InsyaAllah saya akan bertolak dari rumah kul 7.30am.

mcm kat dumoh kawe jo tmpt nih.....

HERO
Active Member
Active Member

Number of posts : 76
Registration date : 2008-04-05

View user profile

Back to top Go down

Re: Beach side at Fuwairit, Huwaila dan Ghariya

Post by silver16v on 2008-04-24, 06:36

Salam,

Rupanya kawan saya telah kesana last weekend. Memandangkan cuaca makin panas dia rekomen supaya pergi sebelah petang. So, saya x jadi nak pi awal pagi, instead saya maybe pergi sebelah petang.

silver16v
Active Member
Active Member

Number of posts : 360
Location : Doha
Registration date : 2008-04-01

View user profile http://www.malaysiaqatar.com

Back to top Go down

Re: Beach side at Fuwairit, Huwaila dan Ghariya

Post by silver16v on 2008-04-26, 10:14

Salam,

Semalam 25/04/2008, saya dan kawan2 telah pergi ke pantai di Al-Huwaila berdekatan dgn Fuwairit. Tempat ini bersebelahan dgn rumah rehat Emir. Walaupun tepi pantainya tidak sebersih pantai di Zikreet tapi airnya jernih dan cetek. Sesuai untuk kanak2 bermandi-manda.

Bawak lar plastik utk buang sampah sebab kami pun terpaksa bawak balik sampah utk dibuang diluar sbb tiada tong sampah disediakan disana. Sebab tu lar ada sisa sampah di tepi pantai. Mcmanapun Alhamdulillah air laut dan sisir pantainya masih bersih.




Cara nak ke pantai ini, exit ke Al-Huwaila seperti gps coordinate dibawah. Bila sampai just exit kat parking near helipad. Tepi pantai pasir halus so hanya sesuai utk. 4WD sahaja.



Cadangan asal memang nak ke Al-Ghariya, tp mulanya kami bercadang nak tengok tepi pantai dkt rumah rehat Emir nih sbb ada saudara Emir di pejabat kwn saya rekomen tempat nih. So bila tengok air jernih terus picnic di situ.

silver16v
Active Member
Active Member

Number of posts : 360
Location : Doha
Registration date : 2008-04-01

View user profile http://www.malaysiaqatar.com

Back to top Go down

Re: Beach side at Fuwairit, Huwaila dan Ghariya

Post by Sponsored content Today at 15:43


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum