UAE ranks number one in Mena

View previous topic View next topic Go down

UAE ranks number one in Mena

Post by Chian on 2010-02-22, 11:48

Economist Intelligence Unit Quality of Life Index: UAE ranks number one in Mena
United Arab Emirates: Saturday, February 20 - 2010 at 17:00
---------------------------------------------------------------
The UAE has been ranked number 1, as the country with the best quality of life in the Middle East and North Africa region in the prestigious Economist Intelligence Unit 2009 Quality of Life Index. Globally, the Quality of Life Index ranked the UAE 15th in the world out of 160 countries evaluated. The ranking reflects the prosperity the UAE has witnessed over the past years and the results of ongoing strategic initiatives introduced by the UAE government across all sectors including the economy, security, health and education.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
How about Qatar and Malaysia, Anybody knows ?

Chian
Active Member
Active Member

Number of posts : 551
Registration date : 2009-04-05

View user profile

Back to top Go down

Re: UAE ranks number one in Mena

Post by kutu_beramboi on 2010-02-22, 13:25

Chian wrote:Economist Intelligence Unit Quality of Life Index: UAE ranks number one in Mena
United Arab Emirates: Saturday, February 20 - 2010 at 17:00
---------------------------------------------------------------
The UAE has been ranked number 1, as the country with the best quality of life in the Middle East and North Africa region in the prestigious Economist Intelligence Unit 2009 Quality of Life Index. Globally, the Quality of Life Index ranked the UAE 15th in the world out of 160 countries evaluated. The ranking reflects the prosperity the UAE has witnessed over the past years and the results of ongoing strategic initiatives introduced by the UAE government across all sectors including the economy, security, health and education.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
How about Qatar and Malaysia, Anybody knows ?


Question

kutu_beramboi
Active Member
Active Member

Number of posts : 597
Location : Qatar
Registration date : 2008-09-10

View user profile

Back to top Go down

Re: UAE ranks number one in Mena

Post by noble-man on 2010-02-22, 14:10

Chian wrote:Economist Intelligence Unit Quality of Life Index: UAE ranks number one in Mena
United Arab Emirates: Saturday, February 20 - 2010 at 17:00
---------------------------------------------------------------
The UAE has been ranked number 1, as the country with the best quality of life in the Middle East and North Africa region in the prestigious Economist Intelligence Unit 2009 Quality of Life Index. Globally, the Quality of Life Index ranked the UAE 15th in the world out of 160 countries evaluated. The ranking reflects the prosperity the UAE has witnessed over the past years and the results of ongoing strategic initiatives introduced by the UAE government across all sectors including the economy, security, health and education.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
How about Qatar and Malaysia, Anybody knows ?

eerrrrr, kalau tak silap, Malaysia atas Zimbabwe.

noble-man
Active Member
Active Member

Number of posts : 209
Registration date : 2008-04-21

View user profile

Back to top Go down

Re: UAE ranks number one in Mena

Post by Chian on 2010-02-23, 06:36

Noble-man,

My officemate is from Zimbabwe. Kesian dia.

Chian
Active Member
Active Member

Number of posts : 551
Registration date : 2009-04-05

View user profile

Back to top Go down

Re: UAE ranks number one in Mena

Post by kutu_beramboi on 2010-02-23, 06:45

assalamualaikum chian,
(sengaja bagi salam kat chian, nak tgk dia jawab tak... hehehee... jawab pelat cina ke pelat melayu...)

napa chian cian dgn opismate zimbabwe chian tuh... cite arr kat kitorg ...

kutu_beramboi
Active Member
Active Member

Number of posts : 597
Location : Qatar
Registration date : 2008-09-10

View user profile

Back to top Go down

Re: UAE ranks number one in Mena

Post by Wak on 2010-02-23, 08:40

Zimbabwe nama baru. Nama lamanya ialah Rhodesia.

Wak
Active Member
Active Member

Number of posts : 471
Registration date : 2008-12-17

View user profile

Back to top Go down

Re: UAE ranks number one in Mena

Post by kutu_beramboi on 2010-02-23, 09:43

kutu_beramboi wrote:assalamualaikum chian,
(sengaja bagi salam kat chian, nak tgk dia jawab tak... hehehee... jawab pelat cina ke pelat melayu...)

napa chian cian dgn opismate zimbabwe chian tuh... cite arr kat kitorg ...


mana chian ni ? nak dgr pelat dia jawab salam ...

kutu_beramboi
Active Member
Active Member

Number of posts : 597
Location : Qatar
Registration date : 2008-09-10

View user profile

Back to top Go down

Re: UAE ranks number one in Mena

Post by Chian on 2010-02-23, 09:45

Wa'alaikumussalam Kutu.

Kesian la coz nama negara dia dah jadi joke kat mana2 sekarang. Nauzubillah.

Chian
Active Member
Active Member

Number of posts : 551
Registration date : 2009-04-05

View user profile

Back to top Go down

Re: UAE ranks number one in Mena

Post by Chian on 2010-02-23, 09:46

Btw, So sorry. Lambat response tadi coz pi mtg.

Chian
Active Member
Active Member

Number of posts : 551
Registration date : 2009-04-05

View user profile

Back to top Go down

Re: UAE ranks number one in Mena

Post by rizi the doll on 2010-02-23, 12:46

Chian wrote:Wa'alaikumussalam Kutu.

Kesian la coz nama negara dia dah jadi joke kat mana2 sekarang. Nauzubillah.

Malaysia pun tak lama lagi akan tukaq jadi 3rd world country...
skang pun some countries kalau Msian nak dapatkan visa... punya la susah...

rizi the doll
Active Member
Active Member

Number of posts : 347
Age : 37
Registration date : 2008-11-18

View user profile

Back to top Go down

UAE ranks number one in Mena

Post by Chian on 2010-02-23, 12:54

rizi the doll wrote:
Malaysia pun tak lama lagi akan tukaq jadi 3rd world country...
skang pun some countries kalau Msian nak dapatkan visa... punya la susah...

Minta jauhlah Malaysia undur ke belakang.

Chian
Active Member
Active Member

Number of posts : 551
Registration date : 2009-04-05

View user profile

Back to top Go down

Re: UAE ranks number one in Mena

Post by noble-man on 2010-02-23, 13:51

Sometimes I'm wondering how some people can have so much time in the office melayan Forum ni.

Kalau ikut kata Tuan Guru Nik Aziz, kalau kita di pejabat, kita tidak boleh langsung menggunakan kemudahan pejabat utk kegunaan peribadi. Komputer, lampu, meja, kerusi, semua akan menjadi saksi di Padang Mahsyar nanti... No

noble-man
Active Member
Active Member

Number of posts : 209
Registration date : 2008-04-21

View user profile

Back to top Go down

Re: UAE ranks number one in Mena

Post by Wak on 2010-02-23, 13:54

Wak guna internet masa rehat jer...sekarang project Wak pun dah 95% siap...so banyak la masa terluang.

Wak
Active Member
Active Member

Number of posts : 471
Registration date : 2008-12-17

View user profile

Back to top Go down

Re: UAE ranks number one in Mena

Post by rizi the doll on 2010-02-24, 06:26

noble-man wrote:Sometimes I'm wondering how some people can have so much time in the office melayan Forum ni.

Kalau ikut kata Tuan Guru Nik Aziz, kalau kita di pejabat, kita tidak boleh langsung menggunakan kemudahan pejabat utk kegunaan peribadi. Komputer, lampu, meja, kerusi, semua akan menjadi saksi di Padang Mahsyar nanti...

Rizi nyer philosophy lain....
kena ada give and take...
time used for personnal gain, akan diganti balik with extra hours kat opis...
instead of 2.30 on the dot balik... Rizi normally balik 3.00 - 3.30...

tapi masalah nyer kat sini... bukannyer taknak buat keje...
nak tunggu unta2 nyer feedback Mrs. Rizi beranak 4 pun lum tentu dapat lik jawapan...
dok kejar derang... last2 kita kena tembak lik...

rizi the doll
Active Member
Active Member

Number of posts : 347
Age : 37
Registration date : 2008-11-18

View user profile

Back to top Go down

Re: UAE ranks number one in Mena

Post by kutu_beramboi on 2010-02-24, 06:49

noble-man wrote:Sometimes I'm wondering how some people can have so much time in the office melayan Forum ni.

Kalau ikut kata Tuan Guru Nik Aziz, kalau kita di pejabat, kita tidak boleh langsung menggunakan kemudahan pejabat utk kegunaan peribadi. Komputer, lampu, meja, kerusi, semua akan menjadi saksi di Padang Mahsyar nanti... No


ada beberapa jenis jawapan yang kutu ingin kongsikan ... pilih la yang mana satu sesuai ... heheheee ...

jenis jawapan blur ...
apa ni ? kalau tak aktif, kata forum ni sunyi sepi ... bila dah aktif, kata camni pulak ...

jawapan brutal ...
lu jaga tepi kain dan kubur lu sendiri .. wa jaga tepi kain n kubur wa sendiri ..

jawapan perlembagaan ...
menurut artikel 185(A) perlembagaan yang digubal pada tahun 1959, penggunaan waktu dipejabat adalah fleksibel. oleh itu, bla bla bla ...

jawapan madah berhelah ...
dulang paku serpih ... mengata orang dia yang lebih ...

jawapan tegas ...
ya KOMA saya setuju dengan pendapat encik noble-man FULLSTOP kesemua benda-benda yang telah dinyatakan diatas KOMA akan menjadi saksi kita diPadang Mahsyar nanti FULLSTOP

jawapan tak nak gaduh-gaduh ...
aah la .. betul la cakap noble-man ... terima kasih diatas peringatan yang diberikan ...

jawapan jujur ...
saya insaf dan ingin bertaubat dari perbuatan salah laku saya ini ..


Very Happy

kutu_beramboi
Active Member
Active Member

Number of posts : 597
Location : Qatar
Registration date : 2008-09-10

View user profile

Back to top Go down

Re: UAE ranks number one in Mena

Post by rizi the doll on 2010-02-24, 07:11

kutu_beramboi wrote:
noble-man wrote:Sometimes I'm wondering how some people can have so much time in the office melayan Forum ni.

Kalau ikut kata Tuan Guru Nik Aziz, kalau kita di pejabat, kita tidak boleh langsung menggunakan kemudahan pejabat utk kegunaan peribadi. Komputer, lampu, meja, kerusi, semua akan menjadi saksi di Padang Mahsyar nanti...


ada beberapa jenis jawapan yang kutu ingin kongsikan ... pilih la yang mana satu sesuai ... heheheee ...

jenis jawapan blur ...
apa ni ? kalau tak aktif, kata forum ni sunyi sepi ... bila dah aktif, kata camni pulak ...

jawapan brutal ...
lu jaga tepi kain dan kubur lu sendiri .. wa jaga tepi kain n kubur wa sendiri ..

jawapan perlembagaan ...
menurut artikel 185(A) perlembagaan yang digubal pada tahun 1959, penggunaan waktu dipejabat adalah fleksibel. oleh itu, bla bla bla ...

jawapan madah berhelah ...
dulang paku serpih ... mengata orang dia yang lebih ...

jawapan tegas ...
ya KOMA saya setuju dengan pendapat encik noble-man FULLSTOP kesemua benda-benda yang telah dinyatakan diatas KOMA akan menjadi saksi kita diPadang Mahsyar nanti FULLSTOP

jawapan tak nak gaduh-gaduh ...
aah la .. betul la cakap noble-man ... terima kasih diatas peringatan yang diberikan ...

jawapan jujur ...
saya insaf dan ingin bertaubat dari perbuatan salah laku saya ini ..



errmmmm.... setelah meneliti klasifikasi jawapan beserta format yang teratur....
correct answer is.... all of the above...

rizi the doll
Active Member
Active Member

Number of posts : 347
Age : 37
Registration date : 2008-11-18

View user profile

Back to top Go down

Re: UAE ranks number one in Mena

Post by Chian on 2010-02-24, 09:03

Sorry lambat response. Busy finalise report tadi.

Btw, thanks noble-man for the reminder.

Chian
Active Member
Active Member

Number of posts : 551
Registration date : 2009-04-05

View user profile

Back to top Go down

Re: UAE ranks number one in Mena

Post by Wak on 2010-02-24, 09:03

Wak guna jawapan orang India...ayoyo...

Smile

Wak
Active Member
Active Member

Number of posts : 471
Registration date : 2008-12-17

View user profile

Back to top Go down

Re: UAE ranks number one in Mena

Post by noble-man on 2010-02-24, 12:06

[quote="kutu_beramboi
ada beberapa jenis jawapan yang kutu ingin kongsikan ... pilih la yang mana satu sesuai ... heheheee ...

jenis jawapan blur ...
apa ni ? kalau tak aktif, kata forum ni sunyi sepi ... bila dah aktif, kata camni pulak ...

jawapan brutal ...
lu jaga tepi kain dan kubur lu sendiri .. wa jaga tepi kain n kubur wa sendiri ..

jawapan perlembagaan ...
menurut artikel 185(A) perlembagaan yang digubal pada tahun 1959, penggunaan waktu dipejabat adalah fleksibel. oleh itu, bla bla bla ...

jawapan madah berhelah ...
dulang paku serpih ... mengata orang dia yang lebih ...

jawapan tegas ...
ya KOMA saya setuju dengan pendapat encik noble-man FULLSTOP kesemua benda-benda yang telah dinyatakan diatas KOMA akan menjadi saksi kita diPadang Mahsyar nanti FULLSTOP

jawapan tak nak gaduh-gaduh ...
aah la .. betul la cakap noble-man ... terima kasih diatas peringatan yang diberikan ...

jawapan jujur ...
saya insaf dan ingin bertaubat dari perbuatan salah laku saya ini ..

Very Happy[/quote]

Jawapan kepada jawapan Blur :
Macam ni...tak salah kalau nak aktif, memang patut pun kita meriahkan Forum ni, cuma peringatan Tuan Guru supaya tidak menggunakan waktu bekerja dan kemudahan pejabat utk keperluan peribadi.

Jawapan kepada jawapan Brutal :
Gua tak pakai kain, gua pakai celana. Sebab kubur kita lain-lain la wa nak kasi ingat sama lu. Kalau kita kongsi kubur, bila Malaikat datang tanya sama lu, wa boleh tolong jawabkan..

Jawapan kepada jawapan Perlembagaan :
Artikel 185(A) yg digubal pada tahun 1959 tidak digunapakai di Daulah Qatar.

Jawapan kepada jawapan madah berhelah :
Pergi ke Al-Khor naik bas, siapa makan cili dia yg terasa pedas.

Jawapan kepada jawapan tegas :
Semoga kita semua tidak berada di dalam keadaan KOMA bila kita menuju ke Alam FULLSTOP nanti.

Jawapan kepada jawapan tak nak gaduh-gaduh :
Siapa yg ajak gaduh ?

Jawapan kepada jawapan jujur :
Berpesan-pesan dgn Kebenaran dan berpesan-pesanlah dgn Kesabaran.

noble-man
Active Member
Active Member

Number of posts : 209
Registration date : 2008-04-21

View user profile

Back to top Go down

Re: UAE ranks number one in Mena

Post by rizi the doll on 2010-02-24, 12:28

ok... nampak nyer kita dah off topic sebenar nyer nie...
apa kata kita bukak topic baru...
kasi harmoni 1Msia...
Chian... mintak idea utk bukak topic....

rizi the doll
Active Member
Active Member

Number of posts : 347
Age : 37
Registration date : 2008-11-18

View user profile

Back to top Go down

Re: UAE ranks number one in Mena

Post by kutu_beramboi on 2010-02-24, 13:23

noble-man wrote:[quote="kutu_beramboi
ada beberapa jenis jawapan yang kutu ingin kongsikan ... pilih la yang mana satu sesuai ... heheheee ...

jenis jawapan blur ...
apa ni ? kalau tak aktif, kata forum ni sunyi sepi ... bila dah aktif, kata camni pulak ...

jawapan brutal ...
lu jaga tepi kain dan kubur lu sendiri .. wa jaga tepi kain n kubur wa sendiri ..

jawapan perlembagaan ...
menurut artikel 185(A) perlembagaan yang digubal pada tahun 1959, penggunaan waktu dipejabat adalah fleksibel. oleh itu, bla bla bla ...

jawapan madah berhelah ...
dulang paku serpih ... mengata orang dia yang lebih ...

jawapan tegas ...
ya KOMA saya setuju dengan pendapat encik noble-man FULLSTOP kesemua benda-benda yang telah dinyatakan diatas KOMA akan menjadi saksi kita diPadang Mahsyar nanti FULLSTOP

jawapan tak nak gaduh-gaduh ...
aah la .. betul la cakap noble-man ... terima kasih diatas peringatan yang diberikan ...

jawapan jujur ...
saya insaf dan ingin bertaubat dari perbuatan salah laku saya ini ..

Very Happy

Jawapan kepada jawapan Blur :
Macam ni...tak salah kalau nak aktif, memang patut pun kita meriahkan Forum ni, cuma peringatan Tuan Guru supaya tidak menggunakan waktu bekerja dan kemudahan pejabat utk keperluan peribadi.
orait, cantekkkk...

Jawapan kepada jawapan Brutal :
Gua tak pakai kain, gua pakai celana. Sebab kubur kita lain-lain la wa nak kasi ingat sama lu. Kalau kita kongsi kubur, bila Malaikat datang tanya sama lu, wa boleh tolong jawabkan..
fuyo, noble-man konfiden ek boleh tolong jawab kan ... terer arr ...

Jawapan kepada jawapan Perlembagaan :
Artikel 185(A) yg digubal pada tahun 1959 tidak digunapakai di Daulah Qatar.
orait ...

Jawapan kepada jawapan madah berhelah :
Pergi ke Al-Khor naik bas, siapa makan cili dia yg terasa pedas.
al-khor??? erm, noble-man tinggal kat sana ke??? hehehee...

Jawapan kepada jawapan tegas :
Semoga kita semua tidak berada di dalam keadaan KOMA bila kita menuju ke Alam FULLSTOP nanti.
amin...

Jawapan kepada jawapan tak nak gaduh-gaduh :
Siapa yg ajak gaduh ?
ini cuma pilihan jawapan je...

Jawapan kepada jawapan jujur :
Berpesan-pesan dgn Kebenaran dan berpesan-pesanlah dgn Kesabaran.
berpesan2 dengan hikmah tak termasuk ke ?

kutu_beramboi
Active Member
Active Member

Number of posts : 597
Location : Qatar
Registration date : 2008-09-10

View user profile

Back to top Go down

Re: UAE ranks number one in Mena

Post by Racing_Camel on 2010-02-24, 21:45

ai, ni dah lari dari topik ni.

anyway, sendiri buat, sendiri tanggung. Very Happy

Racing_Camel
Active Member
Active Member

Number of posts : 192
Location : Arabian Desert
Registration date : 2008-04-01

View user profile

Back to top Go down

Re: UAE ranks number one in Mena

Post by Sponsored content Today at 14:09


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum