Nak tengok siaran RTM 1 dan RTM 2 kat Qatar ?

View previous topic View next topic Go down

Nak tengok siaran RTM 1 dan RTM 2 kat Qatar ?

Post by sandune DK on 2008-04-20, 17:42

Saya dah pasang setelite yang boleh dapat siaran RTM1 dan RTM2 kat rumah saya......
Sekarang nih dah la boleh tengok drama, berita dan isu semasa dari Malaysia....

sandune DK
Active Member
Active Member

Number of posts : 93
Registration date : 2008-04-02

View user profile

Back to top Go down

RTM 1 & 2

Post by noble-man on 2008-04-21, 12:50

Itu sudah bagus. Apa nama satellite dish tu ? Berapa ongkosnya ?

noble-man
Active Member
Active Member

Number of posts : 209
Registration date : 2008-04-21

View user profile

Back to top Go down

Re: Nak tengok siaran RTM 1 dan RTM 2 kat Qatar ?

Post by amihamus on 2008-04-22, 08:32

Takkan TV1 dan Tv2 jer......TV3 ada tak?

amihamus
Newbies
Newbies

Number of posts : 14
Registration date : 2008-04-14

View user profile

Back to top Go down

Re: Nak tengok siaran RTM 1 dan RTM 2 kat Qatar ?

Post by troka on 2008-04-23, 11:12

Penerangan skit pasal pemasangan nih...........

Mangkuk piring jenis apa? besar mana?

ader sambung internet ker?

sila beri tunjuk ajar sunny

troka
Newbies
Newbies

Number of posts : 19
Registration date : 2008-04-06

View user profile

Back to top Go down

RTM 1 & 2

Post by sandune DK on 2008-04-23, 18:54

troka wrote:Penerangan skit pasal pemasangan nih...........

Mangkuk piring jenis apa? besar mana?

ader sambung internet ker?

sila beri tunjuk ajar sunny

size parabola tu lebih kurang 10 kaki.....
kalau setakat nk tgk RTM tak payah pakai adsl.....
tp kalau sambung ke MAXX receiver tu kenanah pakai adsl....
kalau berminat nanti saya cari balik no tel mamat yang pasang setelite kat rumah saya nih...

sandune DK
Active Member
Active Member

Number of posts : 93
Registration date : 2008-04-02

View user profile

Back to top Go down

Re: Nak tengok siaran RTM 1 dan RTM 2 kat Qatar ?

Post by sandune DK on 2008-05-04, 15:36

kalau nk tau lebih lanjut atau nk pasang satelite leh lah kontak mamat nih.....5032659

sandune DK
Active Member
Active Member

Number of posts : 93
Registration date : 2008-04-02

View user profile

Back to top Go down

Re: Nak tengok siaran RTM 1 dan RTM 2 kat Qatar ?

Post by silver16v on 2008-05-04, 16:22

Maklumat yang saya dapat dulu;

Measat 3 (91.5 East)

Dish size 120-150cm

Doha Satellite Dish look-up position;
Azimuth 117.01
Elevation 36.87

RTM 1 & 2
C-Band
3877mhz.
12525 - 7/8

TV3
C-Band
Freq 3874mhz. (V)
7030-3/4

source : http://www.lyngsat.com/mea3.html

sandune DK,

Cuba chk dgn installer tu utk dapatkan TV3, sbb kalau dapat saya pun berminat.

P/S : Syok gak kalau dapat layan TV3suku

silver16v
Active Member
Active Member

Number of posts : 360
Location : Doha
Registration date : 2008-04-01

View user profile http://www.malaysiaqatar.com

Back to top Go down

Re: Nak tengok siaran RTM 1 dan RTM 2 kat Qatar ?

Post by DatukBendahara on 2008-05-06, 16:15

sandune DK wrote:kalau nk tau lebih lanjut atau nk pasang satelite leh lah kontak mamat nih.....5032659

Boleh tolong explain sikit sapa mamat ni i.e. orang dari mana dan berapa charge dia untuk beli serta pasang satellit tu. Bukan apa, takut mamat ni ketuk kita bila dia sedar permintaan tinggi dari rakyat Malaysia. Maklumlah.. orang Malaya keje sini semua gaji besor belaka.

DatukBendahara
Active Member
Active Member

Number of posts : 124
Registration date : 2008-04-01

View user profile

Back to top Go down

Re: Nak tengok siaran RTM 1 dan RTM 2 kat Qatar ?

Post by silver16v on 2008-05-06, 16:26

Kalau dapat bro. sandune DK share information pasal frequency yang betul, mana2 installer pun boleh pasang sbb saiz dish lebih kurang yang digunakan utk satellite India etc.

Kalau setakat upah pasang + barang (1.8m dish), saya rasa boleh bargain ~ QR800 (tak masuk decorder).

Calling Sandune DK...

silver16v
Active Member
Active Member

Number of posts : 360
Location : Doha
Registration date : 2008-04-01

View user profile http://www.malaysiaqatar.com

Back to top Go down

Re: Nak tengok siaran RTM 1 dan RTM 2 kat Qatar ?

Post by sandune DK on 2008-05-07, 09:28

mamat ni dari bangla.......pasal frequency semau tu saya tak pasti......
saya cuma dapat info dia leh pasang....saya call lah terus pasang......
nak tau lebih lanjut tu, call lah mamat bangla nih...

sandune DK
Active Member
Active Member

Number of posts : 93
Registration date : 2008-04-02

View user profile

Back to top Go down

Re: Nak tengok siaran RTM 1 dan RTM 2 kat Qatar ?

Post by Sponsored content Today at 19:59


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum