Sri Kebaya Restaurant - Laporan Ketua Audit Negara 2008

Page 3 of 3 Previous  1, 2, 3

View previous topic View next topic Go down

Re: Sri Kebaya Restaurant - Laporan Ketua Audit Negara 2008

Post by Chian on 2010-02-23, 13:23

Ha ............ yang ni baru mesra alam. Ha ha ha .

Chian
Active Member
Active Member

Number of posts : 551
Registration date : 2009-04-05

View user profile

Back to top Go down

Re: Sri Kebaya Restaurant - Laporan Ketua Audit Negara 2008

Post by Wak on 2010-02-23, 13:50

alamak... sapa punya gambar x-ray la yang Rizi guna nih?

Wak
Active Member
Active Member

Number of posts : 471
Registration date : 2008-12-17

View user profile

Back to top Go down

Re: Sri Kebaya Restaurant - Laporan Ketua Audit Negara 2008

Post by rizi the doll on 2010-02-24, 06:28

Wak wrote:alamak... sapa punya gambar x-ray la yang Rizi guna nih?
aiks... Wak pun tukaq jugak...
nie Asimo sungguh bagus...
Rizi pernah keje ngan Honda Msia dulu... kat Melaka...
kerap gaks lah dapat emel dr Honda Jepun pasal robot tuu....

rizi the doll
Active Member
Active Member

Number of posts : 347
Age : 37
Registration date : 2008-11-18

View user profile

Back to top Go down

Re: Sri Kebaya Restaurant - Laporan Ketua Audit Negara 2008

Post by Wak on 2010-02-24, 09:13

biasa la...Wak ikut arus perubahan gak.

Smile

Wak
Active Member
Active Member

Number of posts : 471
Registration date : 2008-12-17

View user profile

Back to top Go down

Re: Sri Kebaya Restaurant - Laporan Ketua Audit Negara 2008

Post by kutu_beramboi on 2010-02-24, 09:21

rizi the doll wrote:
Chian wrote:Chian pun nak menyampuklah :

SK price = Harga makanan kat Seri Kebaya nanti. Kalau kos bawa masuk bahan mentah dapat dikurangkan melalui konsesi cargo, besar kemungkinan harga makanan kat Seri Kebaya pun dapat dikurangkan.

Rizi ......... Unique avatar baru ni tapi kena cari avatar yang lagi mengancamlah.
ok... tukaq baru....


ni bukan setakat boleh tgk jantina bakal anak nanti, rizi ... sampai kan ke tulang2 dia pun boleh tgk jugak ... heheee....

p/s - nnt masa dlm kubur (sebelum padang mahsyar), dengan isi2 dan tulang2 kita sekali akan lenyap dimamah bumi ... kecuali ... kecuali apa eh ? mungkin encik noble-man boleh tolong cite kan ....

kutu_beramboi
Active Member
Active Member

Number of posts : 597
Location : Qatar
Registration date : 2008-09-10

View user profile

Back to top Go down

Re: Sri Kebaya Restaurant - Laporan Ketua Audit Negara 2008

Post by Chian on 2010-02-24, 09:27

Wak wrote:biasa la...Wak ikut arus perubahan gak.


Wak, apa kata kasi 'super-impose' gambar avatar Wak tu. Tukar dari ASIMO kepada WAK. Lagi gempak punya.

He he he ........... sorry. Chian sendiri pun tak terjumpa avatar yang sesuai lagi.

Chian
Active Member
Active Member

Number of posts : 551
Registration date : 2009-04-05

View user profile

Back to top Go down

Re: Sri Kebaya Restaurant - Laporan Ketua Audit Negara 2008

Post by Wak on 2010-02-24, 09:50

nanti la Wak tukar nama kat robot tu..bila ada masa..Wak sekarang ada kerja cikit.

Makacih.

Wak
Active Member
Active Member

Number of posts : 471
Registration date : 2008-12-17

View user profile

Back to top Go down

Re: Sri Kebaya Restaurant - Laporan Ketua Audit Negara 2008

Post by rizi the doll on 2010-02-24, 12:44

Wak wrote:nanti la Wak tukar nama kat robot tu..bila ada masa..Wak sekarang ada kerja cikit.

Makacih.
Wak.. kasi robot transformer...

rizi the doll
Active Member
Active Member

Number of posts : 347
Age : 37
Registration date : 2008-11-18

View user profile

Back to top Go down

Rizz kena karan!

Post by edsharif on 2010-03-02, 06:35

Hmmm...Rizz, How was it to get electrocuted? Sempat ambik gambar masa tengah kena karan. But aku musykil jugaklah. Tiara saper ko pakai? Patutlah Syekha Mozah buat police report cakap tiara dia hilang.

Sudah...pergi pulangkan balik.

Thanks Chian for the explanation.

But nak tanya sikit...Kebarung tu apa? Kebaya campur karung guni ker?

Tanya wak skit.....avatar robot tu boleh ngomong jowo ker wak?

edsharif
Newbies
Newbies

Number of posts : 6
Registration date : 2010-01-25

View user profile

Back to top Go down

Re: Sri Kebaya Restaurant - Laporan Ketua Audit Negara 2008

Post by Chian on 2010-03-02, 11:41

My pleasure Edsharif .

Chian
Active Member
Active Member

Number of posts : 551
Registration date : 2009-04-05

View user profile

Back to top Go down

Re: Sri Kebaya Restaurant - Laporan Ketua Audit Negara 2008

Post by rizi the doll on 2010-03-02, 12:00

edsharif wrote:Hmmm...Rizz, How was it to get electrocuted? Sempat ambik gambar masa tengah kena karan. But aku musykil jugaklah. Tiara saper ko pakai? Patutlah Syekha Mozah buat police report cakap tiara dia hilang.

Sudah...pergi pulangkan balik.

Thanks Chian for the explanation.

But nak tanya sikit...Kebarung tu apa? Kebaya campur karung guni ker?

Tanya wak skit.....avatar robot tu boleh ngomong jowo ker wak?

Rizi laaa... bukan Rizz... penat Rizi dok cari nickname... alih2 kena ubah... hehehe...
Tiara nie pinjam kat Kak Tie Pijah, anak Wan Pa Nangka, yang tinggal blakang kebun Mak Cik Kiah, kalau ikut lorong basikal, rumah kedua dari surau tuu...
Dia tak kisah pinjam... sbb kena pakai satu set ngan karung guni... ikat pakai tali rafhia jer...

rizi the doll
Active Member
Active Member

Number of posts : 347
Age : 37
Registration date : 2008-11-18

View user profile

Back to top Go down

Re: Sri Kebaya Restaurant - Laporan Ketua Audit Negara 2008

Post by asyraf on 2010-04-07, 08:54

Thumbs Up for Sri Kebaya...dah ada perubahan...siap ada fashion show. (makanan, waiter pun dah ada improvement...abc,cendol dah ada balik)....baguslah sebab ambik semua response positive...all the best....

asyraf
Active Member
Active Member

Number of posts : 44
Registration date : 2008-06-11

View user profile

Back to top Go down

Re: Sri Kebaya Restaurant - Laporan Ketua Audit Negara 2008

Post by kutu_beramboi on 2010-04-12, 16:53

asyraf wrote:Thumbs Up for Sri Kebaya...dah ada perubahan...siap ada fashion show. (makanan, waiter pun dah ada improvement...abc,cendol dah ada balik)....baguslah sebab ambik semua response positive...all the best....


abc??? cendol??? bravo.... bravo.... takyah tunggu balik mesia utk enjoy mende2 tu... timacih sri kebaya...

kutu_beramboi
Active Member
Active Member

Number of posts : 597
Location : Qatar
Registration date : 2008-09-10

View user profile

Back to top Go down

Re: Sri Kebaya Restaurant - Laporan Ketua Audit Negara 2008

Post by Wak on 2010-04-13, 04:59

Yea..yea....boleh gi pekena Cendol kat Sri Kebaya..

Wak
Active Member
Active Member

Number of posts : 471
Registration date : 2008-12-17

View user profile

Back to top Go down

Re: Sri Kebaya Restaurant - Laporan Ketua Audit Negara 2008

Post by rinhanekoma on 2010-04-28, 13:20

nanti rinhanekoma try pulak makan kat Sri kebaya rest. ...

rinhanekoma
Active Member
Active Member

Number of posts : 55
Registration date : 2008-07-03

View user profile

Back to top Go down

Re: Sri Kebaya Restaurant - Laporan Ketua Audit Negara 2008

Post by numbskull on 2010-08-13, 05:02

I was among the first customer kat Sri Kebaya masa dia buka early 2008 dulu..To me masakan dia sedap..of course tak boleh lawan kat rumah lah tapi sekali sekala apa salahnya kita support orang Malaysia bisnes..Baru 2 hari lepas I pergi buka puasa kat sana makan Ayam percik, ikan kembung cili, ABC etc...I spent dalam QR50..OK ape..makan McD burger papan dgn fries rasa kertas pun habis QR25..pasal harga tu
i agak terkejut org Malaysia yang bergaji puluh puluh ribu komplen pulak...bukannya hari hari makan sana pun..kalau makan kat Chillis atau Applebys habis 2-3 ratus tak pulak komplen..
Tapi itu biasalah perangai Melayu...I dah duduk 3-4 negara dan tahu sangat perangai Melayu kat overseas..
banyak banyak bersabar kerenah orang Malaysia especially Melayu nie..yang penting kita berniaga ikhlas kerana Allah Taala dan reseki halal...

jangan mare..gurau gurau bulan puasa...

numbskull
Active Member
Active Member

Number of posts : 29
Registration date : 2008-08-27

View user profile

Back to top Go down

Re: Sri Kebaya Restaurant - Laporan Ketua Audit Negara 2008

Post by Chian on 2010-08-15, 11:58

Hm, ingat nak bawa family ke Sri Kebaya gak ramadhan ni.

Chian
Active Member
Active Member

Number of posts : 551
Registration date : 2009-04-05

View user profile

Back to top Go down

Re: Sri Kebaya Restaurant - Laporan Ketua Audit Negara 2008

Post by padd on 2010-08-16, 04:50

ni cerita lama dah...2008
time tu saya kena keja sebulan kat Doha..tinggal kat area Corniche....aptmen tepi masjid dan belakang kedai perabut tu...apa nama tah..lupa..hhhe
Sri Kebaya ni lah tempat saya makan selepas habis keja jam 10 mlm....boleh dikatakan selang sehari saya mesti dinner kat situ.....lepas makan berjalan balik ke aprtmen...


Sleep Sleep

padd
Active Member
Active Member

Number of posts : 40
Registration date : 2010-07-22

View user profile

Back to top Go down

Re: Sri Kebaya Restaurant - Laporan Ketua Audit Negara 2008

Post by rizi the doll on 2010-08-16, 10:02

numbskull wrote:I was among the first customer kat Sri Kebaya masa dia buka early 2008 dulu..To me masakan dia sedap..of course tak boleh lawan kat rumah lah tapi sekali sekala apa salahnya kita support orang Malaysia bisnes..Baru 2 hari lepas I pergi buka puasa kat sana makan Ayam percik, ikan kembung cili, ABC etc...I spent dalam QR50..OK ape..makan McD burger papan dgn fries rasa kertas pun habis QR25..pasal harga tu
i agak terkejut org Malaysia yang bergaji puluh puluh ribu komplen pulak...bukannya hari hari makan sana pun..kalau makan kat Chillis atau Applebys habis 2-3 ratus tak pulak komplen..
Tapi itu biasalah perangai Melayu...I dah duduk 3-4 negara dan tahu sangat perangai Melayu kat overseas..
banyak banyak bersabar kerenah orang Malaysia especially Melayu nie..yang penting kita berniaga ikhlas kerana Allah Taala dan reseki halal...

jangan mare..gurau gurau bulan puasa...


I dun think geng2 forum kat sini komplen sebab mahal...2-3 ratus tuu standard ahh for dinner anywhere in Qatar

Cuma expectation tuu yang tak memenuhi citarasa...

Malaysian expect when u open a Malaysian Restaurant, it would best served good Malaysian Dishes, cooked by a Malaysian...

tapi kalau chef pun Pinoy.... WTF??? order tomyam rasa cam sup bulalong... apa citer?

apa2 pun it depends kat individu gaks... Cuma dun have this misconception of Malaysian too stingy to spent in a Malaysian restaurant...

People can spend... it's is only worth the money or not...

rizi the doll
Active Member
Active Member

Number of posts : 347
Age : 37
Registration date : 2008-11-18

View user profile

Back to top Go down

Re: Sri Kebaya Restaurant - Laporan Ketua Audit Negara 2008

Post by noble-man on 2010-08-17, 09:25

rizi the doll wrote:
numbskull wrote:I was among the first customer kat Sri Kebaya masa dia buka early 2008 dulu..To me masakan dia sedap..of course tak boleh lawan kat rumah lah tapi sekali sekala apa salahnya kita support orang Malaysia bisnes..Baru 2 hari lepas I pergi buka puasa kat sana makan Ayam percik, ikan kembung cili, ABC etc...I spent dalam QR50..OK ape..makan McD burger papan dgn fries rasa kertas pun habis QR25..pasal harga tu
i agak terkejut org Malaysia yang bergaji puluh puluh ribu komplen pulak...bukannya hari hari makan sana pun..kalau makan kat Chillis atau Applebys habis 2-3 ratus tak pulak komplen..
Tapi itu biasalah perangai Melayu...I dah duduk 3-4 negara dan tahu sangat perangai Melayu kat overseas..
banyak banyak bersabar kerenah orang Malaysia especially Melayu nie..yang penting kita berniaga ikhlas kerana Allah Taala dan reseki halal...

jangan mare..gurau gurau bulan puasa...


I dun think geng2 forum kat sini komplen sebab mahal...2-3 ratus tuu standard ahh for dinner anywhere in Qatar

Cuma expectation tuu yang tak memenuhi citarasa...

Malaysian expect when u open a Malaysian Restaurant, it would best served good Malaysian Dishes, cooked by a Malaysian...

tapi kalau chef pun Pinoy.... WTF??? order tomyam rasa cam sup bulalong... apa citer?

apa2 pun it depends kat individu gaks... Cuma dun have this misconception of Malaysian too stingy to spent in a Malaysian restaurant...

People can spend... it's is only worth the money or not...

Haha, ingatkan topik ni dah berkubur, hidup balik pulak.

Anyway sempena bulan puasa ni, kepada Muslimin dan Muslimat, marilah kita sama-sama bermaaf-maafan, tambahkan amalan, kurangkan kata-mengata, semoga ibadah puasa kita diterima..

Note : Hari ni pi buka puasa kat Lagenda pun best jugak.

Salam Ramadhan !

noble-man
Active Member
Active Member

Number of posts : 209
Registration date : 2008-04-21

View user profile

Back to top Go down

Re: Sri Kebaya Restaurant - Laporan Ketua Audit Negara 2008

Post by Chian on 2010-08-18, 11:51

Nampak gayanya isu ini akan berpanjangan. Hari ini keluar lagi kat STAR :

http://thestar.com.my/news/story.asp?file=/2010/8/18/nation/6875849&sec=nation


Chian
Active Member
Active Member

Number of posts : 551
Registration date : 2009-04-05

View user profile

Back to top Go down

Re: Sri Kebaya Restaurant - Laporan Ketua Audit Negara 2008

Post by Sponsored content Today at 15:40


Sponsored content


Back to top Go down

Page 3 of 3 Previous  1, 2, 3

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum