rambut luruh

View previous topic View next topic Go down

rambut luruh

Post by rizi the doll on 2009-10-20, 09:48

tak sure lah is it because i'm getting old, or sebab something (environment, food, etc) yang menyebabkan rambut gugur?

atau saya sorang jer terperasan lebih??

any of u guys/ gals ada problem rambut gugur semenjak dtg Qatar??

rizi the doll
Active Member
Active Member

Number of posts : 347
Age : 37
Registration date : 2008-11-18

View user profile

Back to top Go down

Re: rambut luruh

Post by kutu_beramboi on 2009-10-20, 10:34

yer ker rambut rizi the doll gugur? cuba masukkan pic sikit... baru boleh confirm dan bagi pendapat ....

kutu_beramboi
Active Member
Active Member

Number of posts : 597
Location : Qatar
Registration date : 2008-09-10

View user profile

Back to top Go down

Re: rambut luruh

Post by rizi the doll on 2009-10-20, 10:49

takder lah smpi 'berlubang"... hehehe...

tapi tiap kali bgn tido, leh nampak rambut gugur... sikat rambut pun gugur...

rizi perasan banyak sgt gugur compare masa kat Msia dulu...

rizi the doll
Active Member
Active Member

Number of posts : 347
Age : 37
Registration date : 2008-11-18

View user profile

Back to top Go down

Re: rambut luruh

Post by silver16v on 2009-10-20, 13:45

rizi the doll wrote:takder lah smpi 'berlubang"... hehehe...

tapi tiap kali bgn tido, leh nampak rambut gugur... sikat rambut pun gugur...

rizi perasan banyak sgt gugur compare masa kat Msia dulu...

Betul.. saya pun kena gak. Ni maybe sbb makan luar hari2. Biasa lar diorg masak pakai MSG.. tu yg rambut gugur dibuatnya.. Lg satu minum pepsi/coke pun menyebabkan rambut gugur..

Sekarang nih saya kurangkan makan fast food, Alhamdulillah kurang sikit rambut gugur..

silver16v
Active Member
Active Member

Number of posts : 360
Location : Doha
Registration date : 2008-04-01

View user profile http://www.malaysiaqatar.com

Back to top Go down

Re: rambut luruh

Post by Chian on 2009-10-20, 14:09

Itulah musykil and apa yg Rizi hadapi. Kalau nak tie ngan environment kat sini tak betul rasanya coz saya lain ......... Rasa rambut makin cepat lebat pulak semenjak datang sini.

Chian
Active Member
Active Member

Number of posts : 551
Registration date : 2009-04-05

View user profile

Back to top Go down

Re: rambut luruh

Post by rizi the doll on 2009-10-21, 06:54

silver16v : Rasa nyer betul gak lah... makan kat luar banyak sgt... n then melantak soft drinks...

now nak kena jg makan... dah naik almost 10kg since 1st day arrive in Doha... hehehehe

jom ramai2 gie jogging kat cornich jumaat nie...

i plan nak beli nasi lemak Nadia, then gie jogging kat cornich... then leh picnic kat sana... tikar dah beli dah... hehehe

rizi the doll
Active Member
Active Member

Number of posts : 347
Age : 37
Registration date : 2008-11-18

View user profile

Back to top Go down

Re: rambut luruh

Post by Chian on 2009-10-21, 07:07

Bro,

Cukup ke jogging nak 'bakar' penangan nasi lemak tu ? Silap2 picnic ok tapi jogging defer to a later date. Hehehehe ...... Jangan marah, gurau pagi2.

Chian
Active Member
Active Member

Number of posts : 551
Registration date : 2009-04-05

View user profile

Back to top Go down

Re: rambut luruh

Post by rizi the doll on 2009-10-21, 08:17

hehehe... 70% towards picnic...

rizi the doll
Active Member
Active Member

Number of posts : 347
Age : 37
Registration date : 2008-11-18

View user profile

Back to top Go down

Re: rambut luruh

Post by mba2009 on 2009-10-21, 10:07

Salam Bro;
Bila masuk umo 40an...kalau rambut banyak lagi alhamdullillah...kalau dah start luruh normal.... tapi saya ada baca... air yang di suling...Desalination water memang effect dia macam tu... ada terbaca artikel ni long time ago...dan air laut yang di suling....kemudian di tambah garam secara manual untuk kegunaan awam selalu macam tu kata artikel tu...kalau jumpa artikel tu nanti insyaAllah saya paste kat sini...alhamdullillah saya 40an dan rambut lebat lagi...cuma uban je dah byk

mba2009
Active Member
Active Member

Number of posts : 219
Age : 50
Registration date : 2009-07-28

View user profile

Back to top Go down

Re: rambut luruh

Post by Sponsored content Today at 20:00


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum