Sending money

View previous topic View next topic Go down

Sending money

Post by farah on 2009-10-16, 02:10

Salam,

Saya baru sampai Qatar 3 minggu, study Arabic kat Qatar University..Saya nak tanya, kalau family kat Malaysia nak hanta duit, what is the best option? dengar nya Western Union paling cepat, tapi mahal and conversion rate tak bagus..camne ek?
Saya ada account kat QNB, and kalu nak guna ATM card Malaysia berapa charge ek? tau tak?
Terima Kasih:D

farah
Newbies
Newbies

Number of posts : 6
Registration date : 2009-10-16

View user profile

Back to top Go down

Re: Sending money

Post by Wak on 2009-10-18, 09:45

Boleh TT dari Bank di Malaysia ke QNB..Telex Code / SWIFT Code : QNBAQAQA. Masanya : 1 minggu . Western Union :1 -2 hari.

Smile

Wak
Active Member
Active Member

Number of posts : 471
Registration date : 2008-12-17

View user profile

Back to top Go down

Re: Sending money

Post by kutu_beramboi on 2009-10-19, 13:24

marhaban biki (betul ke ayat ni???)

rasanya pakai WU pun ok gaks... dari segi rate dan bilangan harinya...

bi attaufiq (betulkan kalau salah ye....)

kutu_beramboi
Active Member
Active Member

Number of posts : 597
Location : Qatar
Registration date : 2008-09-10

View user profile

Back to top Go down

Re: Sending money

Post by tenggiri on 2009-10-23, 09:18

Salam Farah..

Macammana dah settle dah masaalah hantar duit tu?..Kalau belum nak propose kat Farah guna cara ni..

Farah ask your family to remit RM to my Maybank2u account then saya pass Riyal to farah here..or saya pass the Riyal to Farah then your family remit RM to my account. So rasanya cara ni lagi cepat, murah and senang..and boleh avoid charges yg tak tentu hala tu..

currency kita ikut standard rate sahajala..kita sama2 tolong menolong..amacam ok?

tenggiri
Newbies
Newbies

Number of posts : 13
Registration date : 2009-10-23

View user profile

Back to top Go down

Re: Sending money

Post by silver16v on 2009-10-23, 13:37

Saya pun ada nak beri pendapat yg sama. Kita niat nak tolong student.. InshaAllah dpt pahala sama..

silver16v
Active Member
Active Member

Number of posts : 360
Location : Doha
Registration date : 2008-04-01

View user profile http://www.malaysiaqatar.com

Back to top Go down

Re: Sending money

Post by kutu_beramboi on 2009-10-25, 10:41

semoga niat suci murni kita semua diterima allah swt. kutu pun pernah dibantu ketika kutu belajar dolu2. memang melapangkan dada. lepas tu dpt kutu fokus kat pelajaran kutu.

yang benar,
Cik Siti Kutu_Beramboi
Very Happy

kutu_beramboi
Active Member
Active Member

Number of posts : 597
Location : Qatar
Registration date : 2008-09-10

View user profile

Back to top Go down

Re: Sending money

Post by Wak on 2009-10-25, 13:01

Ye lah Farah...ramai kawan-kawan dari Malaysia yang nak menolong...contact lah kita orang kalau nak kan bantuan..Wak pun dulu pernah juga jadi student... Wak tahu lah life as a student macam mana.

Wak
Active Member
Active Member

Number of posts : 471
Registration date : 2008-12-17

View user profile

Back to top Go down

Re: Sending money

Post by farah on 2009-12-25, 13:45

salaam all,

first sekali, mintak maaf banyak2 sebab tak reply all of your messags, lamer giler.. sebab ritu tak ingat password..sekarang ni baru ingat, baru lah boleh bace semua message tu.. maaf banyak2...and terima kasih!!

sekarang ni dah ok,family hantar gune maybank terus masuk QNb account, service charge 30rm.. dapat dalam seminggu..

alhamdulillah, dah settle!!Very Happy:D

makaseh semua-semua!!

farah
Newbies
Newbies

Number of posts : 6
Registration date : 2009-10-16

View user profile

Back to top Go down

Re: Sending money

Post by farah on 2009-12-25, 13:46

kutu_beramboi wrote:marhaban biki (betul ke ayat ni???)

rasanya pakai WU pun ok gaks... dari segi rate dan bilangan harinya...

bi attaufiq (betulkan kalau salah ye....)

betul2... marhaban biki and bittaufiq:D:D

farah
Newbies
Newbies

Number of posts : 6
Registration date : 2009-10-16

View user profile

Back to top Go down

Re: Sending money

Post by Chian on 2009-12-28, 11:26

Alhamdulillah, syukur ........... dah settle.

Chian
Active Member
Active Member

Number of posts : 551
Registration date : 2009-04-05

View user profile

Back to top Go down

Re: Sending money

Post by Wak on 2009-12-28, 13:04

Allright...very good.

Wak
Active Member
Active Member

Number of posts : 471
Registration date : 2008-12-17

View user profile

Back to top Go down

Re: Sending money

Post by farah on 2009-12-28, 19:23

Shukran Smile

farah
Newbies
Newbies

Number of posts : 6
Registration date : 2009-10-16

View user profile

Back to top Go down

Re: Sending money

Post by kutu_beramboi on 2009-12-29, 19:12

ni dah mcm sesi belajar bahasa arab je... heheee.... jom, kita belajar sama2... mudarrisah farah boleh ajar kita ...

kutu_beramboi
Active Member
Active Member

Number of posts : 597
Location : Qatar
Registration date : 2008-09-10

View user profile

Back to top Go down

Re: Sending money

Post by farah on 2009-12-29, 20:46

salaam,

sorry:p..kalau yang tau tu, boleh lah ajarkan,,.Inshaallah.
tapi serious tak pandai (lagi:P)..masuk kelas ibtidaii je pun:)...

farah
Newbies
Newbies

Number of posts : 6
Registration date : 2009-10-16

View user profile

Back to top Go down

Re: Sending money

Post by Chian on 2009-12-30, 06:43

Farah,
Bagus juga cadangan kutu tu. Boleh buat part-time mengajar anak2 kami kat sini. Boleh la cover belanja kat sini sedikit sebanyak.

Chian
Active Member
Active Member

Number of posts : 551
Registration date : 2009-04-05

View user profile

Back to top Go down

Re: Sending money

Post by Sponsored content Today at 18:07


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum