Tumpang tanya pada those yang pernah keja kat saudi

View previous topic View next topic Go down

Tumpang tanya pada those yang pernah keja kat saudi

Post by biskut_oren on 2009-07-31, 09:18

salam,

compare ngan qatar, utk a family size of 4 person, living cost kat saudi agak2 rendah by how many %?

apa the most significant difference (s) between saudi and qatar?

post soalan kat thread ni sebab tak jumpa thread saudimalaysia.. Cool

biskut_oren
Newbies
Newbies

Number of posts : 4
Registration date : 2009-07-31

View user profile

Back to top Go down

Re: Tumpang tanya pada those yang pernah keja kat saudi

Post by mba2009 on 2009-07-31, 18:15

biskut_oren wrote:salam,

compare ngan qatar, utk a family size of 4 person, living cost kat saudi agak2 rendah by how many %?

apa the most significant difference (s) between saudi and qatar?

post soalan kat thread ni sebab tak jumpa thread saudimalaysia.. Cool

Salam " Baskawit Burtuqal ";

Aku pernah keje jap 6 bulan kat Jeddah tapi dah lama dah.... masa tu aku rasa makan minum saudi macam kat Malaysia je dan masa tu RM 1 = Riyal 1.20;

Macam aku la ni kat Kuwait aku rasa cost of living sini rendah sikit...rumah aku sewa 2 bilik fully furnished IKEA stds KWD550 = RM6600 kalau kat Qatar banyak tu kosong je....aku ada kawan keje kat Madinah dia nye package Saudi Riyal 15k per month rumah apartment 2 bilik fully furnished... keta sebiji dan dia keje sebagai Engineer ada overtime (project).

Generally aku nye pendapat... Saudi cost of living bearable, Kuwait pun bearable...cuma la ni Qatar dan Dubai je cost of living meloncak naik ya amat....

mba2009

mba2009
Active Member
Active Member

Number of posts : 219
Age : 50
Registration date : 2009-07-28

View user profile

Back to top Go down

Re: Tumpang tanya pada those yang pernah keja kat saudi

Post by Abdullah on 2009-08-07, 21:07

[quote="mba2009"]
biskut_oren wrote:Generally aku nye pendapat... Saudi cost of living bearable, Kuwait pun bearable...cuma la ni Qatar dan Dubai je cost of living meloncak naik ya amat....
mba2009

Qatar ni kos makan memang besar, nasi lemak telur QR 7. Nasi campur minang satu lauk QR 16. Total dalam RM/QR50 gak la sehari untuk seorang.

Boleh sapa2 bagitahu kos hidup di Dubai (U.A.E.) & Bahrain tak?

1. duit dia camna, RM 1000 = ?
2. kos sekolah seorang anak belasan tahun ?
3. sewa rumah sebulan?

Dok standby ni, mana tau x confirm @ saya tinggalkan QP ni sebab my immediate supervisor saya dah nyanyuk & takut kedudukannya tergugat maklum la selama ni dia kerja sorang dan 'secured'.

Terima kasih & harap dapat kongsi sama2 .

Abdullah
Active Member
Active Member

Number of posts : 110
Registration date : 2009-04-10

View user profile

Back to top Go down

Re: Tumpang tanya pada those yang pernah keja kat saudi

Post by Sponsored content Today at 00:25


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum