Scanning of Electronic Devices

View previous topic View next topic Go down

Scanning of Electronic Devices

Post by Minah Kampong on 2009-07-29, 12:58

Sesuatu yang tak pasti benar atau tidak. Tetapi baik untuk diberi perhatian manalah tahu terkena dan menyusahkan diri sendiri pula nanti

+++++++++++++++++++++++++++++++++++

Please be advised that all Airports in GCC is having a new rule regarding arriving and departing Overseas workers carrying electronic devices. This has not been published to the public, but affecting all workers who are travelling thru GCC airports.

All Electronic devices will be submitted for scanning before arriving at immigration section.

Devices includes Cellular phones with camera and memory card, flash disks, external hard drive, Laptop / notebook / pc, ipod, itouch, mp3 players with memory cards.

A special USB device will be inserted to the electronic devices that you are carrying. This special device can scan all videos and pictures, jpg, bmp, avi, etc, contents of your laptop / cellphone, and will be recorded to their main computer.

All devices with nude pictures will be confiscated immediately. There will be no fines imposed, but refusal to comply will subject to imprisonment and deportation.

Laptops with pirated software’s will also be confiscated.

This rule has been applied already and is being practice in Saudi, Kuwait, Oman, Qatar, Abu Dhabi, Jeddah Airports, excluding Bahrain Airport.

Minah Kampong
Active Member
Active Member

Number of posts : 31
Age : 33
Location : Doha Qatar
Registration date : 2008-11-11

View user profile

Back to top Go down

Re: Scanning of Electronic Devices

Post by Wak on 2009-07-29, 13:48

Besides the 100ml limitations on liquids that can be carried onboard, I think this scanning scanning things is not gazetted on any other airports around the globe.

I will take all my electronic devices, except laptops, on my luggage. Carry On luggage I cuma isi passport jer.

I hopes this is only a rumor...

Sad

Wak
Active Member
Active Member

Number of posts : 471
Registration date : 2008-12-17

View user profile

Back to top Go down

Re: Scanning of Electronic Devices

Post by rk on 2009-07-29, 14:21

minah kampong

tolong quote the source article ini so kita boleh tolong verify...

rk
Newbies
Newbies

Number of posts : 18
Registration date : 2009-02-11

View user profile

Back to top Go down

Re: Scanning of Electronic Devices

Post by Tagazoo on 2009-07-29, 15:19

This thing dah didiscussed kat Qatar Living, so far takda siapa can confirm about this (to my understanding le)
http://www.qatarliving.com/node/609577

Tagazoo
Active Member
Active Member

Number of posts : 180
Location : kat rumah leeeee
Registration date : 2008-04-12

View user profile

Back to top Go down

Re: Scanning of Electronic Devices

Post by rk on 2009-07-30, 07:45

Tagazoo

Ni macam khabar angin aje. The link you bagi sama info except it mentions kat Saudi Arabia sahaja & Saudi airports. No mention of GCC or Qatar macam above posting by minah kampung. Rasa-rasanya macam ada orang saja-saja tukar posting tu.

Anyway in the future better check dengan airport authorities bcoz tak dengar matter ni gazette kat Qatar so far..

rk
Newbies
Newbies

Number of posts : 18
Registration date : 2009-02-11

View user profile

Back to top Go down

Re: Scanning of Electronic Devices

Post by Minah Kampong on 2009-07-30, 10:52

Maaf sekiranya memberi maklumat yang salah tetapi pembuka kata saya adalah "Sesuatu yang tak pasti benar atau tidak". Sekiranya procedure ini telah dilakukan di KSP Airports, kemungkinan juga akan dilakukan di Qatar atau mana-mana GCC Airports kerana Pak Arab ini selalu suka meniru satu sama yang lain.

https://www.osac.gov/Reports/report.cfm?contentID=104919

Baik beringat sebelum terlambat !!!!

Minah Kampong
Active Member
Active Member

Number of posts : 31
Age : 33
Location : Doha Qatar
Registration date : 2008-11-11

View user profile

Back to top Go down

Re: Scanning of Electronic Devices

Post by muq on 2009-08-12, 07:24

Sebenarnya ada misi lain sebalik semua ni, balik kepada siapa yg control info dia lah yg control semua...ada influence Uncle Sam ni.....

muq
Active Member
Active Member

Number of posts : 24
Registration date : 2009-03-20

View user profile

Back to top Go down

Re: Scanning of Electronic Devices

Post by rizi the doll on 2009-08-12, 11:55

Germany buat mende nie...

tapi setakat nie tak pernah dgr laks GCC buat pun...

rizi the doll
Active Member
Active Member

Number of posts : 347
Age : 37
Registration date : 2008-11-18

View user profile

Back to top Go down

Re: Scanning of Electronic Devices

Post by Wak on 2009-08-13, 08:27

Ada udang di sebalik mee...!!!

Shocked

Wak
Active Member
Active Member

Number of posts : 471
Registration date : 2008-12-17

View user profile

Back to top Go down

Re: Scanning of Electronic Devices

Post by muq on 2009-08-13, 09:30

Betui tu, ada shish kabab dalam roti...kena gigit pelan2...

muq
Active Member
Active Member

Number of posts : 24
Registration date : 2009-03-20

View user profile

Back to top Go down

Re: Scanning of Electronic Devices

Post by tukulkarat on 2009-08-18, 09:19

xde pun kena scan bila wa arrive hari tu ...
ini citer dongeng ajer kot?

tukulkarat
Active Member
Active Member

Number of posts : 58
Age : 52
Location : Doha
Registration date : 2009-08-13

View user profile

Back to top Go down

Re: Scanning of Electronic Devices

Post by Wak on 2009-08-18, 13:23

memang....macam cerita tahyul jer nampaknya..tapi kalau 2-3 bulan lagi dah di implement..sapa yang tahu...

geek

Wak
Active Member
Active Member

Number of posts : 471
Registration date : 2008-12-17

View user profile

Back to top Go down

Re: Scanning of Electronic Devices

Post by mba2009 on 2009-08-18, 13:37

Wak wrote:memang....macam cerita tahyul jer nampaknya..tapi kalau 2-3 bulan lagi dah di implement..sapa yang tahu...

geek

Salam Geng,

Aku ada 2 kali kuar ke Doha semasa stopover Doha... tahun ni je dah sekali tak de pun scanning. Ada juga stopover Abu Dhabi... tak de pun... aku kuar masuk Kuwait tak de pun scanning.... hari tu pi Oman pun sama je tak de pun scanning... rasa rasa tak de la geng geng kastam sama imigration tu kalau orang ramai sangat pun dia malas nak check mende mende remeh temeh tu... airport saudi tak tau la

mba2009
Active Member
Active Member

Number of posts : 219
Age : 50
Registration date : 2009-07-28

View user profile

Back to top Go down

Re: Scanning of Electronic Devices

Post by Wak on 2009-08-20, 09:26

Kalau satu hari ada 100 flights (arrive and depart)..passenger ada beribu-ribu orang...mesti makan masa nyer...nak scan, nak check in, immigration, itu-ini..sure miss flight punya....

confused

Wak
Active Member
Active Member

Number of posts : 471
Registration date : 2008-12-17

View user profile

Back to top Go down

Re: Scanning of Electronic Devices

Post by Sponsored content Today at 06:11


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum