Introduce yourself here..

Page 2 of 8 Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Next

View previous topic View next topic Go down

Re: Introduce yourself here..

Post by amiera75 on 2008-08-17, 13:58

assalamualaikum........

izinkan saya menjadi ahli forum nih....
selama ni hanya memerhati...

wasalam....

amiera75
Active Member
Active Member

Number of posts : 32
Registration date : 2008-06-29

View user profile

Back to top Go down

Re: Introduce yourself here..

Post by DHL on 2008-08-17, 16:20

waaalaikumsalam..

amiera...saya rasa (if i remember your nickname correctly), hari tu saya ada jumpa suami awak, waktu kitorang buat eye test..kalau salah org, sorrylah yek!!

bila nak mai doha? october?

DHL
Active Member
Active Member

Number of posts : 200
Age : 40
Location : Doha, Qatar
Registration date : 2008-06-26

View user profile

Back to top Go down

Re: Introduce yourself here..

Post by amiera75 on 2008-08-18, 12:31

DHL

yup, absolutely correct.... ada dia bg tau hari tu. awak buat eye test gak ke? mcm na? ok?
eish... raya gayat jer dok baca forum psal driving kat sana... betui ker?

insya allah, mid oct kut....
raya balik msia tak?

amiera75
Active Member
Active Member

Number of posts : 32
Registration date : 2008-06-29

View user profile

Back to top Go down

Re: Introduce yourself here..

Post by DHL on 2008-08-18, 23:17

eye test ok...nak real test yg takut sikit ...he he he...

mmg gayat gila nak driving sini, tapi oklah..ramai pa pompuan2 macho dari mesia drive kat sini, kalau lepa boleh, kita pon mesti boleh kan!! ..i skg nie pakai driver karwa (taxi/limo) kalau nak pi mana2...kereta dah beli, tapi lesen tak dak..he he he..tengah kuatkan semangat nak pi ambik test nie!!!

raya tak balik...baru je sampai takkan nak balik, tak sampai 2 bulan...

DHL
Active Member
Active Member

Number of posts : 200
Age : 40
Location : Doha, Qatar
Registration date : 2008-06-26

View user profile

Back to top Go down

Re: Introduce yourself here..

Post by amiera75 on 2008-08-19, 02:32

DHL wrote:raya tak balik...baru je sampai takkan nak balik, tak sampai 2 bulan...

adussss..... tak balik?

alamatnya...dendang perantau lah yer....
Sad

amiera75
Active Member
Active Member

Number of posts : 32
Registration date : 2008-06-29

View user profile

Back to top Go down

Re: Introduce yourself here..

Post by nodiman on 2008-08-19, 17:32

DHL wrote:dah confirm ke dapat al-khor? kitorang mintak al-khor sampai skg waiting list...ada 65 org lagik depan kitorang..he he he...nampak gayanye, mmg duduk doha le..

wah banyaknya nak kena potong line Laughing Laughing

nodiman
Newbies
Newbies

Number of posts : 10
Registration date : 2008-04-23

View user profile

Back to top Go down

Re: Introduce yourself here..

Post by DHL on 2008-08-19, 21:19

nodiman,
u bhgn apa? opns? kalau opns senang sikit..dapat priority..kalau subset operations mcm i nie, tunggu sampai bertanduk lah jawapnye..

DHL
Active Member
Active Member

Number of posts : 200
Age : 40
Location : Doha, Qatar
Registration date : 2008-06-26

View user profile

Back to top Go down

Re: Introduce yourself here..

Post by shekin on 2008-08-20, 12:50

kalo ade bhgn accounting kosong tu hello hello lah yek... Basketball

shekin
Active Member
Active Member

Number of posts : 49
Registration date : 2008-07-23

View user profile

Back to top Go down

Re: Introduce yourself here..

Post by DHL on 2008-08-21, 00:45

shekin...mesti u syiok jadi accountant...seronok kira duit...at all times!! he he he..keje i boring..tgk pipe...boring!!!

DHL
Active Member
Active Member

Number of posts : 200
Age : 40
Location : Doha, Qatar
Registration date : 2008-06-26

View user profile

Back to top Go down

Re: Introduce yourself here..

Post by shekin on 2008-08-22, 00:32

DHL, best gak keje u tu.i ni mata sampai dah kuar RM lak.. tapi bukan mata duitan ekkkk.... Basketball

shekin
Active Member
Active Member

Number of posts : 49
Registration date : 2008-07-23

View user profile

Back to top Go down

Re: Introduce yourself here..

Post by DHL on 2008-08-23, 16:57

shekin...rugi tu u bukan mata duitan....he he he...kalau i juling pun tak pa, asalkan dapat tgk duit...

amazingkan kat sini...diaorg ada duit Qr500, Qr1000...rasa nipis gile wallet bila withdraw duit Qr1000, tapi yg kluar 2 keping QR500...kalau kat mesia, dah tebal dah wallet..

DHL
Active Member
Active Member

Number of posts : 200
Age : 40
Location : Doha, Qatar
Registration date : 2008-06-26

View user profile

Back to top Go down

Re: Introduce yourself here..

Post by ahmadhasnan on 2008-08-23, 19:41

ada ke pompuan yg dok mata duitan..??????
zaman skang nie mcm dok caye je...

ahmadhasnan
Active Member
Active Member

Number of posts : 97
Registration date : 2008-04-26

View user profile

Back to top Go down

Re: Introduce yourself here..

Post by Zac on 2008-08-23, 22:25

DHL wrote:eye test ok...nak real test yg takut sikit ...he he he...

mmg gayat gila nak driving sini, tapi oklah..ramai pa pompuan2 macho dari mesia drive kat sini, kalau lepa boleh, kita pon mesti boleh kan!! ..i skg nie pakai driver karwa (taxi/limo) kalau nak pi mana2...kereta dah beli, tapi lesen tak dak..he he he..tengah kuatkan semangat nak pi ambik test nie!!!

raya tak balik...baru je sampai takkan nak balik, tak sampai 2 bulan...



Hahahahahaha yang hangpa dok gatai gi mintak RP buat apa???? Twisted Evil
Tenggok Cip niiih haaaaaaa tiap2 tiga bulan naik pesawat balik umah.....Heheheheheheheh!!!!! cheers cheers cheers

Bulan 9 tanggal 26 .....seat dah pun confirmed......
Naaaaaaak balik Rayerrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr.

Ye yea nak balik Rayer !!!!!! Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil

Zac
Active Member
Active Member

Number of posts : 64
Registration date : 2008-04-16

View user profile

Back to top Go down

Re: Introduce yourself here..

Post by shekin on 2008-08-23, 23:39

DHL wrote:shekin...rugi tu u bukan mata duitan....he he he...kalau i juling pun tak pa, asalkan dapat tgk duit...

amazingkan kat sini...diaorg ada duit Qr500, Qr1000...rasa nipis gile wallet bila withdraw duit Qr1000, tapi yg kluar 2 keping QR500...kalau kat mesia, dah tebal dah wallet..

Btul tu.Kalo kat Msia i ingat lagi bile time husby i transfer duit ... i pg di CIMB bank,Plaza Angsana siap father i followed lagik. Sbbnye pelancong asing ramai sgt kat sane especially indonesian & vietnam people. Kami dah fobia bcoz satu ketika dulu beg duit husby i kene copek. Mmg bengang btul time tuh Mad

shekin
Active Member
Active Member

Number of posts : 49
Registration date : 2008-07-23

View user profile

Back to top Go down

Re: Introduce yourself here..

Post by shekin on 2008-08-23, 23:50

ahmadhasnan wrote:ada ke pompuan yg dok mata duitan..??????
zaman skang nie mcm dok caye je...


zaman skrang ni mcm2 ada.satu contoh mcm kwn pompuan i ni...terlalu memilih pasangan hidup die.kalo takde pangkat & harta jgn harap nak berkawan ngan die. At last, dpt jugak die jupe lelaki idamannye. Maybe dugaan hdp die,after engaged that guy meninggal dunia bcoz kene batuk berdarah. Sad (AlFatihah to arwah Rudi Bin Rashid)

shekin
Active Member
Active Member

Number of posts : 49
Registration date : 2008-07-23

View user profile

Back to top Go down

Re: Introduce yourself here..

Post by Tagazoo on 2008-08-24, 06:30

Zac wrote:
DHL wrote:eye test ok...nak real test yg takut sikit ...he he he...

mmg gayat gila nak driving sini, tapi oklah..ramai pa pompuan2 macho dari mesia drive kat sini, kalau lepa boleh, kita pon mesti boleh kan!! ..i skg nie pakai driver karwa (taxi/limo) kalau nak pi mana2...kereta dah beli, tapi lesen tak dak..he he he..tengah kuatkan semangat nak pi ambik test nie!!!

raya tak balik...baru je sampai takkan nak balik, tak sampai 2 bulan...



Hahahahahaha yang hangpa dok gatai gi mintak RP buat apa???? Twisted Evil
Tenggok Cip niiih haaaaaaa tiap2 tiga bulan naik pesawat balik umah.....Heheheheheheheh!!!!! cheers cheers cheers

Bulan 9 tanggal 26 .....seat dah pun confirmed......
Naaaaaaak balik Rayerrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr.

Ye yea nak balik Rayer !!!!!! Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil

Cip..apa laaa puasa belum lagi, dah cerita nak raya..jeles tau... Mad

Tagazoo
Active Member
Active Member

Number of posts : 180
Location : kat rumah leeeee
Registration date : 2008-04-12

View user profile

Back to top Go down

Re: Introduce yourself here..

Post by DHL on 2008-08-24, 09:55

Zac wrote:
DHL wrote:eye test ok...nak real test yg takut sikit ...he he he...

mmg gayat gila nak driving sini, tapi oklah..ramai pa pompuan2 macho dari mesia drive kat sini, kalau lepa boleh, kita pon mesti boleh kan!! ..i skg nie pakai driver karwa (taxi/limo) kalau nak pi mana2...kereta dah beli, tapi lesen tak dak..he he he..tengah kuatkan semangat nak pi ambik test nie!!!

raya tak balik...baru je sampai takkan nak balik, tak sampai 2 bulan...



Hahahahahaha yang hangpa dok gatai gi mintak RP buat apa???? Twisted Evil
Tenggok Cip niiih haaaaaaa tiap2 tiga bulan naik pesawat balik umah.....Heheheheheheheh!!!!! cheers cheers cheers

Bulan 9 tanggal 26 .....seat dah pun confirmed......
Naaaaaaak balik Rayerrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr.

Ye yea nak balik Rayer !!!!!! Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil

yo bro!!! nak bagi kami jeles ka....sikit kami tak jeles....dengki je....
mak kami ada kat sini...tak pa...raya nanti mak kami masak tau!!!

DHL
Active Member
Active Member

Number of posts : 200
Age : 40
Location : Doha, Qatar
Registration date : 2008-06-26

View user profile

Back to top Go down

Re: Introduce yourself here..

Post by kutu_beramboi on 2008-09-10, 20:55

Assalamualaikum!

Terlebih dahulu, kutu nak ucapkan ribuan terimakasih yang tak terhingga kepada moderator forum ini yang memang moderate betul. Eh, sapa moderator kita ek?

Nama pendek saya adalah kutu. Dan nama panjang saya adalah kutu beramboi.

Itu aje kot salam perkenalan dari kutu.

Insya-Allah, kutu akan berperangai baik diforum ini dengan tidak menggatalkan kepala-kepala ahli member ini.

Sekian. Wassalam.

kutu_beramboi
Active Member
Active Member

Number of posts : 597
Location : Qatar
Registration date : 2008-09-10

View user profile

Back to top Go down

Re: Introduce yourself here..

Post by fauzana5828 on 2008-10-05, 19:14

hello, nye dah lbh kurang sethnlah kat sini..
dah dah merasa musim sejuk kembali.. Laughing
nye ada 3 puteri, putera tak der lagi.. entahlah bila..
tinggal belakang lulu jer... saper yg selalu dtg rumah nye tahu ler
ada org tu kata nak makan nasi ayam, masak ler nye, ni...tapi dia tak datang2, nak balik msia ler katakan malam tu...............hehehehe
jgn marah yer

fauzana5828
Active Member
Active Member

Number of posts : 62
Registration date : 2008-08-31

View user profile

Back to top Go down

Re: Introduce yourself here..

Post by rizi the doll on 2008-11-18, 09:55

Salam semua... Rizi The Doll... baru menapak di Qatar almost 2 bulan. Datang sini masa bulan posa... nak adventure, berpuasa kat tempat orang...

Under QP, OS Dept. sbg process analyst, dtg sbg single status, kawin doh, anak se... kalau lam QL nick is rizalazhar.

Abih doh... salam perkenalan...

rizi the doll
Active Member
Active Member

Number of posts : 347
Age : 37
Registration date : 2008-11-18

View user profile

Back to top Go down

Re: Introduce yourself here..

Post by kutu_beramboi on 2008-11-18, 10:37

rizi the doll wrote:Salam semua... Rizi The Doll... baru menapak di Qatar almost 2 bulan. Datang sini masa bulan posa... nak adventure, berpuasa kat tempat orang...

Under QP, OS Dept. sbg process analyst, dtg sbg single status, kawin doh, anak se... kalau lam QL nick is rizalazhar.

Abih doh... salam perkenalan...

Sambut salam rizi the doll dengan ucapan selamat datang keQatar.
Macamana pengalaman puasa yang lepas ditempat orang? Adventure tak?

kutu_beramboi
Active Member
Active Member

Number of posts : 597
Location : Qatar
Registration date : 2008-09-10

View user profile

Back to top Go down

Re: Introduce yourself here..

Post by madinat on 2008-11-18, 14:18

Assalamualaikum semua...dah hampir 2 tahun lebih keluar masuk doha ni cari business..sakit jugak sebab tak byk ctc..sponsor lak lemau..kerja ngan msia co buat integrated facilities management..balik msia last jun ingat tak nak dtg dah..kena jugak balik kat sini...baru sampai sini last week..sebelum ni duduk abu dhabi..so kalau ada ada ctc business tu war war kanlah..polisi saya dlm business di middle east..'there always something for a friend'...

madinat
Newbies
Newbies

Number of posts : 1
Registration date : 2008-04-08

View user profile

Back to top Go down

Re: Introduce yourself here..

Post by rizi the doll on 2008-11-24, 07:38

kutu_beramboi wrote:
rizi the doll wrote:Salam semua... Rizi The Doll... baru menapak di Qatar almost 2 bulan. Datang sini masa bulan posa... nak adventure, berpuasa kat tempat orang...

Under QP, OS Dept. sbg process analyst, dtg sbg single status, kawin doh, anak se... kalau lam QL nick is rizalazhar.

Abih doh... salam perkenalan...

Sambut salam rizi the doll dengan ucapan selamat datang keQatar.
Macamana pengalaman puasa yang lepas ditempat orang? Adventure tak?

alhamdulilah... 1st time posa kat sini... hampir2 tukar nama jadi Jose Rizal kejap.... hahahahaha....
overall, sini is nice place, good n safe neighbourhood, ramai kenalan malaysia. And yang paling best, tiap weekend ada jer jemputan makan kat rumah org... something that is jauh beza dan something new for me... jarang nak dpt jemputan camnie kalau kat malaysia...

rizi the doll
Active Member
Active Member

Number of posts : 347
Age : 37
Registration date : 2008-11-18

View user profile

Back to top Go down

Re: Introduce yourself here..

Post by asinqs on 2008-11-24, 12:09

hi..

aku mohsin.. korang just panggil aku asin jer.. & nick aku tu ASINQS.. bukan ASINGS hahahhaha.. selalu kat forum lain org ingat nama aku asings.. cam terasing lak. huhuhuhuhuhu...
aku kat sini dekat nak 5 bulan.. start dari 17 July haritu.. dan baru beberapa hari tau ada forum nie..
anyway.. aku keje as a QS kat sky oryx nie (taisei-tav JV) buat main terminal building NDIA..
so far so good duk sini.. memula dulu bosan gak pasal tak tau nak buat apa kan..
nasib baik ada camera. huhuhuhuhuhuhu... Razz

so aktiviti aku kat sini selain amik gambar.. aku main badminton kat Qatar Badminton Club setiap ari senin atau selasa.. itupun depends aku rajin ker tak.. kalau aku maleh.. takde ler muka aku kat situ.. huhuhuhuhu...

best gak melepak2 kat forum nie.. sesapa minat fotografi.. leh ler jenguk2 tread Photography & Videography tu.. aku akan post kat situ selalu kot.. huhuhuhhuuhuh...

asinqs
Active Member
Active Member

Number of posts : 99
Age : 41
Location : NDIA
Registration date : 2008-11-22

View user profile

Back to top Go down

Re: Introduce yourself here..

Post by Abdullah on 2009-07-14, 00:05

shekin wrote:
ahmadhasnan wrote:ada ke pompuan yg dok mata duitan..??????
zaman skang nie mcm dok caye je...


zaman skrang ni mcm2 ada.satu contoh mcm kwn pompuan i ni...terlalu memilih pasangan hidup die.kalo takde pangkat & harta jgn harap nak berkawan ngan die. At last, dpt jugak die jupe lelaki idamannye. Maybe dugaan hdp die,after engaged that guy meninggal dunia bcoz kene batuk berdarah. Sad (AlFatihah to arwah Rudi Bin Rashid)

huhu merana la lelaki yang dapat wife macam kat atas ni.

Sebelum kahwin dulu, saya cakap bakal isteri saya 'saya tak ada harta benda & duit, kalau nak duit & harta benda pergilah kahwin dengan orang lain' huh cukup marah dgn org yg mata $$ ni Evil or Very Mad Evil or Very Mad Evil or Very Mad

Anyway, Saya baru sebulan & 7 hari kat Qatar. Masih bujang sehingga Disember 2009. Minat memandu kenderaan diatas jalan raya dan godek2 kenderaan sebagai satu cara nak hilangkan boring sementara 'askar-askar wataniah' datang Dis nanti. Kerja di QP di Ras Bu Abood dan masih belum confirm.

Abdullah
Active Member
Active Member

Number of posts : 110
Registration date : 2009-04-10

View user profile

Back to top Go down

Re: Introduce yourself here..

Post by Sponsored content Today at 18:37


Sponsored content


Back to top Go down

Page 2 of 8 Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Next

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum