Introduce yourself here..

Page 8 of 8 Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8

View previous topic View next topic Go down

Re: Introduce yourself here..

Post by hamka on 2012-03-31, 03:24

Salam Geng!
Sy dah dpt offer keje di Dukhan FSD QP. Diaorang offer Snr Eng Post permanent staff. Anyone dari QP kat sini yang boleh contact or brief camne live di Dukhan?
Btw interview 27/03 hari tu sangat teknikal. kalo tak reti kompom bungkus. Syukur lulus Very Happy


Hamka

hamka
Newbies
Newbies

Number of posts : 10
Registration date : 2012-03-10

View user profile

Back to top Go down

Re: Introduce yourself here..

Post by zakimorgan on 2012-03-31, 11:45

Assalamualaikum.

i'm newbie,..just join.
My name is mohd zaki. Saya pun dapat offer QP FSD juga....sama dengan bro Hamka.

zakimorgan
Newbies
Newbies

Number of posts : 6
Age : 42
Registration date : 2012-03-30

View user profile

Back to top Go down

Re: Introduce yourself here..

Post by fixcxer on 2012-04-01, 18:07

Mabruk/tahniah!

Sempoi je hidup kat Dukhan ni.
Cuba laa tgk bandar' Dukhan kot Google Map/Earth/Satellite.... Laughing

fixcxer
Active Member
Active Member

Number of posts : 103
Age : 38
Location : Depan PC
Registration date : 2008-08-22

View user profile

Back to top Go down

Re: Introduce yourself here..

Post by NiK_TAF56 on 2012-04-02, 07:13

Salam Hamka,

Tahniah kerana berjaya secure job di QP Dukhan... bukan senang nak dapat.. dapat post Sr Eng indefinite contract pulak tuh... bijok bijok..

Kalau nak tanya pasal life di Dukhan.. bleh laa saya bagitau serba sedikit yang saya tahu... sbb saya keje kat Mesaieed.. tapi selalu berkunjung ke dukhan untuk main bola laa.. dukhan water sports club laa..
Dukhan nih town kecik je lah kalau nak dibandingkan dengan Doha.. lebih kurang Mesaieed laa kot.. dan untuk staff QP, ada QP community lah di Dukhan.. maknanya semua bende dalam compund QP... kompleks rumah, skolah... padang permainan.. park... panggung wayang... medical centre dan semua lah.... pendek kata semua dalam compound... ala ala kompeks perumahan petronas di kerteh laa.. tapi lagi besar laaa kat Dukhan nih.....

Life kat Dukhan shud be sangat tenang lah... kalau di bandingkan dgn Doha yang makin hari makin sesak.. dok ahu palle ekor orang tranung kata.. haha...

Mula2 datang nanti mungkin diorang akan bagi rumah kat Doha dulu sebelum di hantar ke Dukhan.. nih depends pada availability rumah di Dukhan laa... kat Doha rumah transit tu nanti kat Al-Bayyan Gardens, kat blakang Al-Sadd stadium... duduk laa situ dulu untuk beberapa bulan...

aku pon takbleh nak komen banyak2 pasal Dukhan nih sbb aku tak duduk situ pon hehe... nanti ada laa org Dukhan komen..

NiK_TAF56
Active Member
Active Member

Number of posts : 82
Registration date : 2010-06-21

View user profile

Back to top Go down

Re: Introduce yourself here..

Post by Jeffakhir1 on 2012-04-02, 18:16

Salam semua,

Nama saya Jeffery Mohd Akhir. Baru seminggu di Doha. Bekerja dgn UGL Services di Aspire Zone dalam bidang Finance. Tinggal di Abu Hamour. Kalau sesiapa yg sudi, bolehlah kita berhubung. No hp saya 44337090

Jeffakhir1
Newbies
Newbies

Number of posts : 14
Age : 42
Registration date : 2012-03-11

View user profile

Back to top Go down

Re: Introduce yourself here..

Post by hamka on 2012-04-03, 02:45

Salam Bro Nik,
Thankyou for the info... once document ngan medical siap, selalunya berapa lama dpt Visa?

hamka
Newbies
Newbies

Number of posts : 10
Registration date : 2012-03-10

View user profile

Back to top Go down

Re: Introduce yourself here..

Post by NiK_TAF56 on 2012-04-03, 07:17

hamka wrote:Salam Bro Nik,
Thankyou for the info... once document ngan medical siap, selalunya berapa lama dpt Visa?

Nih tak boleh nak jangka laa bang.. kadang2 sbulan lepas anta medical ngn all docs.. biasa dapat ah visa, teket flight dan instruction suruh resign dari current employment.. dia sebenarnya atas mamat yg process ko punya docs tuh laa.. kalo dia buat cepat, cepat laa siap.. kalo dia lek lek minum chai baca newspaper... lambat sket laa.. hhahaha
tapi rasa aku kalo QP, not more than 2 months kot. insyaAllah

NiK_TAF56
Active Member
Active Member

Number of posts : 82
Registration date : 2010-06-21

View user profile

Back to top Go down

Re: Introduce yourself here..

Post by serba dinamik on 2012-04-27, 06:33

Assalamualaikum.........saya dpt offer dr QP ( FIELD SUPPORT DEPARTMENT DUKHAN) Mechanical Tech........dan akan join QP september 2012 ni........kepada yg bekerja kat Dukhan....tolong bagi pendapat...ok kah kerja sini, byk org Malaysia ke?Dgn Basic QR9200.....adakah manusabah/cukup untuk makan dan buat simpanan....tolong bagi pendapat...........trima kasih semua........syukran...

serba dinamik
Newbies
Newbies

Number of posts : 7
Registration date : 2012-04-18

View user profile

Back to top Go down

Re: Introduce yourself here..

Post by serba dinamik on 2012-04-27, 07:07

QP/RASGAS/QATAR GAS........mana satu yg no1.....

serba dinamik
Newbies
Newbies

Number of posts : 7
Registration date : 2012-04-18

View user profile

Back to top Go down

baru dpt interview keje kat qatar...

Post by yandie on 2012-05-14, 18:06

Assalamualaikum,

Sya Edie, baru nk intrview keje kat qatar as GIS Engineer...Nak tnya pengalaman kwn2 sume masa intrview...biasa apa soalan yg di tnya? Berdebar2 gak ni... Very Happy

yandie
Active Member
Active Member

Number of posts : 50
Location : sepang
Registration date : 2012-05-14

View user profile

Back to top Go down

Re: Introduce yourself here..

Post by rizi the doll on 2012-05-15, 06:05

yandie wrote:Assalamualaikum,

Sya Edie, baru nk intrview keje kat qatar as GIS Engineer...Nak tnya pengalaman kwn2 sume masa intrview...biasa apa soalan yg di tnya? Berdebar2 gak ni... Very Happy

Assalamualaikum Edie,

Rizi syorkan Edie ushar dulu thread2 lama dalam forum nie.

Alhamdulilah, setakat nie, banyak soalan2 yang kawan2 tanya ada terjawab.

Unless betul2 dah usaha n tak jumpa, then baru post soalan.

Maaf ya kalau terasa, bukan niat Rizi taknak membantu, tetapi sejak kebelakangan nie, ramai new forumner yg post soalan2, dan bila senior2 jawab, lepas tuu new guys nie terus menghilang begitu sahaja.

Harap Edie faham.


rizi the doll
Active Member
Active Member

Number of posts : 347
Age : 37
Registration date : 2008-11-18

View user profile

Back to top Go down

Re: Introduce yourself here..

Post by yandie on 2012-05-15, 06:09

rizi the doll wrote:
yandie wrote:Assalamualaikum,

Sya Edie, baru nk intrview keje kat qatar as GIS Engineer...Nak tnya pengalaman kwn2 sume masa intrview...biasa apa soalan yg di tnya? Berdebar2 gak ni... Very Happy

Assalamualaikum Edie,

Rizi syorkan Edie ushar dulu thread2 lama dalam forum nie.

Alhamdulilah, setakat nie, banyak soalan2 yang kawan2 tanya ada terjawab.

Unless betul2 dah usaha n tak jumpa, then baru post soalan.

Maaf ya kalau terasa, bukan niat Rizi taknak membantu, tetapi sejak kebelakangan nie, ramai new forumner yg post soalan2, dan bila senior2 jawab, lepas tuu new guys nie terus menghilang begitu sahaja.

Harap Edie faham.


wokeh no problem...xde hal la...

yandie
Active Member
Active Member

Number of posts : 50
Location : sepang
Registration date : 2012-05-14

View user profile

Back to top Go down

Re: Introduce yourself here..

Post by rs4wd on 2012-05-15, 18:05

Assalam sahabat2,

Salam perkenalan semua, kawan baru dpt offer keje @ QPMC, Doha. Pakej alhamdulillah ok. Insy akan berada di Doha dalam sebulan lg....amiinn

Very Happy

Rgds/ Mazran
Kluang, Johor

rs4wd
Active Member
Active Member

Number of posts : 50
Registration date : 2012-05-15

View user profile

Back to top Go down

Re: Introduce yourself here..

Post by wansaif on 2012-05-16, 04:22

salam,
saya wan saiful, last wks attend interview di AP Rec. KL, post Sen Eng Hydro Carbon & Non Hydro Carbon di QP, hopefully succes results interview...still waiting the results, harap2 dpt jumpa semua taiko/otai2 kt Qatar or Doha..

Smile

wansaif
Newbies
Newbies

Number of posts : 1
Registration date : 2012-05-14

View user profile

Back to top Go down

Re: Introduce yourself here..

Post by addandaraawi on 2012-05-21, 17:12

Assalammualikum wbt..

khaifa haluka ( tak tau la betul ke tak)..haha
sama mcm en rs4wd..dpt offer co yg sama..tp lain bidang...
moga dpt mengeratkan silaturahim antara org malaysia di qatar..

regards
addandaraawi

addandaraawi
Newbies
Newbies

Number of posts : 12
Registration date : 2012-05-17

View user profile

Back to top Go down

Re: Introduce yourself here..

Post by rs4wd on 2012-05-25, 04:12

amiinnnn.....

rs4wd
Active Member
Active Member

Number of posts : 50
Registration date : 2012-05-15

View user profile

Back to top Go down

Re: Introduce yourself here..

Post by ikan.bandaraya on 2013-02-02, 17:37

Selamat malaysia semua, semoga kita semua sihat di qatar

ikan.bandaraya
Active Member
Active Member

Number of posts : 36
Registration date : 2013-01-27

View user profile

Back to top Go down

Re: Introduce yourself here..

Post by Sponsored content Today at 18:07


Sponsored content


Back to top Go down

Page 8 of 8 Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum