MOTORCYCLE : TTS, convoy, service, maintenance, spare parts etc

View previous topic View next topic Go down

MOTORCYCLE : TTS, convoy, service, maintenance, spare parts etc

Post by Abdullah on 2009-06-26, 21:51

Salam.

Topik ini saya buka untuk perkongsian bersama tentang TTS, convoy, service, maintenance, spare parts etc yang belum pernah lagi dibuka. Harap ianya bermanafaat bagi pengguna2 motosikal di Qatar ini.

TQ Cool

Abdullah
Active Member
Active Member

Number of posts : 110
Registration date : 2009-04-10

View user profile

Back to top Go down

Re: MOTORCYCLE : TTS, convoy, service, maintenance, spare parts etc

Post by Abdullah on 2009-06-26, 22:07

Selain daripada service center dari pengeluar2 motosikal utama, kat kedai mana lagi biasanya tuan- tuan buat servis motosikal & boleh diperolehi parts gantian seperti ekzos , sticker & khidmat mengecat ?
Kalo boleh disertakan sekali alamat & caj yg biasa mereka ambil.


Sedikit maklumat,

** fullface yang murah serta jimat sekitar QR 240 boleh dapat di Al-Munshiri Co ( Ajen Yamaha ), dekat Sport Corner.

** peminat R1, tak ada stok buat masa ini. yang ada hanya R6 2009. Tag price QR 45K. Boleh kurang lagi tu sebab ejen tu br jual R6 2007 pd QR30K.

** tak dicadang pakai moto yamaha kat sini sebab workshop service nya kecil sangat & agak2 nya spare parts akan lambat diperolehi. Saya pun peminat moto yamaha Sad


Last edited by Abdullah on 2009-06-26, 22:13; edited 1 time in total (Reason for editing : Add in some info)

Abdullah
Active Member
Active Member

Number of posts : 110
Registration date : 2009-04-10

View user profile

Back to top Go down

Re: MOTORCYCLE : TTS, convoy, service, maintenance, spare parts etc

Post by Abdullah on 2009-07-14, 00:18

Motorists who commit violations like driving with no authorized license, driving under the influence of liquor, driving in the opposite direction of traffic flow, escaping from the accident site, causing sound and air pollution and exceeding the speed limit would be punishable by imprisonment from one month to three years or fined QR10,000 to QR50,000 or both.

According to the new law, the punishment for the following offences are also the same as mentioned above: Not wearing seat belts, allowing children below 10 years sit in the front passenger seat, not giving way to official motorcades and the vehicles of the police, civil defense and ambulances, not leaving enough space between two vehicles and motorcyclists allowing another passenger sit behind them (pillion riding).

The law stipulates that the driver and the front seat passenger should wear seat belts all the time.
Cyclists should keep to the right side of the road and should ride in one line. Motorcyclists are not allowed to ride on one wheel. Both should wear helmets.

Abdullah
Active Member
Active Member

Number of posts : 110
Registration date : 2009-04-10

View user profile

Back to top Go down

Re: MOTORCYCLE : TTS, convoy, service, maintenance, spare parts etc

Post by Abdullah on 2009-08-21, 10:55

Kadar susut nilai ( depreciate ) untuk superbike / motosikal besar yang mempunyai kapasiti enjin melebihi 600 cc dan keatas adalah antara QR 1000 sehingga QR 1500 sebulan. Elok diambilkira kadar susut nilai ni sebelum kita memiliki sebarang motosikal yang berada dalam kelas ini. Sekiranya memiliki motosikal ini untuk tempoh yang lama/ minimum 3 tahun @ hantar Malaysia adalah berbaloi.

Seorang malaysia bernama Haf** dari QA. telah menghantar sebuah motosikal honda ke Malaysia melalui domasco honda. Harap beliau dapat kongsi pengalaman & cara untuk berbuat demikian i.e. Ap? kos penghantaran dengarnya QR(37++)? dsb? untuk dikongsi bersama. TQ

Abdullah
Active Member
Active Member

Number of posts : 110
Registration date : 2009-04-10

View user profile

Back to top Go down

Re: MOTORCYCLE : TTS, convoy, service, maintenance, spare parts etc

Post by rs4wd on 2012-08-14, 12:08

terigin nak pakai harley dan bawak balik Msia...isk2

rs4wd
Active Member
Active Member

Number of posts : 50
Registration date : 2012-05-15

View user profile

Back to top Go down

Re: MOTORCYCLE : TTS, convoy, service, maintenance, spare parts etc

Post by Sponsored content Today at 14:07


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum