Majikan di Malaysia tidak benarkan pekerja solat di waktu kerja.

View previous topic View next topic Go down

Majikan di Malaysia tidak benarkan pekerja solat di waktu kerja.

Post by silver16v on 2009-05-20, 21:31

Teringat masa saya kerja (di Toys-R-Us Subang Parade) semasa cuti semester masa remaja dulu pernah kena marah pasal pergi solat semasa kerja..




silver16v
Active Member
Active Member

Number of posts : 360
Location : Doha
Registration date : 2008-04-01

View user profile http://www.malaysiaqatar.com

Back to top Go down

Re: Majikan di Malaysia tidak benarkan pekerja solat di waktu kerja.

Post by aZeR on 2009-05-21, 09:15

..tak patut berlaku kat negara Islam.. ingat masa keje kat UK dulu pun majikan bagi pelepasan utk solat..


Last edited by aZeR on 2009-05-21, 09:17; edited 1 time in total

aZeR
Active Member
Active Member

Number of posts : 21
Location : r00t
Registration date : 2009-01-22

View user profile

Back to top Go down

Re: Majikan di Malaysia tidak benarkan pekerja solat di waktu kerja.

Post by noble-man on 2009-05-21, 09:17

hhmmmm...Malaysia negara Islam ke ?

noble-man
Active Member
Active Member

Number of posts : 209
Registration date : 2008-04-21

View user profile

Back to top Go down

Re: Majikan di Malaysia tidak benarkan pekerja solat di waktu kerja.

Post by Wak on 2009-05-21, 09:37

Majikan ni tak sensitif ngan pekerjanya... tak menghargai sumbangan pekerja...cari kerja lain jer... Wak dulu kerja jual durian masa cuti semester...nasib baik kampung Wak banyak dusun buah-buahan ..Wak bisnes sendiri...

Wak
Active Member
Active Member

Number of posts : 471
Registration date : 2008-12-17

View user profile

Back to top Go down

Re: Majikan di Malaysia tidak benarkan pekerja solat di waktu kerja.

Post by silver16v on 2009-05-21, 12:25

Wak terliur lak kita baca dohghoyan..

Saya dok dgr ceramah Anwar Al Awlaki, dia cakap zaman Rasulullah SAW masa berperang pun no excuse utk tinggal solat apalagi kita nih aman tenteram..

Saya agree, kalau x bagi solat, resign jer dari tempat kerja tu. Saya dulu pun resigned dari tempat kerja tu & kerja tempat lain lg best..

Rezki ketentuan Allah SWT. Lagi satu kita kena boycott company2 yg mcm nih..

silver16v
Active Member
Active Member

Number of posts : 360
Location : Doha
Registration date : 2008-04-01

View user profile http://www.malaysiaqatar.com

Back to top Go down

Re: Majikan di Malaysia tidak benarkan pekerja solat di waktu kerja.

Post by Sponsored content Today at 15:41


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum