Milk for Toadler inquiries....Mead Johnson

View previous topic View next topic Go down

Milk for Toadler inquiries....Mead Johnson

Post by nazihas on 2009-05-20, 06:26

Salam,

saya nak bertanya pada semua ade x anak sesiapa yg minum susu dari Mead Johnson?..kalau kat malaysia namanya EnfaGrow A+ (utk 1-3 thn) n EnfaKid A+ (untuk 4 thn ke ats)..

Saya dh email Carrefour di Doha but unfortunately they're not selling this brand.

kalaula ada anak sapa2 yg mmg minum susu ni bolela kongsi info kat mana nak dptkan susu ni.

thanks for you concern.

nazihas
Active Member
Active Member

Number of posts : 55
Registration date : 2009-04-27

View user profile

Back to top Go down

Re: Milk for Toadler inquiries....Mead Johnson

Post by silver16v on 2009-05-20, 08:06

Anak saya pun kat m'sia minum susu Enfa. Mula2 datang dulu risau gak sbb takut dia x serasi susu kat sini especially dah biasakan dgn perasa Honey. So saya cuba beli jenama lain dgn Tin kecik utk test. At last Nestle Nido (buatan Malaysia) yang dijual disini serasi dan ada gak perasa Honey.

http://www.nestlenido.com/Public/Default.aspx

Diapers saya rekomen brand Babyjoy (Japan Tech, but made in Saudi). Brand 'Pampers' hampeh, nipis sgt so kalau budak tidor mlm selalu leaking.

Bro, you think too much lar.. Don't worry and take it easy man.. InshaAllah everthing will be OK.. you are not going to a 3rd world country! And you'll not have to worry about money at least after the third month of your salary.. makan tak habis bro..

Kena gak beli barang kat sini kasi ekonomi pusing sikit.. kesian org bisnes nanti x leh carik makan kat sini. huhuhu

Lepas tu bila dah settle down nanti you should write in this forum FAQ for the newbies. So far nampak byk yg mula2 ajer byk pertanyaan lepas dah sampai sini langsung x nak contribute to others. Wallahualam..

-------------------------------------------------
Allah Kareem (Maha Pemurah)

silver16v
Active Member
Active Member

Number of posts : 360
Location : Doha
Registration date : 2008-04-01

View user profile http://www.malaysiaqatar.com

Back to top Go down

Re: Milk for Toadler inquiries....Mead Johnson

Post by Wak on 2009-05-20, 09:21

Cuba gi cari kat Megamart, The Centre...Salwa Road..next to Ramada..same compound with KFC... kat Megamart..semua barang makanan...diimport dari Eropah, US, India..dan serata penjuru dunia...kot-kot ada Enfagrow...another way..try to ship several cans from Malaysia to here...

Wak
Active Member
Active Member

Number of posts : 471
Registration date : 2008-12-17

View user profile

Back to top Go down

Re: Milk for Toadler inquiries....Mead Johnson

Post by nazihas on 2009-05-20, 10:54

salam wak....

thanks for the options too.

maybe sekarang saya kena try susu progress gold from wyeth. susu jenis ni ada di qatar. kalau ok senangla nanti.

anyway thanks to all for comments n suggestions.

nazihas
Active Member
Active Member

Number of posts : 55
Registration date : 2009-04-27

View user profile

Back to top Go down

Re: Milk for Toadler inquiries....Mead Johnson

Post by Sponsored content Today at 06:09


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum