inquiries for electrical applances in Doha....

View previous topic View next topic Go down

inquiries for electrical applances in Doha....

Post by nazihas on 2009-05-03, 15:49

salam,

saya nak tanya tentang electrical goods di doha is it too expensive or how...msti ade yg dah shopping barang2 ni untuk rumah so boleh share the prices here..i just nak gambaran lets say harga tv, aircond, fridge, and etc.

sekian

nazihas
Active Member
Active Member

Number of posts : 55
Registration date : 2009-04-27

View user profile

Back to top Go down

Re: inquiries for electrical applances in Doha....

Post by silver16v on 2009-05-03, 16:44

Harga brg2 letrik lebih kurang dgn m'sia. Kalau mahal pun mahal sikit ajer.

Split unit air-cond kat m'sia murah lagi tp kat sini summer panas giler so kalau rosak under warranty senang lar sikit utk repair kalau rosak. Dgr cerita spec air-cond sini lebih tinggi lagi sbb keadaan cuaca panas melampau waktu summer. Lgpun byk rumah sewa dah siap ada aircond..

Computer desktop mahal tp laptop branded maybe lebih kurang atau kekdg lebih murah dari m'sia. Kat m'sia PC desktop (clone) di Low Yatt murah.. Kat sini desktop pun branded sbb tu mahal sikit, nak cari clone ada jual tp harga lebih sikit dari PC clone di m'sia.

silver16v
Active Member
Active Member

Number of posts : 360
Location : Doha
Registration date : 2008-04-01

View user profile http://www.malaysiaqatar.com

Back to top Go down

Re: inquiries for electrical applances in Doha....

Post by nazihas on 2009-05-03, 17:07

Thanks for the respond..bagus laa..tak payah susah nak bawak aircond dr mesia..

Saya plan nak bawak barang2 basic angkut pakai kontena..harga kontena dlm 18K..kalau kira2 balik baik beli barang2 kat qatar dgn harga 18K..ape pendapat kawan2 ?

List barang2 yg mungkin akan dibawa:

Sofa 3 seater
katil
dapur masak
almari baju
fridge
cabinet tv
meja makan
TV
washing machine
microwave
vacuum cleaner
water purifier
water heater
iron
electrical pot
aircond
etc...

nazihas
Active Member
Active Member

Number of posts : 55
Registration date : 2009-04-27

View user profile

Back to top Go down

Re: inquiries for electrical applances in Doha....

Post by Racing_Camel on 2009-05-03, 17:46

bro, kalau nak beli, beli masa ada special offer atau sale. and, beli banyak barang dari satu kedai sahaja, kalau boleh la, so that, kedai tu boleh hantar all items for free, tak perlu bayar transport charges.

Racing_Camel
Active Member
Active Member

Number of posts : 192
Location : Arabian Desert
Registration date : 2008-04-01

View user profile

Back to top Go down

Re: inquiries for electrical applances in Doha....

Post by silver16v on 2009-05-04, 07:33

Bwk lar perabot yg baru dan yg cun2 sbb ada good resale value disini. Cuba tgok website qatarliving dimana brg2 2nd hand byk diiklankan;

http://www.qatarliving.com/classifieds/forsale?filter0=542

silver16v
Active Member
Active Member

Number of posts : 360
Location : Doha
Registration date : 2008-04-01

View user profile http://www.malaysiaqatar.com

Back to top Go down

Re: inquiries for electrical applances in Doha....

Post by nazihas on 2009-05-04, 17:53

Oraits...Thanks for the respon....

nazihas
Active Member
Active Member

Number of posts : 55
Registration date : 2009-04-27

View user profile

Back to top Go down

Re: inquiries for electrical applances in Doha....

Post by nazihas on 2009-05-04, 17:59

Ikea ada bukak branch kat doha/qatar?
What about dell? For laptop/desktop, kat mesia I prefer dell sbb support diorg better compare dgn vendor2 lain, but i am not sure their service in qatar..

nazihas
Active Member
Active Member

Number of posts : 55
Registration date : 2009-04-27

View user profile

Back to top Go down

Re: inquiries for electrical applances in Doha....

Post by Wak on 2009-05-10, 08:30

Datang kerja kat Qatar... lepas tu boleh apply cuti gi London...kat London ada Ikea...boleh gi shopping...laptop pun murah kat sana....kat sini ramai yang cuti gi Europe...

Wak
Active Member
Active Member

Number of posts : 471
Registration date : 2008-12-17

View user profile

Back to top Go down

Re: inquiries for electrical applances in Doha....

Post by Sponsored content Today at 14:04


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum