GPS map Doha untuk handphone

View previous topic View next topic Go down

GPS map Doha untuk handphone

Post by aiduraXandria on 2009-05-02, 12:59

Semekom,

Nak tanya macam mana/siapa ada GPS map untuk doha ke..middle east ke nak muat turun masuk hp nokia saya ni. Beli kat mesia tapi tak de map sini. Saya ada la pakai software garmin mobile xt tu. kalau ada software lain yg boleh celik gps peta doha free lain kat symbian phone nokia sila la ajar ye.

aiduraXandria
Newbies
Newbies

Number of posts : 10
Registration date : 2008-11-25

View user profile

Back to top Go down

Re: GPS map Doha untuk handphone

Post by silver16v on 2009-05-02, 14:35

Rasanya kena install Garmin Mapsource dlm PC dulu baru lar boleh upload Map ke nokia phone tu..

silver16v
Active Member
Active Member

Number of posts : 360
Location : Doha
Registration date : 2008-04-01

View user profile http://www.malaysiaqatar.com

Back to top Go down

Re: GPS map Doha untuk handphone

Post by aiduraXandria on 2009-05-02, 17:21

ajar la..... peta doha pun tatau nak carik mana dah nih...

aiduraXandria
Newbies
Newbies

Number of posts : 10
Registration date : 2008-11-25

View user profile

Back to top Go down

Re: GPS map Doha untuk handphone

Post by silver16v on 2009-05-02, 20:27

map gcc saya ada tp x pernah lak cuba install ker hp nokia.. tp kalau nak cuba boleh

silver16v
Active Member
Active Member

Number of posts : 360
Location : Doha
Registration date : 2008-04-01

View user profile http://www.malaysiaqatar.com

Back to top Go down

Re: GPS map Doha untuk handphone

Post by aZeR on 2009-05-03, 20:23

ME map boleh donlod kat sini..

h**p://rs311.rapidshare.com/files/222219678/G*rm*n_RMU_CNMENT2010.rar

..tuka * dgn pa pe yg patut.. Smile

..guna mapsource utk letak map tu mcm biasa..

aZeR
Active Member
Active Member

Number of posts : 21
Location : r00t
Registration date : 2009-01-22

View user profile

Back to top Go down

Re: GPS map Doha untuk handphone

Post by yariba on 2009-05-15, 15:02

Saya ade map gcc n malsingmap untuk garmin mobile xt. Boley PM kalau nak.........

yariba
Active Member
Active Member

Number of posts : 21
Registration date : 2008-04-06

View user profile

Back to top Go down

Re: GPS map Doha untuk handphone

Post by silver16v on 2009-08-10, 14:45

Saya dah berjaya install G@rmin M0bile XT ke handphone Noki@. Saper2 yg perlukan pertolongan sila PM saya.

silver16v
Active Member
Active Member

Number of posts : 360
Location : Doha
Registration date : 2008-04-01

View user profile http://www.malaysiaqatar.com

Back to top Go down

Re: GPS map Doha untuk handphone

Post by yariba on 2009-08-11, 09:11

Untuk GCC map 2010 da dapat unlock n run kat G@rmin M0bile XT ke handphone Noki@. Berkat tunjuk ajar Bro Silver16v... Tq Bro..
Nak cuba install G@rmin mobile PC lak pas ni... Senang skit cari jalan tikus bila dapat tengok map kat screen besor. Hehehe.....

yariba
Active Member
Active Member

Number of posts : 21
Registration date : 2008-04-06

View user profile

Back to top Go down

Re: GPS map Doha untuk handphone

Post by silver16v on 2009-08-11, 09:35

No prob bro. Lepas nih boleh cari bluetooth gps yg murah2 boleh pakai G@rmin Mobile PC lak. Netbook pun QR1k pun boleh dpt di K4 Acer AspireOne (120Gb hdd). Cuma kena pasang bluetooth receiver + GPS bluetooth.

G@rmin GPS dgn map hampir satu dunia dah ada, so bila nak jelajah dunia. hahaha

silver16v
Active Member
Active Member

Number of posts : 360
Location : Doha
Registration date : 2008-04-01

View user profile http://www.malaysiaqatar.com

Back to top Go down

Re: GPS map Doha untuk handphone

Post by yariba on 2009-08-12, 06:24

Jelajah dalam Garmin jer Bro.... Very Happy

yariba
Active Member
Active Member

Number of posts : 21
Registration date : 2008-04-06

View user profile

Back to top Go down

Re: GPS map Doha untuk handphone

Post by silver16v on 2009-08-15, 09:10

Saper2 berminat nak cuba G@rmin PC, boleh lar download dari website nih;

http://www.4shared.com/file/98248212/f4377c1e/Garmin_PC___FULL.html

Selamat mencuba..

silver16v
Active Member
Active Member

Number of posts : 360
Location : Doha
Registration date : 2008-04-01

View user profile http://www.malaysiaqatar.com

Back to top Go down

Re: GPS map Doha untuk handphone

Post by nazihas on 2009-08-30, 14:49

I dah download installer ni tp tak tau nak install..anybody can help? plan nak install kat Nokia E71 boleh ke?

nazihas
Active Member
Active Member

Number of posts : 55
Registration date : 2009-04-27

View user profile

Back to top Go down

Re: GPS map Doha untuk handphone

Post by nazihas on 2009-09-25, 10:32

I managed to unlock middle east 2010 map for Garmin Mobile XT. Sapa2 nak bleh PM I nanti..thanks.

nazihas
Active Member
Active Member

Number of posts : 55
Registration date : 2009-04-27

View user profile

Back to top Go down

Re: GPS map Doha untuk handphone

Post by Sponsored content Today at 18:21


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum