worth it ke bawa furniture dari msia?

View previous topic View next topic Go down

worth it ke bawa furniture dari msia?

Post by nazihas on 2009-04-30, 05:33

salam,

insyaallah saya akan ke qatar x lama lagi...so just nak tanya ade tak sesiapa yg pernah shipping home furnitures dari msia naik kontena?

since dh ade furniture dari msia xyh bli disana yg harganya mmg jauh lebih mahal. cuma bayar pada freight forwarding company utk transport the furniture ke qatar.

kalau ade yg pernah guna khidmat freight forwarder ni eg DHL ke Evergreen ke.pls advise me on this.

tq

nazihas
Active Member
Active Member

Number of posts : 55
Registration date : 2009-04-27

View user profile

Back to top Go down

Re: worth it ke bawa furniture dari msia?

Post by Wak on 2009-04-30, 05:55

Walaikum salam,

Kat sini..mostly rumah is fully firnished...furniture yang kat Malaysia tu..you simpan atau lelong jer..atau wakaf kan kat mana-mana....

For your info...ramai rakan Malaysians yang hantar barang dari tanah air ke Doha...tapi..sudah setahun lebih...ramai yang masih belum menerima barang yang dikirimkan...barang hilang ..tak dapat trace.. ramai kat sini yang sedey sbb barang tak diterima...

Warm regards.

Wak
Active Member
Active Member

Number of posts : 471
Registration date : 2008-12-17

View user profile

Back to top Go down

Re: worth it ke bawa furniture dari msia?

Post by nazihas on 2009-04-30, 06:28

thanks wak atas nasihat tu

nazihas
Active Member
Active Member

Number of posts : 55
Registration date : 2009-04-27

View user profile

Back to top Go down

Re: worth it ke bawa furniture dari msia?

Post by bch69610 on 2009-04-30, 13:40

honestly,
if I'm given 2nd chance, i wud hv opt for shipping furniture (ikea's perhaps!) from tanahair rather than purchasing here.... most of my jiran2 m'sian did just that! no problem....

bch69610
Active Member
Active Member

Number of posts : 39
Registration date : 2008-05-01

View user profile

Back to top Go down

Re: worth it ke bawa furniture dari msia?

Post by nazihas on 2009-04-30, 16:36

I thought so. by the way do you have any idea which freight forwarding company they dealt with?...or perhaps you have your neighbor email or any means to contact them?

thanks again Mr bch9610

nazihas
Active Member
Active Member

Number of posts : 55
Registration date : 2009-04-27

View user profile

Back to top Go down

Re: worth it ke bawa furniture dari msia?

Post by shwarma on 2009-04-30, 18:06

Bro, kami grup2 dari RasGas yang baru 3-6 bulan sampai di Qatar kebanyakan angkut furniture dan barang2 lain dari Malaysia.

Saya dapat khidmat dari Mesra Logistics, kontek Puan Hajah Rohani 0197114561 atau e mel mesralog@streamyx.com.

Satu kontena kena charge RM18k from door to door.

Kalau nak murah lagi pakai syarikat kontena itu sendiri bukan 3rd party, tapi masalah dari warehouse kerumah urus sendiri.

Peringatan, kalau amik satu kontena dari Malaysia ke Doha tak de masalah, tapi jangan amik suku atau sebahagian kontena aje kerana dia akan merayau satu dunia nanti baru sampai kat Doha....

shwarma
Active Member
Active Member

Number of posts : 52
Registration date : 2008-11-10

View user profile

Back to top Go down

Re: worth it ke bawa furniture dari msia?

Post by Thinking on 2009-05-02, 02:53

shwarma wrote:Bro, kami grup2 dari RasGas yang baru 3-6 bulan sampai di Qatar kebanyakan angkut furniture dan barang2 lain dari Malaysia.

Saya dapat khidmat dari Mesra Logistics, kontek Puan Hajah Rohani 0197114561 atau e mel mesralog@streamyx.com.

Satu kontena kena charge RM18k from door to door.

Kalau nak murah lagi pakai syarikat kontena itu sendiri bukan 3rd party, tapi masalah dari warehouse kerumah urus sendiri.

Peringatan, kalau amik satu kontena dari Malaysia ke Doha tak de masalah, tapi jangan amik suku atau sebahagian kontena aje kerana dia akan merayau satu dunia nanti baru sampai kat Doha....


Berapa bulan shipping baru barang2 sampai bro? Door to door tu maknanya shipping company tu akan amik barang dari rumah di Malaysia kan? Packaging dari rumah kene buat sendiri ke? Thank you bro...

Thinking
Newbies
Newbies

Number of posts : 10
Registration date : 2009-03-05

View user profile

Back to top Go down

Re: worth it ke bawa furniture dari msia?

Post by shwarma on 2009-05-02, 16:18

Packaging semua diorang buat, barang rosak boleh claim, biasa yang lepas2 3 minggu sampai dah

shwarma
Active Member
Active Member

Number of posts : 52
Registration date : 2008-11-10

View user profile

Back to top Go down

Re: worth it ke bawa furniture dari msia?

Post by rk on 2009-05-11, 10:03

Berita baru dari Gulf News..

Ikea plans expansion to Oman, Qatar

By Arno Maierbrugger, Staff Reporter
Published: May 10, 2009, 22:51

Dubai: The Swedish furniture chain Ikea is going to expand in the Gulf region and plans to open two new stores in Oman and Qatar, the company's country operations and project manager in Dubai, Siddarth Bhide, told Gulf News.

In Abu Dhabi, Ikea is planning to enlarge its existing store in the Marina Mall, Bhide said.

The expansion plans are apparently unaffected by the current economic climate which had an impact on sales for many other retail businesses in the region. "Ikea continues to offer customers affordable, functional and well designed furniture," said Bhide. "Our business continues to grow, but at a lower rate than it did the past three years. In the current environment this is a proof of the strength of the Ikea brand and the loyalty of our customers," he adds.
Click Here!

The expansion plans in the Gulf region are in line with the announcement of the newly appointed Ikea chief, Mikael Ohlsson, who will succeed the present CEO Anders Dahlvig in September this year. Ohlsson said Ikea's focus will be less on countries with saturated marets like the US or Europe, but more on emerging markets like China, Russia, and others.

Ikea opened its largest store by far in the Middle East in November 2005 at the Dubai Festival City Mall. The 24,500-square metre outlet is managed by Al Futtaim Retail on a franchise basis. Ikea opened its UAE operations in 1991 on Zabeel Road and then moved to Deira City Centre in 1995. In Abu Dhabi, the store will be expanded from currently 9000 square metres to 20,000, almost the size of the Dubai store.

Besides the expansion to Oman and Qatar, Ikea is also going to open new stores in Saudi Arabia, where it currently operates in Riyad, Jeddah and Dammam. There is also one Ikea store in Kuwait.

"Ikea is unique in many aspects, one of them being the buying process that is different compared to other retailers," Bhide said. "The Ikea design is unique in this market as it is simple, timeless, functional and affordable, thus acceptable to the majority of people."

Currently, Ikea has a presence in 32 countries and operates 296 stores. According to Ohlsson, the company does not plan to close any stores or exit any markets "in the near future".

rk
Newbies
Newbies

Number of posts : 18
Registration date : 2009-02-11

View user profile

Back to top Go down

Re: worth it ke bawa furniture dari msia?

Post by Tagazoo on 2009-05-11, 11:39

Baca kat Qatar Living, Ikea dah sebut pasal bukak cawangan kat sini few years back, but hopefully this time menjadi le.

Like to buy their small junks...hehehee

Tagazoo
Active Member
Active Member

Number of posts : 180
Location : kat rumah leeeee
Registration date : 2008-04-12

View user profile

Back to top Go down

Re: worth it ke bawa furniture dari msia?

Post by Sponsored content Today at 14:12


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum