MOI explains policies to Malaysians

View previous topic View next topic Go down

MOI explains policies to Malaysians

Post by Wak on 2009-04-28, 06:27



The public relations department of the Ministry of Interior (MOI) recently gave a presentation to members of the Malaysian community at the latter’s annual general meeting last week.

The meeting at the Malaysian embassy was attended by Malaysia Ambassador to Qatar Shahrul Ikram, Malaysian Association in Qatar (MAQ) president Yaqoob Abdul Rahman and other officials.

Head of the Communities Communication Programme of the ministry’s PR Department, Adel al-Mehdi Abdul Daim, said the objective of the programme is to promote co-operation between the police and public.

During the presentation, a ministry official explained the customs and traditions of Qatar as well as rules and regulations aimed at providing security for everyone.

http://www.gulf-times.com/site/topics/article.asp?cu_no=2&item_no=287149&version=1&template_id=36&parent_id=16

Wak
Active Member
Active Member

Number of posts : 471
Registration date : 2008-12-17

View user profile

Back to top Go down

Re: MOI explains policies to Malaysians

Post by Minah Kampong on 2009-04-28, 13:11

Tak pula disebut disini penukaran lesen memandu kereta Malaysia ke lesen Qatar

Minah Kampong
Active Member
Active Member

Number of posts : 31
Age : 33
Location : Doha Qatar
Registration date : 2008-11-11

View user profile

Back to top Go down

Re: MOI explains policies to Malaysians

Post by Wak on 2009-04-29, 06:04

I think..pasai perkara lesen ni.. kita kena tanya sendiri ngan officer MOI kat opis depa..mana tau depa dah confirm Malaysians can automatically convert their license to Qatari License...sbb perkara ni masih initial stage..takut-takut every nationalities pun nak automatic convert..we are hoping for the best from them.. Insya Allah we will get a good news from them...

Wak
Active Member
Active Member

Number of posts : 471
Registration date : 2008-12-17

View user profile

Back to top Go down

Re: MOI explains policies to Malaysians

Post by Racing_Camel on 2009-05-03, 17:56

the ex-MAQ president dah announce semasa MAQ AGM tempohari. Semasa announcement dibuat, pegawai2 dari MOI hadir, begitu juga, Dato' Duta. dah rasmi la tu.

pada pendapat saya, kalau tanya pegawai2 yang duduk kat counter tu, bukannya semua tau pun, mereka ni bukannya jenis bangsa yang sangat berpengetahuan, walaupun dalam bidang kerja mereka sendiri.

Racing_Camel
Active Member
Active Member

Number of posts : 192
Location : Arabian Desert
Registration date : 2008-04-01

View user profile

Back to top Go down

Re: MOI explains policies to Malaysians

Post by Tagazoo on 2009-05-03, 18:26

Racing_Camel wrote:the ex-MAQ president dah announce semasa MAQ AGM tempohari. Semasa announcement dibuat, pegawai2 dari MOI hadir, begitu juga, Dato' Duta. dah rasmi la tu.

pada pendapat saya, kalau tanya pegawai2 yang duduk kat counter tu, bukannya semua tau pun, mereka ni bukannya jenis bangsa yang sangat berpengetahuan, walaupun dalam bidang kerja mereka sendiri.
Itu le, pagi tadi masa saya explained pasal benda ni kat staff kat kaunter tu, dorang cakap mana boleh direct conversion, malaysian kena pergi buat test...

Tagazoo
Active Member
Active Member

Number of posts : 180
Location : kat rumah leeeee
Registration date : 2008-04-12

View user profile

Back to top Go down

Re: MOI explains policies to Malaysians

Post by Wak on 2009-05-10, 13:07

U kena gi cari Channel yang betul..ada member kat blog ni yang ada contact number ngan officer kat Traffic Dept tu...yang boleh buat direct conversion... Mamat bloger tu...apa nama nyer... cari la kat sini.. maybe he can help you...

Wak
Active Member
Active Member

Number of posts : 471
Registration date : 2008-12-17

View user profile

Back to top Go down

Re: MOI explains policies to Malaysians

Post by Tagazoo on 2009-05-10, 14:30

Wak wrote:U kena gi cari Channel yang betul..ada member kat blog ni yang ada contact number ngan officer kat Traffic Dept tu...yang boleh buat direct conversion... Mamat bloger tu...apa nama nyer... cari la kat sini.. maybe he can help you...

Pagi tadi I pergi lagi, cuba nasib, tapi Sheikh Abdallah memang takda tiap hari ahad, isnin & selasa. So pagi tadi pergi jumpa pakcik-pakcik yang duduk tunggu orang yang nak buat document. I cakap kat dorang my probs. Then ada satu lelaki ni, nama dia Mohammad, suruh I datang balik one of this day prefer sebelum pukul 7.30. Dia kata dia boleh tolong, InsyaAllah. I akan cuba nasib lagi hari khamis ni, suruh hb ambik cuti. Mintak-mintak kali ni dapatlah, InsyaAllah...

Tagazoo
Active Member
Active Member

Number of posts : 180
Location : kat rumah leeeee
Registration date : 2008-04-12

View user profile

Back to top Go down

Re: MOI explains policies to Malaysians

Post by Sponsored content Today at 15:45


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum