Morning Light Reflection

View previous topic View next topic Go down

Morning Light Reflection

Post by bangchaq on 2009-02-22, 09:33

Image hosted by servimg.com

Just want to share.

Taiko2 sila komen

Data
Camera: Nikon D90
Focal length: 35mm
Aperture: F10
Shutter: 1/400
ISO: 400

bangchaq
Newbies
Newbies

Number of posts : 5
Registration date : 2008-11-05

View user profile

Back to top Go down

Re: Morning Light Reflection

Post by asinqs on 2009-02-22, 11:18

wow.. nice.. Symethrical.. reflection to hasilkan satu corak yang menarik..
pada pandangan aku napa pakai ISO 400.. kalau kita tgk dgn teliti leh nampak noise.. :p huhuhuhuhu.. better pakai ISO 200 sahaja.. & besarkan aperture.. kepada F5 dah memadai sebab.. kalau dari apa yang aku tgk nie.. cam dasar air tu tak jauh sangat.. cetek jer.. so F5 leh cover the depth of field yang cukup. so with the combination of ISO200, F5 and maybe shutter need to adjust back to get the correct exposure.. gambar tu akan jadik lebih sharp & kurang noise.. my 1 cent..

asinqs
Active Member
Active Member

Number of posts : 99
Age : 41
Location : NDIA
Registration date : 2008-11-22

View user profile

Back to top Go down

Re: Morning Light Reflection

Post by nkhairil79 on 2009-02-22, 11:29

asinqs wrote:wow.. nice.. Symethrical.. reflection to hasilkan satu corak yang menarik..
pada pandangan aku napa pakai ISO 400.. kalau kita tgk dgn teliti leh nampak noise.. :p huhuhuhuhu.. better pakai ISO 200 sahaja.. & besarkan aperture.. kepada F5 dah memadai sebab.. kalau dari apa yang aku tgk nie.. cam dasar air tu tak jauh sangat.. cetek jer.. so F5 leh cover the depth of field yang cukup. so with the combination of ISO200, F5 and maybe shutter need to adjust back to get the correct exposure.. gambar tu akan jadik lebih sharp & kurang noise.. my 1 cent..

actually, aku pun nak tanya pasal ISO tadi tuh, tapi aku terpk mungkinkah itu bukan noise sebaliknya adalah pasir dlm air tuh? hehe

nkhairil79
Newbies
Newbies

Number of posts : 8
Registration date : 2009-02-21

View user profile

Back to top Go down

Re: Morning Light Reflection

Post by asinqs on 2009-02-22, 12:20

hmmm mungkin jugak pasir kan. hahahhaha.. aku pun tak terfikir.. wakakakkaa..

asinqs
Active Member
Active Member

Number of posts : 99
Age : 41
Location : NDIA
Registration date : 2008-11-22

View user profile

Back to top Go down

Re: Morning Light Reflection

Post by bangchaq on 2009-02-22, 13:11

asinqs wrote:hmmm mungkin jugak pasir kan. hahahhaha.. aku pun tak terfikir.. wakakakkaa..

Taiko,
kalau pakai ISO rendah pun, pasir nya noise tak leh hilang. Thanks for the comment. May improve my next shot

bangchaq
Newbies
Newbies

Number of posts : 5
Registration date : 2008-11-05

View user profile

Back to top Go down

Re: Morning Light Reflection

Post by Sponsored content Today at 06:08


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum