Malaysians ramainya duduk di mana?

View previous topic View next topic Go down

Malaysians ramainya duduk di mana?

Post by rk on 2009-02-13, 20:49

Hello semua,

Saya bakal warga baru Malaysia di Qatar bulan depan & tengah dalam proses 'research' tempat/area yang nak duduk (di bandar Doha) - boleh saya tanya kebanyakan orang Malaysia gemar duduk di area mana & kenapa?

Rasanya lebih syok kalau dapat duduk dekat Malaysians bolehlah dapat feel community kita sikit & best bila dekat Raya...Smile

rk
Newbies
Newbies

Number of posts : 18
Registration date : 2009-02-11

View user profile

Back to top Go down

Re: Malaysians ramainya duduk di mana?

Post by silver16v on 2009-02-14, 14:00

Salam,

Actually Doha ni kecik aje. So duduk mana2 pun x jauh mana. Lgpun masing2 ada kriteria masing2 bila cari rumah, contohnya;
1. Harga
2. Keadaan rumah eg. villa/flat/furnished/unfurnish/etc
3. Dekat dgn Sekolah anak2
4. Dekat dgn tempat kerja
5. Dekat dgn kawan2
6. Dekat dgn shopping complex dsb.

Itupun ikut rezki masing2, x semua yg kita nak boleh dapat kecuali item no 1 is not a problem. Ada majlis2 agama yg dibuat almost every weekend. Ada gak aktiviti2 MAQ dan aktiviti2 luar yang selalu dibuat. Join lar nanti leh kenal ramai kwn baru. Bila dah kenal2 kwn2 baru disini pun ramai yg selalu buat get-together makan2 dgn kwn2 rapat masing2. Kat fesbuk pun ada group Malaysian in Qatar.

silver16v
Active Member
Active Member

Number of posts : 360
Location : Doha
Registration date : 2008-04-01

View user profile http://www.malaysiaqatar.com

Back to top Go down

Re: Malaysians ramainya duduk di mana?

Post by rk on 2009-02-14, 19:10

Terimakasih silver16v,

Based on aktiviti kat forum ni saya perhatikan ramai Malaysian kat sini dalam sektor petroleum & gas (eg QP, RasGas etc)...bagi saya pula ditawarkan bekerja penasihat undang-undang dekat company located near city centre (mall). Ada geng kat sini tak? Smile

By the way, Silver atau sesiapa tahu tak area/apartment mana yang kira OK juga (<QR10,000) dan berdekatan dengan city centre?

Aktiviti MAQ tu insya-allah I datang silver - wife I pun taklah boring sangat asyik duduk kat rumah nanti...

rk
Newbies
Newbies

Number of posts : 18
Registration date : 2009-02-11

View user profile

Back to top Go down

Re: Malaysians ramainya duduk di mana?

Post by Racing_Camel on 2009-02-14, 20:09

rk, what company will you be working for? is it Qatar Financial Centre?

Ada satu apartment fully furnished around that area. Lupa pula namanya. Last time, the rent for a unit is QR8k/month.

Racing_Camel
Active Member
Active Member

Number of posts : 192
Location : Arabian Desert
Registration date : 2008-04-01

View user profile

Back to top Go down

Re: Malaysians ramainya duduk di mana?

Post by Racing_Camel on 2009-02-14, 20:11

rk wrote:Hello semua,

Saya bakal warga baru Malaysia di Qatar bulan depan & tengah dalam proses 'research' tempat/area yang nak duduk (di bandar Doha) - boleh saya tanya kebanyakan orang Malaysia gemar duduk di area mana & kenapa?

Rasanya lebih syok kalau dapat duduk dekat Malaysians bolehlah dapat feel community kita sikit & best bila dekat Raya...Smile

going back to your question, to tell you the truth, Doha is not really big and everything should be within a stone throw away. Just few minutes aje when you are going places. Except when you have some traffic jam.

Racing_Camel
Active Member
Active Member

Number of posts : 192
Location : Arabian Desert
Registration date : 2008-04-01

View user profile

Back to top Go down

Re: Malaysians ramainya duduk di mana?

Post by rk on 2009-02-15, 06:22

Thanks Racing Camel,

Actually I dapat offer at company dekat Qatar Financial Centre jugak - tengah weighing two offers right now. Yourself keja dekat sana jugak ke? Ramai tak Malaysians keja in financial sector dekat city centre?

Apartment tu sounds good - memang I mencari kat area city centre tu pun - any chance u remember the details or the name?

rk
Newbies
Newbies

Number of posts : 18
Registration date : 2009-02-11

View user profile

Back to top Go down

Re: Malaysians ramainya duduk di mana?

Post by azik on 2009-02-16, 18:31

Salam bro...

May i ask which company ru going to? Qinvest ke?
I'm in Commercialbank under Islamic banking...not many bankers here...give me your number in malaysia later i will call u....

azik
Active Member
Active Member

Number of posts : 44
Registration date : 2008-07-21

View user profile

Back to top Go down

Re: Malaysians ramainya duduk di mana?

Post by rk on 2009-02-16, 20:17

Ok azik nanti I pm u my number...

rk
Newbies
Newbies

Number of posts : 18
Registration date : 2009-02-11

View user profile

Back to top Go down

Re: Malaysians ramainya duduk di mana?

Post by Sponsored content Today at 15:38


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum