born in qatar

View previous topic View next topic Go down

born in qatar

Post by zxxx on 2008-12-04, 19:48

nak tanya proses nak dapatkan born cert and malaysia passport kat qatar ni macam maner.ader saper2 yang anak saudara-saudari lahir kat sini..any comments and suggestion Cool


Last edited by zxxx on 2008-12-05, 08:52; edited 1 time in total

zxxx
Newbies
Newbies

Number of posts : 2
Registration date : 2008-11-29

View user profile

Back to top Go down

Re: born in qatar

Post by kutu_beramboi on 2008-12-09, 20:01

salam,
selamat melahirkan anak diqatar. 3 perkara yang perlu dibuat.
1.dpt kan dokumen dan nasihat daripada pihak hospital dimana anak itu bakal dilahirkan. pihak hospital akan terangkan apa yang perlu dibuat selepas itu seperti lokasi pejabat pendaftaran dll.
2.segala dokumen yg telah didapatkan, bawa ke kedutaan malaysia. pegawai kedutaan akan berikan nasihat terperinci mengenai surat kelahiran diluar negara dan paspot selepas itu.
3.dapatkan visa keluarga diqatar.

semoga bakal mendapat anak yang soleh/solehah.

kutu_beramboi
Active Member
Active Member

Number of posts : 597
Location : Qatar
Registration date : 2008-09-10

View user profile

Back to top Go down

Re: born in qatar

Post by Racing_Camel on 2008-12-16, 15:03

pls pm me your personal email addresses. I have the complete procedure in place.

just FYI, anak2 saya no 3 & 4 dilahirkan di sini, Alhamdulillah, sorang di HMC & sorang di private hospital.

Racing_Camel
Active Member
Active Member

Number of posts : 192
Location : Arabian Desert
Registration date : 2008-04-01

View user profile

Back to top Go down

Re: born in qatar

Post by Zabedee on 2008-12-18, 08:54

Alhamdulillah... diorang kira Qatari la tu kan..hehehehe... Anyway, dengar-dengar nye (ada arab-arab kat sini yang chiter) sesiapa yang lahir di Qatar ni ada keutamaan atau hak untuk bekerja dgn kerajaan Qatar - true or false?

Zabedee
Newbies
Newbies

Number of posts : 7
Registration date : 2008-04-29

View user profile

Back to top Go down

Re: born in qatar

Post by Racing_Camel on 2008-12-23, 17:25

zabedee, tak tau pula pasal tu dan tak pasti. lagipun, aku tak plan nak duduk lama sangat kat sini, hehehe...

Racing_Camel
Active Member
Active Member

Number of posts : 192
Location : Arabian Desert
Registration date : 2008-04-01

View user profile

Back to top Go down

Re: born in qatar

Post by Sponsored content Today at 04:26


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum