Mohon pencerahan

View previous topic View next topic Go down

Mohon pencerahan

Post by DatukBendahara on 2008-11-01, 18:37

Orang tua saya bercadang untuk melawat Qatar dalam bulan December ini. Ayah saya berumur 73 tahun manakala ibu saya pula berumur dalam lingkungan 60'an. Apa yang perlu mereka sediakan dari segi visa kemasukan ke sini?

DatukBendahara
Active Member
Active Member

Number of posts : 124
Registration date : 2008-04-01

View user profile

Back to top Go down

Re: Mohon pencerahan

Post by eltax on 2008-11-02, 08:47

nak melawat baper lama?

Kalau less than 3 months, bole guna as per normal tourist visa. Kalau nak duk lebih dari tuh, kena amik family visa then kena buat Medical Check up, pelbagai.

Last August, mak & ayah saya (lebih 60thn dah) guna visa melancong mcm yg lain2 tuh jer.

eltax
Active Member
Active Member

Number of posts : 117
Registration date : 2008-04-01

View user profile

Back to top Go down

Re: Mohon pencerahan

Post by kutu_beramboi on 2008-11-02, 09:48

Salam Tok,

Betul tu kata eltax. Kutu baru je nak reply mesej Dato' ni.

Pada pendapat kutu, ayah dan ibu Dato' insya-Allah akan OK memasuki negara Qatar ni dengan visa pelawat. Selepas sebulan, renew la lagi visa pelawat mereka tu, kalau mereka bercadang nak tinggal lama dibumi Qatar ni. Selepas 2 bulan nanti, masih lagi boleh di renew visa pelawat mereka, itupun kalau mereka bercadang nak perpanjangkan tempoh tinggal mereka disini.

Masuk kali ketiga, kalau tak salah, kena buat round trip ke Bahrain untuk mengulangi proses diatas.

Sembah salam kutu pada ayah dan ibu Dato' dan ucapkan Selamat Datang kepada mereka.


Wassalam.

kutu_beramboi
Active Member
Active Member

Number of posts : 597
Location : Qatar
Registration date : 2008-09-10

View user profile

Back to top Go down

Re: Mohon pencerahan

Post by Sponsored content Today at 19:57


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum