Gas powered RC

View previous topic View next topic Go down

Gas powered RC

Post by Nando on 2008-10-10, 11:53

Salam,

Kepada sesiapa yg berminat sekarang ada offer di Sea Marine - Salwa Road opposite Merc showroom.

Buy 2 for the price of 1. Harga sebijik = QAR1800 to 2800 from kereta sport, sand buggy to monster truck tapi choice limited byk dah habis.

Offer sale tinggal seminggu lagi. Cars and truck from HPI Racing and Gs Racing.

Recommended beli monster truck since tahan lasak and boleh main offroad and sand duning (since tak mampu beli kereta 4x4 so pakai remote control pun jadilah).

So in all kena beli accessories jugak such as minyak petrol, battery charger etc around QAR400-500.

So check out the picture for some idea what the hell i am talking about.



ok sappe2 ada kemusykilan bagitau la or sape nak beli then kita boleh kumpul ramai2 and race. Track RC ada next to Doha Golf Club.

Wassalam.

Nando
Newbies
Newbies

Number of posts : 6
Registration date : 2008-04-08

View user profile

Back to top Go down

Re: Gas powered RC

Post by kutu_beramboi on 2008-10-10, 18:16

waalaikumsalam ...
menarik jugak info ni ...
terima kasih ...
wassalam ...

kutu_beramboi
Active Member
Active Member

Number of posts : 597
Location : Qatar
Registration date : 2008-09-10

View user profile

Back to top Go down

Re: Gas powered RC

Post by bch69610 on 2008-10-12, 07:57

ada sekali tu, nampak kaki2 RC main kat area sebelah doha golf club. gempak jugak.... ada port lain ke? bagi tahu syikit (and schedule if any). saja cari aktivity bawak anak2 jalan2 hujung minggu...

so far belum berminat lagi!.... future.... allahuallam....

bch69610
Active Member
Active Member

Number of posts : 39
Registration date : 2008-05-01

View user profile

Back to top Go down

Re: Gas powered RC

Post by Nando on 2008-10-12, 13:25

Bro,

so far yg aku tau tak de schedule apa2 just datang jer dgn member yg ada then main kat situ. kalau tak pun kumpul main kat mana2 yg ada kawasan lapang. but then susah nak kumpul org since semua sibuk kerja.

Nando
Newbies
Newbies

Number of posts : 6
Registration date : 2008-04-08

View user profile

Back to top Go down

RC helicopter

Post by leprechaun on 2010-05-05, 18:38

salam,

ada sesapa main rc heli kat doha Wink

leprechaun
Newbies
Newbies

Number of posts : 8
Registration date : 2009-07-19

View user profile

Back to top Go down

Re: Gas powered RC

Post by Wak on 2010-05-06, 09:07

canggih gak kereta remote control ni...!! Good hobby. Wak satu family suka gi swimming dan main golf aje.

Wak
Active Member
Active Member

Number of posts : 471
Registration date : 2008-12-17

View user profile

Back to top Go down

RC helicopter

Post by leprechaun on 2010-05-06, 16:29

sume geng kete ke huhuhu

leprechaun
Newbies
Newbies

Number of posts : 8
Registration date : 2009-07-19

View user profile

Back to top Go down

Re: Gas powered RC

Post by kutu_beramboi on 2010-05-07, 11:38

bch69610 wrote:ada sekali tu, nampak kaki2 RC main kat area sebelah doha golf club. gempak jugak.... ada port lain ke? bagi tahu syikit (and schedule if any). saja cari aktivity bawak anak2 jalan2 hujung minggu...

so far belum berminat lagi!.... future.... allahuallam....


kalau tak salah, kat sebelah al-sadd stadium ada tempat lapang ... mungkin sesuai kot ...

kutu_beramboi
Active Member
Active Member

Number of posts : 597
Location : Qatar
Registration date : 2008-09-10

View user profile

Back to top Go down

Re: Gas powered RC

Post by kutu_beramboi on 2010-05-07, 11:39

Nando wrote:Bro,

so far yg aku tau tak de schedule apa2 just datang jer dgn member yg ada then main kat situ. kalau tak pun kumpul main kat mana2 yg ada kawasan lapang. but then susah nak kumpul org since semua sibuk kerja.


aah, rasanya datang je and terus main ... takyah buat tempahan ... hehee ...

kutu_beramboi
Active Member
Active Member

Number of posts : 597
Location : Qatar
Registration date : 2008-09-10

View user profile

Back to top Go down

Re: Gas powered RC

Post by kutu_beramboi on 2010-05-07, 11:40

leprechaun wrote:salam,

ada sesapa main rc heli kat doha Wink

eh, ada ke rc heli kat sini ... ada kot ... mungkin kutu je tak perasan ...

kutu_beramboi
Active Member
Active Member

Number of posts : 597
Location : Qatar
Registration date : 2008-09-10

View user profile

Back to top Go down

Re: Gas powered RC

Post by kutu_beramboi on 2010-05-07, 11:41

Wak wrote:canggih gak kereta remote control ni...!! Good hobby. Wak satu family suka gi swimming dan main golf aje.


wak sekeluarga main golf je ??? wow .... wak level tinggi kot ... ahaks ...

kutu_beramboi
Active Member
Active Member

Number of posts : 597
Location : Qatar
Registration date : 2008-09-10

View user profile

Back to top Go down

rc helicopter

Post by leprechaun on 2010-05-09, 06:00

ada geng rc heli kat sini.. dia orang main kat al-wakra. tapi takde plak dengar malaysian main kat situ..

leprechaun
Newbies
Newbies

Number of posts : 8
Registration date : 2009-07-19

View user profile

Back to top Go down

Re: Gas powered RC

Post by DatukBendahara on 2010-05-10, 19:38

Dengarnya kat sini kalau nak maik heli yang pakai gas kene dapat lesen dulu dari Qatar Scientific Society.

DatukBendahara
Active Member
Active Member

Number of posts : 124
Registration date : 2008-04-01

View user profile

Back to top Go down

Re: Gas powered RC

Post by leprechaun on 2010-05-12, 04:55

electric heli pun sama kot.. dengar citer kena bayar annual fees dlm 200-300 per year utk dptkan membership Shocked

leprechaun
Newbies
Newbies

Number of posts : 8
Registration date : 2009-07-19

View user profile

Back to top Go down

Re: Gas powered RC

Post by nsham05 on 2010-05-12, 12:48

DatukBendahara wrote:Dengarnya kat sini kalau nak maik heli yang pakai gas kene dapat lesen dulu dari Qatar Scientific Society.
Betul...Qatar Scientific Club kat area Mamoura...Aviation Sciences Center...bawak Gambar ukuran passport, Qatar ID...pay QR300 for 1st time registration...take receipt and collect your membership card as stated...renewal at QR200 yearly...card collection is immediate upon payment...Qatar Scientific Club also has other departments catering to other types of RC...registration for aviation type RC is required by law...read the regulations regarding aviation type RCs...last time I checked only allowed at Al Khor Airfield. Best to pay a visit to Qatar Scientific Club - they are opened in the evenings as well.

nsham05
Active Member
Active Member

Number of posts : 37
Registration date : 2008-04-29

View user profile

Back to top Go down

Re: Gas powered RC

Post by leprechaun on 2010-05-13, 18:04

thanks 4 the info bro nsham05..

leprechaun
Newbies
Newbies

Number of posts : 8
Registration date : 2009-07-19

View user profile

Back to top Go down

Re: Gas powered RC

Post by Sponsored content Today at 04:20


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum