Siapa tahu ?

View previous topic View next topic Go down

Siapa tahu ?

Post by kutu_beramboi on 2008-09-24, 07:32

Assalamualaikum!

Nak tumpang tanya la. Siapa tahu, muslim diMalaysia sambut raya puasa bila? Heheheeee... soalannnn .... punya la tak masuk akal langsung kan? Anak bulan pun tak nampak lagi .. camne nak tahu raya nya ... apalah kutu ni ....

Tak ada la. Sebenarnya kutu nak tanya lain. Kutu nak tanya .... Siapa tahu tarikh tengok anak bulan diMalaysia bila? Heheheeee .. soalan ni kacang kan? Jawapan dia, baca lah paper Malaysia kat internet. Betul tak? Ada la pengumumannya nanti kan? Tak tahu la kalau ada cara yang lain pulak.

Kutu sebenarnya terfikir. Macam mana lah agak kalau Allah swt. letak rezeki kita kat kutub utara ke. Atau kutub selatan ke. Macamana agaknya kita nak tengok anak bulan kat situ? Tak kira la anak bulan Ramadhan ke atau Syawal ke atau ZulHijjah ke? Insya-Allah, tentu diforum ni ada yang tahu. Boleh kongsi bersama? Mudah2an dapat ganjaran yang setimpal dariNya.

Ada sesiapa yang tahu?

kutu_beramboi
Active Member
Active Member

Number of posts : 597
Location : Qatar
Registration date : 2008-09-10

View user profile

Back to top Go down

Re: Siapa tahu ?

Post by silver16v on 2008-09-24, 19:41

Saya bertanya pada diri saya sendiri bila terdengar satu soalan dari penceramah terkemuka, "How deep is your love toward Rasulullah SAW?".

Penceramah tersebut berkata yang lebih kurang maksudnya 'tak kenal maka tak cinta'. Terasa jahil diri ini sebab persoalan itu adalah persoalan ilmu, sejauh mana kita membaca dan mempelajari SIEERAAH Rasulullah (SAW) dan Hadithnya.

Pada mereka2 yang kurang ilmu (termasuklah diri saya sendiri) mari lar kita sama2 manyahut soalan dan mencari jawapan soalan Iman ini dulu..

silver16v
Active Member
Active Member

Number of posts : 360
Location : Doha
Registration date : 2008-04-01

View user profile http://www.malaysiaqatar.com

Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum