Mengaji Quran & Iqra' (Muqaddam)

View previous topic View next topic Go down

Re: Mengaji Quran & Iqra' (Muqaddam)

Post by kutu_beramboi on 2008-09-22, 15:10

assalamualaikum,
tajuk message ni best dah. tapi body message blank la. camne ni?
kutu pun nak belajar ngaji jugak.

kutu_beramboi
Active Member
Active Member

Number of posts : 597
Location : Qatar
Registration date : 2008-09-10

View user profile

Back to top Go down

Re: Mengaji Quran & Iqra' (Muqaddam)

Post by DHL on 2008-09-23, 12:56

aduh...ini topik saya..kenapa isi kosong???

Anyway,

Resend...
Saya nak tahu kalau2 ada org yg boleh mengajar anak2 saya mengaji (7 yrs & 5 yrs), tak kira lah ustaz indonesia atau malaysia...

tak kiralah kalau saya kena hantar ke masjid atau ustaz tu dtg ke rumah.

terima kasih!!

DHL
Active Member
Active Member

Number of posts : 200
Age : 40
Location : Doha, Qatar
Registration date : 2008-06-26

View user profile

Back to top Go down

Re: Mengaji Quran & Iqra' (Muqaddam)

Post by kutu_beramboi on 2008-09-23, 14:07

DHL wrote:aduh...ini topik saya..kenapa isi kosong???

Anyway,

Resend...
Saya nak tahu kalau2 ada org yg boleh mengajar anak2 saya mengaji (7 yrs & 5 yrs), tak kira lah ustaz indonesia atau malaysia...

tak kiralah kalau saya kena hantar ke masjid atau ustaz tu dtg ke rumah.

terima kasih!!


ayokkk .... body message DHL pun di"delete"kan atas sbb2 tertentu ... ayokkkk ...
paham2 sendiri la ya ... ayokkk ....

kutu_beramboi
Active Member
Active Member

Number of posts : 597
Location : Qatar
Registration date : 2008-09-10

View user profile

Back to top Go down

Re: Mengaji Quran & Iqra' (Muqaddam)

Post by DHL on 2008-09-23, 14:28

he he he...nasib baik masih boleh access ke site nie..kalau tak..lagilah paham2 sendiri..he he he

DHL
Active Member
Active Member

Number of posts : 200
Age : 40
Location : Doha, Qatar
Registration date : 2008-06-26

View user profile

Back to top Go down

Re: Mengaji Quran & Iqra' (Muqaddam)

Post by kutu_beramboi on 2008-09-23, 15:03

DHL wrote:he he he...nasib baik masih boleh access ke site nie..kalau tak..lagilah paham2 sendiri..he he he

heheheeee.... sama la spt org mesia yg cuma dpt tgk mesia dari luar aje .....
kan ? kan ? kannnnn ????

kutu_beramboi
Active Member
Active Member

Number of posts : 597
Location : Qatar
Registration date : 2008-09-10

View user profile

Back to top Go down

Re: Mengaji Quran & Iqra' (Muqaddam)

Post by fauzana5828 on 2008-10-05, 18:20

dhl, awak nak antor anak mengaji al quran ker, dengar citer kat islamic center dengan ngan souq tu boleh kot, atau pun dekat ngan lulu hipermarket.. cuba2lah tanya org...

fauzana5828
Active Member
Active Member

Number of posts : 62
Registration date : 2008-08-31

View user profile

Back to top Go down

Re: Mengaji Quran & Iqra' (Muqaddam)

Post by DHL on 2008-10-05, 18:47

fauzana..

iyer...saya nak hantar anak2 saya ngaji...dam lagi bagus kalau ada ustaz yg boleh dtg rumah...

bolehlah saya tanyakan islamic center tu...nanti i carikan kat marhaba...ada ke tak..thanks for the info...

DHL
Active Member
Active Member

Number of posts : 200
Age : 40
Location : Doha, Qatar
Registration date : 2008-06-26

View user profile

Back to top Go down

Re: Mengaji Quran & Iqra' (Muqaddam)

Post by fauzana5828 on 2008-10-05, 19:17

atau ada satu lagi u boleh cuba call ustz. nayle, indonesia... anak nye pun mengaji ngan dia and husband dia, nye tumpang ngaji kat rumah member aje, sebab dia tak datang rumah nye, so nye kena gi ruamh member nye yg dia boleh datang ler.. ni no tel rumah dia 4583186... dhl tinggal kat ner...

fauzana5828
Active Member
Active Member

Number of posts : 62
Registration date : 2008-08-31

View user profile

Back to top Go down

Re: Mengaji Quran & Iqra' (Muqaddam)

Post by DHL on 2008-10-06, 17:55

saya kat old al rayyan....rumah nye tu kat mana?

DHL
Active Member
Active Member

Number of posts : 200
Age : 40
Location : Doha, Qatar
Registration date : 2008-06-26

View user profile

Back to top Go down

Re: Mengaji Quran & Iqra' (Muqaddam)

Post by fauzana5828 on 2008-10-06, 20:09

nye tinggal kat belakang lulu centre, al-sadd ...

fauzana5828
Active Member
Active Member

Number of posts : 62
Registration date : 2008-08-31

View user profile

Back to top Go down

Re: Mengaji Quran & Iqra' (Muqaddam)

Post by DHL on 2008-10-07, 18:01

dekat jugak le ngan rumah saya..nanti i call kan number tu..thanks..

DHL
Active Member
Active Member

Number of posts : 200
Age : 40
Location : Doha, Qatar
Registration date : 2008-06-26

View user profile

Back to top Go down

Re: Mengaji Quran & Iqra' (Muqaddam)

Post by fauzana5828 on 2008-10-07, 21:16

baguslah, cuba2 tanyakan..kotlah dia masih ada masa kan.. untung2 anak2 kita dapat belajar al quran, bukan apa ngan mak ayah ni anak kurang takut sikit kot

fauzana5828
Active Member
Active Member

Number of posts : 62
Registration date : 2008-08-31

View user profile

Back to top Go down

Re: Mengaji Quran & Iqra' (Muqaddam)

Post by LAL on 2008-10-09, 18:03

fauzana5828 wrote:baguslah, cuba2 tanyakan..kotlah dia masih ada masa kan.. untung2 anak2 kita dapat belajar al quran, bukan apa ngan mak ayah ni anak kurang takut sikit kot

salam... fauzana, klu anak I ngaji ngan I...last2 dia pulak tukar jadi ustaz.. ngajar kita.

ari tu I ada dengar citer, kat area Hilal, ada ustaz melayu, Malaysia... ajar budak2 ngaji, anak pada mufti selangor klu tak silap lah. cuba2 lah tanya org mesia yg duk kat area situ.

LAL
Newbies
Newbies

Number of posts : 2
Registration date : 2008-09-06

View user profile

Back to top Go down

Mengaji Quran

Post by rushdan on 2008-10-11, 04:57

Telefon saya 5243193 saya boleh beri contact number beberapa Ustaz Indonesia yang InsyaAllah boleh membantu

Rushdan

rushdan
Newbies
Newbies

Number of posts : 1
Registration date : 2008-04-26

View user profile

Back to top Go down

Re: Mengaji Quran & Iqra' (Muqaddam)

Post by kutu_beramboi on 2008-10-13, 07:51

rushdan wrote:Telefon saya 5243193 saya boleh beri contact number beberapa Ustaz Indonesia yang InsyaAllah boleh membantu

Rushdan

Assalamualaikum Al-Fadhil Al-Ustaz Rushdan,
Terima kasih diatas maklumat yang diberikan.


Wassalam.
p/s - Tak boleh ke Al-Fadhil berikan no telefon ustaz-ustaz Indonesia yang berkemungkinan tu kat sini? Kalau bersesuaian, bolehlah saya terus aje telefon salah satu ustaz tu secara langsung.

kutu_beramboi
Active Member
Active Member

Number of posts : 597
Location : Qatar
Registration date : 2008-09-10

View user profile

Back to top Go down

Re: Mengaji Quran & Iqra' (Muqaddam)

Post by aaw69 on 2009-04-20, 08:13

Assalamualaikum semua
saya newbies kat sini

dok baca saja teringin pulak nak bagi komen. sebenarnya kalau nak cari ustaz ajar ngaji ni agak mudah kat sini, seperti info yang kami dapat sebelum datang sini.... di setiap masjid kebanyakan bilal2nya adalah dari indonesia, makanya setiap bilal itu pula adalah tahfiz2 belaka. jadi kalau kita 'approach' dan tanya , banyak yang sudi dan boleh membantu.
in fact, anak saya dua orang sedang menghabiskan tahfiz dengan ustaz indonesia di sini.. ustaz murjid (masjid berhampiran darl hammam park... area landmark sana), saya di medinat khalifa south, di masjid umar alkhattab sini yang bersebelahan rumah ni pun ada, tetapi kebetulan masa kami sampai ustaz di situ balik bercuti 3 bulan, jadi tak mahu tunggu, kami di 'refer' kan ke darl hammam sana. saya baru 5 bulan di sini. kalau nak cari ustaz melayu susahlah sikit. tapi alhamdulillah, selain ajar mengaji, ustaz ni juga ada selitkan ilmu2 fardhu ain lainnya. bayarannya pun tak ditetapkan, ikut sedekah kita, tapi kita pun pepandailah, jangan 'underpaid' mereka... sebab service ilmu ni kita kena 'appreciate', barulah datang berkat dia. anak saya, 6 kelas seminggu setiap kelas 1-2 jam, saya bayar QR1000 sebulan, seorang lagi 3 kelas seminggu saya bayar QR500 sebulan.

wassalam Smile

aaw69
Newbies
Newbies

Number of posts : 2
Registration date : 2009-02-07

View user profile

Back to top Go down

Re: Mengaji Quran & Iqra' (Muqaddam)

Post by Sponsored content Today at 22:35


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum