Cerita Malas.

View previous topic View next topic Go down

Cerita Malas.

Post by kutu_beramboi on 2008-09-19, 08:52

Pada masa dahulu, ada sebuah kampung dimana semua rakyatnya amat RAJIN belaka tidak ada yang malas. Jadi pada suatu hari, rajanya membuat pengumuman hendak mencari seorang yang malas. Semasa perhimpunan itu, adalah seorang lelaki mengaku

Katanya : "saya adalah yang paling malas"
Raja pun bertanya : "apa tahap malas awak?"
Lalu jawab lelaki tersebut :"kalau saya hendak makan, ada orang yang menyuapkan saya".

Tiba-tiba datang seorang lelaki lagi : "Saya lebih malas lagi dari dia tuanku".
Tuanku pun bertanya kepadanya : "sampai mana pulak tahap malas awak?"
maka jawabnya : "Kalau saya makanpun, sampai ada orang tolong kunyahkan".

Maka raja pun terdiam.....

Tetiba tanpa disangka2 datang seorang budak lelaki datang kepadanya
sambil berkata: "saya adalah yang paling malas tuanku".
Raja pun bertanya dengan penuh minat: "bagaimana pula tahap kemalasan awak?"

budak itu pun menjawab : "Nak cite pun malas"....


Peringatan Kutu untuk Kutu sendiri: Tak baik malas malas dibulan Ramadhan ni.

kutu_beramboi
Active Member
Active Member

Number of posts : 597
Location : Qatar
Registration date : 2008-09-10

View user profile

Back to top Go down

Re: Cerita Malas.

Post by sandune DK on 2008-09-19, 18:31

gini jah ker.....lucu ko...

sandune DK
Active Member
Active Member

Number of posts : 93
Registration date : 2008-04-02

View user profile

Back to top Go down

Re: Cerita Malas.

Post by kutu_beramboi on 2008-09-19, 18:40

sandune DK wrote:gini jah ker.....lucu ko...

cam gini je la sandune DK, kalau tak lucu ... nanti kutu lucut kan aje post ni dari forum ni ek ... sowiiii ... Sad

moral of the story: 10 hinggit mungkin kecik bagi kita tapi besar bagi sesetengah yang lain.

kutu_beramboi
Active Member
Active Member

Number of posts : 597
Location : Qatar
Registration date : 2008-09-10

View user profile

Back to top Go down

Re: Cerita Malas.

Post by sandune DK on 2008-09-19, 23:34

aik....kecik ati ko....?

No

sandune DK
Active Member
Active Member

Number of posts : 93
Registration date : 2008-04-02

View user profile

Back to top Go down

Re: Cerita Malas.

Post by HERO on 2008-09-20, 00:34

sandune DK wrote:aik....kecik ati ko....?

No

Jiwa Halus rupernyer....x leh jd Ass. GM arr gini....

*klu doh sekampung tu...supo jah, samo blako....

HERO
Active Member
Active Member

Number of posts : 76
Registration date : 2008-04-05

View user profile

Back to top Go down

Re: Cerita Malas.

Post by kutu_beramboi on 2008-09-20, 02:12

sandune DK wrote:aik....kecik ati ko....?

No

kutu taklah kecik ati sgt ..... pet kutu tu aje ... sensitif semenjak 2 menjak ni ... entah la ... dah lama tak jumpa pisang mesia kot .. windu la dia tu gamak nya ....
Laughing

kutu_beramboi
Active Member
Active Member

Number of posts : 597
Location : Qatar
Registration date : 2008-09-10

View user profile

Back to top Go down

Re: Cerita Malas.

Post by kutu_beramboi on 2008-09-20, 02:14

HERO wrote:
sandune DK wrote:aik....kecik ati ko....?

No

Jiwa Halus rupernyer....x leh jd Ass. GM arr gini....

*klu doh sekampung tu...supo jah, samo blako....


HERO,
ASS GM kino berjiwa kasar ko ?

kutu_beramboi
Active Member
Active Member

Number of posts : 597
Location : Qatar
Registration date : 2008-09-10

View user profile

Back to top Go down

Re: Cerita Malas.

Post by gangster_mache on 2008-09-20, 09:46

kutu_beramboi wrote:
HERO wrote:
sandune DK wrote:aik....kecik ati ko....?

No

Jiwa Halus rupernyer....x leh jd Ass. GM arr gini....

*klu doh sekampung tu...supo jah, samo blako....


HERO,
ASS GM kino berjiwa kasar ko ?




kasar tu x laa.... tp kena ganah.... hehhee


*mari jgak ore supo demo nie...Qatar.....mcm2 jenis dihhh

gangster_mache
Active Member
Active Member

Number of posts : 138
Registration date : 2008-04-06

View user profile

Back to top Go down

Re: Cerita Malas.

Post by kutu_beramboi on 2008-09-20, 09:53

gangster_mache wrote:
kutu_beramboi wrote:
HERO wrote:
sandune DK wrote:aik....kecik ati ko....?

No

Jiwa Halus rupernyer....x leh jd Ass. GM arr gini....

*klu doh sekampung tu...supo jah, samo blako....

HERO,
ASS GM kino berjiwa kasar ko ?

kasar tu x laa.... tp kena ganah.... hehhee

*mari jgak ore supo demo nie...Qatar.....mcm2 jenis dihhh


gm, mmg layok denge namo mung ... kena ganah dok ... hehehee ...

ni la yg dipanggil rezeki, gangster ... ado kak mano2 .. dok kira ore mcm mane pung ... ore yg hok perangai mace pet kutu pun ado jugok ... heheheee ...

kutu_beramboi
Active Member
Active Member

Number of posts : 597
Location : Qatar
Registration date : 2008-09-10

View user profile

Back to top Go down

Re: Cerita Malas.

Post by kutu_beramboi on 2008-09-22, 15:12

assalamualaikum,
kat sini pun kutu terpaksa me"malas"kan diri untuk komen.

kutu_beramboi
Active Member
Active Member

Number of posts : 597
Location : Qatar
Registration date : 2008-09-10

View user profile

Back to top Go down

Re: Cerita Malas.

Post by mokku_chomer on 2008-09-22, 17:16

kutu_beramboi wrote:
HERO wrote:
sandune DK wrote:aik....kecik ati ko....?

No

Jiwa Halus rupernyer....x leh jd Ass. GM arr gini....

*klu doh sekampung tu...supo jah, samo blako....


HERO,
ASS GM kino berjiwa kasar ko ?


Salam seme adik2 brader yang tengah duk memforum....sebut ayat yang di bold kan tuh biar betul sket...bukan Ass - assistantant, yang betulnya Asst. untuk assistant...
Maap la yer...mokku ni sejok kecik lepah MCE lagi jadi cikgi...jadi ke tabiat pulok tulung wak pembetulang ke kawang-kawang walaupung lening doh pegang jawatang cikgi pencen...kalu dok kita dok blajor dop...

mokku_chomer
Active Member
Active Member

Number of posts : 31
Registration date : 2008-09-14

View user profile

Back to top Go down

Re: Cerita Malas.

Post by kutu_beramboi on 2008-09-22, 18:05

mokku_chomer wrote:
kutu_beramboi wrote:
HERO wrote:
sandune DK wrote:aik....kecik ati ko....?

No

Jiwa Halus rupernyer....x leh jd Ass. GM arr gini....

*klu doh sekampung tu...supo jah, samo blako....


HERO,
ASS GM kino berjiwa kasar ko ?


Salam seme adik2 brader yang tengah duk memforum....sebut ayat yang di bold kan tuh biar betul sket...bukan Ass - assistantant, yang betulnya Asst. untuk assistant...
Maap la yer...mokku ni sejok kecik lepah MCE lagi jadi cikgi...jadi ke tabiat pulok tulung wak pembetulang ke kawang-kawang walaupung lening doh pegang jawatang cikgi pencen...kalu dok kita dok blajor dop...


murid muriddddd ... bangun .....
terima kaaa sihh cikk giiiiii ......
baik sungguh cikgi kita ni ... betul kan kesilapan orang ... dapat pahala tu .... kalau kita ikut cakap cikgi .. kita pun dapat pahala .. cikgi pulak dapat pahala sama macam kita dicampur dengan pahala cikgi lagi ... berlipat kali ganda tu .. kita cuma dpt 1 pahala je ....
HERO, ingat tu .... lain kali bukan seperti yg HERO tulis .. tapi yg mcm cikgi tulis .. begitu jugak kutu .. insya-allah kutu akan ingat pesanan cikgi ....
murid muriddddd .. bangunnnnn ....
terima kasih dan selamat maaallllaaaaamm cikgiiiii ....

kutu_beramboi
Active Member
Active Member

Number of posts : 597
Location : Qatar
Registration date : 2008-09-10

View user profile

Back to top Go down

Re: Cerita Malas.

Post by Sponsored content Today at 22:35


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum