KAt mane ... nak dapat air soya

Page 2 of 2 Previous  1, 2

View previous topic View next topic Go down

Re: KAt mane ... nak dapat air soya

Post by kumin_gonewiththewind on 2008-09-17, 19:33

yang tu...Katindo...
Jakarta food stuff dkt jalan masuk ke taste of asia

kumin_gonewiththewind
Active Member
Active Member

Number of posts : 36
Registration date : 2008-04-06

View user profile

Back to top Go down

Re: KAt mane ... nak dapat air soya

Post by kutu_beramboi on 2008-09-17, 20:04

kumin_gonewiththewind wrote:yang tu...Katindo...
Jakarta food stuff dkt jalan masuk ke taste of asia


yer ker ??? hallamak .. salah karop (care of) la ...
mekacih min ...

kutu_beramboi
Active Member
Active Member

Number of posts : 597
Location : Qatar
Registration date : 2008-09-10

View user profile

Back to top Go down

Re: KAt mane ... nak dapat air soya

Post by fauzana5828 on 2008-09-20, 10:03

mokku_chomer wrote:
ahmadhasnan wrote:mokku masak lauk menda pun sedap blake biar hak tuler skali pun dok boring nye...air tangan mokku lain...
soya bean kirim dah ke ayahku...bole dok..

kakak angkat, ari tu kita hilang tu makna nya air abis dah la...hilang tu g cari kat lain pulak..bkn hilang saje...
nk ajak sblm blk msia tu kita ada ramai adik beradik nie...


*mak angkat ada 2 anak dara...kakak angkat ada 3...mokku ada 3 jugak..tp hero...klu bab mkn no hal...hehehhe


bodek ke nim???



aik, pandai2...dah kira dah anak2 mak angkat, kakak angkat n mokku ada berapa ni, ni mesti dah nak balik msia dah ni..ada bau2 raya kat sana ni... cik ahmad..nye nak mintak tolong sikit blh dok, nak kim fulus blk msia, sikit je.. kalau boleh nanti nye minta hubby nye kasi sama cik ahmad yer...kata nak makan nasi ayam, tak nampak pun kelibat cik ahmad kat hyatt plaza hari tu

fauzana5828
Active Member
Active Member

Number of posts : 62
Registration date : 2008-08-31

View user profile

Back to top Go down

Re: KAt mane ... nak dapat air soya

Post by kutu_beramboi on 2008-09-20, 10:07

fauzana5828 wrote:
mokku_chomer wrote:
ahmadhasnan wrote:mokku masak lauk menda pun sedap blake biar hak tuler skali pun dok boring nye...air tangan mokku lain...
soya bean kirim dah ke ayahku...bole dok..

kakak angkat, ari tu kita hilang tu makna nya air abis dah la...hilang tu g cari kat lain pulak..bkn hilang saje...
nk ajak sblm blk msia tu kita ada ramai adik beradik nie...


*mak angkat ada 2 anak dara...kakak angkat ada 3...mokku ada 3 jugak..tp hero...klu bab mkn no hal...hehehhe


bodek ke nim???



aik, pandai2...dah kira dah anak2 mak angkat, kakak angkat n mokku ada berapa ni, ni mesti dah nak balik msia dah ni..ada bau2 raya kat sana ni... cik ahmad..nye nak mintak tolong sikit blh dok, nak kim fulus blk msia, sikit je.. kalau boleh nanti nye minta hubby nye kasi sama cik ahmad yer...kata nak makan nasi ayam, tak nampak pun kelibat cik ahmad kat hyatt plaza hari tu


fuyo ... nak kirim duit .... untung jugak biz kat hyatt plaza ek ... cam gini kutu nak biz jugak la nanti ...
p/s - jgn lupa simpan duit keuntungan tu sikit kat sini .. buat duit raya ... utk kutu ... hehehee ...

kutu_beramboi
Active Member
Active Member

Number of posts : 597
Location : Qatar
Registration date : 2008-09-10

View user profile

Back to top Go down

Re: KAt mane ... nak dapat air soya

Post by fauzana5828 on 2008-09-20, 10:15

bukan duit untung ler kutu, duit saving jer, tak leh simpan kat sini banyak2, nanti terguna pulak, kena simpan jauh2 sikit, buat tak nampak jer, duit berniaga semalam tak kira pun lagi...penat yang teramat

fauzana5828
Active Member
Active Member

Number of posts : 62
Registration date : 2008-08-31

View user profile

Back to top Go down

Re: KAt mane ... nak dapat air soya

Post by fauzana5828 on 2008-09-20, 10:16

hehehe nak duit raya ker, ke nak kena bagi juga kat pet kutu..

fauzana5828
Active Member
Active Member

Number of posts : 62
Registration date : 2008-08-31

View user profile

Back to top Go down

Re: KAt mane ... nak dapat air soya

Post by kutu_beramboi on 2008-09-20, 10:26

fauzana5828 wrote:bukan duit untung ler kutu, duit saving jer, tak leh simpan kat sini banyak2, nanti terguna pulak, kena simpan jauh2 sikit, buat tak nampak jer, duit berniaga semalam tak kira pun lagi...penat yang teramat

betul jugak tu .. letaklah jauh2 sikit ... kalau tak habis kan ?
sah byk untung sampai tak sempat nak kira lagi ...

kutu_beramboi
Active Member
Active Member

Number of posts : 597
Location : Qatar
Registration date : 2008-09-10

View user profile

Back to top Go down

Re: KAt mane ... nak dapat air soya

Post by kutu_beramboi on 2008-09-20, 10:30

fauzana5828 wrote:hehehe nak duit raya ker, ke nak kena bagi juga kat pet kutu..


mesti la kena bagi ... bagi duit raya kat kutu ... utk pet kutu tu .. jangan ... jangan tak bagi ... dan bagi lah berlebih-lebih sedikit ... lagi pun dia bukan tahu pakai duit .. kutuuuu jugak kena amik nanti ....
heheheeee ...

kutu_beramboi
Active Member
Active Member

Number of posts : 597
Location : Qatar
Registration date : 2008-09-10

View user profile

Back to top Go down

Re: KAt mane ... nak dapat air soya

Post by kutu_beramboi on 2008-09-29, 15:53

kumin_gonewiththewind wrote:yang tu...Katindo...
Jakarta food stuff dkt jalan masuk ke taste of asia

salam sejahtera kepada kumin_gonewiththewind dan ahli-ahli forum yang lain,
terima kasih kutu nak ucapkan kepada kumin. kutu dah try dah air soya dari kedai jakarta yang kumin bagitau tu. slurpp... boleh tahan sedapnya. tapi, biasalah kan. suasana malaysia tu takde. macamana pun, kutu tetap rasa air soya kat malaysia lagi best. best dari segi rasa, harga, suasana dan sebagainya. apapun, terima kasih banyak-banyak kepada kumin. semoga allah swt. membalasi segala kebaikan kumin.

kutu_beramboi
Active Member
Active Member

Number of posts : 597
Location : Qatar
Registration date : 2008-09-10

View user profile

Back to top Go down

Re: KAt mane ... nak dapat air soya

Post by fauzana5828 on 2008-10-05, 18:06

hi cik kutu, nye nak cakap ni.. kalau cik kutu rasa teringin nak minum air soya yg sedap, nye cadangkan cik kutu gi beli kacang soya, pas tu cik kutu rendam, pas tu cik kutu blend, pas tu cik kutu tapis, pastu cik kutu masak sampai mendidih, pastu cik kutu taruk gula, pas tu cik kutu simpan dlm peti sejuk, pastu cik kutu minum.....mak oiiiiiiiiiiiiii sodapnyooooo...hehehe selamat mencuba.. Very Happy

fauzana5828
Active Member
Active Member

Number of posts : 62
Registration date : 2008-08-31

View user profile

Back to top Go down

Re: KAt mane ... nak dapat air soya

Post by kutu_beramboi on 2008-10-06, 08:00

fauzana5828 wrote:hi cik kutu, nye nak cakap ni.. kalau cik kutu rasa teringin nak minum air soya yg sedap, nye cadangkan cik kutu gi beli kacang soya, pas tu cik kutu rendam, pas tu cik kutu blend, pas tu cik kutu tapis, pastu cik kutu masak sampai mendidih, pastu cik kutu taruk gula, pas tu cik kutu simpan dlm peti sejuk, pastu cik kutu minum.....mak oiiiiiiiiiiiiii sodapnyooooo...hehehe selamat mencuba.. Very Happy

assalamualaikum,
yer cik fauzana5828, kutu setuju sangat dengan saranan tu. kalau kita buat sendiri, kita dapat adjust mengikut citarasa kita sendiri, kan? terima kasih diatas tunjuk-ajar yang telah diberikan.

sambil duduk bersimpuh mengucapkan, wassalam....
Cool

kutu_beramboi
Active Member
Active Member

Number of posts : 597
Location : Qatar
Registration date : 2008-09-10

View user profile

Back to top Go down

Re: KAt mane ... nak dapat air soya

Post by fauzana5828 on 2008-10-06, 20:12

hehehe....dah buat ker air soya...apa rasanya...
sodapkan buat sendiri, jangan lupa asing dan buangkan kulit kacang soya tu, mama nye kata kalau buat mcm tu susu soya lambat rosak, dan rendamlah kacang tu dulu selama lebih kurang 1/2 hari ke..then baru senang nak keluarkan kulitnya...

fauzana5828
Active Member
Active Member

Number of posts : 62
Registration date : 2008-08-31

View user profile

Back to top Go down

Re: KAt mane ... nak dapat air soya

Post by bch69610 on 2008-10-07, 11:28

sesiapa yang rajin bercucuk tanam tu.... taburlah hampas soya tu jadikan baja organic!!! pasti tanaman2 saudara-saudari semua sihat walafiat....

bch69610
Active Member
Active Member

Number of posts : 39
Registration date : 2008-05-01

View user profile

Back to top Go down

Re: KAt mane ... nak dapat air soya

Post by fauzana5828 on 2008-10-08, 05:05

nye tak leh bercucuk tanam, rumah nye atas awan.. hehehehe, tapi memang betul kata bch tu, pasti tanaman akan sihat walafiat hendakNya

fauzana5828
Active Member
Active Member

Number of posts : 62
Registration date : 2008-08-31

View user profile

Back to top Go down

Re: KAt mane ... nak dapat air soya

Post by Sponsored content Today at 14:12


Sponsored content


Back to top Go down

Page 2 of 2 Previous  1, 2

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum