Ada makanan malaysia kat sini?

View previous topic View next topic Go down

Ada makanan malaysia kat sini?

Post by Anak Raja on 2008-04-03, 05:00

Ada kedai makanan malaysia tak disini?kat mana?

Anak Raja
Newbies
Newbies

Number of posts : 5
Registration date : 2008-04-02

View user profile

Back to top Go down

Re: Ada makanan malaysia kat sini?

Post by eltax on 2008-04-03, 09:38

Anak Raja wrote:Ada kedai makanan malaysia tak disini?kat mana?

Seri Kebaya, Souk Waqif @ Souk Iran
Taste of Asia, Matar Qadim main street.

eltax
Active Member
Active Member

Number of posts : 117
Registration date : 2008-04-01

View user profile

Back to top Go down

Re: Ada makanan malaysia kat sini?

Post by toknebe on 2008-04-12, 20:01

eltax wrote:
Anak Raja wrote:Ada kedai makanan malaysia tak disini?kat mana?

Seri Kebaya, Souk Waqif @ Souk Iran
Taste of Asia, Matar Qadim main street.

ada lagi... tomyam thai smile..
boleh try lah...tak mahal compare dgn thai snack

toknebe
Newbies
Newbies

Number of posts : 2
Registration date : 2008-04-09

View user profile

Back to top Go down

Re: Ada makanan malaysia kat sini?

Post by amihamus on 2008-04-17, 14:36

Seri Kebaya, Souk Waqif @ Souk Iran
Taste of Asia, Matar Qadim main street.[/quote]

assalammualaikum!

Boleh saya tahu dimana location Seri Kebaya nih?

Sesiapa yang pernah makan di Malaysian Restaurant di Souq Waqif, mahal tak harga makanan di situ?

thanks

amihamus
Newbies
Newbies

Number of posts : 14
Registration date : 2008-04-14

View user profile

Back to top Go down

Re: Ada makanan malaysia kat sini?

Post by HERO on 2008-04-17, 19:52

amihamus wrote:Seri Kebaya, Souk Waqif @ Souk Iran
Taste of Asia, Matar Qadim main street.

assalammualaikum!

Boleh saya tahu dimana location Seri Kebaya nih?

Sesiapa yang pernah makan di Malaysian Restaurant di Souq Waqif, mahal tak harga makanan di situ?

thanks[/quote]

x la mahal sgt....nasi lemak QR40 jer....try la klu berani... Laughing

HERO
Active Member
Active Member

Number of posts : 76
Registration date : 2008-04-05

View user profile

Back to top Go down

Re: Ada makanan malaysia kat sini?

Post by obama on 2008-04-17, 20:10

Bulan lepas pegi sekali harga ble tahan tapi sedap dan berbaloilah...ble makan masakan Malaysia.


obama
Newbies
Newbies

Number of posts : 9
Registration date : 2008-04-10

View user profile

Back to top Go down

Re: Ada makanan malaysia kat sini?

Post by Racing_Camel on 2008-04-20, 18:16

best lagi makan kat Thai Smile. separuh harga dari di Sri Kebaya.

Racing_Camel
Active Member
Active Member

Number of posts : 192
Location : Arabian Desert
Registration date : 2008-04-01

View user profile

Back to top Go down

Re: Ada makanan malaysia kat sini?

Post by gangster_mache on 2008-04-20, 18:35

betul kawe stuju.....
satu lagi kawe nak komen kalu bleh keda malaysia tu cara dressing tu bior la imej malaysia skit....

komen ikhlas nie....


ELECTRICITY COMES FROM ELECTRON...MORALITY COMES FROM MORON geek

gangster_mache
Active Member
Active Member

Number of posts : 138
Registration date : 2008-04-06

View user profile

Back to top Go down

Makanan Malaysia

Post by noble-man on 2008-04-21, 12:40

Seri Kebaya OK, makanan sedap walaupun harga mahal. Ada kawan dari Dubai yg datang makan di Seri Kebaya bagitau
harga di restoren Malaysia di Dubai secara comparative lebih murah dari Seri Kebaya.

Taste of Asia,,,,,hhhmmmmm, agak kotor lah, cuba tinjau kat dapur dia, betul betul sebelah toilet. Meja pun lambat
dibersihkan selepas diguna. Kat luar kedai tu,,,,,,banyak orang meludah..........

noble-man
Active Member
Active Member

Number of posts : 209
Registration date : 2008-04-21

View user profile

Back to top Go down

Re: Ada makanan malaysia kat sini?

Post by amihamus on 2008-04-22, 08:28

assalammualaikum...

Betul kata Noble-man, aku baru jer lepas pekena nasi lemak ngan teh tarik kat Taste of Asia. Walaupun nasi lemak dan teh tarik dia sedap dan kawww (yg penting murah QR7 sahaja), tapi keadaan dalam kedai tuh kurang bersih dan tidak terurus.

Boleh bagitahu location of:

Seri Kebaya
Thai Smile

sorry, aku orang baru di Doha nih....he he

amihamus
Newbies
Newbies

Number of posts : 14
Registration date : 2008-04-14

View user profile

Back to top Go down

Re: Ada makanan malaysia kat sini?

Post by DatukBendahara on 2008-04-25, 09:38

Betul kata Noble-man, aku baru jer lepas pekena nasi lemak ngan teh tarik kat Taste of Asia. Walaupun nasi lemak dan teh tarik dia sedap dan kawww (yg penting murah QR7 sahaja), tapi keadaan dalam kedai tuh kurang bersih dan tidak terurus.

Setiap hari Sabtu saya akan tapau nasik briyani dan lauk buat makan lunch kat rumah. Sabtu minggu lepas saya noticed mamat pelayan ToAsia top up air kosong kat setiap meja makan pakai air paip saja. Kalau di Malaysia macam mana pulak? So far tak ada la kene sakit perut lepas makan nasik briyani dengan lauk2 dia. Mungkin sebab masa beli tu masih panas lagi.

DatukBendahara
Active Member
Active Member

Number of posts : 124
Registration date : 2008-04-01

View user profile

Back to top Go down

Re: Ada makanan malaysia kat sini?

Post by Racing_Camel on 2008-04-25, 11:47

amihamus wrote:assalammualaikum...

Betul kata Noble-man, aku baru jer lepas pekena nasi lemak ngan teh tarik kat Taste of Asia. Walaupun nasi lemak dan teh tarik dia sedap dan kawww (yg penting murah QR7 sahaja), tapi keadaan dalam kedai tuh kurang bersih dan tidak terurus.

Boleh bagitahu location of:

Seri Kebaya
Thai Smile

sorry, aku orang baru di Doha nih....he he

amihamus, join www.malaysiansqatar@yahoogroups.com. semua info ada dalam tu.

Racing_Camel
Active Member
Active Member

Number of posts : 192
Location : Arabian Desert
Registration date : 2008-04-01

View user profile

Back to top Go down

Re: Ada makanan malaysia kat sini?

Post by ehemmmmQ on 2008-04-30, 09:20

DatukBendahara wrote:
Betul kata Noble-man, aku baru jer lepas pekena nasi lemak ngan teh tarik kat Taste of Asia. Walaupun nasi lemak dan teh tarik dia sedap dan kawww (yg penting murah QR7 sahaja), tapi keadaan dalam kedai tuh kurang bersih dan tidak terurus.

Setiap hari Sabtu saya akan tapau nasik briyani dan lauk buat makan lunch kat rumah. Sabtu minggu lepas saya noticed mamat pelayan ToAsia top up air kosong kat setiap meja makan pakai air paip saja. Kalau di Malaysia macam mana pulak? So far tak ada la kene sakit perut lepas makan nasik briyani dengan lauk2 dia. Mungkin sebab masa beli tu masih panas lagi.

kebanyakan restoran ambil air sejuk dari paip cam tu sebab diorg dah design utk minum. Restoran Abdul rahman AlTaj kat depan Taste of Asia pun sama gak, dan ari tuh Saya nak basuh tangan pakai paip tu, diaorg tegur sebab paip tu utk air minum..!

ehemmmmQ
Newbies
Newbies

Number of posts : 14
Registration date : 2008-04-08

View user profile

Back to top Go down

Re: Ada makanan malaysia kat sini?

Post by noble-man on 2008-04-30, 10:14

Secara umumnya, kalau boleh makan di rumah masak sendiri adalah 100 X lebih baik dari makan di luar. Masak sendiri lebih puas, lebih jimat, lebih bersih, lebih berkhasiat, lebih ++++

Tapi bagi yg ada isteri tak de lah masalah, kesian kat geng geng bujang ni...

noble-man
Active Member
Active Member

Number of posts : 209
Registration date : 2008-04-21

View user profile

Back to top Go down

Re: Ada makanan malaysia kat sini?

Post by kuda.pasir@yahoo.com on 2008-04-30, 11:50

noble-man wrote:Secara umumnya, kalau boleh makan di rumah masak sendiri adalah 100 X lebih baik dari makan di luar. Masak sendiri lebih puas, lebih jimat, lebih bersih, lebih berkhasiat, lebih ++++

Tapi bagi yg ada isteri tak de lah masalah, kesian kat geng geng bujang ni...

Salam pak cik!

Bagi alamat rumah, saya nak datang makan.

Hehehehehe......

kuda.pasir@yahoo.com
Newbies
Newbies

Number of posts : 9
Registration date : 2008-04-14

View user profile

Back to top Go down

Re: Ada makanan malaysia kat sini?

Post by Abdullah on 2009-07-11, 11:21

Salam,

Restoran yg sediakan makanan Malaysia ( & Taste alike..)

1. Sri Kebaya, Souq waqif /Iran, Grand Hamad Street - Ada dlm peta
2. Taste of Asia, Matar qadim main street - tak jumpa jln ni kat peta ???, Al- Matar St ade la. Restoran ni kat bangunan apa???
3. Thai Smile - Dijelaskan oleh Wak aka apanama dibawah.
4. Sebuah restoran kecik Indonesia - ternampak restoran ni di dalam Doha semasa baru tiba Jun 09 . Skrg masih buat ronda2 cari restoran ni. depan pintu kaca restoran ni dengan extreme nya ada 2 sticker 'INDONESIA'. Boleh jumpa nasi padang kot kat sini.
5. Minang Indonesian Restaurant - Rendang , satay, ABC - Dijelaskan oleh wak kat bawah.
6. Restaurant Sentral - Nasi campur semasa lunch, nasi goreng malam - Dijelaskan oleh wak kat bawah
7. Jualan makanan Malaysia melalui trade 'For Sale' dalam web ni. Sekali - sekala je ada jualan ni.
8. Pasar Malam - anjuran MAQ & akan juga akan dianjur Kedutaan Malaysia. Boleh check dalam MAQ Website http://www.malqatar.com/MAQ/index.php
9. Restoran Walk & Wok - masakan cina, ada nasi goreng ala2 malaysia, telur & ayam sliced kat dalam QR20. Bawah Diamond hotel depan Qatar National Library - ada dalam peta.
10. Restoran2 mamak - bersepah kat doha ni, paling kurang boleh jumpa nasi & kari ayam/ikan/mutton

*** harap senior2 boleh tambah dalam senarai ni terutama lokasi bagi kedai makan # 2 diatas. Petang nti akan pergi mana2 satu dari senarai kedai ni. Malas nak masak sendiri.


Last edited by Abdullah on 2009-07-11, 12:57; edited 1 time in total

Abdullah
Active Member
Active Member

Number of posts : 110
Registration date : 2009-04-10

View user profile

Back to top Go down

Re: Ada makanan malaysia kat sini?

Post by Wak on 2009-07-11, 11:47

Ni info untuk tempat menjamu selera :

1. Thai Smile :

http://www.qatarliving.com/reviews/restaurants/thai/thai-smile


2. Minang Indonesian Restaurant :

http://www.qatarliving.com/reviews/restaurants/malaysian/minang-indonesian-restaurant

3. Restaurant Sentral (Indonesian) :

http://www.qatarliving.com/reviews/restaurants/malaysian/restaurant-sentral

4. Taste of Asia:

http://www.qatarliving.com/reviews/restaurants/malaysian/taste-of-asia

Wak
Active Member
Active Member

Number of posts : 471
Registration date : 2008-12-17

View user profile

Back to top Go down

Re: Ada makanan malaysia kat sini?

Post by Abdullah on 2009-07-13, 23:13

Ke Minang Indonesian Restaurant Sabtu 11/7/09 bersama Wak,

- Wak amik nasi + ayam goreng + teh o ais limau
- Saya amik nasi + kepitang ( ketam) + teh o ais
- + satu nasi tambah
= semuanya kos QR 56.00.

Kedai ni standard charge,
1. nasi + ayam (pakej)= QR 16.00
2. nasi + daging rendang (pekej) = QR 16.00
3. Air minum (air putih) botol kecil = QR 2.00
4. Teh o ais = QR 3.00
5. Milk tea (ice) = QR 4.00
6. Kerupuk ubi paket kecil = QR 5.00
7. Nasi tambah = QR 4.00

Dibuka jam 11 pg - 2.00 ptg & 4.00 ptg - 9.30 malam.
Nasi campur berserta banyak pilihan lauk sehingga 9.30 malam.

Owner ni Minang kerja dgn QP, wife dia yg running restoran ni sejak 3 tahun lepas.
(additional info : Sewa kedai yg seat max 40 ni adalah QR 20K sebulan )

Abdullah
Active Member
Active Member

Number of posts : 110
Registration date : 2009-04-10

View user profile

Back to top Go down

Re: Ada makanan malaysia kat sini?

Post by Wak on 2009-07-14, 06:10

En. Lah,

Thanks for inviting me for dinner at Minang Restaurant.

Terima Kasih Daun Keladi,
Ada masa kita gi lagi...

Wak
Active Member
Active Member

Number of posts : 471
Registration date : 2008-12-17

View user profile

Back to top Go down

Re: Ada makanan malaysia kat sini?

Post by Abdullah on 2009-07-14, 16:50

Wak wrote:En. Lah,

Thanks for inviting me for dinner at Minang Restaurant.

Terima Kasih Daun Keladi,
Ada masa kita gi lagi...

Ok..je Tuan Wak.

Sementara bujang ni, boleh la kuar jumpa kawan2 se Malaysia - tukar2 pendapat & cari2 ilmu tambahan. Terima kasih juga atas info menarik & berharga tentang barrel2 tu.

Kawan2 bujang terutama yang baru tu bolehlah bagi cadangan nak makan kat mana hujung minggu, En Wak kita ni boleh tolong tunjukkan jalan kesana.

*** sejak kenal kedai Minang Indonesian Restaurant ni, tiap hari saya kesana sebab makanan seiras dengan masakan tempatan kita & dekat dengan pejabat.

Abdullah
Active Member
Active Member

Number of posts : 110
Registration date : 2009-04-10

View user profile

Back to top Go down

Re: Ada makanan malaysia kat sini?

Post by fixcxer on 2009-07-15, 12:02

Bro Abdullah,

Kalau belum, acu cuba try test "Central Restaurant" pulak. Restoran Indon ni pun boleh tahan lauk-pauknya. Selalu ramai org during weekend.

Locaion: Umm Ghuwailina, x jauh lah dr RAA tu, area belakang Masjid Abu Bakar As-Siddiq.

fixcxer
Active Member
Active Member

Number of posts : 103
Age : 38
Location : Depan PC
Registration date : 2008-08-22

View user profile

Back to top Go down

Re: Ada makanan malaysia kat sini?

Post by Abdullah on 2009-07-24, 08:19

fixcxer wrote:Bro Abdullah,

Kalau belum, acu cuba try test "Central Restaurant" pulak. Restoran Indon ni pun boleh tahan lauk-pauknya. Selalu ramai org during weekend.

Locaion: Umm Ghuwailina, x jauh lah dr RAA tu, area belakang Masjid Abu Bakar As-Siddiq.

belum jumpa restoran & masjid ni. dengarnya restoran ni ditutup buat sementara waktu.

Td ke Taste Of Asia Restaurant, pekena nasi lemak + teh ais = QR 8. First time jumpa good teh ais kat qatar. Kat minang & tempat lain jugak boleh buat tapi susunya rasa lain sikit , x cam susu kat Mesia.

Abdullah
Active Member
Active Member

Number of posts : 110
Registration date : 2009-04-10

View user profile

Back to top Go down

Re: Ada makanan malaysia kat sini?

Post by fixcxer on 2009-07-24, 08:59

Salam Abdullah,

Cuba tgk link ni utk location by googlemap.

Betul ka tutup sementara? Lama dah jugak tak pergi...

http://maps.google.com/maps?q=25.279726,51.547508&sll=37.0625,-95.677068&sspn=23.875,57.630033&ie=UTF8&ll=25.27916,51.547594&spn=0.006461,0.007521&z=17

fixcxer
Active Member
Active Member

Number of posts : 103
Age : 38
Location : Depan PC
Registration date : 2008-08-22

View user profile

Back to top Go down

Re: Ada makanan malaysia kat sini?

Post by Chian on 2009-08-26, 09:46

Salam semua,

Btw ...... kalau nak makan kambing panggang yang 'power' kat Doha ..... kat mana ya ? Harap sapa-sapa tau boleh suggest.

Chian
Active Member
Active Member

Number of posts : 551
Registration date : 2009-04-05

View user profile

Back to top Go down

Re: Ada makanan malaysia kat sini?

Post by Sponsored content Today at 18:07


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum