Tepung Beras Pulut

View previous topic View next topic Go down

Tepung Beras Pulut

Post by DHL on 2008-09-09, 14:05

salam...

nak tanya..kat mana boleh cari tepung beras pulut or beras pulut? teringin nak makan buah melaka laa...

saya dah cari kat FFC al rayyan dan Lulu hypermarket, tapi x adalah..

DHL
Active Member
Active Member

Number of posts : 200
Age : 40
Location : Doha, Qatar
Registration date : 2008-06-26

View user profile

Back to top Go down

Re: Tepung Beras Pulut

Post by Tagazoo on 2008-09-09, 14:53

DHL wrote:salam...

nak tanya..kat mana boleh cari tepung beras pulut or beras pulut? teringin nak makan buah melaka laa...

saya dah cari kat FFC al rayyan dan Lulu hypermarket, tapi x adalah..

DHL, nak cari tepung beras & pulut ni kena pergi Indian groceery shop, tapi kat Carrefour pun ada tau, bahagian dried pulse/imported punya area.

I pulak malam besok nak buat kuih sagu...

Tagazoo
Active Member
Active Member

Number of posts : 180
Location : kat rumah leeeee
Registration date : 2008-04-12

View user profile

Back to top Go down

Re: Tepung Beras Pulut

Post by ahmadhasnan on 2008-09-09, 15:07

cari kat shoprite...
smlm baru beli...

ahmadhasnan
Active Member
Active Member

Number of posts : 97
Registration date : 2008-04-26

View user profile

Back to top Go down

Re: Tepung Beras Pulut

Post by Mok Koo on 2008-09-09, 17:21

hai...ahmadhasnan.....gua dengaq ohgrang duk kata, hang ni single lagi...beli tepung beraih pulut utk marka ka??? Tak kan buat keuh putheri mandi sendri kut...

Mok Koo
Newbies
Newbies

Number of posts : 11
Registration date : 2008-09-07

View user profile

Back to top Go down

Re: Tepung Beras Pulut

Post by DHL on 2008-09-10, 03:06

terima kasih kawan kawan!!!

DHL
Active Member
Active Member

Number of posts : 200
Age : 40
Location : Doha, Qatar
Registration date : 2008-06-26

View user profile

Back to top Go down

Re: Tepung Beras Pulut

Post by ahmadhasnan on 2008-09-10, 05:50

Mok Koo wrote:hai...ahmadhasnan.....gua dengaq ohgrang duk kata, hang ni single lagi...beli tepung beraih pulut utk marka ka??? Tak kan buat keuh putheri mandi sendri kut...

lelaki melayu terakhir....
buat sdiri la...marka2 mane ada...markas byk la...nk try mari la umah...

ahmadhasnan
Active Member
Active Member

Number of posts : 97
Registration date : 2008-04-26

View user profile

Back to top Go down

Re: Tepung Beras Pulut

Post by Mok Koo on 2008-09-10, 07:53

Salam ...

Kat sinin ada ka depa juai daun kesum?? Teringin nak makan asam pedaih...FFC takda, Shoprite pun tak da. Kut ada rakyat Mesia yg dah berjaya tanam, buleh mintak sikit tak, pakcik nak bela(tanam/semai)

Mok Koo
Newbies
Newbies

Number of posts : 11
Registration date : 2008-09-07

View user profile

Back to top Go down

Re: Tepung Beras Pulut

Post by Tagazoo on 2008-09-10, 08:33

Mok Koo wrote:Salam ...

Kat sinin ada ka depa juai daun kesum?? Teringin nak makan asam pedaih...FFC takda, Shoprite pun tak da. Kut ada rakyat Mesia yg dah berjaya tanam, buleh mintak sikit tak, pakcik nak bela(tanam/semai)
daun kesum, daun kunyit, bunga kantan tu semuanya kena impot dari M'sia...

Tagazoo
Active Member
Active Member

Number of posts : 180
Location : kat rumah leeeee
Registration date : 2008-04-12

View user profile

Back to top Go down

Re: Tepung Beras Pulut

Post by ahmadhasnan on 2008-09-10, 14:25

Tagazoo wrote:
daun kesum, daun kunyit, bunga kantan tu semuanya kena impot dari M'sia...

seme diatas sometimes ada kat shop rite..limited je...
pernah beli b4....

ahmadhasnan
Active Member
Active Member

Number of posts : 97
Registration date : 2008-04-26

View user profile

Back to top Go down

Re: Tepung Beras Pulut

Post by kutu_beramboi on 2008-09-10, 19:52

dah beli kat shoprite nanti ... jgn lupa masak .. dah 2 jgn lupa plak ajak kutu cuba test power ...

kutu_beramboi
Active Member
Active Member

Number of posts : 597
Location : Qatar
Registration date : 2008-09-10

View user profile

Back to top Go down

Re: Tepung Beras Pulut

Post by Sponsored content Today at 15:39


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum