Bazar Ramadhan

Page 2 of 5 Previous  1, 2, 3, 4, 5  Next

View previous topic View next topic Go down

Re: Bazar Ramadhan

Post by Zac on 2008-09-08, 09:32

Cip nak tanya sikit niiiih......................RENDANG TOK ader tak?????? Lama tak pekena Rendang Tok niiiih........


"BORN TO BOWL FORCED TO WORK"


Last edited by Zac on 2008-09-08, 09:33; edited 1 time in total (Reason for editing : typo error)

Zac
Active Member
Active Member

Number of posts : 64
Registration date : 2008-04-16

View user profile

Back to top Go down

Re: Bazar Ramadhan

Post by bch69610 on 2008-09-08, 11:59

yang meniaga tu, maybe wanna consider mengiklankan kepada rakan2 serumpun yang lain juga... thru email ke... RamadhanBazzar

.... lagi meriah....

-bch-

bch69610
Active Member
Active Member

Number of posts : 39
Registration date : 2008-05-01

View user profile

Back to top Go down

Re: Bazar Ramadhan

Post by rocker-c on 2008-09-08, 16:36

molek gok tu jual mahar wak gapo gak ..doh..air nyor ado dok..

rocker-c
Newbies
Newbies

Number of posts : 3
Registration date : 2008-09-06

View user profile

Back to top Go down

Re: Bazar Ramadhan

Post by mat_ganu on 2008-09-08, 17:46

Sape2 yang nok jual ayam percik tu..harap2 trip ning sedia stok lebih sket..tahun lepas dua kali pegi cuma dapat bau jer.!! Seksa batin woo..

mat_ganu
Newbies
Newbies

Number of posts : 15
Registration date : 2008-04-06

View user profile

Back to top Go down

Re: Bazar Ramadhan

Post by gangster_mache on 2008-09-08, 18:09

mat_ganu wrote:Sape2 yang nok jual ayam percik tu..harap2 trip ning sedia stok lebih sket..tahun lepas dua kali pegi cuma dapat bau jer.!! Seksa batin woo..



alosslaa.... bakpo demo x royak ko kawe....
kawe nie kalu mugo lain malas nak kato... tp kalu ayam percik mmg expert laa
8 tahun... pengalaman buat ayam percik kat ThaiMalay restaurant of Sg. Kolok...


*raso nak makan gak mari la rumah kawe... deh..deh...deh2

gangster_mache
Active Member
Active Member

Number of posts : 138
Registration date : 2008-04-06

View user profile

Back to top Go down

Re: Bazar Ramadhan

Post by DHL on 2008-09-08, 18:53

nak tanya sikit.....bazaar ramadhan nie hari 12th september saja ke??? atau sampai habis bulan pose nie???

DHL
Active Member
Active Member

Number of posts : 200
Age : 40
Location : Doha, Qatar
Registration date : 2008-06-26

View user profile

Back to top Go down

Re: Bazar Ramadhan

Post by fauzana5828 on 2008-09-08, 23:07

ler DHL oii, sekali jer sepanjang ramadhan utk tahun ni, kalau tak pergi 12 hb ni maka tak berpeluanglah merasa kemeriahan bazar ramadhan untuk tahun ni, kena tunggu tahu depan pulak ler nampak gayanyer

fauzana5828
Active Member
Active Member

Number of posts : 62
Registration date : 2008-08-31

View user profile

Back to top Go down

Re: Bazar Ramadhan

Post by Tagazoo on 2008-09-09, 04:52

fauzana5828 wrote:ler DHL oii, sekali jer sepanjang ramadhan utk tahun ni, kalau tak pergi 12 hb ni maka tak berpeluanglah merasa kemeriahan bazar ramadhan untuk tahun ni, kena tunggu tahu depan pulak ler nampak gayanyer
Tahun lepas bukan dua kali ke diroang buat bazaar ni?

Tagazoo
Active Member
Active Member

Number of posts : 180
Location : kat rumah leeeee
Registration date : 2008-04-12

View user profile

Back to top Go down

Re: Bazar Ramadhan

Post by DHL on 2008-09-09, 14:14

ye ke....aduhhh...mmg kena pi lah nie...

so tagazoo..u nak gie kul brapa...??? i'll see u there, i'll bring along my mr karwa ..

DHL
Active Member
Active Member

Number of posts : 200
Age : 40
Location : Doha, Qatar
Registration date : 2008-06-26

View user profile

Back to top Go down

Re: Bazar Ramadhan

Post by fauzana5828 on 2008-09-09, 14:29

Tagazoo wrote:
fauzana5828 wrote:ler DHL oii, sekali jer sepanjang ramadhan utk tahun ni, kalau tak pergi 12 hb ni maka tak berpeluanglah merasa kemeriahan bazar ramadhan untuk tahun ni, kena tunggu tahu depan pulak ler nampak gayanyer
Tahun lepas bukan dua kali ke diroang buat bazaar ni?



tahun lepas memang dua kali, tapi tahun ni dia memang dan pasti buat sekali jer, ni kata org yg kerja kat embassy kita tu ler...

fauzana5828
Active Member
Active Member

Number of posts : 62
Registration date : 2008-08-31

View user profile

Back to top Go down

Re: Bazar Ramadhan

Post by Tagazoo on 2008-09-09, 14:51

DHL wrote:ye ke....aduhhh...mmg kena pi lah nie...

so tagazoo..u nak gie kul brapa...??? i'll see u there, i'll bring along my mr karwa ..

DHL, InsyaAllah kitorang sampai by 2pm..tak nak melepas borong beb...

Tagazoo
Active Member
Active Member

Number of posts : 180
Location : kat rumah leeeee
Registration date : 2008-04-12

View user profile

Back to top Go down

Re: Bazar Ramadhan

Post by Mok Koo on 2008-09-09, 15:05

Gua dengaq creta, Embassy bukak participation secara tendar terbuka utk bazaar nih. Maknanya, semua orang buleh apply la, nak ambik gerai and juai apa2. Gua dengaq jugak, makcik2 pinoy pun sama nak bukak gerai nak juai masakan depa sempena bazaar tuh nanti ....Macam nih, gua rasa macam tak brapa besh(best) la pula....
Bulan2 posa ni, gua sbg org Mesia terasa juga nak makan masakan Mesia yang lain-- selain dari masakan hak oghrang ghumah gua duk masak hagri-hagri tuh...bukannya nak merasa masakan "antarabangsa".Kalu dah lagu tuh, gua ghasa la, Embassy patut tukaq la nama event ni kepada Food Festival ..bukannya Bazaar Ramadhan. Bukan ka depa kata nak create suasana RamadhanMalaysia kat Qataq ni yang depa nak buat Bazaar tuh kan? Konon nak kasi rakyat Malaysia yang duk kat Qataq ni feels at home la.....
Kalu lagu tuh, gua rasa Embassy and sekutu sekatat yang sewaktu dengannya...termasuk la MAQ...kena revise balik motif utama depa nak buat Bazaar Ramadhan nih at the first place. Adakah depa nak kasi chan kat rakyat Malaysia kat Qatar ni feels at home ka.....atau semata2 depa nak kira untung bernega gerai...
dengaq kata QR seratuih sehagri nooo...
Ka lagu mana ka?? Kompius jugak pakcik dibuatnya...


Last edited by Mok Koo on 2008-09-09, 15:31; edited 1 time in total (Reason for editing : add info)

Mok Koo
Newbies
Newbies

Number of posts : 11
Registration date : 2008-09-07

View user profile

Back to top Go down

Re: Bazar Ramadhan

Post by LAL on 2008-09-10, 12:32

salam perkenalan utk semua....

betul ke apa yg Mok Koo kata ni? klu mcm tu tak brp best la kan... dah la sekali jer thn ni.. tp tak mcm bazar ramadhan la plak...tp hrp2 la kita semua enjoy kat sana nanti...

wlu mcm mana pun i tak nak terlepas peluang ke sana Smile

LAL
Newbies
Newbies

Number of posts : 2
Registration date : 2008-09-06

View user profile

Back to top Go down

Re: Bazar Ramadhan

Post by Tagazoo on 2008-09-10, 12:46

Mok Koo wrote:Gua dengaq creta, Embassy bukak participation secara tendar terbuka utk bazaar nih. Maknanya, semua orang buleh apply la, nak ambik gerai and juai apa2. Gua dengaq jugak, makcik2 pinoy pun sama nak bukak gerai nak juai masakan depa sempena bazaar tuh nanti ....Macam nih, gua rasa macam tak brapa besh(best) la pula....
Bulan2 posa ni, gua sbg org Mesia terasa juga nak makan masakan Mesia yang lain-- selain dari masakan hak oghrang ghumah gua duk masak hagri-hagri tuh...bukannya nak merasa masakan "antarabangsa".Kalu dah lagu tuh, gua ghasa la, Embassy patut tukaq la nama event ni kepada Food Festival ..bukannya Bazaar Ramadhan. Bukan ka depa kata nak create suasana RamadhanMalaysia kat Qataq ni yang depa nak buat Bazaar tuh kan? Konon nak kasi rakyat Malaysia yang duk kat Qataq ni feels at home la.....
Kalu lagu tuh, gua rasa Embassy and sekutu sekatat yang sewaktu dengannya...termasuk la MAQ...kena revise balik motif utama depa nak buat Bazaar Ramadhan nih at the first place. Adakah depa nak kasi chan kat rakyat Malaysia kat Qatar ni feels at home ka.....atau semata2 depa nak kira untung bernega gerai...
dengaq kata QR seratuih sehagri nooo...
Ka lagu mana ka?? Kompius jugak pakcik dibuatnya...

Tak bestlah macam ni..kata Bazaar Ramadhan..ish..ish....ni yang nak kena komplen..

Macam Mok kata, kita nak merasa beli makanan macam yang kita rasa kat tanah air, bukannya makanan antarabangsa.

Tagazoo
Active Member
Active Member

Number of posts : 180
Location : kat rumah leeeee
Registration date : 2008-04-12

View user profile

Back to top Go down

Re: Bazar Ramadhan

Post by gangster_mache on 2008-09-10, 12:53

kawe pun x stuju... nie la masalah ore Malaysia....
kawe komplen lebih2 kan tkut jadi lain plak.....


*kalu nak wat atas nama Malaysia biar la btul2 Malaysia.....
Sapo-sapo ore yg berkaitan tu bleh jelaskan skit x??

gangster_mache
Active Member
Active Member

Number of posts : 138
Registration date : 2008-04-06

View user profile

Back to top Go down

Re: Bazar Ramadhan

Post by zxzacx on 2008-09-10, 13:06

kawe baru balik tadi dari mbesi...tanya kat kaunter mbesi org pilipina rupanya...katanya asian bazar ramadhan...malaysia/singapore/indonesia/thai ...semua la sebab tu ada dero pilipina dale poster..tu

zxzacx
Active Member
Active Member

Number of posts : 68
Age : 49
Location : doha
Registration date : 2008-08-14

View user profile

Back to top Go down

Re: Bazar Ramadhan

Post by gangster_mache on 2008-09-10, 13:51

zxzacx wrote:kawe baru balik tadi dari mbesi...tanya kat kaunter mbesi org pilipina rupanya...katanya asian bazar ramadhan...malaysia/singapore/indonesia/thai ...semua la sebab tu ada dero pilipina dale poster..tu



ooo kalu gitu x po laaa.... mesti ado thai puying kan... hehehee
bleh beramah mesra skit...

gangster_mache
Active Member
Active Member

Number of posts : 138
Registration date : 2008-04-06

View user profile

Back to top Go down

Re: Bazar Ramadhan

Post by zxzacx on 2008-09-10, 15:47

ooooooooooo molek bena la tuan hakim gangster weeeii
gi la cari puying...beramah mesra...ramah tu ikut nahu bahasa luar ko bahasa klate...bahaya kalu beramah mesra ikut nahu klate..kuruh posa kawe...

zxzacx
Active Member
Active Member

Number of posts : 68
Age : 49
Location : doha
Registration date : 2008-08-14

View user profile

Back to top Go down

Re: Bazar Ramadhan

Post by Mok Koo on 2008-09-10, 16:19

Puying ni singkatan "puyuh goreng garing ke"..kalu ade jual rase nok cari gok...lame dok makang puying...

Mok Koo
Newbies
Newbies

Number of posts : 11
Registration date : 2008-09-07

View user profile

Back to top Go down

Re: Bazar Ramadhan

Post by mat_ganu on 2008-09-10, 16:25

zxzacx wrote:kawe baru balik tadi dari mbesi...tanya kat kaunter mbesi org pilipina rupanya...katanya asian bazar ramadhan...malaysia/singapore/indonesia/thai ...semua la sebab tu ada dero pilipina dale poster..tu

Laa...kalu asian bazar dok payohla susoh2 nok wat mase bulan pose ni..bulan bukan ramadan pong buleh watt..sapelaa punya idea ni.

mat_ganu
Newbies
Newbies

Number of posts : 15
Registration date : 2008-04-06

View user profile

Back to top Go down

Re: Bazar Ramadhan

Post by Mok Koo on 2008-09-10, 17:44

Lagu tuh pulok kaa.??? Patut la depa buka kat semuoa. Tapi patutnya...dah sempena Ramadhan tuh, toksah la nak buat satu asia...kita kan duk kemaruk nak grasa masakan Malaysia... Grasa-grasanya makcik pinoy patimah kherja kat mbesi tu la kut punya idea. Gua grasa la, kalo negheri mamat ali bakri tu sesama duk dalam continent Asia, depa taruk skali bendera Bangla depa tuh...

Mok Koo
Newbies
Newbies

Number of posts : 11
Registration date : 2008-09-07

View user profile

Back to top Go down

Re: Bazar Ramadhan

Post by Zac on 2008-09-10, 18:42

lagu niiih laaaah. Biler teman dengor camnih, buat teman rasa maleh nak pegi jengguk Bazaar Ramadhan niiih.

Teman niih memang tak suker bercampul gaul...teman suker low profiele jer. Tapi biler dengor Bazaar Ramadhan......waaaaah berkobor kobor semangatteman nak jengguk.

Bukan aper, teman masa dulu2 ada gak buat juey juey katBazaar Ramadhan niiih gak....dah lama dak kat area Pandan Indah tuuuu. Seronok miker tau tak......bukan pasei nak cari duit sangat tapi nak seronok seronok .......tapi kalau dah ader org filipina lerrrr Indon lerrrrr maner nak datang nyer raser kita kat Kg Baru kerrr kat Shah Alam kerr kat USJ 4 kerrr.

Laaahai...ramei rakyaat kita yg berkeluarg kat sini...aper salah nyer demer satu ari tuuuu kira2 cam tolong masak utk kami yg bujang tak bujang dan yang betoi betoi bujang kat sini raser masakan Malaysia. Itu kira jariah juger weh ooi.......osah lerrr kigre untung sangat ...untung tetap untong tapi yg penting jariah lah sikit kat kami yg "bujang-tak-bujang" dan yg betoi betoi bujang merasa masakan kampong sendiri.

Amacam komer betoi tak cakap teman niiih???

Habeh putuih semangat teman nak gi Bazaar Ramadhan niiih dah. Alahaiiii.....sedehhhhh teman

Zac
Active Member
Active Member

Number of posts : 64
Registration date : 2008-04-16

View user profile

Back to top Go down

Re: Bazar Ramadhan

Post by kutu_beramboi on 2008-09-10, 19:45

udah ler tu teman oi ... kalu rase nak pigi ... pigi aje lar ... kalu rase tak nak pigi, duduk aje la kat rumah. lagi pun skrg ni kan musim panas teman oi ... sabaq aje la ...

kutu_beramboi
Active Member
Active Member

Number of posts : 597
Location : Qatar
Registration date : 2008-09-10

View user profile

Back to top Go down

Re: Bazar Ramadhan

Post by ahmadhasnan on 2008-09-10, 22:40

Gangster_Mache...
dgr cite demo nk nego jugok ari jumaat nie...
yea dok..???
klu menu sedap tlg simpan ke aku retek deh....
kite buat sistem bata la..tukar ngan hak aku...


Last edited by ahmadhasnan on 2008-09-10, 22:48; edited 1 time in total

ahmadhasnan
Active Member
Active Member

Number of posts : 97
Registration date : 2008-04-26

View user profile

Back to top Go down

Re: Bazar Ramadhan

Post by gangster_mache on 2008-09-10, 22:48

ahmadhasnan wrote:Gangster_Mache...
dgr cite demo nk nego jugok ari jumaat nie...
yea dok..???
klu menu sedap tlg simpan ke aku retek deh....



ishh... mano demo dpt info nie....
tgk la dlu kalu x sibuk gak.... kalu jadi kawe taruh la ko demo..... heheehe


*bimbang jgak nie... tkut kena boikot... maklum la ayat jahat... Laughing Laughing

gangster_mache
Active Member
Active Member

Number of posts : 138
Registration date : 2008-04-06

View user profile

Back to top Go down

Re: Bazar Ramadhan

Post by Sponsored content Today at 04:24


Sponsored content


Back to top Go down

Page 2 of 5 Previous  1, 2, 3, 4, 5  Next

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum