Urgent........ Mintak rekomen

View previous topic View next topic Go down

Urgent........ Mintak rekomen

Post by DatukBendahara on 2008-08-23, 18:32

Electrician yang boleh repair washing machine. Alatnya berfungsi dan berpusing tapi air permulaan tak masuk. Kalau kenal saper2 yang reliable tolong bagitau. Seeloknya orang kita. Bangsa lain ketuk kuat sangat bangat sampai terkoyak poket. Terima kasih.

DatukBendahara
Active Member
Active Member

Number of posts : 124
Registration date : 2008-04-01

View user profile

Back to top Go down

Re: Urgent........ Mintak rekomen

Post by silver16v on 2008-08-23, 19:29

Kalau top loading buatan Korea, maybe water valve rosak. Senang ajer cabut incoming water hose from existing cold water inlet, lpas tu from the same source (cold water) hose tu alihkan pakai hot water inlet pulak. Bila basuh pilih hot water selection. Good luck..

silver16v
Active Member
Active Member

Number of posts : 360
Location : Doha
Registration date : 2008-04-01

View user profile http://www.malaysiaqatar.com

Back to top Go down

Re: Urgent........ Mintak rekomen

Post by DatukBendahara on 2008-08-23, 20:06

silver16v wrote:Kalau top loading buatan Korea, maybe water valve rosak. Senang ajer cabut incoming water hose from existing cold water inlet, lpas tu from the same source (cold water) hose tu alihkan pakai hot water inlet pulak. Bila basuh pilih hot water selection. Good luck..

Yang ni front loading. Memang ada something wrong with the water valve. Untuk pengetahuan, water source satu jer dan connection kat machine tu pun satu. Hanya bila bukak cover kat atasnya baru nampak 2 valves di dalamnya. Valve tu bersambung ke satu hose menuju ke tempat kotak isi detergent. Rasanya valves tu tak working. Kalau boleh rekomen kedai yang jual spare alat electric OK gak.

DatukBendahara
Active Member
Active Member

Number of posts : 124
Registration date : 2008-04-01

View user profile

Back to top Go down

Re: Urgent........ Mintak rekomen

Post by silver16v on 2008-08-24, 10:11

Sori tuan.. Front loading saya belum ada peluang nak godeh, so x penah tgk component dalamnya.

Tp front-loading nih susah nak pin-point exactly mana yg rosak sbb kdg2 control board rosak pun mungkin gak..

Saya cadangkan cuba chk dkt service centre sbb kdg2 dpt technician yg baik maybe dia boleh bagi cheaper alternative solution..

silver16v
Active Member
Active Member

Number of posts : 360
Location : Doha
Registration date : 2008-04-01

View user profile http://www.malaysiaqatar.com

Back to top Go down

Re: Urgent........ Mintak rekomen

Post by Sponsored content Today at 18:37


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum