Hantar duit ke Malaysia

Page 2 of 2 Previous  1, 2

View previous topic View next topic Go down

Re: Hantar duit ke Malaysia

Post by rinhanekoma on 2008-09-09, 07:30

ahmad hasnan.... awak dah beli tix ke dr KL ke sana? i ni tgh tgu jer flight details frm QP...

DHL... tima kasih di atas keterangan yg anda berikan tu .... nanti tau jugak rinh nak atur duit tu cemana. .maklumla.. tgal mesia utang tgh menggunung.. heheh .. . nanti kita jumpa naaaaa... insyallah..
tak tau la kat airport nanti ade drama airmata ke tak.. .. harap2 jgn la teruk sgt.. .hmmm... .

sapa2 nak kawan ngan rinh pun tak kisah. .coz rinh mmg suka kawan2 ngan orang... sapa yg nak kawan ngan rinh ada udang di sebalik batu.. rinh akan kasi batu balik kat dia tu....

sapa nak pujuk i senang ja.. belanja i makan.. . ok la tu... belanja boling ka.. .mmg ok la sket.. heh...

rinhanekoma
Active Member
Active Member

Number of posts : 55
Registration date : 2008-07-03

View user profile

Back to top Go down

Re: Hantar duit ke Malaysia

Post by DHL on 2008-09-09, 14:11

drama ayaqmata,,,he he he...tak pa..dont worry,,boleh contact org mesia selalu...YM kan ada...boleh nengok gambaq lagi...boleh dengaq sora pulak tu...he he he,,

DHL
Active Member
Active Member

Number of posts : 200
Age : 40
Location : Doha, Qatar
Registration date : 2008-06-26

View user profile

Back to top Go down

Re: Hantar duit ke Malaysia

Post by gangster_mache on 2008-09-09, 15:04

bukan saja bakal hubby untung....kawan2 dia pun untung....he he he..

gangster..mu mesti nak kawan ngan rin kan....he he he..baik ngaku...[/quote]



kawe plak yg kena.... hehee....
kawan ramai x per.... senang skit nak makan....heheee


* tapi jangan salah paham doh laa....

gangster_mache
Active Member
Active Member

Number of posts : 138
Registration date : 2008-04-06

View user profile

Back to top Go down

Re: Hantar duit ke Malaysia

Post by DHL on 2008-09-10, 03:07

x pe....berkawan biaq ramai.....bermusuh biaq "limited"....dan berkasih biaq satu!!!

DHL
Active Member
Active Member

Number of posts : 200
Age : 40
Location : Doha, Qatar
Registration date : 2008-06-26

View user profile

Back to top Go down

Re: Hantar duit ke Malaysia

Post by gangster_mache on 2008-09-10, 12:36

ermm... berkawan bior ramai..betul
bermusuh biar limited.. pun betul
berkasih biar satu.. ermm x sesuai dgn kawe....hehehee


* kalu berkasih dgn satu tu jer.... guano la nasib dengan hak ramai lagi tuuu

gangster_mache
Active Member
Active Member

Number of posts : 138
Registration date : 2008-04-06

View user profile

Back to top Go down

Re: Hantar duit ke Malaysia

Post by zxzacx on 2008-09-10, 12:41

hihihi kawe rasa demo kena tuka namo ni...
playboy_mache...

zxzacx
Active Member
Active Member

Number of posts : 68
Age : 49
Location : doha
Registration date : 2008-08-14

View user profile

Back to top Go down

Re: Hantar duit ke Malaysia

Post by rinhanekoma on 2008-09-10, 14:00

Ya betullll... berkawan mmg ramai lah.... tapi di hati ada satu ja... heheh... hati pun ada satu ja pun... nak bahagi kecik la ati kita nanti. .heheh ... kita sambung chat ngan "JOM BORAK DI SINI"....

rinhanekoma
Active Member
Active Member

Number of posts : 55
Registration date : 2008-07-03

View user profile

Back to top Go down

Re: Hantar duit ke Malaysia

Post by kutu_beramboi on 2008-09-10, 19:57

pergh ... byk nya duit korang ...

kutu_beramboi
Active Member
Active Member

Number of posts : 597
Location : Qatar
Registration date : 2008-09-10

View user profile

Back to top Go down

Re: Hantar duit ke Malaysia

Post by fauzana5828 on 2008-10-05, 18:36

satu lagi cara cik rin, minta jer khidmat member2 yg nak balik msia tlg bank in kan duit, nye memang tak reti nak guna bank transfer.. tapi kalau u nak cuba apa salahnya..

fauzana5828
Active Member
Active Member

Number of posts : 62
Registration date : 2008-08-31

View user profile

Back to top Go down

Re: Hantar duit ke Malaysia

Post by rinhanekoma on 2008-10-11, 06:06

fauzana... nak tanya.. if let say kite nak transfer duit tanpa guna banks... what option do we have and how? becoz.. .bila i ke sana nxt wk.. i tak leh masuk website ni dlm 2 wks.. so.. .i tak tau nak tanya esp org2 kita... harap bole dptkan jawapan kat sini. ... thank u...

rinhanekoma
Active Member
Active Member

Number of posts : 55
Registration date : 2008-07-03

View user profile

Back to top Go down

Re: Hantar duit ke Malaysia

Post by Tagazoo on 2008-10-11, 06:47

rinhanekoma wrote:fauzana... nak tanya.. if let say kite nak transfer duit tanpa guna banks... what option do we have and how? becoz.. .bila i ke sana nxt wk.. i tak leh masuk website ni dlm 2 wks.. so.. .i tak tau nak tanya esp org2 kita... harap bole dptkan jawapan kat sini. ... thank u...

Rin, you boleh guna Western Union...banyak branch kat sini..

Tagazoo
Active Member
Active Member

Number of posts : 180
Location : kat rumah leeeee
Registration date : 2008-04-12

View user profile

Back to top Go down

Re: Hantar duit ke Malaysia

Post by eltax on 2008-10-12, 11:24

I'm using Al-Fardhan Echange untuk antar duit ke bank Malaysia. Servis charge sebanyak QR40 dikenakan on top of currency rate charges. Ratenya pun agak bagus. Normally it takes 3 days to arrive.

Bole gak guna Gulf Exhange untuk hantar duit ke bank di Malaysia. Pastikan ada alamat penuh Bank di Malaysia & akaun bank masa nak gi antar duit tuh.

eltax
Active Member
Active Member

Number of posts : 117
Registration date : 2008-04-01

View user profile

Back to top Go down

Re: Hantar duit ke Malaysia

Post by rinhanekoma on 2008-10-13, 01:23

Thank you for the info. At least Rinh bole siapakan or get ready apa2 yg patut... thank u......

rinhanekoma
Active Member
Active Member

Number of posts : 55
Registration date : 2008-07-03

View user profile

Back to top Go down

Re: Hantar duit ke Malaysia

Post by Tagazoo on 2008-10-13, 04:50

Rin lupa nak tulis earlier..kalau guna WY, you hantar duit and few minutes later orang kat Malaysia dah boleh dapat. Boleh ambik dari Pos Office, BSN, Bank Bumi..tak payah ada account kat situ. Just cuma bayar upah, rasanya 10% of the amount, kalau tak silap

Tagazoo
Active Member
Active Member

Number of posts : 180
Location : kat rumah leeeee
Registration date : 2008-04-12

View user profile

Back to top Go down

Re: Hantar duit ke Malaysia

Post by rinhanekoma on 2008-10-16, 17:26

tagazoo... WY? western union ker? Rinh cuba nxt wk bila sampai sana..... Tagazoo.. nanti Rinh try hubungi Tagazoo...
Doakan Rinh slmat sampai sana ye SUnday nie...

rinhanekoma
Active Member
Active Member

Number of posts : 55
Registration date : 2008-07-03

View user profile

Back to top Go down

Re: Hantar duit ke Malaysia

Post by DatukBendahara on 2008-10-17, 16:02

rinhanekoma wrote:tagazoo... WY? western union ker? Rinh cuba nxt wk bila sampai sana..... Tagazoo.. nanti Rinh try hubungi Tagazoo...
Doakan Rinh slmat sampai sana ye SUnday nie...
InsyaAllah selamat sampai. Mintak tolong bawak petai satu tupperware boleh tak?

DatukBendahara
Active Member
Active Member

Number of posts : 124
Registration date : 2008-04-01

View user profile

Back to top Go down

Re: Hantar duit ke Malaysia

Post by kutu_beramboi on 2008-10-19, 08:51

DatukBendahara wrote:
rinhanekoma wrote:tagazoo... WY? western union ker? Rinh cuba nxt wk bila sampai sana..... Tagazoo.. nanti Rinh try hubungi Tagazoo...
Doakan Rinh slmat sampai sana ye SUnday nie...
InsyaAllah selamat sampai. Mintak tolong bawak petai satu tupperware boleh tak?

tok, kat shoprite ada jual petai ... tapi bukan la dalam tupperware ... petai tu dalam tin ... kalau dato still nak petai se tupperware jugak, dato beli la petai dan tupperware asing-asing ... lepas tu masukkan petai dalam tupperware tu ... Very Happy

kutu_beramboi
Active Member
Active Member

Number of posts : 597
Location : Qatar
Registration date : 2008-09-10

View user profile

Back to top Go down

Re: Hantar duit ke Malaysia

Post by Bro King on 2008-10-20, 10:21

Tumpang tanya kat Doha ada Standard Chartered kan? Ada sapa-sapa pernah hantar duit guna Stan Chart ke? Minta advise

Bro King
Newbies
Newbies

Number of posts : 14
Registration date : 2008-09-10

View user profile

Back to top Go down

Re: Hantar duit ke Malaysia

Post by kutu_beramboi on 2008-10-21, 16:54

Bro King wrote:Tumpang tanya kat Doha ada Standard Chartered kan? Ada sapa-sapa pernah hantar duit guna Stan Chart ke? Minta advise

Salam,
Rasanya sama macam bank-bank yang lain kot. Boleh hantar duit melalui internet juga hadir sendiri dikaunter bank.

p/s - jangan hantar melalui wakil dah la. ada chance lesap duit tu.

kutu_beramboi
Active Member
Active Member

Number of posts : 597
Location : Qatar
Registration date : 2008-09-10

View user profile

Back to top Go down

Re: Hantar duit ke Malaysia

Post by kutu_beramboi on 2008-10-22, 19:04

Salam,
Kutu dikhabarkan, TT melalui internet baru-baru ini cuma memakan masa lebih kurang 24 jam je. Start TT sebelum pukul 12 tengahari hari ini, esok insya-Allah akan sampai.

kutu_beramboi
Active Member
Active Member

Number of posts : 597
Location : Qatar
Registration date : 2008-09-10

View user profile

Back to top Go down

Re: Hantar duit ke Malaysia

Post by DatukBendahara on 2008-10-22, 20:23

tok, kat shoprite ada jual petai ... tapi bukan la dalam tupperware ... petai tu dalam tin ... kalau dato still nak petai se tupperware jugak, dato beli la petai dan tupperware asing-asing ... lepas tu masukkan petai dalam tupperware tu ...Very Happy
Tok dah rasa yang kat Shoprite tu. Petai siam. Mahal pulak tu. Memandangkan ada orang nak datang, cuba try test la kalau boleh tolong bawakkan jenama Malaya punye. Bayor murah skek.

DatukBendahara
Active Member
Active Member

Number of posts : 124
Registration date : 2008-04-01

View user profile

Back to top Go down

Re: Hantar duit ke Malaysia

Post by kutu_beramboi on 2008-10-24, 18:06

DatukBendahara wrote:
tok, kat shoprite ada jual petai ... tapi bukan la dalam tupperware ... petai tu dalam tin ... kalau dato still nak petai se tupperware jugak, dato beli la petai dan tupperware asing-asing ... lepas tu masukkan petai dalam tupperware tu ...Very Happy
Tok dah rasa yang kat Shoprite tu. Petai siam. Mahal pulak tu. Memandangkan ada orang nak datang, cuba try test la kalau boleh tolong bawakkan jenama Malaya punye. Bayor murah skek.

mmg betul kata dato tuh ... mahal betul kat shoprite tuh ...

kutu_beramboi
Active Member
Active Member

Number of posts : 597
Location : Qatar
Registration date : 2008-09-10

View user profile

Back to top Go down

Re: Hantar duit ke Malaysia

Post by megatqp on 2008-11-23, 18:40

last friday, maybank TT: RM3.597 = USD1

_________________________

Ringgit jatuh paras terendah dua tahun

KUALA LUMPUR 19 Nov. - Nilai ringgit hari ini terus merosot ke paras
terendah dalam tempoh dua tahun berikutan belian kukuh mata wang dolar
Amerika Syarikat.

Paling ketara, mata wang tempatan itu diramal bakal kembali berada di
paras RM3.80 untuk sedolar AS iaitu paras ringgit ditambat sebelum
kerajaan menarik balik pada Julai 2005.

Ketika pasaran ditutup, ringgit hari ini, diniagakan pada paras 3.6050
berbanding sedolar Amerika Syarikat (AS).

Pakar Ekonomi Kanan Bank Islam (M) Bhd., Azrul Azwar Ahmad Tajudin
berkata, penyusutan nilai ringgit berikutan 'ledakan' (explosion)
pusingan kedua krisis kewangan global baru-baru ini.

''Ini kerana, masih terdapat tanggapan daripada para pelabur bahawa
dolar AS berdaya maju untuk mengawal kegawatan ekonomi.

''Keadaan itu juga disebabkan oleh aliran keluar portfolio dalam
pasaran saham dan bon di rantau Asia yang tidak menentu," katanya.

Beliau bagaimanapun berkata, ringgit bukan sahaja lemah berbanding
dolar AS tetapi nilai mata wang rantau Asia dan Eropah turut mengalami
masalah yang sama.

Sementara itu, Penganalisis Teknikal Pasaran Universiti Multimedia
Malaysia (MMU), Nazri Khan berpendapat, kelemahan ringgit berbanding
dolar AS bukan disebabkan oleh kelemahan ekonomi tempatan tetapi lebih
kepada keengganan mengambil risiko untuk memasuki pasaran di seluruh
dunia.

''Sentimen kejatuhan ringgit ini hanya bersifat sementara kerana
apabila krisis kewangan kembali pulih, mata wang negara akan stabil
semula.

''Pada dasarannya, ekonomi negara mampu menahan krisis kerana rizab
negara masih kukuh dan pinjaman tidak berbayar (NPL) masih lagi
rendah,'' katanya.

Nazri, bagaimanapun menambah, ringgit dijangka diniagakan rendah
sehingga paras 3.800 dalam tempoh tiga hingga enam bulan lagi.

megatqp
Newbies
Newbies

Number of posts : 6
Location : Doha
Registration date : 2008-04-12

View user profile

Back to top Go down

Re: Hantar duit ke Malaysia

Post by Sponsored content Today at 14:09


Sponsored content


Back to top Go down

Page 2 of 2 Previous  1, 2

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum