Sand Dune Activity in Qatar

View previous topic View next topic Go down

Sand Dune Activity in Qatar

Post by Racing_Camel on 2008-04-02, 21:30

I guess there are lots of Malaysians who really enjoy this type of out-door activity including our Dato' Ambassador.

Let's talk.

Racing_Camel
Active Member
Active Member

Number of posts : 192
Location : Arabian Desert
Registration date : 2008-04-01

View user profile

Back to top Go down

Re: Sand Dune Activity in Qatar

Post by eltax on 2008-04-02, 22:05

Uikkk... dah abis pantang ker kawan? Laughing Laughing

Heard some suggestion to have a workshop on Sanduning Skills. Any updates?

Bagi rakyat Mesia yg baru sampai Qatar dan masih belum beli keter, bole la consider angkat 4WD. Smile

Bro Camel Racing bole bagi advice 4WD aper yg bersesuaian. bounce bounce

eltax
Active Member
Active Member

Number of posts : 117
Registration date : 2008-04-01

View user profile

Back to top Go down

Re: Sand Dune Activity in Qatar

Post by Racing_Camel on 2008-04-02, 22:31

eltax wrote:Uikkk... dah abis pantang ker kawan? Laughing Laughing

Heard some suggestion to have a workshop on Sanduning Skills. Any updates?

Bagi rakyat Mesia yg baru sampai Qatar dan masih belum beli keter, bole la consider angkat 4WD. Smile

Bro Camel Racing bole bagi advice 4WD aper yg bersesuaian. bounce bounce

hehe...workshop tu takde cerita lagi. tengok keadaan dan cuaca dulu.

kau pun boleh jugak bagi advice.

Racing_Camel
Active Member
Active Member

Number of posts : 192
Location : Arabian Desert
Registration date : 2008-04-01

View user profile

Back to top Go down

Re: Sand Dune Activity in Qatar

Post by yariba on 2008-04-08, 18:39

Nissan Patrol @ Land Cruiser
Tayar belon
Antenna tinggi ble cocok bulan

P/s: Nak power lagi ble masuk turbo n motec, aku ble rekomen.


yariba
Active Member
Active Member

Number of posts : 21
Registration date : 2008-04-06

View user profile

Back to top Go down

Landcruiser GX

Post by eltax on 2008-04-09, 11:50

Aku ada jumpa tempat sewa keter yg bole bagi Landcruiser GX sehari 200QAR.

Kengkawan yg takda 4WD tuh bole ler sewa. nak tahu kat ner, call aku @ PM aku...

eltax
Active Member
Active Member

Number of posts : 117
Registration date : 2008-04-01

View user profile

Back to top Go down

Re: Sand Dune Activity in Qatar

Post by HERO on 2008-04-18, 10:23

eltax wrote:Aku ada jumpa tempat sewa keter yg bole bagi Landcruiser GX sehari 200QAR.

Kengkawan yg takda 4WD tuh bole ler sewa. nak tahu kat ner, call aku @ PM aku...

kat aner tu boh....bg ker kawan no tu....
nok try sewa sehari nih.....SAND DUNE........

HERO
Active Member
Active Member

Number of posts : 76
Registration date : 2008-04-05

View user profile

Back to top Go down

Re: Sand Dune Activity in Qatar

Post by Racing_Camel on 2008-04-20, 18:18

guane gok sewa2 ni. angkat la se...hehehee..

Racing_Camel
Active Member
Active Member

Number of posts : 192
Location : Arabian Desert
Registration date : 2008-04-01

View user profile

Back to top Go down

Re: Sand Dune Activity in Qatar

Post by HERO on 2008-04-20, 20:56

Racing_Camel wrote:guane gok sewa2 ni. angkat la se...hehehee..

relax arr dulu boh...kita test drive la dulu......
Dan ni dia tempat gua memandu uji semalam......


tempat Transformer menyorok.....


tu dia...Transformer made in Qatar....dok tengah parking...baru balik dari operasi... Laughing


yang putih tu bahan uji gua....
apa lagi....lenjan la cukup2 Twisted Evil

next trip sabtu nih....lokasi belum dikenal pasti....kene meeting dulu ngan ahli2 MT...mau join ka?

HERO
Active Member
Active Member

Number of posts : 76
Registration date : 2008-04-05

View user profile

Back to top Go down

angkat 4WD????

Post by sandune DK on 2008-04-20, 21:00

awak x per la....gaji beso....kita ni gaji kecik jer....
kita sewa jer lah.....
kalau pakai 4WD pun kalau simpan jer...pakai kat bandar jer.....baik pakai corola

sandune DK
Active Member
Active Member

Number of posts : 93
Registration date : 2008-04-02

View user profile

Back to top Go down

Re: Sand Dune Activity in Qatar

Post by HERO on 2008-04-20, 21:16

sandune DK wrote:awak x per la....gaji beso....kita ni gaji kecik jer....
kita sewa jer lah.....
kalau pakai 4WD pun kalau simpan jer...pakai kat bandar jer.....baik pakai corola

saya setuju sangat dengan pendapat tuan hamba tu....padat dan mampat....

HERO
Active Member
Active Member

Number of posts : 76
Registration date : 2008-04-05

View user profile

Back to top Go down

Re: Sand Dune Activity in Qatar

Post by gangster_mache on 2008-04-21, 17:26

HERO wrote:
sandune DK wrote:awak x per la....gaji beso....kita ni gaji kecik jer....
kita sewa jer lah.....
kalau pakai 4WD pun kalau simpan jer...pakai kat bandar jer.....baik pakai corola

saya setuju sangat dengan pendapat tuan hamba tu....padat dan mampat....



Kawe pun stuju jgok laaa.....
agak2 dio pakai keta gapo ehhh.... nak tau jugak... hehheehe

gangster_mache
Active Member
Active Member

Number of posts : 138
Registration date : 2008-04-06

View user profile

Back to top Go down

Woksyop

Post by Rifdee on 2008-12-23, 20:47

Racing_Camel wrote:
eltax wrote:Uikkk... dah abis pantang ker kawan? Laughing Laughing
Heard some suggestion to have a workshop on Sanduning Skills. Any updates?
Bagi rakyat Mesia yg baru sampai Qatar dan masih belum beli keter, bole la consider angkat 4WD. Smile
Bro Camel Racing bole bagi advice 4WD aper yg bersesuaian. bounce bounce

hehe...workshop tu takde cerita lagi. tengok keadaan dan cuaca dulu.
kau pun boleh jugak bagi advice.

Pantang dah lama abih, cuaca pun dah sesuai ni, workshop nye takde cerita lagi ke? Evil or Very Mad

Rifdee
Active Member
Active Member

Number of posts : 221
Registration date : 2008-04-26

View user profile

Back to top Go down

Re: Sand Dune Activity in Qatar

Post by kutu_beramboi on 2008-12-26, 12:28

eltax wrote:Aku ada jumpa tempat sewa keter yg bole bagi Landcruiser GX sehari 200QAR.

Kengkawan yg takda 4WD tuh bole ler sewa. nak tahu kat ner, call aku @ PM aku...
menarik rate ni...

kutu_beramboi
Active Member
Active Member

Number of posts : 597
Location : Qatar
Registration date : 2008-09-10

View user profile

Back to top Go down

Re: Sand Dune Activity in Qatar

Post by Rifdee on 2008-12-29, 00:05

Mana Eltax ni, bila nak balik Doha wei!?

Rifdee
Active Member
Active Member

Number of posts : 221
Registration date : 2008-04-26

View user profile

Back to top Go down

Re: Sand Dune Activity in Qatar

Post by DHL on 2008-12-29, 16:50

eltax seronok balik mesia tu...

satu soalan...ada sapa2 yg penah duning and camping kat inland sea sebelum nie? best tak? sejuk sangat ke waktu nie kalau nak bawak budak2?

DHL
Active Member
Active Member

Number of posts : 200
Age : 40
Location : Doha, Qatar
Registration date : 2008-06-26

View user profile

Back to top Go down

Re: Sand Dune Activity in Qatar

Post by rahim on 2008-12-29, 21:41

Saya baru2 ni dapat reki kat satu camp site. Malam tu sejuk jugak tapi kalau dalam majlis, bakar arang sikit, its not bad actually. I didnt know the location and quality of the camp, so takut nak post invite, nanti salah salah, genset mati ke.. habis kena bambu nanti Smile

rahim
Newbies
Newbies

Number of posts : 11
Registration date : 2008-04-26

View user profile

Back to top Go down

Re: Sand Dune Activity in Qatar

Post by DHL on 2008-12-30, 15:36

he he he..thats a good tips...bakar arang dlm majlis...

kitorang dah dapat agent yg handle nie...everything is provided (food, lodging & most important toilet..he he he)...i rasa mesti heater tak der, tu yg i tanya level kesejukkan dia camne....

any other tips?

DHL
Active Member
Active Member

Number of posts : 200
Age : 40
Location : Doha, Qatar
Registration date : 2008-06-26

View user profile

Back to top Go down

Re: Sand Dune Activity in Qatar

Post by kutu_beramboi on 2008-12-30, 18:44

dhl,
belum pernah kutu dengar ada agen yang sediakan heater. mungkin ada la kot... biasanya, heater kereta akan digunakan.

rahim,
bakar arang dalam majlis??? bak kata dhl, good tips. best jugak tu kalau betul2 ada cam gitu...

kutu_beramboi
Active Member
Active Member

Number of posts : 597
Location : Qatar
Registration date : 2008-09-10

View user profile

Back to top Go down

Re: Sand Dune Activity in Qatar

Post by rahim on 2008-12-30, 20:55

DHL/Ktu, I tak de berapa banyak tip nak kasi, sebab I chickened out in staying at the camp Smile takut sejuk juge... and the generator set was playing up. But it shld be alright, weather pun take berapa sejuk. Cuma jangan lupa bawak torch light incase genset mati.

I went to another campsite 2 months ago run by MTC. Not bad jugak, macam resort. Maybe bila weather dah kurang sejuk (Feb/March) boleh pegi sama2 as a group. Some of the pictures below:-


Last edited by rahim on 2008-12-30, 21:19; edited 3 times in total

rahim
Newbies
Newbies

Number of posts : 11
Registration date : 2008-04-26

View user profile

Back to top Go down

Re: Sand Dune Activity in Qatar

Post by DHL on 2008-12-30, 21:09

wah great....thanks...

thanks for the tips....betul juge kutu ..kalau sejuk sangat, tido aje dalam kete...

anyway..kitorang saja nak try waktu winter...tgk camne..pastu try camping lagi dan lagi waktu musim2 lain...

DHL
Active Member
Active Member

Number of posts : 200
Age : 40
Location : Doha, Qatar
Registration date : 2008-06-26

View user profile

Back to top Go down

Re: Sand Dune Activity in Qatar

Post by Racing_Camel on 2009-01-02, 05:44

rahim wrote:Saya baru2 ni dapat reki kat satu camp site. Malam tu sejuk jugak tapi kalau dalam majlis, bakar arang sikit, its not bad actually. I didnt know the location and quality of the camp, so takut nak post invite, nanti salah salah, genset mati ke.. habis kena bambu nanti Smile

Rahim, hati2 kalau membakar sesuatu dalam tent. Ada possibility CO poisoning. perkara ini dulu pernah dibangkitkan dan atas nasihat Dr. Azhar, memang tidak digalakkan. Takut nanti, ia membahayakan, ada possibility tent terbakar atau tersedut CO.

Racing_Camel
Active Member
Active Member

Number of posts : 192
Location : Arabian Desert
Registration date : 2008-04-01

View user profile

Back to top Go down

Re: Sand Dune Activity in Qatar

Post by Racing_Camel on 2009-01-02, 05:46

DHL wrote:wah great....thanks...

thanks for the tips....betul juge kutu ..kalau sejuk sangat, tido aje dalam kete...

anyway..kitorang saja nak try waktu winter...tgk camne..pastu try camping lagi dan lagi waktu musim2 lain...

DHL, tido dalam kereta tu biasa la, memang ada kawan2 kita yang pernah buat macam tu. tiada masalah, sebab kadang2 disebabkan masalah kesejukan atau tent dah penuh, so, terpaksa tidur dalam kereta.

Racing_Camel
Active Member
Active Member

Number of posts : 192
Location : Arabian Desert
Registration date : 2008-04-01

View user profile

Back to top Go down

Re: Sand Dune Activity in Qatar

Post by Racing_Camel on 2009-01-02, 05:48

Gentlemen, dalam 3rd week of December hari tu, ada trip ke Inland Sea. 17 cars participated tapi that trip just used the easiest route to picnic site.

Insya-Allah, bulan January ini ada satu trip besar, host by MAQ. hopefully dapat pergi ramai2. cuma, tunggu ajelah pengumuman dari MAQ.

Racing_Camel
Active Member
Active Member

Number of posts : 192
Location : Arabian Desert
Registration date : 2008-04-01

View user profile

Back to top Go down

Re: Sand Dune Activity in Qatar

Post by rahim on 2009-01-02, 11:36

Betul tu brother, lupa nak cakap taruk dekat pintu and ensure that at least the room is not too enlosed to let the air circulate. And once nak tidur taruk arang tu di luar...

Sand dune hopefully can be organised before 22nd Jan Smile ana plan balik ke tanahair on the 22nd.

rahim
Newbies
Newbies

Number of posts : 11
Registration date : 2008-04-26

View user profile

Back to top Go down

Re: Sand Dune Activity in Qatar

Post by Sponsored content Today at 06:11


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum