Hijrah Ke Doha

Page 2 of 2 Previous  1, 2

View previous topic View next topic Go down

Re: Hijrah Ke Doha

Post by zxzacx on 2008-09-16, 11:09

namo lagi genster mache..ore mache la...kawe pun orang mache...demo mache jugok ko?

zxzacx
Active Member
Active Member

Number of posts : 68
Age : 49
Location : doha
Registration date : 2008-08-14

View user profile

Back to top Go down

Re: Hijrah Ke Doha

Post by gangster_mache on 2008-09-16, 12:26

baini wrote:assalamualaikum...
Salam perkenalan utk semua. Insyaallah , kami akan ke sana end of the yr tp husband I pegi dulu maybe in Nov. Tp I paling risau pasal sekolah anak2.... Bila dah baca feedback fr kawan2 ni, kureng sikit risau tu.Tengok la nanti camno

Gangster mache , demo meme oghe mache ko?



Meme laaa.... kawe ore mache....
hak kawe tau loni ado 5 ore termasuk kawe ore mache hak duk cni....
demo ore mano?


*ore lain jgn marah dehh... bukan nak wat group, cuma cakna dgn ore sekampung....hehehehehe


Last edited by gangster_mache on 2008-09-16, 12:27; edited 1 time in total (Reason for editing : ermm)

gangster_mache
Active Member
Active Member

Number of posts : 138
Registration date : 2008-04-06

View user profile

Back to top Go down

Re: Hijrah Ke Doha

Post by kutu_beramboi on 2008-09-16, 13:06

gangster_mache wrote:
baini wrote:assalamualaikum...
Salam perkenalan utk semua. Insyaallah , kami akan ke sana end of the yr tp husband I pegi dulu maybe in Nov. Tp I paling risau pasal sekolah anak2.... Bila dah baca feedback fr kawan2 ni, kureng sikit risau tu.Tengok la nanti camno

Gangster mache , demo meme oghe mache ko?

Meme laaa.... kawe ore mache....
hak kawe tau loni ado 5 ore termasuk kawe ore mache hak duk cni....
demo ore mano?

*ore lain jgn marah dehh... bukan nak wat group, cuma cakna dgn ore sekampung....hehehehehe


no worry bro ... dah ada peluang kecek kelate tu, kecek slalu la ... kawe insya-allah, tok kecek (kecil) hati ...

kutu_beramboi
Active Member
Active Member

Number of posts : 597
Location : Qatar
Registration date : 2008-09-10

View user profile

Back to top Go down

Re: Hijrah Ke Doha

Post by gangster_mache on 2008-09-16, 13:27

molek la kalu gitu gak... tapi kalu demo nak kecik ati ko nak besar hati ko kawe x kisah...

gangster_mache
Active Member
Active Member

Number of posts : 138
Registration date : 2008-04-06

View user profile

Back to top Go down

Re: Hijrah Ke Doha

Post by kutu_beramboi on 2008-09-16, 14:16

gangster_mache wrote:molek la kalu gitu gak... tapi kalu demo nak kecik ati ko nak besar hati ko kawe x kisah...


mung ni gangster... sampa ati tok kisoh ore lain kecek ati ko besar ati ko ...
tok baik buak gitu ke ... ker mung nok gurau getek ...

kutu_beramboi
Active Member
Active Member

Number of posts : 597
Location : Qatar
Registration date : 2008-09-10

View user profile

Back to top Go down

Re: Hijrah Ke Doha

Post by baini on 2008-09-19, 07:29

kawe pung mache jugok...dekat balai polis baghu.! Tp banyak rojak lah , sbabnya ayah kel, mak perak, nenek kedah & atuk ....asal asal nung sana mari,India tp species putih handsome. Dpt lak cik abang from batu pahat. Last week br balik johore,borong kerepek banyak-banyak utk raya! krpk pisang tanduk, pisang sira,pisang salai, krpk ubi pedas ,kuih siput n macam2 ha. Kat sana nanti dapat makan kerepek apa ?

baini
Newbies
Newbies

Number of posts : 3
Registration date : 2008-09-12

View user profile

Back to top Go down

Re: Hijrah Ke Doha

Post by kutu_beramboi on 2008-09-19, 08:46

baini wrote:kawe pung mache jugok...dekat balai polis baghu.! Tp banyak rojak lah , sbabnya ayah kel, mak perak, nenek kedah & atuk ....asal asal nung sana mari,India tp species putih handsome. Dpt lak cik abang from batu pahat. Last week br balik johore,borong kerepek banyak-banyak utk raya! krpk pisang tanduk, pisang sira,pisang salai, krpk ubi pedas ,kuih siput n macam2 ha. Kat sana nanti dapat makan kerepek apa ?


fuyoooooo.... ada banyakkkkk sgt darah campuran cik/encik baini niiiiii.... tu baru dibicarakan darah-darah campuran dalam negeri .... belum lagi darah-darah campuran luar negeri .... turkistan .... kazakastan ... turkmenistan .... taiwan ....
kan ke kita ni semua asal dari cuma 2 orang yang sama aje ....
Very Happy

p/s - pesal ek server forum ni kekadang slow giler nak diakses ... ni buleh menyebabkan kutu malas nak visit lagi nih ....

kutu_beramboi
Active Member
Active Member

Number of posts : 597
Location : Qatar
Registration date : 2008-09-10

View user profile

Back to top Go down

Re: Hijrah Ke Doha

Post by gangster_mache on 2008-09-19, 09:10

baini wrote:kawe pung mache jugok...dekat balai polis baghu.! Tp banyak rojak lah , sbabnya ayah kel, mak perak, nenek kedah & atuk ....asal asal nung sana mari,India tp species putih handsome. Dpt lak cik abang from batu pahat. Last week br balik johore,borong kerepek banyak-banyak utk raya! krpk pisang tanduk, pisang sira,pisang salai, krpk ubi pedas ,kuih siput n macam2 ha. Kat sana nanti dapat makan kerepek apa ?



baru nak mari duk cni ko? kalu kerepek cni kena buat sediri laaa....
molek la kalu ore mache gak....


*zxzacx nie guano senyap... ko ado mache doh?... hehehee

gangster_mache
Active Member
Active Member

Number of posts : 138
Registration date : 2008-04-06

View user profile

Back to top Go down

Re: Hijrah Ke Doha

Post by kutu_beramboi on 2008-09-19, 09:47

gangster_mache wrote:
baini wrote:kawe pung mache jugok...dekat balai polis baghu.! Tp banyak rojak lah , sbabnya ayah kel, mak perak, nenek kedah & atuk ....asal asal nung sana mari,India tp species putih handsome. Dpt lak cik abang from batu pahat. Last week br balik johore,borong kerepek banyak-banyak utk raya! krpk pisang tanduk, pisang sira,pisang salai, krpk ubi pedas ,kuih siput n macam2 ha. Kat sana nanti dapat makan kerepek apa ?

baru nak mari duk cni ko? kalu kerepek cni kena buat sediri laaa....
molek la kalu ore mache gak....

*zxzacx nie guano senyap... ko ado mache doh?... hehehee

zxzacx diam pasal dia tgh pk apa nak beli kat hyatt plaza jap lg kot...

kutu_beramboi
Active Member
Active Member

Number of posts : 597
Location : Qatar
Registration date : 2008-09-10

View user profile

Back to top Go down

Re: Hijrah Ke Doha

Post by Bro King on 2008-10-25, 13:10

Minta pendapat sikit mana lebih baik untuk beli handphone & lap top kat malaysia or doha?

Bro King
Newbies
Newbies

Number of posts : 14
Registration date : 2008-09-10

View user profile

Back to top Go down

Re: Hijrah Ke Doha

Post by kreil on 2008-10-25, 13:32

Salam bro..saya bru sampai sini 13/10 ari tu..keja ngan QP, stay kat Al bayan and opis kat Navigation Plaza Doha.tang soalan tu rasanya baik bro beli kat mesia jelah..murah and byk choice sket..jgn lupa register broadband sana since sini klu x silap before dapat RP x leh register internet and apa2...tell u klu takde internet mmg mati kutu and boring tahap maximum giler...ni i online guna dial-up beli prepaid internet 50 riyal dpt lah 7jam...datang sorang ke family?..

kreil
Newbies
Newbies

Number of posts : 6
Registration date : 2008-08-21

View user profile

Back to top Go down

Re: Hijrah Ke Doha

Post by silver16v on 2008-10-25, 14:11

kreil wrote:jgn lupa register broadband sana since sini klu x silap before dapat RP x leh register internet and apa2...

Rasanya mahal kalau pakai Roaming services kat sini.. so no point register wireless broadband kat m'sia.

kreil wrote:tell u klu takde internet mmg mati kutu and boring tahap maximum giler...ni i online guna dial-up beli prepaid internet 50 riyal dpt lah 7jam...

Memang betul tu, saya dulu siap beli Belkin Wifi Skype phone utk guna Unsecured Wireless Internet. Sebenarnya byk pengguna internet kat sini yang tak set wireless modem to secured mode, so boleh lar kita tumpang pakai free.

Dulu (April 2007) saya beli Belkin Wifi Skype Phone RM690 kat Low Yatt. Sekarang ni di Doha pun dah ada jual di Sofitel QR400+ aje..

http://www.belkin.com/skype/howitworks/



Sekarang mungkin ada model baru yg lebih baik & murah..

silver16v
Active Member
Active Member

Number of posts : 360
Location : Doha
Registration date : 2008-04-01

View user profile http://www.malaysiaqatar.com

Back to top Go down

Re: Hijrah Ke Doha

Post by DatukBendahara on 2008-10-25, 16:29

Bro King wrote:Minta pendapat sikit mana lebih baik untuk beli handphone & lap top kat malaysia or doha?
Setahu saya laptop di Malaysia lebih murah dari sini dan banyak choice.

DatukBendahara
Active Member
Active Member

Number of posts : 124
Registration date : 2008-04-01

View user profile

Back to top Go down

Re: Hijrah Ke Doha

Post by Bro King on 2008-11-05, 14:07

Bro akan depart malam ni. Kreil sorry lambat reply, bro datang sorang dulu pah tu baru family joint. Ngapa nak offer bilik untuk sewa untuk short term ke?

Bro King
Newbies
Newbies

Number of posts : 14
Registration date : 2008-09-10

View user profile

Back to top Go down

Re: Hijrah Ke Doha

Post by kreil on 2008-11-07, 04:32

Aise..lambat bacala post bro..maybe bro dah spai sini kot..kalau sampai and nak bantuan apa2 call saya 6762062 insyaalah boleh bantu sket2..saya pun dok sorang sini, family tinggal dulu...

kreil
Newbies
Newbies

Number of posts : 6
Registration date : 2008-08-21

View user profile

Back to top Go down

Re: Hijrah Ke Doha

Post by Sponsored content Today at 00:21


Sponsored content


Back to top Go down

Page 2 of 2 Previous  1, 2

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum