Shoes in Qatar.

View previous topic View next topic Go down

Shoes in Qatar.

Post by eltax on 2008-06-09, 07:47

Guys,

Be aware! Kat Qatar nih banyak "lining" kasut yang diperbuat dari "PIG Skin".

Kasut2 hitam untuk budak2 nih especially kat Safeer, dekat Airport.

Bagi bowlers pulak, last time kat QBC, lining kasut tuh adalah dari "PIG Skin". Tapi bole request untuk kasut yg bukan "PIG Skin" dari kaunter.

eltax
Active Member
Active Member

Number of posts : 117
Registration date : 2008-04-01

View user profile

Back to top Go down

Re: Shoes in Qatar.

Post by DatukBendahara on 2008-06-09, 17:19

Surprisingly most locals are unaware about spotting leather made from pig skins. In fact, they claimed it is the first time they hear about the 3 dots after I told them. One time I mentioned this to a Qatari friend and he said there is nothing wrong with it since one will be wearing socks. Perhaps they throw their socks for each wear?

DatukBendahara
Active Member
Active Member

Number of posts : 124
Registration date : 2008-04-01

View user profile

Back to top Go down

Re: Shoes in Qatar.

Post by Zac on 2008-06-12, 22:55

eltax wrote:Guys,

Be aware! Kat Qatar nih banyak "lining" kasut yang diperbuat dari "PIG Skin".

Kasut2 hitam untuk budak2 nih especially kat Safeer, dekat Airport.

Bagi bowlers pulak, last time kat QBC, lining kasut tuh adalah dari "PIG Skin". Tapi bole request untuk kasut yg bukan "PIG Skin" dari kaunter.

Hehehehehe bagi Bolwers beli lah kasut sendiri. Kalau kat sini mahal ....order dari US atau order dari Malaysia. Saja nak bagi tau.LoL

Zac
Active Member
Active Member

Number of posts : 64
Registration date : 2008-04-16

View user profile

Back to top Go down

Re: Shoes in Qatar.

Post by Racing_Camel on 2008-08-03, 20:43

kalau ikut mazhab hanafi, bersentuh dengan kulit babi atau anjing, tak haram dan tidak membatalkan wuduk. itu sebabnya pak2 arab tak kisah atau tidak mengambil berat tentang pembuatan kasut tersebut tapi, persoalannya, kalau beli kasut sekolah untuk anak2, sure anak2 akan berlari ke sana ke mari dan keadaan dalam kasut menjadi lembap. so, bagi kita, tidak boleh la beli kasut berkulit 'pig' ni untuk anak2 ke sekolah.

so, saya nasihatkan, kalau pulang bercuti ke Malaysia tu, beli la kasut dan baju sekolah anak2 sekali. itu pun satu hal juga tu.

Racing_Camel
Active Member
Active Member

Number of posts : 192
Location : Arabian Desert
Registration date : 2008-04-01

View user profile

Back to top Go down

Re: Shoes in Qatar.

Post by shekin on 2008-08-20, 21:17

emmm...kasut gals kat sini tak banyak choice lah? bole bgtau tak kat mane lagi pilihan selain Villagio,Hyatt Plaza,Landmark & City Center?tq Basketball

shekin
Active Member
Active Member

Number of posts : 49
Registration date : 2008-07-23

View user profile

Back to top Go down

Re: Shoes in Qatar.

Post by DHL on 2008-08-21, 00:23

i baru je beli kasut hitam budak2 kat max...the price is QR35 per pair..ok lah..tak mahal...some of my fren claimed yg kasut hitam budak2 sekolah boleh mencecah ratusan riyal...confuse lak i...or am i just lucky? siap dapat QR25 cash voucher lagik tuh!!

shekin...i ada tgk kasut kat zara...cantik2...mmg berkenan...kasut2 tinggi...gilabeng tinggi, macam minah2 arab2 le..kalau i pakai mesti terkehel sbb dukung anak kecik..he he he...check it out @ zara villagio, its on sale now...i beli winter jacket...sejuk ke sini btw??

DHL
Active Member
Active Member

Number of posts : 200
Age : 40
Location : Doha, Qatar
Registration date : 2008-06-26

View user profile

Back to top Go down

Re: Shoes in Qatar.

Post by shekin on 2008-08-22, 01:12

tq,DHL..

i br jek balik dr villagio.. i expected dapat kasut hr ni but kasut2 nyer MASYAALLAH ... mmg gilabeng tinggi ... kalau i pakai agaknye baby dlm perut i pun gelak kan i .. Basketball

shekin
Active Member
Active Member

Number of posts : 49
Registration date : 2008-07-23

View user profile

Back to top Go down

Re: Shoes in Qatar.

Post by Tagazoo on 2008-08-22, 07:09

DHL wrote:i baru je beli kasut hitam budak2 kat max...the price is QR35 per pair..ok lah..tak mahal...some of my fren claimed yg kasut hitam budak2 sekolah boleh mencecah ratusan riyal...confuse lak i...or am i just lucky? siap dapat QR25 cash voucher lagik tuh!!

shekin...i ada tgk kasut kat zara...cantik2...mmg berkenan...kasut2 tinggi...gilabeng tinggi, macam minah2 arab2 le..kalau i pakai mesti terkehel sbb dukung anak kecik..he he he...check it out @ zara villagio, its on sale now...i beli winter jacket...sejuk ke sini btw??

Kedai MAX memang murah dan banyak pilihan..

Pasal minah arab yang pakai kasut tinggi tu..bukannya diorang yang jaga budak pun..maid berderet kat belakang boleh dokong bebudak... Twisted Evil

Tagazoo
Active Member
Active Member

Number of posts : 180
Location : kat rumah leeeee
Registration date : 2008-04-12

View user profile

Back to top Go down

Re: Shoes in Qatar.

Post by ahmadhasnan on 2008-08-22, 08:00

shekin wrote:emmm...kasut gals kat sini tak banyak choice lah? bole bgtau tak kat mane lagi pilihan selain Villagio,Hyatt Plaza,Landmark & City Center?tq Basketball

mmg ssh pun nk cari kasut kat sini...bukan for girls saje..tp kasut guys pun ssh jugak...
one of my fren dulu cari kasut punya pasal...kasut dok jumpe2...tp saman yg dapat.... Laughing

ahmadhasnan
Active Member
Active Member

Number of posts : 97
Registration date : 2008-04-26

View user profile

Back to top Go down

Re: Shoes in Qatar.

Post by sandune DK on 2008-08-22, 08:18

cam pernah dgr jer kes nih.....laki saper tuh.....

sandune DK
Active Member
Active Member

Number of posts : 93
Registration date : 2008-04-02

View user profile

Back to top Go down

Re: Shoes in Qatar.

Post by gangster_mache on 2008-08-22, 08:24

yang sure laki laki.... bukan pompuan... hehee

gangster_mache
Active Member
Active Member

Number of posts : 138
Registration date : 2008-04-06

View user profile

Back to top Go down

Re: Shoes in Qatar.

Post by shekin on 2008-08-23, 02:22

Really? sapelah gerangan manusia yg tabah itu Question

lol!

shekin
Active Member
Active Member

Number of posts : 49
Registration date : 2008-07-23

View user profile

Back to top Go down

Re: Shoes in Qatar.

Post by ahmadhasnan on 2008-08-23, 12:04

bukan tabah...tak dok disiplin tu...parking merata....hehehe

ahmadhasnan
Active Member
Active Member

Number of posts : 97
Registration date : 2008-04-26

View user profile

Back to top Go down

Re: Shoes in Qatar.

Post by HERO on 2008-08-23, 12:19

shekin wrote:Really? sapelah gerangan manusia yg tabah itu Question

lol!

Indentiti terpaksa dirahsiakan.....

*Guaner John....lama x dgr cerita...
kot2 la ader kene saman yg terbaru....meeting pun lama doh x hadir....potong nama kangggg..... Very Happy

HERO
Active Member
Active Member

Number of posts : 76
Registration date : 2008-04-05

View user profile

Back to top Go down

Re: Shoes in Qatar.

Post by DHL on 2008-08-23, 17:10

Tagazoo wrote:
DHL wrote:i baru je beli kasut hitam budak2 kat max...the price is QR35 per pair..ok lah..tak mahal...some of my fren claimed yg kasut hitam budak2 sekolah boleh mencecah ratusan riyal...confuse lak i...or am i just lucky? siap dapat QR25 cash voucher lagik tuh!!

shekin...i ada tgk kasut kat zara...cantik2...mmg berkenan...kasut2 tinggi...gilabeng tinggi, macam minah2 arab2 le..kalau i pakai mesti terkehel sbb dukung anak kecik..he he he...check it out @ zara villagio, its on sale now...i beli winter jacket...sejuk ke sini btw??

Kedai MAX memang murah dan banyak pilihan..

Pasal minah arab yang pakai kasut tinggi tu..bukannya diorang yang jaga budak pun..maid berderet kat belakang boleh dokong bebudak... Twisted Evil

betul tu tagazoo...senang kan minah2 arab nie...maid berderet2, untuk jaga anak yg berderet2...he he he...siap pakai uniform lagi, tu yg tak tahan tu..

btw, lupe nak cerita, masa i kat zara @ villagio, ada minah filipin atau chinese, kena tengking & halau ngan pak arab kat situ...sebabnyer, that lady pakai skirt terammmmmmatlah pendek, dah baju yg terammmattlah ketat/sleeveles...mmg patut!!

and masa i kat citycentre, dpn home centre, ada minah filipin nie menengking2 pak arab, and vice versa, i didnt know why...mungkin sbb salah faham kot..ganas tul..takut i..

moral of the story...we come here, we shud respect their land & culture...and surely, we'll be OK..

DHL
Active Member
Active Member

Number of posts : 200
Age : 40
Location : Doha, Qatar
Registration date : 2008-06-26

View user profile

Back to top Go down

Re: Shoes in Qatar.

Post by shekin on 2008-08-23, 23:19

ahmadhasnan wrote:bukan tabah...tak dok disiplin tu...parking merata....hehehe


Murah rezeki pak polisi dapat duit tu yek ... Basketball

shekin
Active Member
Active Member

Number of posts : 49
Registration date : 2008-07-23

View user profile

Back to top Go down

Re: Shoes in Qatar.

Post by shekin on 2008-08-23, 23:23

HERO wrote:
shekin wrote:Really? sapelah gerangan manusia yg tabah itu Question

lol!

Indentiti terpaksa dirahsiakan.....

*Guaner John....lama x dgr cerita...
kot2 la ader kene saman yg terbaru....meeting pun lama doh x hadir....potong nama kangggg..... Very Happy

Sleep

shekin
Active Member
Active Member

Number of posts : 49
Registration date : 2008-07-23

View user profile

Back to top Go down

Re: Shoes in Qatar.

Post by saadramadan on 2009-04-09, 11:42

y not try online shopping ..

saadramadan
Newbies
Newbies

Number of posts : 5
Registration date : 2009-04-07

View user profile

Back to top Go down

Re: Shoes in Qatar.

Post by summer6266 on 2009-12-11, 23:26

delivery charge mahal for online shopping...

summer6266
Active Member
Active Member

Number of posts : 23
Registration date : 2008-12-02

View user profile

Back to top Go down

Re: Shoes in Qatar.

Post by SpectraGuy on 2011-10-28, 03:57

ada sape2 order barang from Amazon? is it convenient atau kastam Qatar akan bagi banyak masalah?

SpectraGuy
Active Member
Active Member

Number of posts : 114
Registration date : 2011-02-27

View user profile

Back to top Go down

Re: Shoes in Qatar.

Post by Sponsored content Today at 00:23


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum