FW : Singing Dunes Trip 30/05/2008

View previous topic View next topic Go down

FW : Singing Dunes Trip 30/05/2008

Post by malaysiaqatar on 2008-05-24, 07:40

Forwarded from MAQ Email Announcement;

The Trip to Singing Dunes cum BBQ is planned as follows :
•Open to MAQ Members & Non-Members
•A Day Trip on 30 May 2008 (Gathering Point at Hyatt Plaza "Giant Trolley" Parking Bays at 3.30 pm)
•BBQ (Bring your own BBQ set, chicken/beef/seafood to be grilled
•Drive your own fully loaded fuel Vehicle with spare tire (4x4 is encouraged)


To All Our Single Member's...Grab a few friends, prepare some super-easy & super-fast food, load a car & head to the dune with us and have fun together!!

Non-Members are welcomed to join the crowd.

malaysiaqatar
Admin

Number of posts : 53
Registration date : 2008-04-08

View user profile

Back to top Go down

Re: FW : Singing Dunes Trip 30/05/2008

Post by noble-man on 2008-05-25, 10:11

Heard that Hj. Azmil Mustapha (Ali Setan) is coming to Doha on the same day.

Good to listen to what this actor (ex-actor?) has to say.

Any possibility to postpone this Singing Dunes trip ?

noble-man
Active Member
Active Member

Number of posts : 209
Registration date : 2008-04-21

View user profile

Back to top Go down

Re: FW : Singing Dunes Trip 30/05/2008

Post by silver16v on 2008-05-25, 10:19

If he is coming on the same day, i'm sure Singing Dunes trip can be postpone to the following weekend.

Ini kena dapatkan maklumbalas dari pihak penganjur lar..

silver16v
Active Member
Active Member

Number of posts : 360
Location : Doha
Registration date : 2008-04-01

View user profile http://www.malaysiaqatar.com

Back to top Go down

Re: FW : Singing Dunes Trip 30/05/2008

Post by silver16v on 2008-05-31, 07:05

Location Map from Google Earth

From Doha


Close-up.

silver16v
Active Member
Active Member

Number of posts : 360
Location : Doha
Registration date : 2008-04-01

View user profile http://www.malaysiaqatar.com

Back to top Go down

Re: FW : Singing Dunes Trip 30/05/2008

Post by Racing_Camel on 2008-05-31, 14:16

sapa gi singing dune semalam? dengar ada kereta sangkut.

Racing_Camel
Active Member
Active Member

Number of posts : 192
Location : Arabian Desert
Registration date : 2008-04-01

View user profile

Back to top Go down

Re: FW : Singing Dunes Trip 30/05/2008

Post by hudish on 2008-05-31, 20:56

Racing_Camel wrote:sapa gi singing dune semalam? dengar ada kereta sangkut.

saya ada pergi. and true said..ada kereta sangkut. @




Last edited by hudish on 2008-06-02, 07:36; edited 3 times in total (Reason for editing : nak letak gambar)

hudish
Active Member
Active Member

Number of posts : 23
Registration date : 2008-04-03

View user profile

Back to top Go down

Re: FW : Singing Dunes Trip 30/05/2008

Post by Rifdee on 2008-06-01, 13:08

Berapa jam baru keluar tu?

Rifdee
Active Member
Active Member

Number of posts : 221
Registration date : 2008-04-26

View user profile

Back to top Go down

Re: FW : Singing Dunes Trip 30/05/2008

Post by mapet on 2008-06-01, 18:46

apa yang menarik kat sana.....

mapet
Active Member
Active Member

Number of posts : 32
Registration date : 2008-04-08

View user profile

Back to top Go down

Re: FW : Singing Dunes Trip 30/05/2008

Post by Racing_Camel on 2008-06-01, 19:25

hudish wrote:
Racing_Camel wrote:sapa gi singing dune semalam? dengar ada kereta sangkut.

saya ada pergi. and true said..ada kereta sangkut. @


ai, puan hudishh, masih sempat juga ke sana ye, hehehe...ramai ke yang gi? patut la si yazid nampak kepenatan masa kat al-bayyan...

Racing_Camel
Active Member
Active Member

Number of posts : 192
Location : Arabian Desert
Registration date : 2008-04-01

View user profile

Back to top Go down

Re: FW : Singing Dunes Trip 30/05/2008

Post by hudish on 2008-06-02, 07:24

berapa lama sangkut?

hmm lamalah jugak. We tried to help a bit tapi we were rushing off to Azmil's talk. Masa tu pun dah nak sunset (refer gambar). Rasanya lepas nak dekat pukul 8. Hampir2 kami ke situ kembali nak bantu dengan nak bawak tali power sikit. Nasib baik dah lepas..

Apa yang menarik?

Well, singing dune ni atau I panggil pasir berdengung ni tak banyak di serata dunia. The known singing dune ada lebih kurang 30 sahaja. terdapat di antaranya di China, Chile, France, Mongolia dan lain tempat yang saya tak tau. Uniknya pasir berdengung ni ialah ia boleh mengeluarkan bunyi berdengung yang tak sama dan tak boleh didapati di semua padang pasir. Di Inland sea saya dah naik turun tak ada pun mengeluarkan bunyi yang sama.

Tapi di kawasan pasir berdengung ini ada bunyi berdengung. Di hari-hari yang mempunyai condition yang sesuai seperti moisture yang sangat sedikit dan hala angin bertiup dan saiz pasir, bunyi berdengung ni boleh dengar sampai 10km away.

masa zaman dulu kan, the local residents ingat ini bunyi jin sebab kalau malam-malam bunyi berdengung kuat-kuat scarylah jugak. Marco Polo pun dalam travel pun dia ingat yang sama.

Tapi so far saya pergi sebelum sebelum ni, taklah pulak saya dengar dengungan itu berkm-km jauhnya. Mungkin kondisinya tak begitu sesuai. Sebab tak sanggup pulak nak pergi waktu panas. Mula-mula ada lah dengar bunyi humming. Tup tup rupanya jet askar dari negara Amerika. Kat situ ada army camp dia orang. Gamaknya yang nilah yang kena serang dengan Decepticon. Ahaks!

Tapi kita sendiri boleh hasilkan bunyi itu. Kalau kita panjat dune tu dan turun sliding down, kita boleh dengar bunyi tu. Hebat! Subhanallah!

Bunyi ini juga di resonatekan lagi kuat dengan rupabentuk dune yang seperti barchan macam amphitheatre dan memantul bunyi-bunyi tu kasi semua dengar.

Apa yang menarik? Ianya taklah hebat macam pergi dune bashing. Tapi ada kelainannnya. lihatlah kehebatan alam ciptaan Allah. Pasir pun ada pelbagai. Kalau nak pergi, pergilah in a group. best sikit. Plus tempat tu sunyi. Orang tak ramai. Pastu exerciselah naik turun dune. Pancit! Kalau rajin sewalah buggy ke quad bike. Lagilah mengaum-ngaum pasir tu.

Saya ada try nak ambik video bunyi tu, tapi camera tak powerlah. takleh tangkap itu bunyi. So saya selitkan pautan bunyi pasir berdengung kat tempat lain iatu di Chile

http://www.lps.ens.fr/~douady/SongofDunes/MovieCerroBramador.html

Sempat ke sana?

Heh heh. Tak jauh sebenarnya dari Doha. Sempatlah jugak. Tapi ketiwak makcik berpeluh-peluhlahlah. Panaaassssss. Sampai Bayan pun panas jugak. Ahaks! affraid

hudish
Active Member
Active Member

Number of posts : 23
Registration date : 2008-04-03

View user profile

Back to top Go down

Re: FW : Singing Dunes Trip 30/05/2008

Post by ahmadhasnan on 2008-06-02, 16:30

kenapa x dihebahkan yang singing dune xtvt nie on....kami-kami memang nak turut serta...
ingatkan dengan kehadiran Haji Azmil, singing dune cancel...

ahmadhasnan
Active Member
Active Member

Number of posts : 97
Registration date : 2008-04-26

View user profile

Back to top Go down

Re: FW : Singing Dunes Trip 30/05/2008

Post by Rifdee on 2008-06-02, 16:55

Next time call MAQ for updates.

Rifdee
Active Member
Active Member

Number of posts : 221
Registration date : 2008-04-26

View user profile

Back to top Go down

Re: FW : Singing Dunes Trip 30/05/2008

Post by noble-man on 2008-06-02, 20:51

Singing Dunes Trip ni if you missed this time, you can always go some other time.

But the chance to listen to what Azmil Mustapha had to say may come only once (for those yg interested dgn ceramah agama lah). As what Azmil said that day, he'd been trying to come to Doha since Dec 2006 but only last week it materialised.

noble-man
Active Member
Active Member

Number of posts : 209
Registration date : 2008-04-21

View user profile

Back to top Go down

Re: FW : Singing Dunes Trip 30/05/2008

Post by hudish on 2008-06-02, 21:17

Betul tu. Nanti pun boleh pergi lagi. Nak jalan ke sana pun taklah susah sangat.

Tapi kita sempat pergi dua-dua. He he.

Apasal MAQ tak nak postpone is beyond me. Question

Kalau nak tengok sedikit gambar, clicklah di pautan di bawah.

http://malaysianinqatar.multiply.com/photos/album/30#

hudish
Active Member
Active Member

Number of posts : 23
Registration date : 2008-04-03

View user profile

Back to top Go down

Re: FW : Singing Dunes Trip 30/05/2008

Post by ahmadhasnan on 2008-06-03, 16:04

noble-man wrote:(for those yg interested dgn ceramah agama lah).

Its not the matters of those interested dgn ceramah or what....in fact puan hudish still manage to go both....
its about the event was posted through forum/yahoogroup....and state that open to all malaysian community whether MAQ members or not....
if want to organized any activies which is limited only to your colleague/crony better dont post it or adverties it...

its just from my point of view....

ahmadhasnan
Active Member
Active Member

Number of posts : 97
Registration date : 2008-04-26

View user profile

Back to top Go down

Re: FW : Singing Dunes Trip 30/05/2008

Post by hudish on 2008-06-03, 17:30

heh heh.

Pada pendapat saya, yang banyak tak tau ini, is MAQ gagal dari segi promosi sampaikan orang jadi tak pasti samada satu-satu event tu ada ke tak. especially with the clash of another event concerning most Muslim Malaysians. . of course itu cuma my point of view (so janganlah quote pulak). however, for your information, event singing dune, was open to all Malaysians regardless member ke tak. and there was also never a notification of it being cancelled. Pada hari itu ada jugak muka-muka baru yang pergi.

I just wish that no two big events are done at the same time. This somehow indirectly violate the mission of MAQ yang tertera kat laman webnya

to Bring Malaysians in Qatar closer together under one roof


entahlah. Sungguh jelas dan nyata event mana yang boleh di tangguh.

harus saya bubuh disclaimer kat sini yang sesungguhnya saya bukan kroni MAQ. I am just stating this as a matter of factly. bounce

hudish
Active Member
Active Member

Number of posts : 23
Registration date : 2008-04-03

View user profile

Back to top Go down

Re: FW : Singing Dunes Trip 30/05/2008

Post by noble-man on 2008-06-03, 21:29

Yes, hudish managed to attend to both events as she is a Superwoman, could fly here and there.

As for me, I set my priority very clear. If I didn't attend Azmil's ceramah, I do not know when the next opportunity will come.So I decided to attend his ceramah, although I also had the urge to go to Singing Dunes. By attending Azmil's ceramah, I've had a good share of his experience on how to become a better Muslim (kita ni pun bukanlah baik sangat so I always look for ways to improve myself dunia + akhirat).

As for the Singing Dunes, I knew I could go some other time (tak kan lari Singing Dunes dikejar). The question on why MAQ tak nak postpone the event, tu kena tanya MAQ lah, I can't answer, I'm not even a member of MAQ, though, I share the same thought as hudish and I strongly feel that the Singing Dunes trip should have been postponed.

Anyway, tak de hal lah, kalau tak thru MAQ pun we can still go to Singing Dunes after Summer break. I'm sure hudish & hubby are kind enough to lead the way.

noble-man
Active Member
Active Member

Number of posts : 209
Registration date : 2008-04-21

View user profile

Back to top Go down

Re: FW : Singing Dunes Trip 30/05/2008

Post by Racing_Camel on 2008-06-04, 19:10

aku rasa perkara ni tak perlu diperbesar-besarkan. Aku kagum dengan pn Hudishh kerana proved that she and her husband went to both events succesfully. Aku pun nak juga join hari tu tapi, kerana kami sekeluarga turun ke Doha pada hari Jumaat dan pulang pada waktu malamnya (sibuk nak beli barang dapur la, beli barang anak2 la), jadi, kami sekeluarga tidak berkesempatan untuk join.

Hudishh deserves to comment on both events because she is a member of MAQ. Pada sapa2 yang bukan ahli MAQ, anda tidak layak untuk memberi komen mengenai program MAQ.

As for the ceramah, kepada kawan-kawan yang tidak berkesempatan untuk hadir, tidak menjadi masalah. Kita sekarang berada di zaman IT, jadi claim yang kalau tidak pergi ceramah tu, berasa rugi, itu tidak benar sama sekali. Kepada tuan-tuan yang ingin mendengar ceramah tersebut, saya dan Megat mempunyai rakaman ceramah Haji Azmil. So, kepada sesiapa yang berminat, boleh la menghubungi saya atau Megat untuk mendapatkan rakaman ceramah tersebut.

Racing_Camel
Active Member
Active Member

Number of posts : 192
Location : Arabian Desert
Registration date : 2008-04-01

View user profile

Back to top Go down

Re: FW : Singing Dunes Trip 30/05/2008

Post by ahmadhasnan on 2008-06-04, 22:07

Racing_Camel wrote: Pada sapa2 yang bukan ahli MAQ, anda tidak layak untuk memberi komen mengenai program MAQ.

Kita sekarang berada di zaman IT, jadi claim yang kalau tidak pergi ceramah tu, berasa rugi, itu tidak benar sama sekali. Kepada tuan-tuan yang ingin mendengar ceramah tersebut, saya dan Megat mempunyai rakaman ceramah Haji Azmil.

HIDUP RACING CAMEL

ahmadhasnan
Active Member
Active Member

Number of posts : 97
Registration date : 2008-04-26

View user profile

Back to top Go down

Re: FW : Singing Dunes Trip 30/05/2008

Post by troka on 2008-06-05, 08:50

Buah pelaga makan dikikir
Dibawa orang dari hulu
Sebarang program sudah difikir
Supaya jangan mendapat malu

troka
Newbies
Newbies

Number of posts : 19
Registration date : 2008-04-06

View user profile

Back to top Go down

Re: FW : Singing Dunes Trip 30/05/2008

Post by noble-man on 2008-06-05, 09:13

Yes, agreed, non-MAQ members 'tidak layak' memberi komen mengenai program MAQ.

But, this Singing Dunes Trip has been extended by MAQ for non-members to also join. So, what's wrong with non-members to also comment on this particular event ?

noble-man
Active Member
Active Member

Number of posts : 209
Registration date : 2008-04-21

View user profile

Back to top Go down

Re: FW : Singing Dunes Trip 30/05/2008

Post by Rifdee on 2008-06-10, 15:10

noble-man wrote: But, this Singing Dunes Trip has been extended by MAQ for non-members to also join. So, what's wrong with non-members to also comment on this particular event ?

Good point. It's already hard enough for MAQ to get members. Please don't scare any Malaysians away with too strong a statement (e.g. 'tidak layak'). Otherwise, it only promotes the (incorrect) impression that the organisation is only meant for a select few, an elite bunch (whereas it's always been and will always be, for all Malaysians - irrespective of colour, religion nor creed). Moreover, maybe these 'non-members' are just not ready to join yet but it don't mean that they can't positively contribute. Give them time and MAQ's good deeds will speak for itself

Secondly, please don't put the blame squarely on MAQ for not cancelling/postponing any events. MAQ was never in the wrong in the first place. There were clearly 2 events on the same day (which didn't even clash timing-wise albeit, very tight scheduling) and every adult was free to make up their own minds as to which event they wanted to attend - independantly.

Lastly, I'm against any element of 'following the herd' mentality. We already have enough of that back home. Very Happy

Rifdee
Active Member
Active Member

Number of posts : 221
Registration date : 2008-04-26

View user profile

Back to top Go down

Re: FW : Singing Dunes Trip 30/05/2008

Post by Sponsored content Today at 22:37


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum